-
@npapanik said in Hyundai Kona 2023:
@chris__7 said in Hyundai Kona 2023:
@talosrb said in Hyundai Kona 2023:
εχει χαμηλο build quality για αυτο εχει και χαμηλη τιμη.Βεβαια απο γαλλογερμανικα 1000 φορες καλυτερο
To χαμηλό build quality ισχύει και για το kοna τελευταίας γενιας?
εγω σου λεω για το τελευταιας γενιας σε οτι εχω δει σε βιντεακια της αμερικης.Εκει βεβαια ειναι και αλλη η αγορα οπου τα hyundai-kia τα εχουν για πεταμα.Παντως εχει πολυ ακριβα ανταλλακτικα το συγκεκριμενο.Δηλαδη αν τρακαρεις μπροστα 2 φαναρια (τα χαμηλα) φτανεις σε τετραψηφιο αριθμο για να τα αλλαξεις
Το για πέταμα οφείλεται κυρίως σε κάποιους που έχουν κολλήσει με το recall των Theta II, το οποίο παρεπιμπτόντως έκανε την Hyundai να δώσει 10 χρόνια εγγύηση στους κινητήρες ΟΛΩΝ των οχημάτων της.
Οι πωλήσεις άλλα λένε 956.803 Hyundai & Kia:
Η Stellantis τι πουλάει στο US of A ;;;
Και βλέπω και τεράστια πτώση σε σχέση με πέρσι, τους πήραν χαμπάρι και οι χαζοαμερκανοι;Οι Ιάπωνες όλοι , ειδικά η Τουοτα, Χόντα , Subaru, Mazda έχουν καλές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Αξιοπιστία και κορυφαίες VFM επιλογές ακόμη και σε σχέση με τους δικούς του κατασκευαστές, μεγάλη δύναμη η Ιαπωνία, αλλη μια ισχυρή υπενθύμιση της εκδίκησης που πήραν για την σατανική και άνανδρη επίθεση επί αμάχων των ΗΠΑ στη χώρα τους... -
@vagkirk said in Hyundai Kona 2023:
@npapanik said in Hyundai Kona 2023:
@talosrb said in Hyundai Kona 2023:
εχει χαμηλο build quality για αυτο εχει και χαμηλη τιμη.Βεβαια απο γαλλογερμανικα 1000 φορες καλυτερο
To χαμηλό build quality ισχύει και για το kοna τελευταίας γενιας?
εγω σου λεω για το τελευταιας γενιας σε οτι εχω δει σε βιντεακια της αμερικης.Εκει βεβαια ειναι και αλλη η αγορα οπου τα hyundai-kia τα εχουν για πεταμα.Παντως εχει πολυ ακριβα ανταλλακτικα το συγκεκριμενο.Δηλαδη αν τρακαρεις μπροστα 2 φαναρια (τα χαμηλα) φτανεις σε τετραψηφιο αριθμο για να τα αλλαξεις
Το για πέταμα οφείλεται κυρίως σε κάποιους που έχουν κολλήσει με το recall των Theta II, το οποίο παρεπιμπτόντως έκανε την Hyundai να δώσει 10 χρόνια εγγύηση στους κινητήρες ΟΛΩΝ των οχημάτων της.
Οι πωλήσεις άλλα λένε 956.803 Hyundai & Kia:
Η Stellantis τι πουλάει στο US of A ;;;
Jeep...
-
1o service στο ΚΟΝΑ HEV (έκλεισα χρόνο, δέν εχω κάνει ακομα 15.000 χλμ) στα 100 ευρώ (λάδι/φίλτρο/ροδέλλα/αναλώσιμα/εργατικά)
-
Φθηνά σε χρεώσανε, 170€ είχα δώσει εγώ στο πρώτο ετήσιο για αλλαγή λαδιών, φίλτρου και φίλτρου καμπίνας, το φίλτρο αέρα απλά το φυσάνε.
180€ έδωσα στο 2ο για επιπλέον αλλαγή υγρών φρένων. -
ΔΟΚΙΜΗ
Hyundai Kona 1.0 48v Hybrid 6ΜΤ 100 PS
Το Hyundai Kona αποτελεί μια αξιόλογη βάση, αλλά η εισαγωγική έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο δεν αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά της. -
1.000άρι 3κύλινδρο μόνο σε b hatch, σε οποιοδήποτε άλλο αμάξωμα είναι απλά μεγάλος συμβιβασμός.
-
@dimsabas said in Hyundai Kona 2023:
ΔΟΚΙΜΗ
Hyundai Kona 1.0 48v Hybrid 6ΜΤ 100 PS
Το Hyundai Kona αποτελεί μια αξιόλογη βάση, αλλά η εισαγωγική έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο δεν αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά της.Αν πέσει στα χέρια σου και το υβριδικό θα έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάζουμε το review του
-
Συνεχίζεται ο χορός των μειώσεων....
....στο δρόμο που άνοιξαν η Renault και η Dacia
Μείωση 4100€στην τιμή του full hybrid Kona
Δλδ 500€ φθηνότερο από το αντίστοιχο βενζίνης 138 ίππων με dct7https://www.gocar.gr/news/feed/49670,Erixe_timh_yvridikoy_Kona_Hyundai_F8hnot.html
https://www.carandmotor.gr/electric/agora/hyundai-meiosi-timon-sta-kona-hybrid-kai-electric
https://configurator.hyundai.gr/configurator/kona-my25/kona-hybrid/
-
Τα υβριδικά έχουν μεγάλες μειώσεις .... Λογικό
Πρέπει να ρίξουν και τις άλλες επιλογές απλού βενζίνης και mild hybrid.Ειναι πανάκριβα για αυτό που δίνουν.Ολες οι εταιρείες -
@mariolas said in Hyundai Kona 2023:
Πρέπει να ρίξουν και τις άλλες επιλογές απλού βενζίνης και mild hybrid.Ειναι πανάκριβα για αυτό που δίνουν.Ολες οι εταιρείεςΌχι όλα, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι την τιμή του Kia Niro με τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο με το Kona(Distinctive στα 29.100), να κάνει 36.500 (titanium)!!
Δεν λέω το Niro βλέπεται αλλά το να πληρώσεις 7.500 premium για εμφάνιση είναι λίγο ανέλπιστο.
-
@jamesd said in Hyundai Kona 2023:
@mariolas said in Hyundai Kona 2023:
Πρέπει να ρίξουν και τις άλλες επιλογές απλού βενζίνης και mild hybrid.Ειναι πανάκριβα για αυτό που δίνουν.Ολες οι εταιρείεςΌχι όλα, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι την τιμή του Kia Niro με τον ίδιο κινητήρα και πλαίσιο με το Kona(Distinctive στα 29.100), να κάνει 36.500 (titanium)!!
Δεν λέω το Niro βλέπεται αλλά το να πληρώσεις 7.500 premium για εμφάνιση είναι λίγο ανέλπιστο.
Λογικά θα ακολουθήσει την μητρική στις μειώσεις
-
Καλησπέρα σε όλους!!
Δίλλημα και όποιος θέλει απαντάει.
Hyundai kona 1.6 140ps distinctive βενζίνη ή suzuki s-cross 1.4 129ps gl+ mild hybrid?
Αρνητικά KONA που θεωρώ:
Τοποθέτηση Φώτα εμπρός-πίσω
Δεν έχει ειδοποίηση για blind spot
Αρκετά πλαστικά στα φτερά.Αρνητικά S-cross:
Παλιά σχεδίαση στο εσωτερικό
Αργή οθόνη αφής
Πόρτες ελαφρυές με κακούς μεντεσέδεςΓια πείτε καμια γνώμη.
-
@dimitris-tz said in Hyundai Kona 2023:
Καλησπέρα σε όλους!!
Hyundai kona 1.6 140ps distinctive βενζίνη ή suzuki s-cross 1.4 129ps gl+ mild hybrid?
Αρνητικά KONA που θεωρώ:
Αργή οθόνη αφής
Όντως, δύσκολο battle.
Αν κινείσαι σε αστικό τοπίο, μάλλον το suzuki θα είναι 2λτ κάτω για πλάκα.
Εγώ θα περίμενα στη θέση σου, για το νέο βιταρα
-
Σαφώς πιο αμάξι το Kona. To Suzuki είναι λίγο Μπόλιγουντ φάση.
-
Σαφώς πιο αμάξι το Kona. To Suzuki είναι λίγο Μπόλιγουντ φάση.
Αν και κάτοχος, scross 2021, συμφωνώ.
-
@dimitris-tz said in Hyundai Kona 2023:
Καλησπέρα σε όλους!!
Αρνητικά KONA που θεωρώ:
Αργή οθόνη αφής
εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω,
αφού κοιτάς για μανουαλ κιβώτιο και φτάνεις τα 26500 ευρώ που κοστίζει το Kona Distinctive,
το nissan Qashqai unique γιατί το έχεις αποκλείσει;;
έχει blind spot, μοντέρνα σχεδίαση, ψηλά Φώτα κτλ
εκτός κι αν αποτελούν πρόβλημα οι επιπλέον πόντοι στο μήκος πχ. θέση στάθμευσηςαπό αυτά που γράφεις, νομίζω ότι σου αρέσει περισσότερο το Κονα, αλλά φοβάσαι κάτι
-
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις-βοήθειες.
Τυγχανει να έχω παρει προσφορά για το κονα 25400 και για το s cross 25350 και το qashqai παει 27500 μόνο στο μπλε χρώμα λένε οτι έχουν που δεν μαρεσει καθόλου.(εχω παρει τηλ σε 6 αντιπροαωπειες δινουν το μπλε μονο).
Στο κόνα με προβληματίζουν τα φωτα εμπρος-πισω παρα πολυ γιατι δεν φοβαμαι εγω αναγκαστικα μην τα χτυπησω αλλα κυριως τους αλλους(βεβαια θα ναι σε παρκινγκ αλλα σε εξοδους μιλαω κυριως) οπως επισης και αν αυτη η πολύ τεχνολογια με τα ηλεκτρονικα συστηματα θα ανταποκριθει στον χρονο.
Απο την αλλη το μετριο μη ανανεωμενο εσωτερικο και το καπως ωραιο εξωτερικο του s cross(προσωπικο γουστο για το μοντελο του 25)
Εχει οντως λιγο χαμηλοτερη καταναλωση (λογω και χαμηλοτερου βαρους) αλλα θα χρησιμοποιειται κυριως σε μεγαλες αποστασεις το αυτοκινητο.Το open AI σε ερωτησεις κοστος συντηρησης-καταναλωσης προτεινει s cross σχεδιαστικα και πιο αναπτυγμενο τεχνολογικα το kona,αλλα δεν ειναι τρελες οι διαφορες οπως qashqai που μπορει να σου φτασει 8-8,5 λιτρα η καταναλωση.
-
-
Ο Χαλκιάς Γράφει
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ WHITE PEARL ΚΑΙ GREY PEARLΑλλά αφού πήρε τηλέφωνο και του είπαν μόνο μπλε δεν επιμένω, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση.
Εσύ που τα έχεις δοκιμάσει και τα τρία, υποθέτω προτείνεις
- Nissan
- Kona
- Suzuki
-
Σωστά. Αν και έχει να κάνει και με τις ανάγκες. Το Suzuki παρκάρει πιο εύκολα και καίει λιγότερο. Αλλά είναι σημαντικά πιο τενεκές από τα άλλα. Δύσκολα δίνεις 25Κ για χάρη του. Ενώ το Nissan είναι vfm στα ίδια χρήματα.
Ο αγοραστής καλείται να ζυγίσει τις προτεραιότητές του. Πάντως, για ανοιχτό δρόμο, το Suz είναι τελευταίο.
Hyundai Kona 2023