-
-
https://www.newsauto.gr/news/to-neo-peugeot-408-parousiastike-episima/#Echobox=1655867691
Έκανα μια αναζήτηση και δεν βρήκα σχετικό νήμα οπότε είπα να γράψω εδώ. Ναι κλασικά πανέμορφο πεθαίνω σβήνω χάνομαι το θέλω όπως η Σαχάρα το νερό. Με τέτοιο μεταξόνιο αν έχει πάλι πίσω χώρους σαν το 308 πραγματικά θα μου γυρίσουν τα μυαλά....
-
Βασικά θέλει καινούργιο θέμα. Μεταξόνιο 2,7+, θα έχει χώρους και είναι το αντίστοιχο της C5 X σε λίγο μικρότερο, γιατί προφανώς θα βγεί και 508.
-
Ok χώρους έχει τεράστιους, ευτυχώς έρχεται αποκλειστικά EAT8 αλλά πλέον ανησυχώ ότι θα έχει τιμολόγηση εφάμιλλη (γελοία υψηλή) του 3008...
-
4,70m. μήκος.
Έχουν εντελώς ξεφύγει με τις διαστάσεις... -
Μάλλον κάποιο θέμα έχει η EMP2 και δεν δίνει εύκολα χώρους στους πίσω με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μπαίνουν σε χωράφια αμαξώματος D....
-
Παρόλο που δεν είμαι fun της peugeot, και γενικά των γαλλικών αυτοκινήτων, το 408 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεφεύγει από το κατεστημένο των suv, πήξαμε πια στα ογκώδη οχήματα σε σημείο που πολύ καλά αυτοκίνητα όπως passat και mondeo σταμάτησαν να παράγονται. Μακάρι να δούμε και άλλα τέτοια αυτοκίνητα
-
Μονο το τιμόνι με χαλάει.
Π-Α-Ν-Ε-Μ-Ο-Ρ-Φ-Ο το βρίσκω
-
Φαίνεται ότι είναι ένα C4 με ολίγον από DS4....δεν μπόρεσαν να αλλάξουν και πολύ το σχέδιο. Αλλά ναι είναι όμορφο πολύ!!
-
Οκ αν μη τι άλλο έχει χώρους και για τους πίσω εφόσον νιώθει άνετα πίσω από τον εαυτό του ο Γερμανός γρόθος...
500+L ο αποσκευών με εξαίρεση το Hev και επιτέλους αποκλειστικά EAT8. Για να δούμε όμως ελλείψει μηχανικού κιβωτίου ώστε να κρατηθεί χαμηλά η τιμή των φτηνών εκδόσεων πως θα το τιμολογήσουν. Το καλό είναι ότι πρώτα θα έχουμε τιμολόγηση για τον C5X οπότε πάνω κάτω θα μπορούμε να υποθέσουμε. Πάντως ειλικρινά θέλω να δω αν θα έχουν το θράσος να το τιμολογήσουν όμοια με το αυτόματο 3008. Φαντάζεστε 33k Active; Όχι ότι δεν τους έχω ικανούς. Τόσο πρέπει να κάνει πχ το 308 SW EAT8...
-
Οι τιμές θα είναι σαν της C5 X.
-
Έχει κάποιο νόημα στη γκάμα της εταιρίας ή μάλλον όλου του ομίλου, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
Που ακριβώς τοποθετείται δεν καταλαβαίνω. Έχεις κορυφαίο SUV (3008) και sedan (508) .Το συγκεκριμένο τι προσφέρει;
Αν αποζητάς τη διαφορετικότητα υπάρχει ήδη το αντίστοιχο citroen. Ούτε ο πιο πεζόφιλος δε θα το αγοράσει νομίζω, και είμαι τέτοιος αρκετά. Προσωπικά το βρίσκω και άσχημο.
Υποτίθεται ότι θα έβγαινε coupeειδές 3008 , ελπίζω να μην εννοούν το συγκεκριμένο. Επίσης νέο 3008 , πότε; Ξέρει κανείς; Διάβαζα για αρχές 23 και παρουσιάζουν το συγκεκριμένο;;;
-
Έχει. Το γέμιζμα της γραμμής παραγωγής που μπορεί να έχει κάποια κενά, το λανσάριζμα-δοκιμή μιας νέας τάσης που ίσως γίνει μόδα, την ανάλωση κάποιων μηχανικών/ηλεκτρικών μερών και ανταλλακτικών γιατί αλλιώς περισσεύουν, κοκ.
-
@civil357 said in Peugeot 408 (2023):
Έχει κάποιο νόημα στη γκάμα της εταιρίας ή μάλλον όλου του ομίλου, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο;
Ένα C4 Cross με άλλο σήμα! Κάθε μοντέλο βγαίνει σε κάθε μάρκα της εταιρείας. Να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις, να πιάσουν τον αγοραστή που δεν θέλει Σιτροέν, δεν έχει λεφτά για DS οπότε παίρνει το ίδιο σε Πεζώ.
-
@fanis75 said in Peugeot 408 (2023):
Ένα C4 Cross με άλλο σήμα! Κάθε μοντέλο βγαίνει σε κάθε μάρκα της εταιρείας. Να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις, να πιάσουν τον αγοραστή που δεν θέλει Σιτροέν, δεν έχει λεφτά για DS οπότε παίρνει το ίδιο σε Πεζώ.
Αν είναι να το περιμένουμε και σε alfa να το πούμε arna II από τώρα...
Πέρα από την πλάκα και το γεγονός ότι εμένα μου φαίνεται κακάσχημο, υποτίθεται ότι ο όμιλος είχε ξεπεράσει το τόσο φασόν και ότι έδινε διακριτά χαρακτηριστικά στα μοντέλα του. Π.χ. το C5 είναι αρκετά διαφορετικό από το 3008.
Μοιάζει με πισωγύρισμα όλο αυτό. Στη citroen το αυτοκίνητο πραγματικά μου "ταιριάζει" ιδίως από τη στιγμή που δεν εμφανίστηκε c4 πάνω σε 308. Εδώ που φαίνεται παράταιρω, ανεξάρτητα αν το C4 είναι καλό αυτοκίνητο.
-
Αν είναι να το περιμένουμε και σε alfa να το πούμε arna II από τώρα...
Ακόμα δεν λειτουργούν ως μια εταιρεία, η PSA εχει τα δικά της και η FCA τα δικά της, και η Τονάλε είναι σε πλατφόρμα FCA. Σε λίγο θα δούμε ενοποίηση.
-
@sabas_thess said in Peugeot 408 (2023):
Οκ αν μη τι άλλο έχει χώρους και για τους πίσω εφόσον νιώθει άνετα πίσω από τον εαυτό του ο Γερμανός γρόθος...
500+L ο αποσκευών με εξαίρεση το Hev και επιτέλους αποκλειστικά EAT8. Για να δούμε όμως ελλείψει μηχανικού κιβωτίου ώστε να κρατηθεί χαμηλά η τιμή των φτηνών εκδόσεων πως θα το τιμολογήσουν. Το καλό είναι ότι πρώτα θα έχουμε τιμολόγηση για τον C5X οπότε πάνω κάτω θα μπορούμε να υποθέσουμε. Πάντως ειλικρινά θέλω να δω αν θα έχουν το θράσος να το τιμολογήσουν όμοια με το αυτόματο 3008. Φαντάζεστε 33k Active; Όχι ότι δεν τους έχω ικανούς. Τόσο πρέπει να κάνει πχ το 308 SW EAT8...
Εγώ Χρήστο γιατί το κόβω για παραπάνω για κάνα 35ρι να ξεκινάει. Μακάρι να είμαι λαθος
-
Όλα τα περιμένω από αυτούς φίλε. Άσε να έρθει η τιμολόγηση του C5X και θα φανεί. Λογικά όπως αναφέρθηκε ανωτέρω θα έχουν κοινή τιμολόγηση. Η μόνη μου ελπίδα να μην έχει 35κ (ή τέλος πάντων αντίστοιχη τιμολόγηση με το 3008 EAT8 ανά έκδοση) είναι ο εσωτερικός κανιβαλισμός. Θα φανεί.
-
Λοιπόν δεν έχουν κανιβαλισμό.
Η C4 είναι κροσόβερ φτηνό, το 308 χάτς, η DS ακριβό μισοκροσόβερ και το Αστρα γερμανικό χάτς.
Το 408 είναι 35 εκατοστά πιο μεγάλο από το C4, μοιάζει με το C5 X , το οποίο όμως είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Δηλαδή το 408 είναι D κατηγορία, το C5 X, παραδοσιακά από την εποχή της ΧΑΝΤΙΑ ανάμεσα σε D και Ε και το 508 Ε, ενώ το DS9 ακόμα μεγαλύτερο.
Τώρα με τις τιμές που έχουν για εμάς είναι περίεργα τα πράγματα και πάμε φούλ για λήζινγκ όλοι.
Ακόμα να θυμίσω ότι τα μεγάλα αμάξια φτιάχνονται στην Κίνα, όπου ελπίζουν να πουλήσουν περισσότερο.
-
Πολύ όμορφο!
Peugeot 408 (2022)