-
@storm said in Προσιτό SUV made in Japan;:
ψάχνουν, εντυπωσιάζονται από αγγελίες και εντελώς παρορμητικά παίρνουν τηλέφωνα, λένε διάφορα και μετά αφού το κλείσουν το τηλέφωνο και κατ
Η διαφορά σε αυτά που λέτε είναι το εξής. Εγώ δεν είπα κράτησε το και βλέπουμε. Είπα πάμε όταν μπορείς να πάρουμε ένα τυπικό οκ από συνεργείο και το παίρνω. Και ο επόμενος που πήγε μετά από εμένα το πήρε.
Ξέρω κάποιοι είπατε ήδη, ο 1ος με μετρητό στα χέρια, αυτός που δίνει τα περισσότερα (πλειστηριασμός δηλαδή) κλπ, αλλά εμένα μου κακοφάνηκε και αν με ρωτάτε ...ναι είναι μλκας και πολλά άλλα. -
@xenos said in Προσιτό SUV made in Japan;:
ψάχνουν, εντυπωσιάζονται από αγγελίες και εντελώς παρορμητικά παίρνουν τηλέφωνα, λένε διάφορα και μετά αφού το κλείσουν το τηλέφωνο και κατ
Η διαφορά σε αυτά που λέτε είναι το εξής. Εγώ δεν είπα κράτησε το και βλέπουμε. Είπα πάμε όταν μπορείς να πάρουμε ένα τυπικό οκ από συνεργείο και το παίρνω. Και ο επόμενος που πήγε μετά από εμένα το πήρε.
Ξέρω κάποιοι είπατε ήδη, ο 1ος με μετρητό στα χέρια, αυτός που δίνει τα περισσότερα (πλειστηριασμός δηλαδή) κλπ, αλλά εμένα μου κακοφάνηκε και αν με ρωτάτε ...ναι είναι μλκας και πολλά άλλα.Δεν είσαι μλκας, αλλά είτε κάτι "χάθηκε στη μετάφραση" είτε ο άλλος ήταν μλκας. Δηλαδή είτε εσύ δεν φρόντισες να "δέσεις" την πώληση είτε ο άλλος, παρόλο που του κατέστησες σαφές ότι θες το αυτοκίνητο, σε άδειασε.
Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς μόνο με καπάρο (και πρόχειρο συμφωνητικό καταγραφής του) δένεται (στο μέτρο του εφικτού) μια πώληση. Γιατί όλοι έχουμε δει "σίγουρους" αγοραστές, που την επόμενη θα έφερναν τα λεφτά, να γίνονται καπνός.
-
@xenos said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Είπα πάμε όταν μπορείς να πάρουμε ένα τυπικό οκ από συνεργείο και το παίρνω.
Άποψή μου; Ελάχιστοι ιδιώτες έχουν διάθεση να τρέχουν σε συνεργεία. Οι περισσότεροι βαριούνται και να σηκωθούν και από τον καναπέ. Οπότε λένε αυτά που θέλεις να ακούσεις στο τηλέφωνο και μετά περιμένουν μπας και εμφανιστεί κάποιος να το πάρει μπαμ-μπαμ χωρίς συνεργεία και πέρα-δώθε.
Εγώ όσες φορές έχω επιχειρήσει να μιλήσω με ιδιώτη που πουλάει αυτοκίνητο δεν έχω βγάλει άκρη. Ο καθένας το μακρί του και το κοντό του.
-
Άποψή μου; Ελάχιστοι ιδιώτες έχουν διάθεση να τρέχουν σε συνεργεία. Οι περισσότεροι βαριούνται και να σηκωθούν και από τον καναπέ. Οπότε λένε αυτά που θέλεις να ακούσεις στο τηλέφωνο και μετά περιμένουν μπας και εμφανιστεί κάποιος να το πάρει μπαμ-μπαμ χωρίς συνεργεία και πέρα-δώθε.
Όταν πουλάς ένα ακριβό αγαθό, όπως ένα αυτοκίνητο, αν δεν θες να το σκοτώσεις, θα πρέπει να κάνεις κι ένα κόπο παραπάνω.
Εγώ όταν πούλησα το προηγούμενο μου αυτοκίνητο, έναντι 12.000 Ευρώ, ήξερα ότι ήταν άψογο και δέχτηκα να το πάω ένα Σάββατο πρωί για έλεγχο σε συνεργείο της επιλογής του αγοραστή, στην άλλη άκρη της Αθήνας. Ο αγοραστής τηλεφωνικά μου φάνηκε σοβαρός. Όντως, αφού το είδε και το έλεγξε ο μηχανικός του, το έκλεισε και την επόμενη Τρίτη έγινε η μεταβίβαση.
Όπως και να το κάνουμε, δεν υπάρχουν πολλοί που θα αγοράσουν αυτοκίνητο χωρίς έλεγχο. Λογικό είναι. Οπότε όποιος πωλητής δεν θέλει να ξεβολευτεί, καλύτερα να το πουλήσει (με χασουρα, βεβαίως) σε έμπορο.
-
Όσους ξέρω που έχουν αγοράσει μεταχειρισμένο όλοι το πήραν χωρίς κανένα έλεγχο. Είτε από ιδιώτες, είτε από μάντρα.
Όσο αφορά εμένα, μόνο έναν πωλητή ιδιώτη κατάφερα και τον πήγα σε συνεργείο [FIAT] και εκεί αποδείχθηκε ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του...οπότε δεν μπορούσε να το πουλήσει. Αλλά για έλεγχο το έφερε.
Από μάντρα ποτέ δεν κατάφερα να κάνω έλεγχο σε συνεργείο.
Ως πωλητής δεν έχω εμπειρία. Δεν έχω βάλει ποτέ αγγελία για πώληση αυτοκινήτου. Μόνο δικύκλου και το μετάνιωσα. Μέγα λάθος.
-
Τελικά κατέληξα στο seat arona, optimum 95 hp και 5αρι σασμάν βενζίνη. Οδηγικά μου άρεσε πολύ! Οδήγησα και το sandero stepway , εξίσου ωραίο αλλά με τράβηξε περισσότερο.
Σας ευχαριστώ πάντως και ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπο η επιλογή μου.
-
Το sandero συγκριτικα με το seat που χάνει;
-
@lap said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Οικογενειακά πάντα είχαμε vw polo (94' μοντέλο, 2014 μοντέλο) και seat ibiza (2001 μοντέλο) και η οδηγική του συμπεριφορά με τράβηξε λίγο περισσότερο. Ο λόγος που θα έπαιρνα το dacia θα ήταν λόγω διαφορά τιμής και lpg αλλά αυτή τη στιγμή μαζί με αυτόματο κλιματισμό φτάνει τα 20,000.
Ακόμα προβληματισμένος είμαι αλλά πρέπει να βγει και μια απόφαση γιατί είναι μια δαπανηρή αγορά και θα φάμε και ξύλο
-
Πολύ καλή επιλογή το Arona και σε εξαιρετική τιμή. Βέβαια για 1k διαφορά ίσως θα ήταν καλύτερο να πας στο λίγο μεγαλύτερο μοτέρ με τα 110 άλογα. Ειδικά για τα ταξίδια και όταν είσαι φορτωμένος. Αν όμως το θες για να κινείσαι κυρίως στην πόλη, το 95άρι το μοτέρ είναι υπερ-αρκετό.
Τι χρώμα διάλεξες? -
@andya3 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Πολύ καλή επιλογή το Arona και σε εξαιρετική τιμή. Βέβαια για 1k διαφορά ίσως θα ήταν καλύτερο να πας στο λίγο μεγαλύτερο μοτέρ με τα 110 άλογα. Ειδικά για τα ταξίδια και όταν είσαι φορτωμένος. Αν όμως το θες για να κινείσαι κυρίως στην πόλη, το 95άρι το μοτέρ είναι υπερ-αρκετό.
Τι χρώμα διάλεξες?Να σαι καλά! Στο κόκκινο μεταλλικό (desire red)! Είμαι από αυτούς που το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ μέτρια (που και που για δουλειά, καμιά βόλτα, ψώνια και εκδρομές ΠΣΚ ) .
-
@kingedward-0 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Στο κόκκινο μεταλλικό (desire red)!
Μακράν στο καλύτερο χρώμα το πήρες...εύγε!!!
-
Οικογενειακά πάντα είχαμε vw polo (94' μοντέλο, 2014 μοντέλο) και seat ibiza (2001 μοντέλο) και η οδηγική του συμπεριφορά με τράβηξε λίγο περισσότερο. Ο λόγος που θα έπαιρνα το dacia θα ήταν λόγω διαφορά τιμής και lpg αλλά αυτή τη στιγμή μαζί με αυτόματο κλιματισμό φτάνει τα 20,000.
Ακόμα προβληματισμένος είμαι αλλά πρέπει να βγει και μια απόφαση γιατί είναι μια δαπανηρή αγορά και θα φάμε και ξύλο
Του βάζουν πλέον και αυτόματο κλιματισμό;
Πριν λίγο καιρό δεν του εβαζαν
-
Τελικά κατέληξα στο seat arona, optimum 95 hp και 5αρι σασμάν βενζίνη. Οδηγικά μου άρεσε πολύ! Οδήγησα και το sandero stepway , εξίσου ωραίο αλλά με τράβηξε περισσότερο.
Με γειά και καλοταξιδo και χωρίς προβλήματα. Να μας γράψεις και πρώτες εντυπώσεις...
-
Του βάζουν πλέον και αυτόματο κλιματισμό;
Πριν λίγο καιρό δεν του εβαζαν
Κι όμως ναι, σαν επιπρόσθετος εξοπλισμός!
-
@groover1972 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Με γειά και καλοταξιδo και χωρίς προβλήματα. Να μας γράψεις και πρώτες εντυπώσεις...
Να σαι καλά! Φυσικά και θα γράψω με το που το πιάσω στα χέρια μου. Πρώτη κίνηση θα είναι να βάλω φιμέ τζάμια και αντικλεπτικό για το τιμόνι.
-
Καλορίζικο.
Μ αρέσει η προσέγγιση παίρνω αυτό να κάνω τη δουλειά μου, χωρίς πολλά πολλά.
Αλλά μας την έφερες, γιατί το νήμα είναι για SUV γιαπωνέζικο... -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι. Να το χαρείς!!
το προσιτό SUV made in Japan xaxaxaxaxax
-
O xenos το ανοιξε το θεμα αυτο, οχι ο φιλος με το Σεατ (Kingedward 0 )
-
Έχει γίνει hijacking και αλλαγή θέματος αρκετές φορές αλλά δεν βαριέσαι...
Τα του αρόνα σε άλλο θέμα από δω και πέρα όμως έτσι; Και όσοι άλλοι ψωνίζετε! -
Προσιτό SUV made in Japan;