-
Έχω την εντύπωση πως η έκδοση που ενδιαφέρει τον iceman7 είναι με δίσκους πίσω γιατί έχει 110hp.
-
@limited_one said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Έχω την εντύπωση πως η έκδοση που ενδιαφέρει τον iceman7 είναι με δίσκους πίσω γιατί έχει 110hp.
Ακριβως. Το dsg βγαινει μονο με τα 110 στον 1.0 και δισκους πισω. Αλλα και αρκετα αλμυρη τιμη. Νομιζω ξεπερνα τα 25k
-
@zaxosm said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Ακριβως. Το dsg βγαινει μονο με τα 110 στον 1.0 και δισκους πισω. Αλλα και αρκετα αλμυρη τιμη. Νομιζω ξεπερνα τα 25k
27 και κατι ψιλα με δωρεαν χρωμα στην style έκδοση
-
@zaxosm said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
27 και κατι ψιλα με δωρεαν χρωμα στην style έκδοση
Ζουγκλα…….
-
20500 είχε βγάλει σε style ετοιμοπαράδοτα πριν 2 χρόνια περίπου.
Ούτε καν 27 για αυτό δεν τα αξίζει με τίποτα -
@tsofras said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Ούτε καν 27 για αυτό δεν τα αξίζει με τίποταΌχι dsg όμως. 23 νομίζω έκανε τότε.
Ναι είναι πανάκριβο πια.
Αλλά στα 26 (σήμερα) το style στο ΥC είναι ακόμα πιο πεταμένα γιατί η ποιότητα είναι τραγική και φορτώνεσαι ζάντες και μια σκοτεινή καμπινα χωρίς βασικά πράγματα όπως αναδιπλούμενους, πλαφονιερα πίσω, φωτισμό στα κουμπιά παραθύρων κλπ.
Οπότε ακριβό μεν αλλα στην κατηγορία αυτή δεν υπάρχουν φθηνές επιλογές πλέον. -
@tsofras said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Ούτε καν 27 για αυτό δεν τα αξίζει με τίποταΑυτόματο;
Πάντως δεν είναι λογική αυτή, τα χρόνια δεν ξαναγυρνάνε!
Από εδώ και πέρα παίρνονται οι αποφάσεις..δεν ξαναβλέπω μεγάλες μειώσεις.. η τιμή δεν βλέπω να πέφτει, ίσως θα έχει βελτιώσεις λόγω fl ή κάτι τέτοιο ένα αυτοκίνητο, αλλά τιμές προ-πολεμικες..not!
-
Για τις τιμές δεν μπορεί να πάρει κανένας όρκο. Λογικά κάποια στιγμή θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όσον αφορά τον χρόνο αναμονής, και όταν θα υπάρχουν αρκετά ετοιμοπαράδοτα και απούλητα θα αρχίσει ο χορός των προσφορών.
-
Για τις τιμές δεν μπορεί να πάρει κανένας όρκο. Λογικά κάποια στιγμή θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όσον αφορά τον χρόνο αναμονής, και όταν θα υπάρχουν αρκετά ετοιμοπαράδοτα και απούλητα θα αρχίσει ο χορός των προσφορών.
Κόστος μεταφορών, πρώτων υλών, καυσίμων, κόστος εξέλιξης, σχεδιασμός, αλλαγές τεχνολογιών και περιβαλλοντολογικών προτύπων, κοινωνικό πολιτικές αναταραχές και ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο..
Εγώ έψαχνα πάνω από χρόνο για αυτοκίνητο (πολύ πάνω), κάποια στιγμή έπρεπε να αποφασίσω, αν κάποιος ψάχνει από πέρυσι, πόσο μπορεί να περιμένει ώστε να κάνει κίνηση; Η ζωή δεν σταματάει για να πάρουμε τις αποφάσεις μας..και πες ότι περιμένει 2-3 χρονακια, ήδη βλέπουμε FL σε αυτοκίνητα του κορονοιου, που λέω εγώ, δηλαδή αυτοκίνητα που δεν κινήθηκαν λόγω πανδημίας να γίνονται ήδη FL και να παίρνουν τιμή πάνω, αν περιμένεις 2-3 ακόμη χρονια εκτός ότι θα αλλάξει και το μοντέλο (παλι αύξηση!) θα πέσεις πάνω στην τρελή προώθηση των ηλεκτρικών που δύσκολα θα έχεις βρει λύση να φορτίσεις μέχρι τότε..δεν είσαι και σίγουρος ότι σε 3 χρόνια το μοντέλο που θέλεις θα υπάρχει σε θερμικό.. όσα έχουν μείνει θα ανέβουν σε τιμές..
Κάποια μικρή διόρθωση στην αγορά θα γίνει, αλλά αν περιμένεις 3 χρόνια για να γλιτώσεις 1.000€ έχεις χάσει 3 χρόνια από το καινούργιο σου αυτοκίνητο, μία ή άλλη για μένα..
Τα ηλεκτρικά θα είναι έτσι όπως λες σε 10 χρόνια, θα την έχουν πέσει οι Κινέζοι και θα γίνει race to the bottom.. αλλά θα τα αλλάζεις και σαν τα κινητά..
-
@dublin said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Κόστος μεταφορών, πρώτων υλών, καυσίμων, κόστος εξέλιξης, σχεδιασμός, αλλαγές τεχνολογιών και περιβαλλοντολογικών προτύπων, κοινωνικό πολιτικές αναταραχές και ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο..
Εγώ έψαχνα πάνω από χρόνο για αυτοκίνητο (πολύ πάνω), κάποια στιγμή έπρεπε να αποφασίσω, αν κάποιος ψάχνει από πέρυσι, πόσο μπορεί να περιμένει ώστε να κάνει κίνηση; Η ζωή δεν σταματάει για να πάρουμε τις αποφάσεις μας..και πες ότι περιμένει 2-3 χρονακια, ήδη βλέπουμε FL σε αυτοκίνητα του κορονοιου, που λέω εγώ, δηλαδή αυτοκίνητα που δεν κινήθηκαν λόγω πανδημίας να γίνονται ήδη FL και να παίρνουν τιμή πάνω, αν περιμένεις 2-3 ακόμη χρονια εκτός ότι θα αλλάξει και το μοντέλο (παλι αύξηση!) θα πέσεις πάνω στην τρελή προώθηση των ηλεκτρικών που δύσκολα θα έχεις βρει λύση να φορτίσεις μέχρι τότε..δεν είσαι και σίγουρος ότι σε 3 χρόνια το μοντέλο που θέλεις θα υπάρχει σε θερμικό.. όσα έχουν μείνει θα ανέβουν σε τιμές..
Κάποια μικρή διόρθωση στην αγορά θα γίνει, αλλά αν περιμένεις 3 χρόνια για να γλιτώσεις 1.000€ έχεις χάσει 3 χρόνια από το καινούργιο σου αυτοκίνητο, μία ή άλλη για μένα..
Τα ηλεκτρικά θα είναι έτσι όπως λες σε 10 χρόνια, θα την έχουν πέσει οι Κινέζοι και θα γίνει race to the bottom.. αλλά θα τα αλλάζεις και σαν τα κινητά..
Με λίγα λόγια, οποίος έχει πάρει απόφαση να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο, καλό θα είναι να το κάνει asap, διότι η αναμονή πλέον κοστίζει. Προσωπικά, μετάνιωσα τον σκάρτο χρόνο δεύτερων σκέψεων και αναβλητικότητας. Θα γλίτωνα χρήματα ή για να είμαι ακόμα περισσότερο to the point, θα είχα περισσότερες επιλογές στο διαθέσιμο budget.
-
Εγώ στην θέση σου δεν θα τους πλήρωνα αυτές τις χυδαίες υπεραξίες και μάλιστα για δεύτερο αυτοκίνητο.
Θα πήγαινα καρφί στο Yaris style hybrid στα 22.600 αλλά δεν ξέρω τι διάoλο αναμονή έχει και αυτό πλέον.
Αλλιώς Skoda Fabia 1.0 DSG Style στα 21.500€
Απο την άλλη το Yaris που έχεις τώρα λογικά θα πιάνει περίπου στα 13.500€ νομίζω , τιμή μεταπώλησης αδιανόητη , οπότε βγαίνεις κερδισμένος απο την συγκυρία και καλύπτεις την χασούρα σε σημαντικό βαθμό απο τις αυξημένες τιμές.
Οπότε επι του ερωτήματος μεταξύ των 2 BSUV που έχεις καταλήξει , μείνε στο Yaris Cross Style Hybrid.
Η χαμηλή αντιληπτή ποιότητα δεν θα σας ξαναπασχολήσει μετά απο 1-2 μήνες χρήσης του , το υβριδικό του σύστημα είναι ανώτερο απο του Yaris που έχετε και ο τρόπος λειτουργίας του ecvt επίσης πολύ ανώτερος , είναι πιο σβέλτο απο το tcross , εύκολο στην οδήγηση και νομίζω καλύτερο σε άνεση και οδηγική συμπεριφορά απο το t-cross , μην ψαρώνεις απο την αίσθηση στιβαρότητας του VW.( Είναι μανούλες σε αυτά οι Γερμανοί στα λίγα χιλιόμετρα και σε χαλί οδόστρωμα , μόλις ανέβει λίγο ο ρυθμός και πέσεις σε λακούβα και σαμαράκια γίνεται αντιληπτό το κολπάκι που έχουν κάνει στην ηχομόνωση και μόνο.)
Και φυσικά πιο οικονομικό στην καθημερινότητα που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.Είναι δηλαδή ένα αυτοκίνητο που στην κατηγορία του και για την χρήση που είναι προορισμένο έχει περισσότερα + ουσίας που μετά απο την μακροχρόνια συμβίωση μαζί του το καταλαβαίνεις.
Επίσης , επειδή συνηθίζεις να αλλάζει κάτω απο την 10ετία αυτοκίνητα και η κατάσταση θεωρώ πως δεν πρόκειται να βελτιωθεί ως προς τιμές , το μόνο σίγουρο είναι πως ένα TSI σε 7 χρόνια θα έχει χάσει περισσότερα σε μεταπωλητική αξία απο το Hybrid της Toyota.
-
@vagkirk said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Εγώ στην θέση σου δεν θα τους πλήρωνα αυτές τις χυδαίες υπεραξίες και μάλιστα για δεύτερο αυτοκίνητο.
Θα πήγαινα καρφί στο Yaris style hybrid στα 22.600 αλλά δεν ξέρω τι διάoλο αναμονή έχει και αυτό πλέον.
Αλλιώς Skoda Fabia 1.0 DSG Style στα 21.500€
Απο την άλλη το Yaris που έχεις τώρα λογικά θα πιάνει περίπου στα 13.500€ νομίζω , τιμή μεταπώλησης αδιανόητη , οπότε βγαίνεις κερδισμένος απο την συγκυρία και καλύπτεις την χασούρα σε σημαντικό βαθμό απο τις αυξημένες τιμές.
Οπότε επι του ερωτήματος μεταξύ των 2 BSUV που έχεις καταλήξει , μείνε στο Yaris Cross Style Hybrid.
Η χαμηλή αντιληπτή ποιότητα δεν θα σας ξαναπασχολήσει μετά απο 1-2 μήνες χρήσης του , το υβριδικό του σύστημα είναι ανώτερο απο του Yaris που έχετε και ο τρόπος λειτουργίας του ecvt επίσης πολύ ανώτερος , είναι πιο σβέλτο απο το tcross , εύκολο στην οδήγηση και νομίζω καλύτερο σε άνεση και οδηγική συμπεριφορά απο το t-cross , μην ψαρώνεις απο την αίσθηση στιβαρότητας του VW.( Είναι μανούλες σε αυτά οι Γερμανοί στα λίγα χιλιόμετρα και σε χαλί οδόστρωμα , μόλις ανέβει λίγο ο ρυθμός και πέσεις σε λακούβα και σαμαράκια γίνεται αντιληπτό το κολπάκι που έχουν κάνει στην ηχομόνωση και μόνο.)
Και φυσικά πιο οικονομικό στην καθημερινότητα που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.Είναι δηλαδή ένα αυτοκίνητο που στην κατηγορία του και για την χρήση που είναι προορισμένο έχει περισσότερα + ουσίας που μετά απο την μακροχρόνια συμβίωση μαζί του το καταλαβαίνεις.
Επίσης , επειδή συνηθίζεις να αλλάζει κάτω απο την 10ετία αυτοκίνητα και η κατάσταση θεωρώ πως δεν πρόκειται να βελτιωθεί ως προς τιμές , το μόνο σίγουρο είναι πως ένα TSI σε 7 χρόνια θα έχει χάσει περισσότερα σε μεταπωλητική αξία απο το Hybrid της Toyota.
Με προβληματισες να σου πω την αληθεια...
Πρωτη φορά περιμένω νεο αυτοκίνητο και ίσως το ξενέρωμα της αναμονής, ίσως το ξενέρωμα της ακρίβειας και δεν τρελαίνομαι.
Βοηθάει και το ότι σε απτή ποιότητα το YC είναι χειρότερο και από το υφιστάμενο. -
μια χαρά τα λέγει ο φαγκίρκ.
-
@fanis75 said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
μια χαρά τα λέγει ο φαγκίρκ.
Ναι και ειδικά οντας VAGιτης προκαλει διπλό προβληματισμό...
Στα πρώτα δε να αγιάσει το στόμα του!
Ξεδιάντροποι πραγματικά! -
Θα συμφωνήσω και εγώ ως οπαδός του γκρουπ, όπως ξαναειπα σιγά την ποιότητα του t-cross για να την πληρώσεις ή την οδηγική αίσθηση.
Δεν κάνουμε σύγκριση σε hatchback που και εγώ εκεί κλείνω στο γκρουπ λόγω αίσθησης και μόνο, για αυτό που ζητάς Toyota ψηφίζω και εγώ ως σύνολο
-
Παρότι η πιο ακριβή κατηγορία πλέον, οι ρεαλιστικές εναλλακτικες είναι λίγες.
Τι υπάρχει στην κατηγορία μέχρι 4,20;
Το vag, το γιαρις, το πούμα ;
Τρίχες.
Και όμως κοστίζουν όσο ένα c segment hb πλέον. -
Το t-cross είναι αυτοκίνητο που αξίζει να δώσεις μέχρι 23k με σημερινές τιμές αυτοκινήτων. Μην πέφτεις στη vagοπαγίδα με τα extra που εκτινάσει την τιμή του αυτοκινήτου.
Η έκδοση life με τα 95 άλογα είναι πλήρης, έχει ότι χρειάζεται ένας οδηγός στην καθημερινότητά του και κοστίζει κάτω από 23k. Aν θες αυτόματο κιβώτιο βάζεις 1,5k παραπάνω.
Φυσικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όποιος θέλει iq led lights, τα ωραία καθίσματα της style, 17άρες, blind spot κλπ θα βάλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Άνετα φτάνει στα 27-28k τ' αμάξι κι ακόμα παραπάνω. -
Αυτό το ετοιμοπαράδοτο ισχύει στο ερώτημα ?
Γιατί μιλάτε για γιάρις κρος που έχει άγνωστη παράδοση και τιμή...
-
@criuser said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
To εχει παραγγειλει εδω και καιρο , αλλά σκεφτεται να το ακυρωσει
-
@criuser said in Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο:
Έχει γίνει η παραγγελία και υποτίθεται φτάνει.
Αλλά έχουν μειωθεί οι χρόνοι πια.
Γύρω στους 8 μήνες είναι η πραγματική αναμονή.
Ετοιμοπαράδοτο και αυτόματο