-
@katafractos17 said in Peugeot 408 (2022):
@gatoz said in Peugeot 408 (2022):
@dublin said in Peugeot 408 (2022):
Sport Activity Coupe, για όποιον αναρωτιόταν την κατηγορία αυτών των οχημάτων
#poutses_mple
#gia_petama
#pote_xana
Sport Activity Cat
Χαχα! Ειδική παραγγελία! Ζήτα αντικατάσταση Γάτε!
-
Το Peugeot 408 είναι εδώ. Τι σημαίνει για τον Γάλλο κατασκευαστή, αλλά και ευρύτερα αυτή η νέα σχεδιαστική προσέγγιση;
Επιτέλους άλλαξαν τα πλάνα, και με το νέο Peugeot 408, που φαίνεται λίγο απ’ όλα, οι Γάλλοι επιβεβαιώνουν το μέγεθός της με στυλ. Θυμίζουν τότε που το «206» αμφισβητήθηκε, επειδή κρίθηκε ότι δεν είναι η εξέλιξη του «205», όπως θα ήθελαν οι ειδικοί(;). Ήταν όμως ακόμα πιο μπροστά, όπως αποδείχθηκε, προσεγγίζοντας με το δικό του στυλ την πλέον σημαντική κατηγορία της αγοράς. Αντίστοιχα με ό,τι συνέβη πρόσφατα στην περίπτωση του «3008», που δεν είναι ακόμα ένα SUV, ούτε ερμηνεύεται έτσι απλώς, ως ένα SUV coupe.
Περί του Peugeot 408.
Η διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση, που υποστηρίζει την αισθητική χωρίς να αγγίζει την υπερβολή, αντικατοπτρίζεται στους χώρους, που προσφέρονται με στυλ. Ένα «5008» με αναβαθμισμένο χώρο αποσκευών, αλλά αν αρχίσουμε τις συγκρίσεις κατατάσσοντας με το υποδεκάμετρο θα βρεθούμε σε αδιέξοδο, ενώ, έτσι απλά, προσβάλλουμε έναν σημαντικό κατασκευαστή που ξεπερνάει τoν premium χαρακτηρισμό.Θηρίο.
Η πρώτη ματιά έχει να κάνει με έκπληξη, η δεύτερη με ενδιαφέρον, σε συνδυασμό και με το χρώμα του δικού μας, σε πετρόλ με στοιχεία τιρκουάζ, που έγραψαν στην κάμερα του κ. Κουσκούτη.Ο αγοραστής, ειδικά της λιανικής, που άλλωστε είναι αυτός που «ψηφίζει», αν θέλει συνολικά μέγεθος θα χαμογελάσει, ενώ ο ειδικός θέλει να δοκιμάσει. Αφού έχει ήδη σχολιάσει τα περί σχεδίασης, συγκρίνοντας ειδικά με τις σύγχρονες Citroen στο μέγεθος 4-5 με κωδικούς «Air» και «Χ», και ποιος ξέρει τι άλλο, θυμίζοντας εποχές Χαρωνίδη. Με τις Boulevard και Manhattan, κ.ά. εφευρέσεις των marketing games, που σήμερα έχουν δώσει τη θέση τους στην ουσία.
Όπως εκφράζεται με σκληρή δουλειά, με κυρίαρχη και τη συμμετοχή του δικτύου – γνωστοί επί του προκειμένου ως οι «ξενύχτηδες» της αγοράς, λόγω 16ωρης εργασίας. Με την ευκαιρία, αν κρίνουμε από τους χρόνους διάθεσης των αυτοκινήτων της δοκιμής, φαίνεται πως θέλουν να μας παρασύρουν στα δικά τους ωράρια.
Οδηγώντας.
Από το πρώτο μέτρο, από το συνδυασμό «θέση οδήγησης, λειτουργία-ανταπόκριση τιμονιού», πέρα από το μέγεθος του βολάν στο χέρι σου, αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για Peugeot. Δουλειά τους οι ρυθμίσεις και σε λεπτομέρειες, και αν δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στη μαγεία του i–Cockpit στη σύγχρονη εκδοχή, είναι δικό σου το πρόβλημα. Το γράφει ένας λάτρης της DS διάταξης, και εδώ, σε σχέση με τη σχολή Peugeot, με αντικειμενικά κριτήρια είναι ψηλά ο πήχης.Δοκιμάσαμε τη βασική έκδοση με τον 3κύλινδρο 1.2 με τους 130 ίππους και το αυτόματο 8άρι τους, σήμα κατατεθέν. Στη θεωρία, μουρμουράς κρίνοντας μικρό τον κινητήρα, ενώ όπως το βλέπεις σε προδιαθέτει να ταξιδέψεις, αλλά εδώ δεν προκύπτει ντίζελ, όταν αργεί το φουλ ρεύμα. Γνωστό είναι ότι δεν είσαι της «απαλλαγής», λόγω «plug–in».
Το ξέρουμε, το plug–in θα πουλήσει, και ήδη π.χ. στην Avis οι συνεργάτες μας στρώνουν χαλί για την αξιοποίησή του. Από την πλευρά μας, έχουμε το δικό μας με το πακέτο που κινεί με αξιοπρέπεια το «3008» και την DS 4, οπότε γιατί όχι;
Η προσαρμογή του μόλις 1.2, που υποστηρίζεται από το τέλειο κιβώτιο, ίσως θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάριο στα γερμανικά, με τους Ανατολικούς να αναζητούν μεταφραστή.
Έχεις λοιπόν σύστημα διεύθυνσης που ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με συγγενείς, έχεις το πακέτο «κινητήρας-μετάδοση» με την αξιοπρέπεια σε υψηλά στάνταρντ, έχεις τους χώρους και τη μοναδική αίσθηση του σωστού κοκτέιλ οδηγώντας οπουδήποτε. Σου λείπει το «κάθομαι χαμηλά», δεν έχεις συναντήσει ξανά συνδυασμό με αέρα, με αίσθηση από πιο ψηλά, και το ερώτημα αφορά την ανάρτηση. Στα χαρτιά, μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί ξεπερασμένη, αλλά είτε στην πόλη είτε εκτός στο βουνό, ακόμα μία φορά διδάσκουν. Η άνεση που προκύπτει ισοπεδώνοντας τον Έλληνα κατασκευαστή δρόμων εξελίσσεται σε επαρκέστατη αντίδραση, οδηγώντας στην κυριολεξία.
Πάτημα Stelvio; Είναι η αρχική αίσθηση, στη συνέχεια απλώς Peugeot, με μια διαφορετική φιλοσοφία που υποστηρίζεται πειστικά και έντιμα.
Μας άρεσε;
Υποκειμενικό το ερώτημα και, με ειλικρινή τη χρήση των πλήκτρων, δεν αφορά τις ανάγκες και το γούστο ενός βετεράνου λάτρη του GTi με αμαρτία, μέχρι το 2008 με diesel, παρακαλώ.Απλώς επανατοποθετήθηκαν με τον δικό τους, σωστό τρόπο σε μια κατηγορία που θεσπίστηκε δειλά και διακριτικά, όταν αυτοί οι Γάλλοι, όπως συνηθίζουν, ήρθαν για να την καθιερώσουν, αλλάζοντας τα δεδομένα με τη συνέπειά τους.
Στη συνέχεια; Είπαμε, τα plug–in – και εδώ, είτε στο δικό μας είτε στα υψηλότερα κλιμάκια με 220 ίππους, δύσκολα βρίσκεις αντιπάλους, με την Peugeot να έχει κερδίσει και το στοίχημα της ποιότητας._ Σ. Χ.
-
"και αν δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στη μαγεία του i–Cockpit στη σύγχρονη εκδοχή, είναι δικό σου το πρόβλημα"
-
@katafractos17 έλα ρε, τι ξέρουν αυτοί;
Και εγώ ανάλογα διαβάζω, αλλά δεν τα έβαλα γιατί έχει παιχνίδι στη Βαλένθια απόψε και δεν θέλω να πληκτρολογώ πάλι στα κινητά!
Άντε να βάλω το αιρετικό..
"Σε συνάρτηση και με την δεδομένη ποιότητα των σύγχρονων μοντέλων της, η Peugeot ανήκει δικαιολογημένα στο κλειστό κλαμπ των premium κατασκευαστών και το 408 αποτελεί με άνεση την αιχμή του δόρατός της."
Εν το μεταξύ η εταιρεία ούτε καν premium δεν είναι, και έχω link-αρει άπειρες φορές την επίσημη τοποθέτηση για upper mainstream, έχει πάει το mainstream σε τέτοιο επίπεδο που έχει αναγκάσει τον ειδικό τύπο να ψάχνει συναγωνισμό στους premium κατασκευαστές..
Όλα αυτά ένα συνειρμό μου δημιουργούν στο μυαλό...τι ετοιμάζει να βγάλει η Lancia σκέφτομαι και ανατριχιαζω.. βέβαια με το ανάλογο αντίτιμο, εκεί θα είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ Ιταλικό premium, αλλά μέχρι τότε, άλλη μία εύστοχη release..
-
Και εδώ για το ίδιο θέμα μια διαφορετική προσέγγιση, έχω την αίσθηση πως ξέρει καλύτερα του τι λέει....
It’s easy to get comfortable in the certified-back-friendly seats, but you should definitely try before you buy. Peugeot has cool digital dials with a 3D-effect, but they’re designed to be viewed over the steering wheel instead of through it. Some driving positions mean the top of the rim obscures them.
Όπως και εδώ
Ride quality is fine at higher speeds but it’s here that the intrusive road noise becomes apparent. Wind noise is minimal but the roar from the tyres is noticeable. Our car’s 19-inch wheels are likely partly to blame, with smaller wheels usually being quieter, if less aesthetically pleasing.
https://www.carwow.co.uk/peugeot/408
Στα υπόλοιπα συμφωνούν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Είναι ευκίνητο και όσο χρειάζεται σπορτίφ, ενώ έχει καλούς χώρους και καλό design.
-
@lap said in Peugeot 408 (2022):
"και αν δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στη μαγεία του i–Cockpit στη σύγχρονη εκδοχή, είναι δικό σου το πρόβλημα"
@dublin εσύ το έγραψες;
-
Χαχαχα. Και όμως....οχι
Έχεις διαβάσει πιο αντικειμενική προσέγγιση;
Μου θυμίζει τίτλους αθλητικων εφημεριδων.
Χαχαχα
-
Το άρθρο είναι σίγουρα συντάκτη των 4Τ και όχι πληρωμένη διαφημιστική καταχώρηση;
Τέτοιο λιβανιστήρι, ακόμη και για τα δεδομένα του ελληνικού ειδικού τύπου, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει...
Εκτός αν κάνω λάθος και το αυτοκίνητο είναι η απόλυτη αυτοκινητιστική sex machine! -
@harisma23 said in Peugeot 408 (2022):
Το άρθρο είναι σίγουρα συντάκτη των 4Τ και όχι πληρωμένη διαφημιστική καταχώρηση;
Γνωστή η αγάπη για την πεζώ χρόνια και τώρα με τον Σ. ακόμα περισσότερο.
-
Το κείμενο απογειώνεται στο διφορούμενο, πάτημα stelvio , στην αρχική αίσθηση και μετά απλώς Peugeot . ......
Η φράση μπορεί να ερμηνευθεί με πάρα πολλούς συνδυασμούς, είτε θετικούς είτε αρνητικούς για έκαστο από τα δύο μοντέλα.
-
Τέτοιο λιβανιστήρι, ακόμη και για τα δεδομένα του ελληνικού ειδικού τύπου, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει...
Εκτός αν κάνω λάθος και το αυτοκίνητο είναι η απόλυτη αυτοκινητιστική sex machine!Πιπέρι , πιπέρι !!!
-
@fanis75 said in Peugeot 408 (2022):
Εσύ είσαι moderator στο φόρουμ των 4ων τροχών και λες ότι τα παίρνουν από τον Συγγελίδη για να σπρώχνει Peugeot;! Νομίζω έχουμε χάσει το μέτρο τελείως εδώ μέσα!
Εκτός αν με "αγάπη" εννοείς κάτι ερωτικό..
Απλά είναι ένα πολύ καλά αυτοκίνητα στις κατηγορίες τους, σας το είχα γράψει, μπείτε και οδηγηστε και μετά μιλήστε, έχουν πετύχει πολλά την τελευταία, 8ετια σαν μάρκα..
-
@antonakis said in Peugeot 408 (2022):
@lap said in Peugeot 408 (2022):
@dublin εσύ το έγραψες;
Όχι, απλά υπαγόρευα!
-
Εσύ είσαι moderator στο φόρουμ των 4ων τροχών και λες ότι τα παίρνουν από τον Συγγελίδη για να σπρώχνει Peugeot;! Νομίζω έχουμε χάσει το μέτρο τελείως εδώ μέσα!
Εκτός αν με "αγάπη" εννοείς κάτι ερωτικό..
Απλά είναι ένα πολύ καλά αυτοκίνητα στις κατηγορίες τους, σας το είχα γράψει, μπείτε και οδηγηστε και μετά μιλήστε, έχουν πετύχει πολλά την τελευταία, 8ετια σαν μάρκα..
Ρε Δούβλη ο Fanis για αγάπη μίλησε, το ότι τα παίρνουν το λές εσύ.
Επίσης όπου βλέπεις ταμπελάκι admin/moderatores κλπ κλπ δεν σημαίνει ότι είναι υπάλληλοι του περιοδικού (άρα ούτε αυτοί τα παίρνουνε) αλλά απλοί users με προνόμια και άτυπες "υποχρεώσεις". Στο πλάισιο του εθελοντισμού δλδ (οκ και όχι μόνο)..
Ε μη πείς τώρα ότι είναι "βύσματα" και άλλες τέτοιες κακοήθειες.. Άλλωστε οι έχοντες σοβαρές "άκρες" μετακινούν Κιτ cars σε αγώνες ή είναι εφ' όρου ζωής διορισμένοι σε τηλεοπτικές εκπομπές αυτοκινήτου...
-
Ξεσηκώθηκαν και οι μέτοχοι και οι καλοθελητές με το ποστ μου που έθιξε την αντικειμενικότητα του περιοδικού. Και εγκαλούνται και οι moderators που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους "όπως πρέπει".
Μια χαρά...
-
εμενα αυτό το μικρό τιμονάκι βλακεια μου φαίνεται δεν μαρέσει καθόλου και το ιδιο αι cockpit για τππ υλοποιυση. Ωραίο πολύ και φανταχτερο σαν ιδέα αλλά αν δεν βολεύει δεν έχει νόημα
κατα τα αλλα ομορφο μέσα έξω
-
@cirus said in Peugeot 408 (2022):
εμενα αυτό το μικρό τιμονάκι βλακεια μου φαίνεται δεν μαρέσει καθόλου και το ιδιο αι cockpit για τππ υλοποιυση. Ωραίο πολύ και φανταχτερο σαν ιδέα αλλά αν δεν βολεύει δεν έχει νόημα
κατα τα αλλα ομορφο μέσα έξω
Μαζί σου. Δεν χωνεύεται αυτο το άθλιο τιμόνι.
-
Αυτή τη φορά θα σε παρακαλέσω (την επόμενη όχι) να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, ειδικά όταν αφορούν τόσο βαριές και προσβλητικές κατηγορίες. Δεν έγραψα πουθενά ότι τα παίρνουν και ούτε καν θα το υπονοούσα, γιατί α) δεν το πιστεύω και β) δεν έχω αποδείξεις.
Μίλησα ξεκάθαρα για αγάπη, όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε συναισθήματα και υποκειμενικότητα όπως και φίλους (πολλές φορές έχουν αναφερθεί οι φίλοι σε διάφορες εισαγωγικές - δεν είναι ούτε κακό ούτε μεμπτό), οπως π.χ. ο υπεύθυνος τύπου της Φορντ είναι πρωην δημοσιογράφος (και πολύ καλός και αναγνωρισμένος) του ειδικού τύπου.
-
Εχθές το απόγευμα έτυχε να έχω μια δουλειά στο Μαρούσι, οπότε δεν κρατήθηκα και περνώντας από την αντιπροσωπεία στην Κηφισίας, σταμάτησα και μπήκα μέσα να το δω.
Εξωτερικά είναι το ίδιο εντυπωσιακό με αυτό που βλέπει κάποιος στις φωτογραφίες (εφόσον του αρέσει βέβαια).
Δεν χάνει κάτι δηλαδή όταν το βλέπεις από κοντά.
Όταν μπαίνεις μέσα όμως, για εμένα είναι το κάτι άλλο.
Λες και κάθεσαι σε μαχητικό από το Star Wars.
Φοβερό i Cockpit αλλά και γενικά η όλη σχεδίαση του εσωτερικού που σε "τυλίγει" κατά κάποιο τρόπο.
Εμένα το μικρό τιμόνι μου κάνει πολύ.
Δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν αν θα οδηγούσα ξανά παραδοσιακή διάταξη οργάνων.
Επίσης πολύ καλά υλικά και φαίνονται αρκετά ποιοτικά.
Για τη συναρμογή δεν ξέρω. Αν κρίνω από το 3008, δεν θεωρώ ότι είναι ακόμη στα επίπεδα των BMW, Mercedes, Volvo, Audi, κτλ, αλλά νομίζω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο.Παρόλα αυτά, συγκριτικά θα προτιμήσω μάλλον την κάπως ψηλότερη θέση οδήγησης και με μεγαλύτερη περιμετρική ορατότητα του 3008.
Συνήθισα να οδηγώ "περίπτερο" και μου αρέσει. Άμα γεράσει ο άνθρωπος...
Το 408 λόγω σχήματος έχει πιο κεκλιμένες επιφάνειες, οπότε και πιο περιορισμένη ορατότητα σε σχέση με ένα κλασικό SUV. -
Αυτή τη φορά θα σε παρακαλέσω (την επόμενη όχι) να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, ειδικά όταν αφορούν τόσο βαριές και προσβλητικές κατηγορίες. Δεν έγραψα πουθενά ότι τα παίρνουν και ούτε καν θα το υπονοούσα, γιατί α) δεν το πιστεύω και β) δεν έχω αποδείξεις.
Μίλησα ξεκάθαρα για αγάπη, όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε συναισθήματα και υποκειμενικότητα όπως και φίλους (πολλές φορές έχουν αναφερθεί οι φίλοι σε διάφορες εισαγωγικές - δεν είναι ούτε κακό ούτε μεμπτό), οπως π.χ. ο υπεύθυνος τύπου της Φορντ είναι πρωην δημοσιογράφος (και πολύ καλός και αναγνωρισμένος) του ειδικού τύπου.
Δηλαδή όποιος λέει κάτι καλό για την μάρκα ή έχει μετοχές, ή είναι ανηψιος του Συγγελίδη ή "αγαπάει" (=τι καν σημαίνει αυτό; Έχουν δεσμό;), και επίσης εδώ μέσα υπονοούσαν, ή έλεγαν και ξεκάθαρα, ότι τα έπαιρνα από τον Σ. Αλλά δεν είδα μεγάλη ευαισθητοποίηση, ούτε από εσένα ούτε από κανέναν.
Να έχουν φτιάξει καλά αυτοκίνητα δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός φυσικά, όχι, η άλλη η μόνιμη επωδός σας, ότι είναι ηλίθιος ο κόσμος και δεν ξέρει τι παίρνει, τρομερό επιχείρημα, μήπως το βγάζω και αυτό από το μυαλό μου; Ή απλά όλοι είναι βλάκες... τρομερά επιχειρήματα..
Λόγω θέσης θα πρέπει να προσέχεις πως εκφράζεσαι και να είσαι περισσότερο αντικειμενικός γιατί παίζεις έναν διττό ρόλο εδώ μέσα. Ο καθένας μας είναι ένα ανώνυμο τίποτα και μπορούμε να λέμε ότι τα Niva πατάνε τα Bronco's σαν χταπόδια, εσύ έχεις δύναμη ακόμη και επί του περιεχομένου όμως και συγκεκριμένη θέση επιρροής, αφού είσαι τοποθετημένος από τους 4 τροχούς.
Toyoto-ποιηση φουλ..λες και έχει ανάγκη ο Toyoda..
Peugeot 408 (2022)