-
@criuser said in DPF σε Peugeot:
Μόνο που σε αυτά ο Μ.Ο. κατανάλωσης είναι 11 λ/100 αφού οι διαδρομές είναι των 2-5 χλμ.
Εκτός εαν έχει υβρίδιο οπότε είναι από 0 έως και 3.
-
Ναι αλλά 1500 χλμ τον χρόνο το ένα και για 5000 το άλλο, δεν δίνεις μία και μένεις με το παλιό.
Γαλλικό είναι τι να πάθει ? -
@lap said in DPF σε Peugeot:
Καλά οκ σε πιστεύω αν και η απενεργοποίηση των κυλίνδρων είναι σε σταθερή πορεία, όχι μέσα στην πόλη όπου σηκώνει φορτίο ο κινητηρας. Πάντως όπου βλέπεις εσύ 6,2 (φαντάζομαι με αυτό που λες πως θα έχεις και ανοιχτό δρόμο μέσα στην μέτρηση) ένα μικρό ιαπωνικό πόλης βλέπει 4,5-5,0 πολύ άνετα. Εάν μάλιστα δεν περνάς και τα 90χλμ σε λεωφόρους χωρίς πολλή κίνηση τότε μιλάμε για 3,8λιτρα βενζίνης/100χλμ
Το μικρό diesel αποκλείεται να γράφει κάτω από 4,5 ή 3,8 λίτρα/100χλμ. Και σε επιδόσεις θα είναι χειρότερο.
Που θέλω να καταλήξω ; Ότι πλέον μεσα την πόλη με τις νέες τεχνολογίες δεν συμφέρει το Diesel. Έξω ναι συμφέρει ακόμα μια σήμερα.
Γενικά η αγορά του δεύτερου που έκανες ήταν αντιοικονομοτεχνικη. Δεν θα βγάλεις τα λεφτά της αγοράς με 15κ το έτος. Μέχρι να τα βγάλεις θα το έχεις δώσει. Αλλά όντως σου δίνει την ψυχική ηρεμία να κινείσαι άνετα στην πόλη.
ok γνωμη σου
εγω μονο που δεν φορτώνω το puma με χιλιόμετρα πόλης θεωρώ ότι συμφέρει. Και μαρεσει να έχω 2 μεσα μετακίνησης. Πάντα είχα ή 2 ή 3. Απλά παλιά είχα και μηχανή. Αφού λοιπόν ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΧΩ παραπάνω από 1, αυτό που με συμφέρει είναι να ταλαιπωρώ αυτό που αγοράστηκε για την πόλη για το σπιτι δουλειά και δεν με νοιάζει και πολύ και όχι το άλλο.
οσον αφορα τα άλλα ναι γενικά δεν συμφέρει σε καινουργιο το diesel μέσα στην πόλη συμφωνώ. βενζίνης θα έπαιρνα σε καινούργιο που πλέον τα σύχρονα είναι πολύ οικονομικά. Σε μεταχειρισμένο όμως προτιμούσα diesel που τα αντιστοιχης χρονολογίας βενζίνης δεν είναι το ίδιο οικονομικά.
Εξώ από πόλη πάλι συμφωνούμε το diesel είναι κυρίαρχος αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα
-
Στην Αθήνα το αέριο όντως έχει σε καλά πρατήρια 0,70 λεπτά?! Αν ναι απορώ για την κόντρα diesel vs βενζίνη
Οι κύκλοι θέρμανσης-ψυξης και το ποσό κουραστικός μπορεί να γίνει κάποιος οδηγώντας οικονομικά καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον μ.ο. κατανάλωσης. -
@cirus said in DPF σε Peugeot:
Καλά οκ σε πιστεύω αν και η απενεργοποίηση των κυλίνδρων είναι σε σταθερή πορεία, όχι μέσα στην πόλη όπου σηκώνει φορτίο ο κινητηρας. Πάντως όπου βλέπεις εσύ 6,2 (φαντάζομαι με αυτό που λες πως θα έχεις και ανοιχτό δρόμο μέσα στην μέτρηση) ένα μικρό ιαπωνικό πόλης βλέπει 4,5-5,0 πολύ άνετα. Εάν μάλιστα δεν περνάς και τα 90χλμ σε λεωφόρους χωρίς πολλή κίνηση τότε μιλάμε για 3,8λιτρα βενζίνης/100χλμ
Το μικρό diesel αποκλείεται να γράφει κάτω από 4,5 ή 3,8 λίτρα/100χλμ. Και σε επιδόσεις θα είναι χειρότερο.
Που θέλω να καταλήξω ; Ότι πλέον μεσα την πόλη με τις νέες τεχνολογίες δεν συμφέρει το Diesel. Έξω ναι συμφέρει ακόμα μια σήμερα.
Γενικά η αγορά του δεύτερου που έκανες ήταν αντιοικονομοτεχνικη. Δεν θα βγάλεις τα λεφτά της αγοράς με 15κ το έτος. Μέχρι να τα βγάλεις θα το έχεις δώσει. Αλλά όντως σου δίνει την ψυχική ηρεμία να κινείσαι άνετα στην πόλη.
ok γνωμη σου
εγω μονο που δεν φορτώνω το puma με χιλιόμετρα πόλης θεωρώ ότι συμφέρει. Και μαρεσει να έχω 2 μεσα μετακίνησης. Πάντα είχα ή 2 ή 3. Απλά παλιά είχα και μηχανή. Αφού λοιπόν ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΧΩ παραπάνω από 1, αυτό που με συμφέρει είναι να ταλαιπωρώ αυτό που αγοράστηκε για την πόλη για το σπιτι δουλειά και δεν με νοιάζει και πολύ και όχι το άλλο.
οσον αφορα τα άλλα ναι γενικά δεν συμφέρει σε καινουργιο το diesel μέσα στην πόλη συμφωνώ. βενζίνης θα έπαιρνα σε καινούργιο που πλέον τα σύχρονα είναι πολύ οικονομικά. Σε μεταχειρισμένο όμως προτιμούσα diesel που τα αντιστοιχης χρονολογίας βενζίνης δεν είναι το ίδιο οικονομικά.
Εξώ από πόλη πάλι συμφωνούμε το diesel είναι κυρίαρχος αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα
Ε ναι για αυτό και μόνο αξίζει. Την ψυχική ηρεμία του να φορτώνεις χιλιόμετρα ένα άλλο. Και εγώ το ίδιο θα έκανα
-
@driver-m said in DPF σε Peugeot:
Το βασικο προτερημα των diesel ηταν το χαμηλοτερο κοστος λειτουργιας λογω καταναλωση και κοστος καυσιμου που φαινοταν αν εκανες αρκετα χιλιομετρα το χρονο. Τωρα η "οικονομια" αυτη εχει παει περιπατο αν συνυπολογισει κανεις και το ποσο ακριβοτερο ειναι ενα καινουριο diesel, οποτε οι λογοι αποκτησης τετοιου αυτοκινητου ειναι απειροελαχιστοι για την πλειοψηφια των οδηγων.
Δεν έχεις σε όλα που λες δίκιο. Ενα diesel αν δεις τιμές είναι πλέον ελαχιστά ακριβότερο ή και ίδια τιμή με ένα βενζινοκίνητο και όχι πολύ ακριβότερο όπως παλιά
Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και δεν είναι απειροελάχιστοι όπως λες.
Ακόμα και τώρα είναι πολύ οικονομικότερο από την βενζίνη. Και εκτός αυτού οι χιλιομετροφάγοι θέλουν να αντέχουν οι κινητήρες πολλά περισσότερα χλμ πριν τα κακαρώσουν. Και εκεί οι diesel αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο και σε χιλιομετρα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ η βενζίνη είναι ανώτερη και πιο γρήγορα αμαξια και μεγαλύτερο εύρος στροφών κτλ κτλ.
Εχω και τα 2 και είχα και στο παρελθόν και αλλα και βενζίνη και diesel και έχω άποψη. Ολα έχουν θετικά και αρνητικά. Ολα εξαρτώνται από την χρήση που θες να κάνεις. Ο καθένας είναι διαφορέτικός και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα
Στην Ελλαδα ελαχιστοι κανουν πανω απο 20.000 χλμ το χρονο. Ουτε τεραστια χωρα ειμαστε με μεγαλες αποστασεις και οι περισσοτεροι πλεον δεν εχουν καλα καλα να βαλουν 100 ευρω βενζινη το μηνα, οχι να βαρανε 30-40.000 χμλ το χρονο.
Οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι τα diesel αφορουν κατα κανονα επαγγελματιες κι οσους γραφουν πολλα χιλιομετρα σε εθνικες και τους ενδιαφερει η πιο οικονομικη και διεκπεραιτωτικη οδηγηση. Γι'αυτους ναι, ειναι τα πλεον καταλληλα.
Αλλα στην Ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια των κατοχων diesel ειναι κατοχοι 1300-1400αριων με καμια 10αρια χιλιαδες χλμ το χρονο, σχεδον αποκλειστικα εντος πολης, με μοναδικο γνωμονα την χαμηλοτερη τιμη του καυσιμου και την λιγο χαμηλοτερη καταναλωση. Ε αυτοι ειναι που εχουν τις περισσοτερες βλαβες (και με dpf ιδιως αφου δεν προλαβαινει να αναγεννηθει πολλες φορες) και πλεον θα κλαινε με μαυρο δακρυ για την επιλογη τους, εκτος κι αν εχουν γραψει εστω καμια 100αρια χιλιαδες χλμ ηδη οποτε εχουν κανει μια καποια αποσβεση.
Παντως σιγουρα τα diesel δεν φτιαχτηκαν για τη χρηση που κανει ο μεσος κατοχος τους στην Ελλαδα.Μα για τους επαγγελματίες μιλούσα κυρίως φίλε μου.
Οσον αφορά την δεύτερη κατηγορια με τα μικρά diesel όπου και ανοίκω και γω. μια χαρά πολύ πιο οικονομικό είναι από το βενζίνη που έχω και δεν έχω κανενα θέμα με το pdf αφού πιάνει κάθε μέρα πάνω από 80-100χλμ
το αμάξι θα κάνει κάθε χρόνο γύρω στα 15Κ χιλιομετρα και μου κάνει μεγάλη εξοικονόμηση σε σχέση με το βενζίνη που έχω και σε καύσιμο και σε service και περιφεριακά που είναι πολύ πιο φτηνά από το σπορ puma βενζίνη που έχω που μονο τα λάστιχα να αλλάξω θέλω 850 ευρώ.
Κι εμενα μια χαρα εξοικονομηση μου κανει το 1400αρι βενζινοκινητο 207 μου απ'τη βενζινοκινητη 2λιτρη bmw μου, τι συγκρινουμε τωρα ακριβως?
Ποσο καιει ενα 1400αρι πολης με το ποσο κανουν τα λαστιχα ενος σπορ αυτοκινητου για να καταληξεις στο οτι το diesel που εχεις σου εξοικονομει χρηματα? Δηλαδη αν ειχες ενα 1200-400αρι βενζινοκινητο για αμαξι πολης δεν θα εκαιγε πολυ λιγοτερο απ'το puma που λες? Επισης, το οτι θες 850 ευρω για λαστιχα που κολλαει? Αν ειχες κανα 4κινητο suv diesel με 19αρες ζαντες δηλαδη θα'θελες λιγοτερο για λαστιχα επειδη δεν καιει αμολυβδη?Το'χουμε χασει καπου νομιζω.
Αν κανεις 15.000 χλμ το χρονο τοτε με τις τωρινες τιμες καυσιμων δεν εχεις κανενα ουσιαστικο οφελος με το diesel που εχεις σε σχεση με καποιο μικρο τουρμπακι βενζινης. Αυτη ειναι η συγκριση που πρεπει να γινει. Οχι να συγκρινουμε ενα diesel πολης με καμια 911 τουρμπο για να καταληξουμε στο οτι το diesel καιει το 1/3 αρα συμφερει και περισσοτερο. -
έχουμε πιάσει την καραμέλα πως τα diesel βγάζουν πανάκριβες ζημιές σε σχέση με τα petrol....Μιλάμε πάντα για καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία ή τουλάχιστον σε κατάλληλο συνεργείο με καλό καύσιμο...
ok αφού έτσι θέτε να πιστεύετε ποιος είμαι εγώ να σας χαλάσω αυτά που πιστεύετε?ΥΠΟΨΙΝ αλλα καθίστε πριν μάθετε το νέο.....
τα ελληνικά ταξί είναι diesel και ναι..... δουλεύουν πολύ σταματα-ξεκίνα.... -
Το βασικο προτερημα των diesel ηταν το χαμηλοτερο κοστος λειτουργιας λογω καταναλωση και κοστος καυσιμου που φαινοταν αν εκανες αρκετα χιλιομετρα το χρονο. Τωρα η "οικονομια" αυτη εχει παει περιπατο αν συνυπολογισει κανεις και το ποσο ακριβοτερο ειναι ενα καινουριο diesel, οποτε οι λογοι αποκτησης τετοιου αυτοκινητου ειναι απειροελαχιστοι για την πλειοψηφια των οδηγων.
Δεν έχεις σε όλα που λες δίκιο. Ενα diesel αν δεις τιμές είναι πλέον ελαχιστά ακριβότερο ή και ίδια τιμή με ένα βενζινοκίνητο και όχι πολύ ακριβότερο όπως παλιά
Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και δεν είναι απειροελάχιστοι όπως λες.
Ακόμα και τώρα είναι πολύ οικονομικότερο από την βενζίνη. Και εκτός αυτού οι χιλιομετροφάγοι θέλουν να αντέχουν οι κινητήρες πολλά περισσότερα χλμ πριν τα κακαρώσουν. Και εκεί οι diesel αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο και σε χιλιομετρα.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ η βενζίνη είναι ανώτερη και πιο γρήγορα αμαξια και μεγαλύτερο εύρος στροφών κτλ κτλ.
Εχω και τα 2 και είχα και στο παρελθόν και αλλα και βενζίνη και diesel και έχω άποψη. Ολα έχουν θετικά και αρνητικά. Ολα εξαρτώνται από την χρήση που θες να κάνεις. Ο καθένας είναι διαφορέτικός και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα
Στην Ελλαδα ελαχιστοι κανουν πανω απο 20.000 χλμ το χρονο. Ουτε τεραστια χωρα ειμαστε με μεγαλες αποστασεις και οι περισσοτεροι πλεον δεν εχουν καλα καλα να βαλουν 100 ευρω βενζινη το μηνα, οχι να βαρανε 30-40.000 χμλ το χρονο.
Οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι τα diesel αφορουν κατα κανονα επαγγελματιες κι οσους γραφουν πολλα χιλιομετρα σε εθνικες και τους ενδιαφερει η πιο οικονομικη και διεκπεραιτωτικη οδηγηση. Γι'αυτους ναι, ειναι τα πλεον καταλληλα.
Αλλα στην Ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια των κατοχων diesel ειναι κατοχοι 1300-1400αριων με καμια 10αρια χιλιαδες χλμ το χρονο, σχεδον αποκλειστικα εντος πολης, με μοναδικο γνωμονα την χαμηλοτερη τιμη του καυσιμου και την λιγο χαμηλοτερη καταναλωση. Ε αυτοι ειναι που εχουν τις περισσοτερες βλαβες (και με dpf ιδιως αφου δεν προλαβαινει να αναγεννηθει πολλες φορες) και πλεον θα κλαινε με μαυρο δακρυ για την επιλογη τους, εκτος κι αν εχουν γραψει εστω καμια 100αρια χιλιαδες χλμ ηδη οποτε εχουν κανει μια καποια αποσβεση.
Παντως σιγουρα τα diesel δεν φτιαχτηκαν για τη χρηση που κανει ο μεσος κατοχος τους στην Ελλαδα.Μα για τους επαγγελματίες μιλούσα κυρίως φίλε μου.
Οσον αφορά την δεύτερη κατηγορια με τα μικρά diesel όπου και ανοίκω και γω. μια χαρά πολύ πιο οικονομικό είναι από το βενζίνη που έχω και δεν έχω κανενα θέμα με το pdf αφού πιάνει κάθε μέρα πάνω από 80-100χλμ
το αμάξι θα κάνει κάθε χρόνο γύρω στα 15Κ χιλιομετρα και μου κάνει μεγάλη εξοικονόμηση σε σχέση με το βενζίνη που έχω και σε καύσιμο και σε service και περιφεριακά που είναι πολύ πιο φτηνά από το σπορ puma βενζίνη που έχω που μονο τα λάστιχα να αλλάξω θέλω 850 ευρώ.
Κι εμενα μια χαρα εξοικονομηση μου κανει το 1400αρι βενζινοκινητο 207 μου απ'τη βενζινοκινητη 2λιτρη bmw μου, τι συγκρινουμε τωρα ακριβως?
Ποσο καιει ενα 1400αρι πολης με το ποσο κανουν τα λαστιχα ενος σπορ αυτοκινητου για να καταληξεις στο οτι το diesel που εχεις σου εξοικονομει χρηματα? Δηλαδη αν ειχες ενα 1200-400αρι βενζινοκινητο για αμαξι πολης δεν θα εκαιγε πολυ λιγοτερο απ'το puma που λες? Επισης, το οτι θες 850 ευρω για λαστιχα που κολλαει? Αν ειχες κανα 4κινητο suv diesel με 19αρες ζαντες δηλαδη θα'θελες λιγοτερο για λαστιχα επειδη δεν καιει αμολυβδη?Το'χουμε χασει καπου νομιζω.
Αν κανεις 15.000 χλμ το χρονο τοτε με τις τωρινες τιμες καυσιμων δεν εχεις κανενα ουσιαστικο οφελος με το diesel που εχεις σε σχεση με καποιο μικρο τουρμπακι βενζινης. Αυτη ειναι η συγκριση που πρεπει να γινει. Οχι να συγκρινουμε ενα diesel πολης με καμια 911 τουρμπο για να καταληξουμε στο οτι το diesel καιει το 1/3 αρα συμφερει και περισσοτερο.Χαλαρωσε λίγο........
Το μεταχειρισμένο diesel που έχω καίει πολύ λιγότερο από τα αντιστοιχης χρονολογίας βενζίνης για να μην ταράζεσαι με ατοπες συγκρίσεις.
καλύτερα τώρα? Σαρεσει δεν σαρέσει αυτο ισχύει
ενοουσα ότι το προτίμησα από ενα αντιστοιχης χρονολογίας βενζίνης γιατι καιει λιγότερο από εκείνο το αντιστοιχο
το άλλο το ανέφερα για να τονίσω ότι η βενζίνη είναι πολύ καλύτερη σε αλλα πράγματα και την προτιμώ για το προτεύων αμάξι μου (πιο γρήγορο, μεγαλύτερο ευρος στροφών, καλυτερο ταξίδι κτλ). Δεν το είπα για να το συγκρίνω με το μικρό diesel.
Εχεις δίκιο στο ότι μπορεί να μην εγραψα καλά αυτο που ενοούσα και να παρεξηγηθηκαν τα γραφόμενα μου.
Εγώ πάντως είμαι βεβαιος ότι έκανα μια καλή αγορά και δεν θα έχω κανένα θέμα όπως και με το προηγούμενο diesel που είχα που ήταν άριστο και πολύ πιο οικονομικό από ένα αντιστοιχο βενζίνης
-
Τυχεροί λοιπόν όσοι δεν πήραν ντίζελ κι έχουν βενζινοκίνητα.
Φχαριστιούνται διαδρομές στο μάρκετ και το φροντιστήριο χωρίς να έχουν έννοια το dpf μετά από 150.000χλμ.
Έτσι κι αλλιώς τα βλέπεις τα βενζινοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει μέσα στην πόλη για 150Κ χλμ και μοιαζουν σαν να βγήκαν χτες απ τη βιτρίνα...
Αυτό έχει σημασία.
Βγήκε φιρμάνι πως "το πολύ 1 λίτρο παραπάνω καίει το βενζινοκίνητο, και κοστίζει 4 χιλιάρικα επιπλέον στην αγορά".
Λεπτομέρειες ότι πλέον μόνο τα φορολογικά σκαλοπάτια διαφοροποιούν τις τιμές τους και η ελάχιστη δυνατή ΜΕΣΗ κατανάλωση που μπορεί να πετύχει ένα σύγχρονο βενζινοκίνητο στις πιο ευνοϊκές συνθήκες ( γύρω στα 6-6,5λτ), είναι η μέγιστη δυνατή ΜΕΣΗ κατανάλωση που θα κάνει το σύγχρονο ντίζελ αν το πιέζεις,. Ειδικά τώρα που έχουν 2€ το λίτρο...
Και δεν χρειάζεται καν να συγκρίνουμε επιδόσεις, δηλαδή να κινείς το ίδιο φορτίο με τον ίδιο ρυθμό, μπορούμε να συγκρίνουμε την οικογενειακή ομάδα μπάσκετ του Κρούζερ στο πιο ευρύχωρο B-SUV με μια μαμά που πάει το μωρό στον παιδικό με Σμάρτ, να βγουν τα νούμερα...
Βέβαια παίρνεις ας πούμε κι ένα ωραίο υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ που γράφει ακόμη και χαμηλότερα απ το ντίζελ νούμερα.
Σε δυο χρόνια θα χεις το κλειδί στο χέρι.
Δεν πειράζει που θα φτάνεις ένα τέταρτο αργότερα, ή τέλος πάντων, όταν κάνει στην άκρη το φορτηγό ή λεωφορείο που προπορεύεται, γιατί θα χεις γράψει τα ίδια λίτρα, μπορεί και -1λτ, αλλά τουλάχιστον θα κερδίσεις σε πολιτισμένη μετακίνηση κι αγοράζεις αξιόπιστη τεχνολογία.
Όλοι όσοι έτυχε να χουμε καινούριο ντίζελ σήμερα, νοσταλγούμε τις παλιές καλές εποχές που η βενζίνη κόστιζε το μισό και πάλι τα ίδια πληρώναμε και χτυπάμε το κεφάλι μας...Πάντως σε τιμές κι επαρχία που ρώτησα σημερα σε επίσημο, γύρω στα 1300€ μου είπανε για dpf γνήσιο. Κι ότι πρώτα δοκιμάζουν καθαρισμό που τους κοστίζει 150€ και βγάζει τουλάχιστον 50Κ χλμ και το πάνε ανά περίπτωση, κάποτε τυχαίνει και κάποιο που να μη δουλέψει ο καθαρισμός ή το ιμιτασιον και να αναγκαστούν για γνήσιο.
-
@gv2000 said in DPF σε Peugeot:
έχουμε πιάσει την καραμέλα πως τα diesel βγάζουν πανάκριβες ζημιές σε σχέση με τα petrol....Μιλάμε πάντα για καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα σε αντιπροσωπεία ή τουλάχιστον σε κατάλληλο συνεργείο με καλό καύσιμο...
ok αφού έτσι θέτε να πιστεύετε ποιος είμαι εγώ να σας χαλάσω αυτά που πιστεύετε?ΥΠΟΨΙΝ αλλα καθίστε πριν μάθετε το νέο.....
τα ελληνικά ταξί είναι diesel και ναι..... δουλεύουν πολύ σταματα-ξεκίνα....Δηλαδη τα 1300-1500 ευρω που θελει το dpf για ενα αμαξακι πολης, μιας και ειναι και το θεμα μας, ανα 150.000 χλμ χοντρικα (δηλαδη καμια 8ετια χρησης) τι ειναι, επισκευη της πλακας? Για να καταλαβουμε για τι μιλαμε, τα χρηματα αυτα αντιστοιχουν στο 1/4-1/5 της συνολικης αξιας που θα εχει ενα μεσο αυτοκινητο πολης μετα το χρονικο αυτο διαστημα.
Σε αντιστοιχο βενζινοκινητο για να δωσεις 1500 ευρω πρεπει να παρουσιασει κανα ρηγμα ο κινητηρας, παντως σιγουρα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ αναλωσιμο που βγαζει δεν βγαζει 150.000 χλμ και θα χρειαστει 1200+ ευρω για αντικατασταση. Για καθημερινα αμαξια πολης ξαναλεω.Οσο για τα ελληνικα ταξι, με 200.000+ χλμ που κανουν το χρονο προφανως και δεν θα μπορουσαν να καινε κατι αλλο απο αποψη οικονομιας με τις τιμες που ειχε τοσα χρονια το diesel ιδιως.
Ασε που δεν καιγονται και ιδιαιτερα για dpf κλπ. 8 στα 10 καρκινο εκπεμπουν απ'την πολυ "σχολαστικη“ συντηρηση.
Αντε να φερουμε και τα σταγιερ του στρατου τωρα σαν παραδειγμα. Κι αυτα diesel ειναι. -
΄Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, από ότι βλέπουμε...
Μέχρι τώρα έλεγες ότι τα αμαξάκια πόλης κάνουν 10000 χλμ τον χρόνο, άρα δεν χρειάζεται ντίζελ, έτσι όμως τα 160000 χλμ είναι 16 χρόνια, που δεν θα τα φτάσει ποτέ το αμαξάκι πόλης, τουλάχιστον με τον αρχικό ιδιοκτήτη.
Τώρα βέβαια μας πας στα 20000 χλμ τον χρόνο και έγινε 8 χρόνια η βλάβη, για να μας πεις ότι ένα βενζίνης με 160000 χλμ σε 8 χρόνια δεν θα έβγαζε τόσο ακριβή βλάβη. Βασικά μπορεί να έβγαζε κινητήρα.
Μετά μας έλεγες ότι μετά το 2010 είναι φτηνότερο το ντίζελ από την βενζίνη, σου λέγαμε ότι πάντα ήταν φτηνότερο και τώρα λες ότι τα ταξί είναι διαχρονικά ντίζελ, γιατί ήταν φτηνότερο το καύσιμο.
Οπως θέλω τα γυρίζω και με λένε Ρίζο...
-
Η αλήθεια είναι κάπου μέση.
Τα ντίζελ πάντα ήταν πιο οικονομικά.Οσο παλαιότερα τα αυτοκίνητα τόσο μεγαλύτερη διαφορά υπέρ τους.
Τα σύγχρονα μικρά πόλης με βενζίνη έχουν κλείσει την διαφορά και ειδικά τα υβριδικά την έχουν αντιστρέψει.
Επίσης, όσο περισσότερα χλμ κάνει κάποιος τόσο περισσότερα πληρώνει για καύσιμα οπότε και οι ενδεχόμενες βλάβες είναι ένα κλάσμα του κόστους μετακίνησης.
Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που ταξι προτιμούν τα diesel.Τα παραπάνω νομίζω ισχύουν και δεν δέχονται αμφισβήτηση.
Από εκεί και πέρα, στην συζήτηση μπαίνουν και προσωπικά και οδηγικά κριτήρια.
Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν μπορώ να ακούω τον ήχο των diesel.
Υ.γ cruiser , φαίνεται ότι ποτέ δεν είχες πραγματικά αξιόπιστο αυτοκίνητο. Τα γαλλικά μπορεί να σπάνε με 160.000χιλ , κάποια άλλα όχι.
-
Ο πρώτος λόγος για να πάρεις ντίζελ είναι η οικονομία. Κανένας δεν ψώνισε επειδή του αρέσει το πουρ πουρ πουρ. Απλά ανέχεσαι τις παραξενιές,
επειδή κερδίζει η τσέπη σου
Από εκεί και πέρα, υπάρχει και κόσμος που δεν βάζει την οικονομία ως πρώτο κριτήριο, κοιτάει την άνεση, την κύλιση, τον σχεδιασμό κα
Όταν σε ρωτάνε τι σου αρέσει περισσότερο στο αυτοκίνητο σου και το πρώτο χαρακτηριστικό που σου έρχεται στο μυαλό είναι η κατανάλωση, ε στα υπόλοιπα υστερείΗ ψαλίδα μεταξύ των 2 καυσίμων έχει κλείσει και έχει κλείσει σημαντικά. Corsa του '15, με τον 3κιλυνδρο της Fiat νομίζω, και 6αρι κιβώτιο καίει 6 εντός οπου εχει περασει το σύνολοτης ζωης του. Τι συζητάμε?
-
Ρε συ ταξιδευτή ιδιαίτερα καποια αξιόπιστα αυτοκίνητα βενζίνης στα 160.000 μόνο λαδακι αλλάζουν τίποτα δεν βγαζουν.
-
@criuser said in DPF σε Peugeot:
΄Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω, από ότι βλέπουμε...
Μέχρι τώρα έλεγες ότι τα αμαξάκια πόλης κάνουν 10000 χλμ τον χρόνο, άρα δεν χρειάζεται ντίζελ, έτσι όμως τα 160000 χλμ είναι 16 χρόνια, που δεν θα τα φτάσει ποτέ το αμαξάκι πόλης, τουλάχιστον με τον αρχικό ιδιοκτήτη.
Τώρα βέβαια μας πας στα 20000 χλμ τον χρόνο και έγινε 8 χρόνια η βλάβη, για να μας πεις ότι ένα βενζίνης με 160000 χλμ σε 8 χρόνια δεν θα έβγαζε τόσο ακριβή βλάβη. Βασικά μπορεί να έβγαζε κινητήρα.
Μετά μας έλεγες ότι μετά το 2010 είναι φτηνότερο το ντίζελ από την βενζίνη, σου λέγαμε ότι πάντα ήταν φτηνότερο και τώρα λες ότι τα ταξί είναι διαχρονικά ντίζελ, γιατί ήταν φτηνότερο το καύσιμο.
Οπως θέλω τα γυρίζω και με λένε Ρίζο...
Δεν γυρισα τιποτα, ειπα απλα οτι στα 150.000 χλμ ενα βενζινοκινητο δεν θα χρειαστει ποτε καποιο αναλωσιμο που να κοστιζει 1300-1500 ευρω ενω το diesel θα χρειαστει. Τωρα ειτε τα κανεις στα 15 χρονια ειτε στα 8, δεν παιζει κανενα ρολο. Απλα αν προκυψει τετοιο κοστος σ'ενα αμαξι 15ετιας τοτε δεν μιλαμε για το 1/5 της αξιας του αλλα για το 1/3. Αν λοιπον χρειαστει να δωσεις το 30% της αξιας ενος αμαξιου για ενα αναλωσιμο τοτε η κατασταση γινεται ακομα πιο κωμικοτραγικη.
Επισης σου ελεγα οτι το diesel μεχρι τα μεσα του 2000 ηταν ακριβοτερο της βενζινης οπως ειναι ακομα και σημερα σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο. Ε συντομα θα ειναι κι εδω, παρα τους δυσαναλογους φορους που πληρωνει η αμολυβδη.
Ας κατσει λοιπον καποιος ν'αγορασει σημερα diesel αυτοκινητο με τιμη καυσιμου ιδια με την αμολυβδη και σε μερικα χρονια να δινει και 1500αρια για dpf, χιλιαρικα για τρομπες κι ελα εσυ μετα να με λες ριζο κι οτι τα diesel συμφερουν γιατι καινε 1λ λιγοτερο στα 100χλμ και γιατι εχουν φοβερη ροπη απο χαμηλα μεχρι κοφτη (στις 4.000 στροφες). -
Σε λίγο που θα ξεπερασει το diesel την τιμη της βινζινης θα μεινει μονο το κρακα κρουκα, ιδιο θα είναι το κόστος μετακινησης.
Ο θεος με φυλαξε και δε πηρα diesel. -
@gtsartsal said in DPF σε Peugeot:
Η αλήθεια είναι κάπου μέση.
Τα ντίζελ πάντα ήταν πιο οικονομικά.Οσο παλαιότερα τα αυτοκίνητα τόσο μεγαλύτερη διαφορά υπέρ τους.
Τα σύγχρονα μικρά πόλης με βενζίνη έχουν κλείσει την διαφορά και ειδικά τα υβριδικά την έχουν αντιστρέψει.
Επίσης, όσο περισσότερα χλμ κάνει κάποιος τόσο περισσότερα πληρώνει για καύσιμα οπότε και οι ενδεχόμενες βλάβες είναι ένα κλάσμα του κόστους μετακίνησης.
Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που ταξι προτιμούν τα diesel.Τα παραπάνω νομίζω ισχύουν και δεν δέχονται αμφισβήτηση.
Από εκεί και πέρα, στην συζήτηση μπαίνουν και προσωπικά και οδηγικά κριτήρια.
Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν μπορώ να ακούω τον ήχο των diesel.
Υ.γ cruiser , φαίνεται ότι ποτέ δεν είχες πραγματικά αξιόπιστο αυτοκίνητο. Τα γαλλικά μπορεί να σπάνε με 160.000χιλ , κάποια άλλα όχι.
Τα δικά μου είναι πάντα άσπαστα, ανεξαρτήτως χλμ, αλλά όταν απαντάς σε τρολαρίσματα, έχεις και τα ανάλογα επιχειρήματα...
-
Μια επισήμανση. Ο κόφτης είναι στις 4000 αλλά η απόδοση εκεί πέφτει αισθητά. Γύρω στις 3500 υπάρχει αξιόλογο έργο από τον κινητήρα. Οπότε έχουμε από τις 1500 έως τις 3500 Σαλ. Και μετά αλλαγή στο κιβώτιο. Βέβαια στο εύρος αυτό παράγει ροπή
-
Ρε συ ταξιδευτή ιδιαίτερα καποια αξιόπιστα αυτοκίνητα βενζίνης στα 160.000 μόνο λαδακι αλλάζουν τίποτα δεν βγαζουν.
Ναι το ξέρω...
Κάποια τέτοια αξιόπιστα μάλιστα με 1,33 μηχανή, άλλαζαν συνέχεια λάδι...
-
Έτυχε σε μια σειρά να σχεδιάσουν κάτι λάθος. Σημαία το έχεις κάνει. Εντωμεταξυ πρέπει να σχεδιάστηκε στο r&d της Ευρώπης αυτός ο κινητήρας. Ποιος ξέρει ποιους σχεδιαστές πηραν από οποίες εταιρίες.
DPF σε Peugeot