-
Πόσο κατανάλωση έχεις σε ταξίδι γιατρέ;
-
@lap said in CarTalk.gr:
Mε 104km/h μ.ω.τ. (με μείωση ταχύτητας σε 3-4 διόδια,δηλ. στον ανοιχτό δρόμο κυρίως με 120-140km/h) σε "καθαρή" Εθνική οδό είχα 6,9lt/100. Όπως έχω γράψει και στο νήμα του QQ με σταθερά 120-130km/h υπολογίζω 7,5-8.
Το 1.3 QQ με τα 158hp το υπολογίζουν μέση κατανάλωση 7,5-8άρια.Εγώ έχω 5,8lt/100 στα 7.200χλμ.
-
@panormus772 said in CarTalk.gr:
@lap said in CarTalk.gr:
Mε 104km/h μ.ω.τ. (με μείωση ταχύτητας σε 3-4 διόδια,δηλ. στον ανοιχτό δρόμο κυρίως με 120-140km/h) σε "καθαρή" Εθνική οδό είχα 6,9lt/100. Όπως έχω γράψει και στο νήμα του QQ με σταθερά 120-130km/h υπολογίζω 7,5-8.
Το 1.3 QQ με τα 158hp το υπολογίζουν μέση κατανάλωση 8άρια.Εγώ έχω 5,8lt/100 στα 7.200χλμ.
ρε συ σάιμον σαν πολυ δεν ειναι....
καπου εκει εχω και εγω αλλα οχι με 120-140.... -
@wantone said in CarTalk.gr:
@wantone said in CarTalk.gr:
To Kona (hybrid) και το Niro έχουν πολλαπλούς πίσω, σημαίνει πως είναι καλύτερα αυτοκίνητα από ένα Focus (τωρινό) ή Leon που έχουν ημιάκαμπτο; Δε νομίζω..
Θέλω να πω πως ένα αμάξι δεν αρκεί η τυπολογία της ανάρτησης μόνο για να είναι καλύτερο. Π.χ. ένα Focus είναι στην ολότητά του σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για άλλη οδηγική συμπεριφορά από μια CC,ένα Niro ή ένα QQ.Και φυσικά συμφωνώ και το έγραψα κι εγώ πως το QQ e-power είναι ακριβό,παρά τις όποιες μειώσεις τελευταία (υπάρχουν καινούρια που ξεκινούν με λιγότερο από τα επίσημα 39-40,γιατί κι αντιπρόσωποι κάνουν επιπλέον έκπτωση, με τιμές από 37-38.000 ευρώ).Γνώμη μου, θα έπρεπε να ξεκινά από 34-35.
Άλλο αυτό όμως κι άλλο αν είναι καλό,με τεχνολογία και ποιότητα αμάξι.ακριβο και οχι οικονομικο ειναι. ιδια καταναλωση θα ειχε αν ηταν θερμικο μονο με τον ιδιο κινητηρα και θα εκανε και 10 χιλ λιγοτερο. απλα το ολο συστημα ειναι αστοχο.
Με 190 άλογα και 330Nm ροπή,(χωρίς έστω αυτό τον υβριδισμό που δεν είναι μεν τόσο αποδοτικός όσο toyota ή honda), δε θα κατανάλωνε εντός πόλης 4-5άρια/100km (για να μη πω και κάτω από 4 ορισμένες φορές).
Γιατι να παρεις Κασκαι για εντος πολης; Ενα σουπερ μινι ειναι το μαξ που θελεις. Επισης τα PHEV καινε 3αρια εντος πολης και συνολικα εχουν 200+ ισχυς.
Μεση καταναλωση θα ηταν καλυτερη αν ειχε μονο τον 1.5 θερμικο.
Τεσπα πρεπει να καταλαβεις για ποιον λογο κανεις αυτο τον συνδυασμο θερμικου σαν γεννητρια και ηλεκτρικου για κινηση. Στα πλοια γινεται για χωροταξικους λογους. Στην συγκεκριμενη διαταξη του κασκαι ειναι τελειως αστοχο. Αν πχ ειχε τετρακινηση να πεις οτι ισως να ηταν ποιο απλο συστημα αντι να εχεις την μεταδοση και το κιβωτιο να ειχες ηλεκτροκινητηρες. Παλι ομως δεν θα γινονταν για την καταναλωση.
Ένας που δε θέλει -ή δεν μπορεί- για διαφορους λόγους να έχει/συντηρεί 2 αμάξια ένα πόλης κι ένα για εκδρομές/ταξίδι,βολεύεται με διαστάσεις τύπου QQ για όλες τις μευακινήσεις του (4.40μ. μήκος,οριακά για πόλη και σχετικά άνετο για ταξίδια). Για PHEV σωστά τα λες,αλλά προϋποθέτει δυνατότητα χώρου φόρτισης,συν το ότι -προς το παρόν- είναι ακόμη πιο ακριβά για αγορά.
μπαααα
πλεον νομιζω ειναι κοντα με το αναλογα εξοπλισμενο κιουκιου καμποσα 'καλα' φεβ -
@gatoz said in CarTalk.gr:
@lap said in CarTalk.gr:
Το 1.3 QQ με τα 158hp το υπολογίζουν μέση κατανάλωση 8άρια.Εγώ έχω 5,8lt/100 στα 7.200χλμ.
καπου εκει εχω και εγω αλλα οχι με 120-140....Με έστω και λίγο φορτισμένη την μπαταρία του φεβ; Πιο πιθανό γιατί θα σε βοηθάει σε κάποιες επιταχύνσεις και η μεγαλύτερη μπαταρία του,ενώ του QQ όσο και να φορτίσει η μπαταριούλα του συνεισφέρει ελαχιστότατα ως μηδενικά στις ταχύτητες και επιταχύνσεις της Ε.Ο.
-
@gatoz said in CarTalk.gr:
@lap said in CarTalk.gr:
καπου εκει εχω και εγω αλλα οχι με 120-140....Με έστω και λίγο φορτισμένη την μπαταρία του φεβ; Πιο πιθανό γιατί θα σε βοηθάει σε κάποιες επιταχύνσεις και η μεγαλύτερη μπαταρία του,ενώ του QQ όσο και να φορτίσει η μπαταριούλα του συνεισφέρει ελαχιστότατα ως μηδενικά στις ταχύτητες και επιταχύνσεις της Ε.Ο.
με καθολου φορτισμενη.... οκ, παιρνει ρευμα σε καθε αφημα γκαζιου αλλα χωρις αρχικη φορτιση, οταν γυριζω ας πουμε απο το εξοχικο
για να παω στα 8.5 θελει σπασιμο αν και εχω καταφερει και 11.... -
@lap said in CarTalk.gr:
Το 1.3 QQ με τα 158hp το υπολογίζουν μέση κατανάλωση 7,5-8άρια.Εγώ έχω 5,8lt/100 στα 7.200χλμ.
Πολλά ρε συ!
-
@lap said in CarTalk.gr:
@lap said in CarTalk.gr:
Πολλά ρε συ!
Εγώ είμαι στο 50-50 αστικά/υπεραστικά εντός νομού vs. Ε.Ο. Αν ήμουν πάνω από 70% εντός πόλης κι Αττικής, θα είχα καλύτερη κατανάλωση,αλλά και πάλι το'χουμε πει, δε φτάνει της Τoyota/Honda.Είναι βέβαια καλύτερη από τα αντίστοιχης ιπποδύναμης βενζινοκίνητα turbo και mild hybrid.
Για να μη χαλάμε άλλο το topic του @dimsabas, δες στο τοπικό του QQ που γράφω. -
Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό κι απόλαυση στην οδήγηση, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα υβριδικά είναι καταναγκαστική εργασία.
Όποιος θέλει να κολλήσει στο 1 λίτρο παραπάνω (δηλαδή κάνα 350άρι € τον χρόνο, αν κάνει 20Κ ετησίως) κατανάλωση, είναι ελεύθερος να κάνει την επιλογή του.Προσωπικά με ενοχλεί πολύ αυτή η εμμονή τού να προβάλλω επίτηδες ένα μειονέκτημα για να βγάλω κάτι άχρηστο (π.χ. την ανάγκη για φόρτιση των EV στο ταξίδι). Όποιος θέλει να το παίζει αντικειμενικός, πρέπει να βλέπει τη μεγάλη εικόνα.
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Προσωπικά με ενοχλεί πολύ αυτή η εμμονή τού να κολλάω σε ένα μειονέκτημα για να βγάλω κάτι άχρηστο (π.χ. την ανάγκη για φόρτιση των EV στο ταξίδι). Όποιος θέλει να το παίζει αντικειμενικός, πρέπει να βλέπει τη μεγάλη εικόνα.
Αυτό λέω να στο κλέψω...
-
ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ
Δε μας φτάνουν τα εγχώρια δίποδα, τώρα έχουμε και τα εισαγόμενα. Που με την ασυλία των διπλωματικών πινακίδων, αδιαφορούν πλήρως για τον ΚΟΚ.
-
ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ
Δε μας φτάνουν τα εγχώρια δίποδα, τώρα έχουμε και τα εισαγόμενα. Που με την ασυλία των διπλωματικών πινακίδων, αδιαφορούν πλήρως για τον ΚΟΚ.
Κριμα να εχουν μεγαλωσει τα παιδια και να μην χρειαζονται το καροτσι να περασω ξυστα απο το αμαξι...
-
@chrisk6 said in CarTalk.gr:
Κριμα να εχουν μεγαλωσει τα παιδια και να μην χρειαζονται το καροτσι να περασω ξυστα απο το αμαξι...
ΔΣ, ποσώς τον ενδιαφέρει δυστυχώς.
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
ΔΣ, ποσώς τον ενδιαφέρει δυστυχώς.
Ναι αλλα υπαρχουν και νον ΔΣ...εκει θα πονεσει.
Εγω οταν εβλεπα αμαξι πανω σε διελευση πεζων και ημουν με το καροτσι επεφτα επιτηδες πανω του. Ειδικα αν ηταν μεσα και ο οδηγος...
Σε αλλους μπορει και περνουσα πανω απο το καπο...με τα ποδια.
Στ φρυδια του αυτος...και εγω στα δικα μου. -
ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ
Κλειδιά δεν έχεις?
-
Ποιο είναι το πιο καλοπουλημένο μικρό ηλεκτρικό; Μα το πιο όμορφο βέβαια!
https://cartalk.gr/fiat-500e-best-seller-polis-stin-evropi-gia-defteri-chronia/
-
Πάντως οι ΔΣ είναι προσεκτικοί, δεν θέλουν ούτε κλήση και φυσικά καμία παρανομία στο όνομά τους, εκπροσωπούν χώρα δεν θέλουν να δημιουργούν θέμα με τη χώρα υποδοχής-πρέπει να είναι και πολύ "γκασμάς" ο άλλος για να είναι διπλωμάτης και να παρεκτρέπεται. Υποψιάζομαι περίπτωση ανέμελου/ανεύθυνου οδηγού .
-
Δεν φαντάζεσαι πόσα αυτοκίνητα πούλησε η MG μέσα σε μόλις 3,5 μήνες...
https://cartalk.gr/posa-aftokinita-poulise-molis-35-mines-mes-sto-2023/
-
@jamesd said in CarTalk.gr:
Πάντως οι ΔΣ είναι προσεκτικοί, δεν θέλουν ούτε κλήση και φυσικά καμία παρανομία στο όνομά τους, εκπροσωπούν χώρα δεν θέλουν να δημιουργούν θέμα με τη χώρα υποδοχής-πρέπει να είναι και πολύ "γκασμάς" ο άλλος για να είναι διπλωμάτης και να παρεκτρέπεται. Υποψιάζομαι περίπτωση ανέμελου/ανεύθυνου οδηγού.
Άσχετο αλλά μου ήρθε στο μυαλό αυτή η σκηνή....χαχαχα!!
Youtube Video -
Δεν φαντάζεσαι πόσα αυτοκίνητα πούλησε η MG μέσα σε μόλις 3,5 μήνες...
https://cartalk.gr/posa-aftokinita-poulise-molis-35-mines-mes-sto-2023/
Προφανώς, αφού ειναι σε καλές τιμές και είχε στόκ, άρα άμεση παράδοση.
CarTalk.gr