-
@kozani76 said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Καλά, η μυρωδιά είναι και θέμα ατόμου. Ο αδερφός μου που χρησιμοποιούσε το ίδιο αμάξι δε καταλάβαινε τίποτα. Πάντως με leasing corolla hybrid μια χαρά ταξίδια έκανα. Δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζετε.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εννοείς μάλλον μια μυρωδιά θειαφιού, που νιώθεις ότι σε πνίγει. Είχα τις προάλλες μπροστά μου ένα σχετικά καινούριο Range Rover και πάτησε μια γκαζιά, ντουμάνι δεν έβγαλε, αλλά με φλόμωσε στην μυρωδιά αυτή. Είχα ανοιχτά παράθυρα (σπάνια το κάνω αυτό) κι ένιωσα να μην μπορώ να πάρω ανάσα.
-
Εδώ και 12 χρόνια που κυκλοφορώ σε ανοιχτούς δρόμους καθημερινά για λόγους εργασίας και για 110χλμ τη μέρα ψηφίζω diesel γιατί το πληρώνω από την τσέπη μου.
Τώρα με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στα καύσιμα σκέφτομαι και το ηλεκτρικό, υπόγειο γκαράζ υπάρχει... αλλά το τωρινό αμάξι μου είναι μόλις 3 χρόνων... οπότε συνεχίζω με το πιο βρώμικο καύσιμο της λίστας. -
Όσο οδηγάμε και δεν μετακινουμαστε, βενζίνη.
-
- Πως μυρίζει το adblue; έχει οσμή;
- Το πιο "βρώμικο" καύσιμο είναι αυτό που πέτυχε τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου, που είχε τεθεί σαν στόχος.
- Εγώ που έχω σχετικά καινούριο ντίζελ, αν αγόραζα σήμερα πιθανόν να έβλεπα το πλήρως Υβριδικό βενζινης και αυτό έβαλα στην ψηφοφορία.
Σκέφτομαι όμως πως δεν είναι πραγματική επιλογή αν θες αμάξι "τώρα", θυσιάζεις κάποιες επιδόσεις, δεν είναι φθηνότερο στη χρήση ή την αγορά απ το ντίζελ, έχει 2 χρόνια αναμονή και υπάρχουν μόνο 3 αυτοκίνητα να διαλέξεις, στα οποία εγώ μάλλον δεν χωράω-βολεύομαι. Ηλεκτρικο ουτε κατά διάνοια δεν εχω υποδομές φόρτισης και δεν φτάνει για κάποια ταξίδια μου και είναι πολύ ακριβότερο στην αγορά. Ντίζελ έπρεπε να ψηφίσω... δεν ξέρω. Γι αυτό κάνουμε δημοσκόπηση.
-
Ορίστε το νιώθουν και άλλοι. Αυτό σας λεω τόσον καιρό. Σε πνίγουν τα ντίζελ όταν επιταχύνουν έντονα. Νιώθεις ότι πονούν και τα ρουθούνια σου. Δεν βγάζουν πλέον καπνό αλλά ακόμα και τα υπερσύγχρονα σε πνίγουν. Και σε εμένα έχει τύχει άπειρες φορές στην πόλη
Το βρώμικο δεν είναι το co2. To co2 δεν είναι ρύπος αλλά συμβάλει ως στοιχείο στην δημιουργία κάποιων ρυπων ενώ παράλληλα και στην αύξηση της θερμοκρασίας.
Σε ανοιχτό δρόμο, δέχομαι πως δεν έχει νόημα να κόψεις τα diesel.
-
Αν καινούργιο και με οικονομοτεχνικη οπτική, μάλλον lpg και υπό προϋποθέσεις το diesel.
Αν εξετασω ως προς το ποιο είναι το καλύτερο και πρακτικότερο σήμερα χωρίς να με ενδιαφέρει το κοστος, μάλλον phev. Τα θαυμάζω τα phev, τα θεωρώ τη μοναδική ρελαστικη λύση αυτήν την εποχή.Αν είχα δεύτερο θερμικό για ταξίδια και κλειστό πάρκινγκ τότε ναι, ένα καλό ηλεκτρικό. Ένα Τέσλα plaid που είναι επικο αυτοκίνητο
-
Αν και έχω 3 ετών diesel euro6d, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ (έχει μπει ήδη στο πρόγραμμα για του χρόνου)
-
Σκέτη βενζίνη ή με ενισχυμένη μίζα απορρίπτεται πλην ενός (του Lap)
Ντίζελ καινούργιο απορρίπτεται λόγω περίπλοκης και αναξιόπιστης τεχνολογίας περιορισμού καυσαερίων.
Ηλεκτρικό απορρίπτεται γιατί μόνο μια κοινόχρηστη πυλωτή εχω για πάρκινγκ.
PHEV απορρίπτεται γιατί το ενα που μου αρέσει είναι 2,5 χιλιάδες κυβικά...
Οπότε ψηφίζω υβριδικό ορθόδοξο full toyotαίικο...
ΥΓ LPG απορρίπτεται λόγω τραυματικής εμπειρίας συμβίωσης...ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Αυτά ισχύουν μόνο για τώρα ,σήμερα...
-
χωρίς περιορισμό σε τιμη αγοράς
phev.... και ρεύμα και καύσιμο....
-
Για την επόμενη 10ετια μόνο τα full hybrid είναι για την πλειοψηφία των αγοραστών αυτοκινήτου στην Ελλάδα
Κάποιοι μπορούν και για φεβ, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.Προσωπικά θα πήγαινα σε πολύ συγκεκριμένο μοντέλο Toyota Corolla full hybrid 1.8 fl με τα 140 αλογάκια και την τύπου 4κουνα. Το τι θα πάρω, άλλο θέμα (μάλλον τα @@ μου)
-
@gatoz said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
οκ, θα επρεπε να αποκλειστει να φηφιζουν οι τουοταιοι
Γιατί ρε μπος;;;
Τότε να βγει η επιλογή full hybrid -
@piliourits said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Σκέφτομαι όμως πως δεν είναι πραγματική επιλογή αν θες αμάξι "τώρα".
Ας αφήσουμε το αν θες αμάξι τώρα, πηλιου!
Τώρα (με ημερομηνία απόκτησης και κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού), δεν παίρνεις Τίποτα!!!
Μιλάμε για επιλογή τεχνολογίας για τον χρόνο ζωής του αυτοκινήτου -
Εαν ειχα τα φράγκα phev εννοείται. Εαν ειχα πολλα φράγκα εννοείται ΜΟΝΟ ηλεκτρικό.
Τώρα που δεν εχω, μόνο υβρίδιο τογιότα/χόντα.
-
@monman2 said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Μιας και το ανέφερες και το έχει αναφέρει και άλλος συμφορουμίτης τι εννοούμε κοινόχρηστη πυλωτή? Δεν έχει ο καθένας σας οριοθετημένη θέση Parking?ή μπαίνετε στην πυλωτή και το βάζετε όπου θέλετε? Είναι περιφραγμένη ?
-
Για την ωρα επιμενω ντιζελ. Αν και η Μερκ με εκπλησει ευχαριστα με μια μεση στα 7,2 σε μεικτη χρηση. Αν δεν ηταν η τιμη της βενζινης στο Θεο παλι απολυτα ευχαριστημενος θα ημουν.
-
@yem said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Μιας και το ανέφερες και το έχει αναφέρει και άλλος συμφορουμίτης τι εννοούμε κοινόχρηστη πυλωτή? Δεν έχει ο καθένας σας οριοθετημένη θέση Parking?ή μπαίνετε στην πυλωτή και το βάζετε όπου θέλετε? Είναι περιφραγμένη ?
Δεν υπάρχουν κάγκελα ,λόγω χώρου θα χαθεί θέση , οι θέσεις δεν είναι καθορισμένες παρκάρεις όπου βρεις κενό .
-
@yem said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Δεν υπάρχουν κάγκελα ,λόγω χώρου θα χαθεί θέση , οι θέσεις δεν είναι καθορισμένες παρκάρεις όπου βρεις κενό .
Έτσι όντως δεν σε εξυπηρετεί καθόλου για ηλεκτρικό
-
Για όλα υπάρχουν λύσεις...
-
-
@fanis75 said in Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;:
Εαν ειχα τα φράγκα phev εννοείται. Εαν ειχα πολλα φράγκα εννοείται ΜΟΝΟ ηλεκτρικό.
Τώρα που δεν εχω, μόνο υβρίδιο τογιότα/χόντα.
Δεν αγαπάς πλέον την οδήγηση, ε;
Τί καύσιμο θα προτιμούσατε σήμερα;