-
Καλησπέρα.
Όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνω την καλύτερη επιλογή μεταξύ των υποψηφίων προς αγορά αυτοκινήτων.
Παραδοχές:- budget (όσο το δυνατόν πιο κοντά στο 20ρικο)
- χρήση (max 10.000 χλμ. και τα περισσότερα εντός αστικού ιστού)
- προοπτική κατοχής (αρκετά χρόνια)
- 6άρι σασμάν
- ικανοποιητικό εξοπλισμό (ιδανικά θα ήθελα κατά σειρά αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες, αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας, τεμπέλη και εργοστασιακα φιμέ)
- μέγεθος b suv ή c
Προφανώς και θα γίνουν συμβιβασμοί, ενώ δεν υπάρχει κάποιο που να μου κάνει κλικ για να οδηγηθώ στην επιλογή από το συναίσθημα.
Δια της εις άτοπον απαγωγής και αφού αποκλείστηκαν υποψήφια για διάφορους λόγους (κυρίως λόγω υπέρβασης του budget ή υπερβολικά αργής παράδοσης) καταλήξαμε στα εξής:
- Seat Arona 1.0 tsi
Εξοπλιστικά η έκδοση Optimum (με led μπροστά και πίσω) έχει ελλείψεις που οι περισσότερες καλυπτονται εκ των υστέρων (τεμπέλης και φιμέ), ενώ η Style δεν έχει τον αυτόματο κλιματισμό (στα όρια του deal breaker αυτό) και τους ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες. Σε δοκιμές διαβάζω για αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά. - Skoda Kamiq 1.0 tsi
Μόνο σε έκδοση Ambition, με έλλειψη τους ηλεκτρικά αναδιπλουμενους καθρέφτες και τους αισθητήρες (έχει όμως κάμερα). Μεγάλοι χώροι επιβατών. - Kia Stonic 1.0
Δυστυχώς η έκδοση Optimum έχει τις ίδιες ακριβώς ελλείψεις με την Style του Arona. Όποτε για κάτι περισσότερο φορτωμένο πας υποχρεωτικά στην GT Line, η οποία εμφανισιακα είναι αυτή που μου κάνει περισσότερο, όμως είναι και η ακριβότερη (ξεπερνά τα 23.000€). - Suzuki Vitara 1.4 hybrid
Η υποψηφιότητα +1, καθώς μάλλον διαφέρει ελαφρώς από τα άλλα. Σε έκδοση GL+. Το δυνατότερο όλων. Με φώτα led μπροστά και πίσω. Αξιόπιστο (έτσι λένε), αλλά μέσα φαίνονται τα χρόνια του. Του λείπουν μόνο οι περιβόητοι καθρέφτες και οι αισθητήρες (αλλά έχει και αυτό κάμερα).
Γνώμες;
Ποια θεωρείτε (ή θεωρείται) η καλύτερη all around επιλογή;
Υπάρχει κάποιο από αυτά που έχει ψήγματα fun to drive (προφανώς στο μέτρο του δυνατού, του εφικτού και του ρεαλιστικού);
Ποιο ενδείκνυται για σοβαρή και μακροχρόνια σχέση;
-
mono_vitara
Απιστευτα αξιοπιστο και ενδιαφερον στη διαβιωση.
Οι λουσατες οθονες εχουν ημερομηνια βαριεστημαρας και συνεργειου. -
Ότι είπε! Από αυτά τα 4 Vitara. Κλείστε το νήμα παρακαλώ!
-
Εννοείται Vitara, δεν υπάρχει κανενός είδους δίλημμα, τριλημμα κλπ.
Οδηγικά , επιδόσεις, αξιοπιστία, δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα σε κανένα τομέα.
Και σιγά το παρωχημένο εσωτερικό σε σύγκριση με τους άλλους τρεις κουβάδες σε αυτές ειδικά τις σχεδόν βασικές εκδόσεις.Βγαινει κοντά στα 20 το 1.4 GL+ ;
Νόμιζα πως είχε ξεφύγει και αυτό σε τιμές. -
Vitara κι από μένα.
-
Θα ήταν χρήσιμο να μας γράψεις και τι προτεραιότητες έχεις. Δίνεις βάση στην σταθερότητα στο δρόμο ή την άνεση; Σε ενδιαφέρει η ποιότητα ή θα την παραβλεπες για την αξιοπιστία στον χρόνο; Επίσης έχεις οικογένεια ή το αμάξι θα φορτώνει εσένα και απλά έτερον ήμισυ;
Έχοντας δει και οδηγήσει kamiq, stonic και έχω μόνο δει μέσα έξω vitara η σειρά μου θα ήταν εξής:
Stonic
Vitara
Kamiq
Arona -
Τα VW μακριά από μένα λόγω τρικυλινδρου χιλιάρη. Σε 1,5 δεν θα έλεγα όχι.
Μεταξύ stonic και Vitara, ίσως το 1ο καλύτερο εντός πόλης, αλλά θα προτιμούσα το 2ο. -
@vagkirk said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Εννοείται Vitara, δεν υπάρχει κανενός είδους δίλημμα, τριλημμα κλπ.
Οδηγικά , επιδόσεις, αξιοπιστία, δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα σε κανένα τομέα.
Και σιγά το παρωχημένο εσωτερικό σε σύγκριση με τους άλλους τρεις κουβάδες σε αυτές ειδικά τις σχεδόν βασικές εκδόσεις.Βγαινει κοντά στα 20 το 1.4 GL+ ;
Νόμιζα πως είχε ξεφύγει και αυτό σε τιμές.21.850 σε λευκό ή 22.300 σε μεταλλικό.
Τος εκδόσεις των άλλων δεν τις λες βασικές και μια χαρά εξοπλισμό έχουν, με ανώτερο όλων το Kia (εάν πάω στην GT Line). -
@clockwork21r said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Θα ήταν χρήσιμο να μας γράψεις και τι προτεραιότητες έχεις. Δίνεις βάση στην σταθερότητα στο δρόμο ή την άνεση; Σε ενδιαφέρει η ποιότητα ή θα την παραβλεπες για την αξιοπιστία στον χρόνο; Επίσης έχεις οικογένεια ή το αμάξι θα φορτώνει εσένα και απλά έτερον ήμισυ;
Έχοντας δει και οδηγήσει kamiq, stonic και έχω μόνο δει μέσα έξω vitara η σειρά μου θα ήταν εξής:
Stonic
Vitara
Kamiq
AronaΔεν έχω ανάγκη από μεγαλους χώρους.
Θέλω κάτι όσο περισσότερο ενδιαφέρον οδηγικά (προφανώς με όλους τους περιορισμους που μπορεί να υποδεικνύουν οι εν λόγω επιλογές).
Την ποιότητα την έχω στο μυαλό μου πακέτο με την αξιοπιστία πάντως... -
@antonakis said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Τα VW μακριά από μένα λόγω τρικυλινδρου χιλιάρη. Σε 1,5 δεν θα έλεγα όχι.
Μεταξύ stonic και Vitara, ίσως το 1ο καλύτερο εντός πόλης, αλλά θα προτιμούσα το 2ο.Και το Κia 3κυλινδρο είναι.
Υ.Γ.: Να αναφέρω πως το kia έχει 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service, το suzuki 5 χρόνια εγγύηση και τα άλλα του group vag 4 χρόνια.
-
Το vitara είναι αυτό που είναι. Παλιακό. Ασύμβατο με την εποχή μας, όσο καλή διάθεση κι αν έχεις.
Το Stonic στα ίδια επίπεδα. Δεν το κουνάει ούτε το ανανεώνει καθόλου η Kia. Σαν να το 'χει πετάξει με αδιαφορία στην αγορά κι ότι πιάσει.
Το kamiq έχει προτεραιότητα τους χώρους που δεν σ' ενδιαφέρουν.
Το Arona έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, πάει σχεδόν όμοια με το t-cross
και μάλλον έχει όλο τον εξοπλισμό που ζητάς στην καλύτερη τιμή.
Μοιάζει σαν φυσική και αυτονόητη επιλογή αν δεν έχεις προκαταλήψεις με τα vag. -
Καλά ρε Άντυ, να επιλέγεις Μητσοτάκη ανάμεσα στους άλλους, βίτσιο αλλά έχει κάποια "λογική"...
Να επιλέξεις Arona, το χειρότερο και πιο παλιό απ τα 4 !? -
Δεν θα συμφωνήσω με τον @andya3 το arona δεν βάζει φωτιά στο δρόμο , αδιάφορο είναι .
Το Vitara είναι μονόδρομος , ναι μεν παλιακό μέσα , αλλά απέξω είναι στον μέσο όρο .
Στα μεγάλα συν του Βιτ είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας και η στιβαρότητα του .
Το c3 aircross το είδες ? -
Το Arona έκανε facelift πέρυσι νομίζω. Και στο δρόμο πάει πολύ καλά με εξαιρετικό τιμόνι. Για B-SUV στα λεφτά του εννοείται.
Προφανώς μιλάτε θεωρητικά, δεν το έχετε οδηγήσει.
-
Γιατί δε παίρνεις μια κορόλλα και εσύ? Τελειώσανε?
-
@andya3 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Το Arona έκανε facelift πέρυσι νομίζω. Και στο δρόμο πάει πολύ καλά με εξαιρετικό τιμόνι. Για B-SUV στα λεφτά του εννοείται.
Προφανώς μιλάτε θεωρητικά, δεν το έχετε οδηγήσει.
Προφανώς και τα έχω οδηγήσει σχεδόν όλα της Β κατηγορίας : kona - 2008 - captur - arona - c3 aircross - crossland - moka - vitara - 500x - Kamiq . Το αρόνα εξωτερικά είναι ωραίο αλλά η συναρμογή και η ποιότητα υλικών μέσα είναι πολύ κάτω απο τον μέσο όρο .Μπορεί να έχει "τιμόνι" αλλά δεν θα το δείς ποτέ με το 1.000cc μέσα στην πόλη !
-
Μακράν το Βιτάρα....δεν υπάρχει ανταγωνισμός με τα υπόλοιπα. Ειδικά εαν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία, κόστος χρήσης, αντοχή στον χρόνο κλπ. Και είναι σαφώς και το καλύτερο οδηγικά από όλα αυτά που κοιτάς. No brainer είναι η επιλογή!
-
@yem said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Δεν θα συμφωνήσω με τον @andya3 το arona δεν βάζει φωτιά στο δρόμο , αδιάφορο είναι .
Το Vitara είναι μονόδρομος , ναι μεν παλιακό μέσα , αλλά απέξω είναι στον μέσο όρο .
Το c3 aircross το είδες ?Δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
-
@mastoras78 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Γιατί δε παίρνεις μια κορόλλα και εσύ? Τελειώσανε?
Yaris Cross θα έπαιρνα, αλλά ίσως να μην ζω όταν θα μου το φέρουν!
Υ.Γ.: Νομίζω πως το vitara δείχνει η καλύτερη επιλογή. Ένα μικρό θέμα είναι ο χρόνος παράδοσης, γιατί παίζουμε στους 4-5 μήνες.
To Arona προσωπικά μου αρέσει εμφανισιακά, αλλά η απτή ποιότητα του νομίζω πως δεν θα είναι αυτή που θα ήθελα. Δυστυχώς εδώ που είμαι δεν υπάρχει αντιπροσωπεία. Άμεση παράδοση.
Το Kamiq επίσης είναι ετοιμοπαράδοτο. Αλλά δεν με πολυτρελαινει εμφανισιακα. Ούτε και Skoda έχουμε πλέον εδώ για να το δω από κοντά.
Το Stonic έχει παράδοση μέσα Δεκέμβρη σε έκδοση GT Line. Πανέμορφο (υποκειμενικό) στην εν λόγω έκδοση, αλλά 23+ για ένα μικρό κουβαδάκι. Η τιμη μπορεί να μειωθεί κατά 600€ εάν προτιμήσω εκπτωση αντί για τα 5 χρόνια δωρεάν service. Δέλεαρ σοβαρό τα 7 χρόνια της εγγύησης. -
@yem said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Το c3 aircross το είδες ?Θα το έλεγα και εγώ το προφανές...
Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.