-
Mπορεί να κάθεσαι ψηλότερα, αλλά το γκράουντ κλίαρανς να είναι μικρότερο, γιατί απλούστατα έχει ψηλά καθίσματα ενώ το άλλο χαμηλά.
Ή να είναι ηλεκτρικό με μπαταρία στο κάτω μέρος, σαν τα τέζλα που έχουν μικρό γκράουντ, αλλά κάθεσαι σχετικά ψηλότερα λόγω του πάχους της μπαταρίας. -
Καθαρά προσωπική άποψη από αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει. Σε πολλά αυτοκίνητα το κάθισμα οδηγού έτριζε σε σημείο εκνευριστικό όταν ανέβαζα το κάθισμα σε ύψος. Τέρμα χαμηλά δεν έτριζε τίποτα. Μόλις σήκωνα έστω και λίγο το κάθισμα έτριζε όταν κουνιόταν το σώμα ή έπεφτε το αυτοκίνητο σε λακκούβες κλπ...
Σαν αρχή έχω, όταν αγοράζω αυτοκίνητο η θέση οδήγησης με τέρμα χαμηλά το κάθισμα να με καλύπτει πλήρως χωρίς να μπαίνω σε διαδικασία ανύψωσης του καθίσματος.
Σε διαφορετική περίπτωση το αυτοκίνητο τρώει άκυρο.
-
Σχετικοάσχετη ερώτηση. Υπάρχει κάποια σημαντική δικαιολογία για τις τρομερές αυξήσεις των τιμών στα καινούρια; Δεν έχω πάρει πειστική απάντηση ακόμα.
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;; -
@xenos said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;
Γιατί μπορούν σου κάνει σαν απάντηση?
-
Πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα χοντρικά.
-
@cirus said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;
Όχι ιδιαίτερα. Γενικά δεν έχω καταλάβει την απότομη αύξηση των τιμών που οφείλεται. Κάποιοι λένε στα "τσιπάκια", κάποιοι στον κόβιντ, άλλοι στη μεταφορά/logistics. Εγώ γιατί δεν πείθομαι;
-
@cirus said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Όχι ιδιαίτερα. Γενικά δεν έχω καταλάβει την απότομη αύξηση των τιμών που οφείλεται. Κάποιοι λένε στα "τσιπάκια", κάποιοι στον κόβιντ, άλλοι στη μεταφορά/logistics. Εγώ γιατί δεν πείθομαι;
Για τον ίδιο λόγο που δεν πείθομαι και γω γιαυτό είπα γιατι μπορούν και γιατι θέλουν να αυξησουν τα κέρδη.
λυπάμαι δεν έχω κάτι καλύτερο από αυτό
-
Σχετικοάσχετη ερώτηση. Υπάρχει κάποια σημαντική δικαιολογία για τις τρομερές αυξήσεις των τιμών στα καινούρια; Δεν έχω πάρει πειστική απάντηση ακόμα.
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;Όλα όσα αναφέρθηκαν.
-
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;Για τα αυτοκίνητα δεν ξέρω, αλλά στα δίκυκλα που ρώτησα σε εμπορία ξέρεις τι μου είπαν;
"Ξεπουλάμε. Όσο και να ακριβύνουν δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε. Λεφτά υπάρχουν."Αυτό ακριβώς μου είπε το παλικάρι και σήμερα διαπίστωσα ότι έχουν αυξηθεί απίστευτα οι πωλήσεις δικύκλων.
Το ίδιο φαντάζομαι ότι γίνεται και στα αυτοκίνητα. Άλλωστε δεν βλέπω κάποια επίσημη αντιπροσωπεία να "κλαίγεται" ότι έχουν πέσει οι πωλήσεις/παραγγελίες.
-
Είναι λόγω πληθωρισμού. Οταν έχεις πολύ υψηλό πληθωρισμό σε συμφέρει να αγοράσεις πάγια και ακίνητα σήμερα παρά κάποια στιγμή στο μέλλον.
-
Σε σχέση με πέρσι στην Ελλάδα είναι -6 % οι πωλήσεις για όλο τον χρόνο, για τον Ιούνιο είναι -20 %. Στην Ευρώπη για τον Ιούνιο οι πωλήσεις ήταν -15 % σε σχέση με πέρσι και λένε είναι ο χειρότερος Ιούνιος από το 1996, για όλο τον χρόνο είναι -14 % σε σχέση με πέρσι, μια χαρά γενικά οι πωλήσεις.
-
@storm said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;Για τα αυτοκίνητα δεν ξέρω, αλλά στα δίκυκλα που ρώτησα σε εμπορία ξέρεις τι μου είπαν;
"Ξεπουλάμε. Όσο και να ακριβύνουν δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε. Λεφτά υπάρχουν."Αυτό ακριβώς μου είπε το παλικάρι και σήμερα διαπίστωσα ότι έχουν αυξηθεί απίστευτα οι πωλήσεις δικύκλων.
Το ίδιο φαντάζομαι ότι γίνεται και στα αυτοκίνητα. Άλλωστε δεν βλέπω κάποια επίσημη αντιπροσωπεία να "κλαίγεται" ότι έχουν πέσει οι πωλήσεις/παραγγελίες.
Τα φτηνα σχετικα μηχανακια που εχουν μικρη καταναλωση βενζινης φευγουν ετσι... Τα μεγαλα οχι... Ειναι η λυση του ελληνα στην κριση... Παπι/σκουτερ και το αμαξι μονο το ΣΚ...
-
@super-t said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Σε σχέση με πέρσι στην Ελλάδα είναι -6 % οι πωλήσεις για όλο τον χρόνο, για τον Ιούνιο είναι -20 %. Στην Ευρώπη για τον Ιούνιο οι πωλήσεις ήταν -15 % σε σχέση με πέρσι και λένε είναι ο χειρότερος Ιούνιος από το 1996, για όλο τον χρόνο είναι -14 % σε σχέση με πέρσι, μια χαρά γενικά οι πωλήσεις.
Λογικό δεν είναι άσε τους Έλληνες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα οι περισσότεροι. Και οι Ευρωπαίοι που είναι καμιά σχέση οικονομικά όταν βλέπουν +30% αύξηση από πέρυσι ε δεν θα τρέξουν κιόλας... λογικό ο καταναλωτής πρέπει να έχει συνείδηση, γυρνάς την πλάτη ώσπου να ηρεμήσει η αγορά , αν ηρεμήσει...ας καλμαρουμε λίγο και σαν καταναλωτές! Πχ προσωπικά μέχρι το 2019 άλλαζα κινητό κάθε χρόνο. Από το 2019 έχω το ίδιο το mi9t pro και αν δεν τα φτύσει η μπαταρία και το 2023 με αυτό θα με βρει...
-
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;Κόστος ενέργειας, έλλειψη τσιπ, προβλήματα εφοδιασμού-ανταλλακτικών κλπ. Το κόστος στην ενέργεια διάβαζα ότι ανέβηκε 30% στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και το κόστος μεταφορών πάνω από 80%. Οι κύριες αιτίες είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις -αντικυρώσεις, και τα απότοκα της πανδημίας.
-
@realzeus said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Το duster θυμάμαι πριν 2 χρόνια 1.5d 4x4 21000 το πιο ακριβό και τώρα 28600;;;;;;Κόστος ενέργειας, έλλειψη τσιπ, προβλήματα εφοδιασμού-ανταλλακτικών κλπ. Το κόστος στην ενέργεια διάβαζα ότι ανέβηκε 30% στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και το κόστος μεταφορών πάνω από 80%. Οι κύριες αιτίες είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις -αντικυρώσεις, και τα απότοκα της πανδημίας.
θα προσθέτα και τα συστήματα ασφαλείας που αναγκάζονται οι βιομηχανίες να βάλουν. ΠΧ συστήματα φρεναρίσματος, μαύρα κουτιά κτλ. Το κόστος πρέπει να μετακυλιθεί στον πελάτη
-
Δηλαδή όταν κάποια στιγμή τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πέσουν οι τιμές; Μπα....
Το θέμα της ενέργειας οκ το καταλαβαινω σε ένα βαθμό, όμως οι τιμές ανεβαίνουν και μένουν εκεί.
Τα προβλήματα εφοδιασμου κλπ καταλαβαίνω να έχουν αντίκτυπο στους χρόνους παράδοσης, αλλά όχι τόσο στις τιμές.
Όσο για τα μεταφορικά οκ τα περισσότερα εδώ τριγύρω κατασκευάζονται, όχι Ιαπωνία πχ. -
Τα προβλήματα εφοδιασμου κλπ καταλαβαίνω να έχουν αντίκτυπο στους χρόνους παράδοσης, αλλά όχι τόσο στις τιμές.
Όσο για τα μεταφορικά οκ τα περισσότερα εδώ τριγύρω κατασκευάζονται, όχι Ιαπωνία πχ.- Χρόνος = κόστος.
- Τα μεταφορικά δεν είναι μόνο να έρθει το αυτοκίνητο Ελλάδα. Είναι και όλα τα μεταφορικά κόστη για τις πρώτες ύλες και τα ανταλλακτικά. Λόγω - και των μεταφορικών - είναι πιο ακριβά τα λάστιχα, τα χρώματα, το ατσάλι, τα καλώδια κλπ. κλπ.
-
@super-t said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Χωρίς να γνωρίζω, απλά σκέφτομαι διάφορα.
Πώληση είναι όταν βγαίνει άδεια κυκλοφορίας και ξεπληρώνεται το αυτοκίνητο ή όταν μπαίνει παραγγελία και παραλαμβάνει μετά από ένα διάστημα ο αγοραστής;
Αυτά ίσως παίζουν ρόλο στα στατιστικά πωλήσεων.
-
Όταν το όχημα βγάλει πινακίδες μετρά η πώληση.
-
Δηλαδή όταν κάποια στιγμή τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πέσουν οι τιμές; Μπα....
Το θέμα της ενέργειας οκ το καταλαβαινω σε ένα βαθμό, όμως οι τιμές ανεβαίνουν και μένουν εκεί.
Όσο για τα μεταφορικά οκ τα περισσότερα εδώ τριγύρω κατασκευάζονται, όχι Ιαπωνία πχ.Το ότι θα τελειώσει ο πόλεμος (όταν...) δεν σημαίνεις ότι θα ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση. Πολλά από τα εδάφη που ήταν τα εργοστάσια που κατασκεύαζαν εξαρτήματα θα έχουν περάσει υπό ρωσική κατοχή. Οι κυρώσεις στην Ρωσία θα παραμείνουν, το ίδιο και οι αντικυρώσεις από μεριάς της Ρωσίας. Ο ενεργειακός "πόλεμος" θα συνεχιστεί για χρόνια. Οι τιμές του αερίου και το πετρελαίου δεν προβλέπεται να πέσουν άμεσα.
Οι ελλείψεις στον ανεφοδιασμό έχει αντίκτυπο φυσικά και στις τιμές. Όταν ένα εξάρτημα είναι σπάνιο, η τιμή του ανεβαίνει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες που βιάζονται να παράξουν το πληρώνουν όσο-όσο. Ποιος νομίζεις θα επωμιστεί το έξτρα κόστος;
Σκέψου ότι η τιμή για μεταφορά θαλάσσιου κοντέινερ ανέβηκε 500% σε ορισμένες περιπτώσεις. Σκέψου ότι πέρσι τέτοια εποχή το πετρέλαιο κίνησης ήταν μισό Ευρώ κάτω. Σκέψου πόσα φορτηγά χρειάζονται για τα εξαρτήματα που πάνε στο εργοστάσιο και πόσες χιλιάδες λίτρα καίνε την ημέρα. Σκέψου πόσα κυβικά αέριο καίνε τα ίδια τα εργοστάσια, συν το ηλεκτρικό (αέριο πάλι σε μεγάλο ποσοστό). Και πολλά άλλα...
Προσιτό SUV made in Japan;