-
M' αυτή την φάτσα έχει και άποψη για την εργονομία ?
Οχι ότι το είδα δηλαδή το βίντεο, απλά πιστεύω τα σχόλια σας...
-
Έχει η φάτσα του οδηγού καμία σχέση με την εργονομία;
Ομολογώ ότι για τα καινούρια γαλλικά (i-cockpit) δεν έχω ιδέα, αλλά τα παλιά (κόρνα στον μοχλό, διακόπτες παραθύρων στο χειρόφρενο κλπ) ήταν για ΓΕΛΙΑ!!!
-
H κόρνα στον μοχλό ήταν μια χαρά, δεν χρειαζόταν να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι.
Τα χειριστήρια των παραθύρων χαμηλά ήταν τότε που ο ανταγωνισμός είχε μόνο μανιβέλες...
Μιλάμε για ανάλογης κατηγορίας και τιμής αμάξια, γιατί μιλάμε για σαξό και απαντάτε με 5άρες...
-
@criuser said in Peugeot 408 (2022):
Ο mat watson έχει δοκιμάσει κυριολεκτικά ότι κυκλοφορεί εκεί έξω και σίγουρα πολλά περισσότερα από εσένα. Τον παρακολουθώ όταν το κανάλι είχε μερικές χιλιάδες συνδρομητών και τώρα έχει 8 εκατομμύρια. Κάτι παραπάνω θα ξέρει.
on topic πολύ άσχημο το 408. ΠΟΛΥ! δεν σχολιάζω τιμές και κοκπιτ γιατί είναι μόνο για γέλια.
-
H κόρνα στον μοχλό ήταν μια χαρά, δεν χρειαζόταν να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι.
Τα χειριστήρια των παραθύρων χαμηλά ήταν τότε που ο ανταγωνισμός είχε μόνο μανιβέλες...
Μιλάμε για ανάλογης κατηγορίας και τιμής αμάξια, γιατί μιλάμε για σαξό και απαντάτε με 5άρες...
Άσε μας ρε Βασίλη!
Οι Ιάπωνες είχαν τότε τα παράθυρα στην πόρτα. Μιλάω για 1989, στο 323F.
Η κόρνα στον μοχλό ήταν το πιο γελοίο πράγμα που έχω δει. Το είχα στο φορτηγάκι μου, το Skoda Workman. -
To Synny N13 1,5 SGX είχε τους διακόπτες για παραθυρα και κλειδαριες στη πορτα απο το 1987.Και τη κόρνα με δυο μεγάλα κουμπια κοντα στη στεφάνη πάνω στο τιμόνι που τα πάταγες με τον αντίχειρα.
'Ολα ήταν εκει που έπρεπε. Μέσες ακρες και τα σημερινά γιαπωνέζικα την ίδια διάταξη κουμπιών εχουν.
Θυμαμαι πόσο περίεργο μου είχε φανεί όταν ειδα τη κόρνα σε μοχλο σε ένα Dacia.Είχα απορήσει , ήμουν παιδάκι ακόμα και ρώταγα το πατέρα μου με ποια λογική το έκαναν αυτο? -
H κόρνα στον μοχλό ήταν μια χαρά,
Να με συγχωρείς αλλά @@#ιδια ήταν.
Ήθελες να ρίξεις το σωστό μακρυσυρτο καντήλι και έπαιζες φώτα και φλας στους απέναντι.
-
Ως κάτοχος ΖΧ του 92 (ο πατέρας) έχω να πω πως όλα συνηθίζονται με το χρόνο, ίσως σε ξενίσουν σε ένα καινούριο αυτοκίνητο ειδικά αν μπεις πρώτη φορά βράδυ αλλά συνηθίζονται.
Και η θέση των διακοπτών του παραθύρου και ο διακόπτης για τον δεξί ηλ. καθρέπτη κάτω δεξιά από το τιμόνι .
Η κόρνα στο μοχλό όμως δε συνηθίζεται με τίποτα, όποτε τη χρειάστηκα ξαφνικά, έψαχνα να τη βρω. -
Κι εμένα αντιπαθέστατος μου είναι και με εκνευρίζει και η φάτσα του.
Ποτέ δε κατάλαβα γιατί έχει τέτοια απήχηση. Επειδή πετάει την εταζέρα του χώρου αποσκευών ή επειδή χώνει ξύλα στις ψεύτικες απολήξεις;
Τα τεστ του τίποτα ο ιδιαίτερο, ο δικός μας Στεφου κάνει καλύτερα.
Από Αγγλία προτιμώ την ομορφούλα που βάζει παντού μπανάνες να βλέπουμε και κανέναν κω... -
@georgemit said in Peugeot 408 (2022):
Η κόρνα στο μοχλό όμως δε συνηθίζεται με τίποτα, όποτε τη χρειάστηκα ξαφνικά, έψαχνα να τη βρω.
Κρατώ αυτό μόνο.
-
@georgemit said in Peugeot 408 (2022):
Η κόρνα στο μοχλό όμως δε συνηθίζεται με τίποτα, όποτε τη χρειάστηκα ξαφνικά, έψαχνα να τη βρω.
Εντάξει, αυτό το παραδέχονται οι πάντες πλην κάποιων κολλημένων "ζεμ τρικολόρ". Σε περίπτωση που χρειαστείς να πατήσεις ξαφνικά κόρνα, βγάζεις φλας, ανοίγεις τους υαλοκαθαριστήρες, ανάβεις προβολείς ΚΑΙ μπορεί να μην καταφέρεις να την πατήσεις!
Γαλλική εργονομία - ανέκδοτο!
-
Άντε αυτό με την κόρνα να το καταλάβω ότι σας ξένιζε, αλλά ειλικρινά ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αλλά είπαμε να το καταλάβω.
Τα παράθυρα δίπλα στο χειρόφρενο γιατί σας ξενίζουν; Είναι πολύ καλή θέση για στενά - μικρά αυτοκίνητα. Το χέρι σου εύκολα έχει πρόσβαση και στου οδηγού και στου συνοδηγού , να θυμίσω π.χ. ότι σε αυτοκίνητα πόλης αργότερα είχαμε τσιπιές με περικοπές του διακόπτη του παραθύρου στην πόρτα του οδηγού. Επίσης η κίνηση του χεριού είναι πολύ "φυσική" , ένα απλό τέντωμα και βρίσκεις το διακόπτη. Στις πόρτες αναλόγως και της θέσης της λαβής , πολλές φορές οι διακόπτες τρώνε χώρο και "στραμπουλάς" τον καρπό σου φέρνοντας τον κάθετα προς τη λαβή για να τους πατήσεις....
-
@civil357 said in Peugeot 408 (2022):
Άντε αυτό με την κόρνα να το καταλάβω ότι σας ξένιζε, αλλά ειλικρινά ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αλλά είπαμε να το καταλάβω.
Εγώ για την κόρνα μίλησα. Και με "ξένιζε" επί 5 χρόνια που είχα το Clio! Δεν είναι παραξενιά δικιά μας, αλλά μάλλον παραξενιά των τρικολόρ οπαδών που δεν δέχονται ότι είναι εργονομικό φάουλ.
Κάτι γίνεται γενικώς με τους βαμμένους τρικολόρ, οι οποίοι παρουσιάζονται τελείως κολλημένοι και στρουθοκαμηλίζοντες μπροστά ακόμη και στα πιο προφανή ελαττώματα των αυτοκινήτων τους (βλέπε και εργονομία i-cockpit). -
@harisma23 said in Peugeot 408 (2022):
Εγώ για την κόρνα μίλησα. Και με "ξένιζε" επί 5 χρόνια που είχα το Clio! Δεν είναι παραξενιά δικιά μας, αλλά μάλλον παραξενιά των τρικολόρ οπαδών που δεν δέχονται ότι είναι εργονομικό φάουλ.
Κάτι γίνεται γενικώς με τους βαμμένους τρικολόρ, οι οποίοι παρουσιάζονται τελείως κολλημένοι και στρουθοκαμηλίζοντες μπροστά ακόμη και στα πιο προφανή ελαττώματα των αυτοκινήτων τους (βλέπε και εργονομία i-cockpit).Δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε εσένα .
Είπα το καταλαβαίνω απόλυτα και ούτε ακούω κανένα επιχείρημα υπέρ της τοποθέτησης του εκεί. Στην πράξη , προσωπικά, επιμένω , δε με προβλημάτισε ποτέ , άλλαζα και αλλάζω ακόμα οχήματα ( ταυτόχρονη κατοχή οχημάτων) , δεν με μπέρδεψε ούτε η μετάβαση από και προς γαλλικό.
Για κάποιο λόγο, πάντως το παράτησαν και οι ίδιοι , κακά τα ψέματα.
-
Κάτι γίνεται γενικώς με τους βαμμένους τρικολόρ, οι οποίοι παρουσιάζονται τελείως κολλημένοι και στρουθοκαμηλίζοντες μπροστά ακόμη και στα πιο προφανή ελαττώματα των αυτοκινήτων τους (βλέπε και εργονομία i-cockpit).Διάβαζε να μαθαίνεις πως γίνεται η δουλίτσα!
https://www.peugeot.gr/brand/innovation/peugeot-i-cockpit.html
Μέγα selling point, μαμαει και γι'αυτό σας έχει πέσει βαρύ το cock...pit..i!
-
Ελπίζω να τα λέει αυτά λόγω του καλού του χιούμορ.
-
@dublin said in Peugeot 408 (2022):
Κάτι γίνεται γενικώς με τους βαμμένους τρικολόρ, οι οποίοι παρουσιάζονται τελείως κολλημένοι και στρουθοκαμηλίζοντες μπροστά ακόμη και στα πιο προφανή ελαττώματα των αυτοκινήτων τους (βλέπε και εργονομία i-cockpit).Διάβαζε να μαθαίνεις πως γίνεται η δουλίτσα!
https://www.peugeot.gr/brand/innovation/peugeot-i-cockpit.html
Μέγα selling point, μαμαει και γι'αυτό σας έχει πέσει βαρύ το cock...pit..i!
Αγόρι μου, ούτε μέτοχος της PSA να ήσουν.
Τσίμπησες αμέσως και πετάχτηκες προς υπεράσπιση των τετιμημένων τρικολόρ τετράτροχων!
Δεν έχει νόημα να σου ξαναγράψω επιχειρήματα για την αποτυχημένη εργονομία του i-cockpit, επειδή αδυνατείς να δεις οτιδήποτε χωρίς τα τρικολόρ γυαλιά σου... -
Ως προς το βίντεο με τον Mat , βρήκα απίστευτα πετυχημένο αυτό που λέει για το έκτρωμα πίσω προφυλακτήρα , πως μοιάζει με τον...Darth Vader .
Θυμήθήκα που είχα πεί κάποια στιγμή πως γενικά η Stellantis θα είναι ο Darth Vader της αυτοκίνησης και γέλασα πολύ.Έκανε και ένα ωραίο σχόλιο για το νεο σηματάκι της Peugeot που το έβαλαν ψηλά στο τέλος των μπροστινών φτερών αλά ...Ferrari τα νούμερα οι Γάλλοι.
Είδα μετά λίγο μέχρι εκεί που σχολίαζε το εσωτερικό και είπε ότι είναι πολύ πιο ποιοτικό απο τα VW και ίσως και απο τα αντίστοιχης τιμής Audi.
Εκεί όντως έχουν το πιο όμορφο εσωτερικό , σαν σε Supercar νίωθεις να κάθεσαι , ειδικά στο 508 που το θεωρώ το καλύτερο απο όλα σε θέση οδήγησης.Κατά τα άλλα , έχω ξαναπεί πως είναι χυδαίο σαν σχέδιο (στα πρότυπα των αντίστοιχων BMW και Mercedes) τραβηγμένο και ξεχειλωμένο και χωρίς κανένα λόγο υπερυψωμένο.
Posh ξεφτίλα , το Q3 sportback είναι το ίδιο posh αλλά είναι τουλάχιστον Audi που μετράει περισσότερο σε αυτούς που δίνουν σημασία σε αυτά.3008 και 508 είναι ακόμη οι κορυφαίες επιλογές της μάρκας για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν με σοφιστικέ στυλ σε σχέση με την βλαχογκλαμουριά των premium Γερμανών.
Στα άλλα που λέτε περί εργονομίας για την κόρνα , τους διακόπτες παραθύρων και το λεβιεδάκι του ηχοσυστήματος... (κουβέντα που μια ...φορά τον χρόνο ξαναγίνεται σε κάποιο τοπικό) εγώ προσωπικά θα ταχθώ με το μέρος των Γαλλόφιλων!!!!
Απο το 307 που έχουμε στην οικογένεια όταν έιχε το μαμά ηχοσύστημα με το disk changer το λεβιεδάκι δεξιά πίσω απο το τιμόνι ήταν ότι πιο εργονομικό και εύκολο υπήρχε σε υλοποίηση ever στην αυτοκινητοβιομηχανία κατά την αποψη μου , μόλις φυσικά το μάθαινες και το συνήθιζες.
Από ένα σημείο και μετά ενστικτωδώς θα έλεγα , με τα δάχτυλα σου κρατώντας ΠΑΝΤΑ σωστά το τιμόνι άλλαζες κομμάτι , σταθμούς , ένταση , πανεύκολη μετάβαση απο ραδιόφωνο σε CD σε AUX κλπ , και όλα αυτά τα έβλεπες στην οθονίτσα μακρία και στο βάθος του ταμπλώ ακριβώς στο τέλειο σημείο για να μην παίρνεις τα μάτια σου απο τον δρόμο.
Το ίδιο και το κουμπάκι επάνω στο λεβιε των υαλοκαθαριστήρων για τα μενού του trip computer. Πάντα με τα χέρια στο τιμόνι μια μικρή έκταση του δαχτύλου χωρίς να πάρεις τα μάτια σου απο τον δρόμο.Με το golf , astra H , W203 που έχουν ακόμη και λίγα κουμπιά στο τιμόνι ακόμη και μετά απο χρόνια συμβίωσης μαζί τους ένα απειροελάχιστο πέρασμα των ματιών και ψηλάφισμα χρειάζεται για να βρείς οτιδήποτε άλλο απο την ρύθμιση της έντασης του ήχου.
Ε τώρα αν θέλετε να κάνετε uturn και ανάποδα τιμόνια ενώ παράλληλα αλλάζετε μενού σε ηχοσύστημα και trip computer εστιάζοντας στην οθόνη του ηχοσυστήματος - multimedia παράλληλα δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό με τα εργονομικά κουμπάκια στο τιμόνι που στρίβει ταυτόχρονα.
Ακόμη και για την κόρνα που λέτε , σε ZX που είχα εμπειρία...είναι κατά την άποψη μου πιο εργονομικό!
Με την άκρη του δαχτύλου σου πιέζεις ελαφρά το ευκολοζούπηχτο κουμπάκι στο δεξί λεβιές κρατώντας το τιμόνι σωστά σε ευθεία είτε στρίβοντας γλιστρώντας απαλά τα χεράκια στην στεφάνη του τιμονιού.Στις κλασσικές υλοποιήσεις ακόμη και στην ευθεία πρέπει λίγο να μετατοπίσεις τα χέρια στο σωστό σημείο να ζουλήξεις το τιμόνι , ή να πάρεις το ένα χέρι εντελώς απο την στεφάνη και να πιέσεις.
Κάποια Ιαπωνικά θυμάμαι είχαν κουμπιά ευκολοζούμπηχτα πάνω στο τιμόνι που ίσως να ήταν πιο έυκολα αλλά δεν βόλευαν κατα το στρίψιμο.Τώρα αν καποιος θέλει με έμφαση και πάνω στα νεύρα του να χουφτώσει το κέντρο του τιμονιού ακόμη και με τα δύο χέρια για να ξεδώσει με μπινελίκια κορνάροντας , ε εκεί όντως η κλασσική υλοποίηση είναι καλύτερη.
Και ως προς τα κουμπάκια για το άνοιγμα των παραθύρων ... στην κεντρική κονσόλα τα θεωρώ πιο εργονομικά!
Όπως έχεις το χέρι ακουμπισμένο στο υποβραχιόνιο μια μικρή έκταση των δαχτύλων και τσουπ ενστικτωδώς η κίνηση. Τερμα αριστερά και δεξιά τα εμπρός , δίπλα τους τα πίσω!
Ακόμη και στο MK2 golf στο κέντρο κάτω απο τους αεραγωγούς ήταν καλύτερα απο το μπράτσο της πόρτας!
Στην κλασσική σχεδίαση επάνω στο μπράτσο της λαβής της πόρτας , αν δεν ψηλαφίσεις ποιό είναι του συνοδηγού , 3/10 φορές μπερδεύεις με τα πίσω.
Στην W203 μάλιστα η θέση και η κλίση που έχουν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ που πρέπει να πάθεις αγκύλωση για να ψηλαφίσεις, με έχουν κάνει ορισμένες φορές να ψάχνω ποιό είναι ποιό με τα μάτια!!!!
Απαράδεκτο! (καλά αυτοί οι τύποι θα μου πείς έβαλαν το χειρόφρενο στο πόδι...ακόμη δεν έχω βρεί πως να παρκάρω σε ανηφόρα δεν καταφέρνω να βρω αυτό που όλοι μου λένε πως κυλάει λίγο με δεμένο δεν ξέρω , παραιτήθηκα , έχω φάει τον συμπλέκτη)
Εδώ η τέλεια υλοποίηση και σχέδιο - λαβή για τα δάχτυλα ως προς τους διακόπτες των παραθύρων.
Και ειδικά η ρύθμιση των καθρεφτών έπρεπε για λόγους ασφαλείας να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε εκείνο το σημείο κατα την άποψη μου για όλα τα αυτοκίνητα.Σε αυτά τα πράγματάκια εγώ τους λατρεύω του Γάλλους , σίγουρα το κάνουν για την διαφορετικότητα αλλά την περιτυλίγουν με πολύ εξυπνάδα.
-
Αυτο με την κορνα στο μοχλο το εχουν σταματησει εδω και 30 χρονια οι Γαλλοι. Γιατι το αναφερετε ακομα? Μαλλον δεν εχετε κατι αλλο να τους προσαψετε και κολλησε η βελονα στην κορνα
-
Peugeot 408 (2022)