-
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ψάχνω για νέο αυτοκίνητο.
Αυτη τη στιγμή οδηγώ ένα skoda scala 1.0 tsi που το αγόρασα τον Νοέμβριο του '19. Δεν έχω κάποιο παράπονο αλλά θα το δώσω σε συγγενικό πρόσωπο που χρειάζεται αυτοκίνητο και θα αγοράσω εγώ καινούριο.
Η οικογένειά μου είναι 4μελής, 2 μικρά παιδιά 5 και 7 ετών και διανύω γύρω στα 15 με 20k km τον χρόνο.
Κινούμαι κυρίως σε ανοιχτούς επαρχιακούς (Κορινθία) και κάνω αρκετά ταξίδια προς Αθήνα αλλά και για διακοπές, τριήμερα κλπ.To budget είναι στα 22 με 24k.
Τα φαβορί:
-
peugeot 308 1.5d active plus manual (τρέλα το ΕΑΤ8 αλλά πάμε στα 27 σχεδόν).
-
το νέο astra σε κάποια αντίστοιχη έκδοση όταν έρθει.
-
hyundai i30 1.5 160 mh χειροκίνητο ή dct7
Τα αουτσάιντερ:
-
Yaris cross λόγω υπερβολικής αναμονής
-
vitara 1.4 mh gl+ 4x2 λόγω παλαιότητας μοντέλου κυρίως.
Μου αρέσουν κι άλλα αυτοκίνητα όμως τα απέκλεισα, κυρίως, λόγω υπερβολικών ανατιμήσεων. πχ duster lpg , captur, focus, 2008, mokka, sx4, C4 και άλλα.
Να σας πω την αλήθεια έχω ψιλοκαταλήξει, θα δω αύριο και θα κλείσω και test drive με το πιο επικρατές, το 308.
Η παραγγελία θα γίνει μέχρι τον Αύγουστο, όπως τα προγραμματίζω αφού αυτοκίνητο έχουμε και δεν καιγόμαστε.
Αν θέλετε πείτε μου κι εσείς γνώμες και προτάσεις.
Θα χαρώ να το συζητάμε μέχρι να καταλήξω.
Θα ενημερώνω κι εγώ για εντυπώσεις από κάθε μοντέλο που θα βλέπω - οδηγώ.
Ευχαριστώ. -
-
Για τις διαδρομές που κάνεις θέλεις χαμηλό. Άσε τα περιπτεράκια...
-
Έχω μια αίσθηση πως το astra θα έρθει τόσο πιο φθηνό όσο κοστίζει το eat8 συγκριτικά με το 308.
Το στηρίζω στην τιμολόγηση του corsa που χοντρικά αυτή την διαφορά έχει από το 208
-
Με το καλό οτι επιλέξεις φίλε. Ευχαριστός πονοκέφαλος
το νεο 308 πολύ ομορφο
εγώ το i30 sportback σε mild hybrid θα διάλεγα αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια.
-
@realzeus said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Τα περιπτεράκια βολεύουν σε διακοπές - εξερευνήσεις αλλά οι τιμές τους έχουν ξεφύγει και δε θα τους κάνω τη χάρη.
-
@lap said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Έχω μια αίσθηση πως το astra θα έρθει τόσο πιο φθηνό όσο κοστίζει το eat8 συγκριτικά με το 308.
Το στηρίζω στην τιμολόγηση του corsa που χοντρικά αυτή την διαφορά έχει από το 208
Αν με αυτόματο είναι στα ίδια με το 308 manual θα είναι ευκαιρία.
-
@cirus said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Με το καλό οτι επιλέξεις φίλε. Ευχαριστός πονοκέφαλος
το νεο 308 πολύ ομορφο
εγώ το i30 sportback σε mild hybrid θα διάλεγα αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια.
Το fastback εννοείς μάλλον, εκεί με παίρνει οικονομικά και για αυτόματο.
-
Αν κοιτάς το i30, ρίξε και μια ματιά στο xceed.
-
@georgemit said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Αυτη τη στιγμή οδηγώ ένα skoda scala 1.0 tsi που το αγόρασα τον Νοέμβριο του '19. Δεν έχω κάποιο παράπονο αλλά θα το δώσω σε συγγενικό πρόσωπο που χρειάζεται αυτοκίνητο και θα αγοράσω εγώ καινούριο.
Η οικογένειά μου είναι 4μελής, 2 μικρά παιδιά 5 και 7 ετών και διανύω γύρω στα 15 με 20k km τον χρόνο.
Κινούμαι κυρίως σε ανοιχτούς επαρχιακούς (Κορινθία) και κάνω αρκετά ταξίδια προς Αθήνα αλλά και για διακοπές, τριήμερα κλπ.To budget είναι στα 22 με 24k.
Τα φαβορί:
-
-
-
Τα αουτσάιντερ:
-
-
Μου αρέσουν κι άλλα αυτοκίνητα όμως τα απέκλεισα, κυρίως, λόγω υπερβολικών ανατιμήσεων. πχ duster lpg , captur, focus, 2008, mokka, sx4, C4 και άλλα.
Να σας πω την αλήθεια έχω ψιλοκαταλήξει, θα δω αύριο και θα κλείσω και test drive με το πιο επικρατές, το 308.
Η παραγγελία θα γίνει μέχρι τον Αύγουστο, όπως τα προγραμματίζω αφού αυτοκίνητο έχουμε και δεν καιγόμαστε.
Ευχαριστώ.αν για τον οποιοδηποτε λογο εισαι στενα σε γιουρα, άι 30.
καλο και αθανατο -
-
Γενικά θεωρώ πως το νέο άστρα θα είναι αποκάλυψη. Και πιο οδηγοκεντρικο από το 308, και πιο άνετη θέση οδήγησης και eat8 και μπορείς να βάλεις πακέτα εξοπλισμού αν ψωνίσεις κάποιες εποχές με το opel more.
Για παράδειγμα αν το αγοράσει κάποιος με το που έρθει παίρνει φοβερά δώρα από το opel more.
Έχω μια υποψία πως τις πρώτες μέρες θα βγει με eat8 και πακέτο άνεσης με acc όσο κοστίζει το χειροκίνητο 308 χωρίς acc..
Το ίδιο είχε συμβεί με το corsa. -
@gatoz said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Τα φαβορί:
-
-
-
Τα αουτσάιντερ:
-
-
Ευχαριστώ.αν για τον οποιοδηποτε λογο εισαι στενα σε γιουρα, άι 30.
καλο και αθανατοΣε κανέναν δε περισσεύουν να τα πετάει σε ζημιές στα αυτοκίνητα, όσα κι αν έχει. Ο παράγοντας αξιοπιστία μετράει πολύ, βέβαια το i30 είναι βενζίνη με ό,τι συνεπάγεται σε έξοδα κίνησης σε σχέση με τα πετρέλαια που έχω υπόψιν.
-
-
Τα καλύτερα θέματα στο φόρουμ...
Αναζήτηση νέου αυτοκινήτου...
Καλό πονοκέφαλο και να επιλέξεις το καλύτερο για τις ανάγκες σου
-
308 αυτόματο, αξίζει κάθε € η υπέρβαση. Μην κάνεις το λάθος να πάρεις τέτοιο αυτοκίνητο χειροκίνητο. Εναλλακτικά το ίδιο σε Όπελ, ίσως είναι πιο φτηνό.
-
Θέλω πολύ το αυτόματο, θα πάρω προσφορές και θα δούμε.
-
@realzeus said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Τα περιπτεράκια βολεύουν σε διακοπές - εξερευνήσεις αλλά οι τιμές τους έχουν ξεφύγει και δε θα τους κάνω τη χάρη.
Θα βόλευαν αν θα μπορούσαν να πάνε εκτός δρόμου. Δηλαδή, τετρακίνητα κατ' ελάχιστον. Ο αυτοκινητόδρομος θέλει χαμηλό και ακόμα καλύτερα σεντάν.
-
26500 με το κλειδί στο χέρι βγαίνει το 308….αξίζει κάθε ευρώ της υπέρβασης όμως…καλορίζικο….
-
Περίμενε το όπελ, μπας και βγει φθηνότερα.
Στα 27 χηνόπουλα που ξεκινάει το αυτόματο 308, είναι ήδη κάμποσα παραπάνω από το μπάτζετ σου, ψάξε και για τίποτα άλλο στην αγορά. Γενική ερώτηση-απορία: θα χωράει μια 4μελή φαμίλια σε αυτό? -
@realzeus Βολεύουν από την άποψη ότι πατάνε χωματόδρομο και σε πάνε και σε μια πιο απομακρυσμένη παραλία.
@kkostask Αξίζει την υπέρβαση, τη γυναίκα δε ξέρω πώς θα πείσω.
@dstou Θα περιμένω και το astra σίγουρα. Επειδή κινούμαι σε ανοιχτούς δρόμους το χειροκίνητο πιστεύω ότι δε θα με απογοητεύσει. Βέβαια και όταν πήρα το scala το μετάνιωσα που δε το πήρα 1.6 tdi dsg. To αυτόματο είναι άλλη φάση, άλλο level.
Μας χωράει άνετα πιστεύω, τα παιδιά είναι μικρά, αλλά όχι τόσο που να έχουμε καρότσια και παρκοκρέβατα. -
@realzeus Βολεύουν από την άποψη ότι πατάνε χωματόδρομο και σε πάνε και σε μια πιο απομακρυσμένη παραλία.
@kkostask Αξίζει την υπέρβαση, τη γυναίκα δε ξέρω πώς θα πείσω.
@dstou Θα περιμένω και το astra σίγουρα. Επειδή κινούμαι σε ανοιχτούς δρόμους το χειροκίνητο πιστεύω ότι δε θα με απογοητεύσει. Βέβαια και όταν πήρα το scala το μετάνιωσα που δε το πήρα 1.6 tdi dsg. To αυτόματο είναι άλλη φάση, άλλο level.
Μας χωράει άνετα πιστεύω, τα παιδιά είναι μικρά, αλλά όχι τόσο που να έχουμε καρότσια και παρκοκρέβατα.Τον Ιανουάριο που είχα μιλήσει με τα κεντρικά της Opel, μου είχαν πει ότι οι τιμές αναμένονται Μάρτιο με Απρίλιο! Κάνε αν θες μία ερώτηση, μπορεί να γνωρίζουν και απλά να μην έχουν ανακοινωθεί! Τουλάχιστον να έχεις μία εικόνα, μη χάσεις τζάμπα το προωθητικό που τρέχει ακόμα για το 308...
-
Μέχρι πότε είναι το προωθητικό;
Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να παραγγείλω πριν τον Ιούλιο.
Μέχρι 30/6 θα είμαι Χανιά και μετά επιστρέφω μόνιμα στο Βραχάτι, δε θέλω να το παραγγείλω από εδώ γιατί θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να επιστρέψω για να παραλάβω.
Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).