-
Μιας και το 2022 θα είμαστε τουλάχιστον 6-7 μηνες εξωτερικό, το ίδιο και για τα υπολοιπα 1-2 χρόνια μέχρι να δουμε που θα ζήσουμε και που θα πάει ο μικρός σχολείο, ετσι στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω τη πώληση του αυτοκινήτου (suzuki swift ‘17 1.0 boosterjet 6AT) μιας και :
- 6μηνες/χρόνο θα κάθεται σε καποιο ιδιωτικο παρκινγκ (επι πληρωμή)
- Αν αποφασίσουμε σε 2-3 χρονια να το πουλήσουμε α) πιο παλιο->χαμηλότερη τιμή και β) με την υβριδικο-ηλεκτροκινηση σε ανάπτυξη τα βενζινοκινητα να μην έχουν πέραση -> ίσως ακόμα χαμηλότερη τιμή.
Απο την άλλη οταν θα ερχόμαστε Ελλαδα για 6 μηνες, δε θα έχουμε αυτοκινητο (δε μπορούμε να δανειστούμε). Υπάρχει κάποια λύση μακρας ενοικίασης με πιο συμφέρουσες τιμές, αλλιώς τα όποια παραπανω χρήματα πωλησης “σημερα” θα ξοδευτούν (στο πολλαπλάσιο) στην ενοικίαση;
Απλά έτσι να δω αν υπάρχει κάποια ιδέα για τη περίπτωση.
υγ. το αυτοκινητο δε χρειάζεται να ερθει μαζι μας στο εξωτερικό. Υπάρχουν ήδη 2 άλλα εκει που κάθονται...
-
Για εμένα σαφώς αξίζει να το πουλήσετε σήμερα που α) θα πουληθεί πανεύκολα λόγω της κατάστασης και β) πιάνει αρκετά χρήματα ενώ σε μερικά χρόνια θα πιάνει πολύ λιγότερα.
Όσο για όταν είστε Ελλάδα, υπάρχουν πολλές λύσεις όπως μακροχρόνια ενοικίαση (π.χ. Avis Flex, Instacar και αρκετές άλλες) με περίπου €250-300/μήνα. Άρα περί τα €1.500 άντε €2.000 τον χρόνο. Υπολόγισε πόσο πληρώνεται για πάρκινγκ, τέλη, ασφάλεια, σέρβις...κάπου εκεί θα είναι.
-
Σα γενική αρχή θα έλεγα να κρατήσεις το αμαξάκι σου, γιατί αν τελικά επιστρέψεις, θα ψάχνεις για όχημα σε μόνιμη βάση.
-
Αν είστε 6 μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα, να κρατήσεις το αμάξι σου.
Όταν εγώ ερχόμουν για ένα μήνα το χειμώνα, έβρισκα με 250-300€ να παραλάβω και παραδώσω στο αεροδρόμιο, μικρό, γυμνό ημι-βρώμικο αμάξι, που υποτίθεται είχε περάσει καθαρισμό αλλά παρέμεναν οσμές κλπ. Το καλοκαίρι η τιμή ήταν ΑΠΟ 1000€ τον μήνα.
Αν φίλοι εδώ γνωρίζουν, κι όχι νομίζουν ή έχουν ακούσει, πως σίγουρα θα βρίσκεις όχημα με 250€ τον μήνα, πάλι χρηματικό κέρδος δεν έχεις, αλλά δεν έχεις και την έννοια του οχήματος όταν λείπεις.Αλλά όταν γυρίσεις που θα παρκάρεις; Είσαι διατεθειμένος να οδηγείς για 6 μήνες ένα αμάξι που το χρησιμοποιούν κι άλλοι, ό,τι αμάξι βρεις;
-
Αυτό το αυτοκίνητο πιάνει 9-10.000€ αυτή τη στιγμή. Σε 2-3 χρόνια θα πιάνει σχεδόν τα μισά άσχετα αν θα έχει λίγότερα χιλιόμετρα λόγο ακινησίας.
Μια λύση είναι να το δώσεις και να πάρεις ένα μεταχειρισμένο 5-6000€, ούτως ή άλλως χιλιόμετρα πολλά δε θα κάνεις οπότε μπορείς πχ να πάρεις και ένα με 180.000χλμ και έτσι θα έχεις και ένα αυτοκίνητο όταν θα είσαι εδώ.
Αν όμως η διαμονή στο εξωτερικό είναι προσωρινή, 3 χρόνια πχ και δε θες να το δώσεις στα επόμενα 5-6 χρόνια τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να το κρατήσεις.
-
https://www.instacar.gr/leasing/seat/neo-seat-arona-155
340 ευρώ το μήνα (για 6 μήνες) με εφάπαξ 610 ευρώ για εγγραφή/εγγύηση. + ΦΠΑ! Άρα 3286 σύνολο. Υπάρχουν και φτηνότερα.
Τέλη/Ασφάλεια θα είναι γύρω στα 400, ένα πάρκινγ να είναι 150 ευρώ το μήνα, ετήσιο σερβις 200, σύνολο 1500. Άντε και κάτι ψιλά για κέρασμα στο φίλο που θα το κουνάει κάθε δυο βδομάδες
Εγώ θα το κρατούσα για ένα χρόνο, να πάς 6 μήνες, να έρθεις 6 μήνες, και βλέπεις τι σε βολεύει. Η αγορά δε θα έχει αλλάξει σπουδαία σε ένα χρόνο.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις. Μπορεσα να τακτοποιήσω λίγο και τις δικές μου σκέψεις!
Νοικιαζα όταν ερχόμασταν Ελλάδα αυτοκίνητα αλλά ήταν για 2-3 βδομάδες όσο είμασταν Ελλάδα. Τωρα τα διαστήματα θα ειναι αρκετά μεγαλύτερα και δε ξέρουμε σε 2-3 χρόνια που θα είμαστε.@fanis75 said in Να πουληθεί;:
Όσο για όταν είστε Ελλάδα, υπάρχουν πολλές λύσεις όπως μακροχρόνια ενοικίαση (π.χ. Avis Flex, Instacar και αρκετές άλλες) με περίπου €250-300/μήνα. Άρα περί τα €1.500 άντε €2.000 τον χρόνο. Υπολόγισε πόσο πληρώνεται για πάρκινγκ, τέλη, ασφάλεια, σέρβις...κάπου εκεί θα είναι.
Δεν ήξερα Φάνη τις υπηρεσίες αυτές. Οντως καλύτερες τιμές από αυτές τις κλασσικής ενοικίασης ανα μέρα. Ειδα και κάποια οχήματα τα εμφανίζουν ως "κανουργια", άρα δε θα έχουν αυτά που αναφέρει ο piliourits και που καταλαβαίνω τι εννοεί :
@piliourits said in Να πουληθεί;:
Αν είστε 6 μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα, να κρατήσεις το αμάξι σου............................Αλλά όταν γυρίσεις που θα παρκάρεις; Είσαι διατεθειμένος να οδηγείς για 6 μήνες ένα αμάξι που το χρησιμοποιούν κι άλλοι, ό,τι αμάξι βρεις;
@dimsabas said in Να πουληθεί;:
Σα γενική αρχή θα έλεγα να κρατήσεις το αμαξάκι σου, γιατί αν τελικά επιστρέψεις, θα ψάχνεις για όχημα σε μόνιμη βάση.
Σωστά, αλλα θα ήταν και ευκαιρία σε αυτή τη περίπτωση να γινει μετάβαση σε υβριδικό μιας και τα μέτρα προς τα βενζινοκίνητα θα γινονται εντονότερα φοβάμαι. Το Σουιφτ με τα νεα μέτρα, σχεδόν οριακά μπαινει κέντρο.
@panos2171 said in Να πουληθεί;:
Αυτό το αυτοκίνητο πιάνει 9-10.000€ αυτή τη στιγμή.
Ωχ, τόσα λίγα λες να πιανει τώρα;
@panos2171 said in Να πουληθεί;:
Αν όμως η διαμονή στο εξωτερικό είναι προσωρινή, 3 χρόνια πχ και δε θες να το δώσεις στα επόμενα 5-6 χρόνια τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να το κρατήσεις.
Καταλαβαίνω, έχει λογική.
@orestis82 said in Να πουληθεί;:
340 ευρώ το μήνα (για 6 μήνες) με εφάπαξ 610 ευρώ για εγγραφή/εγγύηση. + ΦΠΑ! Άρα 3286 σύνολο. Υπάρχουν και φτηνότερα.
......................................................................
Εγώ θα το κρατούσα για ένα χρόνο, να πάς 6 μήνες, να έρθεις 6 μήνες, και βλέπεις τι σε βολεύει. Η αγορά δε θα έχει αλλάξει σπουδαία σε ένα χρόνο.Ορέστη, ευχαριστώ για την οικονομετεχνική ανάλυση και τη πρόταση στο τέλος.
Τα έβαλα κάτω Τελη(100)+Σερβις(150)+Ασφαλεια (500/ετος μικτή)+Παρκινγκ(120/μηνα χ 6, ισως να βρω και φθηνότερο) ->1470ε σε σχέση με τα 3286 ή και παραπάνω, κάπου στα 4.000 (βεβαια, αφαιρεις ασφαλειες, τελη κλπ) που υπολογισα στην Αβις στο πρόγραμμα που ανέφερε το Φάνης για 208.Αρα η διαφορά ειναι μεγάλη εις βάρος της ενοικίασης όσο είμαστε Ελλάδα. Οπότε το πιο συνετό ειναι τουλαχιστον το πρώτο χρόνο να το κρατήσουμε και να δουμε πως παει το πράγμα σε δεύτερη φάση.
-
Eγω χιλιαρι swift κατω απο 12000 μεταχειρισμενο,δεν εχω δει ποτε,τα 9000 δεν ξερω πως προκυπτουν...
-
Για εμένα GLX και αυτόματο και με το καλό μοτέρ....γύρω στα 13-14.000€ το υπολογίζω το λιγότερο. Μπορεί και €15.000 με λίγο ζόρι, λόγο της κατάστασης.
-
Alejandro η έκδοση που έχεις είναι η Glx?
Καινούργιο πόσο έκανε?
-
Ναι, συγνώμη, δε το έγραψα, ειναι η GLX με το 6ταχυτο αυτόματο που έχει και δυνατότητα χειροκινητων αλλαγών από το τιμόνι.
Πρέπει να έχουν πουληθεί ελάχιστα από το συγκεκριμένο λόγω τιμής και λόγω οτι νωρις νωρίς καταργήθηκε ο συγκεκριμένος κινητήρας. 17.650 έκανε συνολικά.
Τέλος πάντων, τα συζήτησα όσα μου γράψατε και με τη γυναίκα μου και λέμε για το ΄22 να το κρατήσουμε να δουμε ίσως πιο ξεκάθαρα τι θα κάνουμε και βλέπουμε για το '23. Εκείνη ιδίως δεν ειναι και τόσο φαν της ιδέας για τόσο μεγάλο διαστημα να έχουμε νοικιασμένο όχημα.
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Βοηθήσατε πολύ να μη κάθομαι και τρώγομαι με την ιδεά μιας και έχω τόσα να κανω για το ταξίδι-μετάβαση. -
Προσεξε ομως σε ποιο παρκινγκ θα το αφηνεις μηπως εχεις φθορες/ζημιες.
Εγω θα ελεγα να το βαλεις μια αγγελια σε καλη τιμη για σενα και βλεπεις. Αν δεν εχεις κλειστο ιδιοκτητο παρκινγκ ειναι ρισκο να το αφησεις 6 μηνες να καθεται. Αν κοσμος το δει να καθεται του κανει ζημιες.
-
Τα πάγια έξοδα του θα είναι ακόμη χαμηλότερα, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια μπορείς να πληρώνεις μόνο για το 6μηνο που θα είσαι Ελλάδα, μία αλλαγή λαδιων θα κάνεις κάθε δεύτερη φορά που θα έρχεσαι Ελλάδα. Αν βρεις κι ένα χώρο για το πάρκινγκ όχι τόσο ακριβό, με 400€ + κοστος πάρκινγκ το χρόνο, έχεις ένα εξαιρετικό αμάξι στη διάθεσή σου. Ζήτα μόνο να το μετακινούν σε άλλη θέση του πάρκινγκ και να δουλεύει λίγο η μηχανή ανα διαστήματα.
Εγώ πούλησα το δικό μου, το ψιλομετάνιωσα, αλλά έλειπα 7 χρόνια, ερχόμουν μια δυο φορές το χρόνο για 20-30 μέρες και είχα πρόσβαση σε αμάξι των γονιών.
Δεν θα ξαναβρεις εύκολα ένα τόσο καλό αμαξάκι να αγοράσεις. Όταν/αν το δώσεις, δωστο σε κάποιον εδώ μέσα, θα γίνει ανάρπαστο.
-
@wantone said in Να πουληθεί;:
Προσεξε ομως σε ποιο παρκινγκ θα το αφηνεις μηπως εχεις φθορες/ζημιες.
Εγω θα ελεγα να το βαλεις μια αγγελια σε καλη τιμη για σενα και βλεπεις. Αν δεν εχεις κλειστο ιδιοκτητο παρκινγκ ειναι ρισκο να το αφησεις 6 μηνες να καθεται. Αν κοσμος το δει να καθεται του κανει ζημιες.
Αν βρεις κι ένα χώρο για το πάρκινγκ όχι τόσο ακριβό, με 400€ + κοστος πάρκινγκ το χρόνο, έχεις ένα εξαιρετικό αμάξι στη διάθεσή σου. Ζήτα μόνο να το μετακινούν σε άλλη θέση του πάρκινγκ και να δουλεύει λίγο η μηχανή ανα διαστήματα.
Ναι, έξω δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω. Κρίμα δηλαδη (ασε που νομίζω οτι ειναι και παράνομο και τελη να έχεις πληρώσει).
Τωρα, παρκινγκ τι να πω.. Οταν εχεις ενα αυτοκινητο 6 μηνες μόνο του, όλο και κάτι θα τυχει, ελπίζοντας οτι θα ειναι καλύτερα από έξω.
Για τη μπαταρία να τους το πω, το σκέφτηκα (και να σημειώσω με πόσα χλμ που θα το παραδώσω). Μήπως να άλλαζα πριν φυγω να ειναι πιο φρέσκια ή δεν έχει σημασία;@piliourits said in Να πουληθεί;:
Τα πάγια έξοδα του θα είναι ακόμη χαμηλότερα, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια μπορείς να πληρώνεις μόνο για το 6μηνο που θα είσαι Ελλάδα, μία αλλαγή λαδιων θα κάνεις κάθε δεύτερη φορά που θα έρχεσαι Ελλάδα.
Καλές πληροφορίες piliourits!
Όταν/αν το δώσεις, δωστο σε κάποιον εδώ μέσα, θα γίνει ανάρπαστο.
Το έχω υπ΄'οψη μου, θα ενημερώσω πρώτα εδω!
-
Είσαι Βόλο;
Αν ναι και δεν υπάρχει κάποιος δικός σου να σε βοηθήσει, στείλε pm.Μπαταρία, αν μένει 6 μήνες ακίνητο θα αδειάσει έτσι κι αλλιώς. Δεν χρειάζεται καινούρια. Αλλά κάθε μερικές βδομάδες να φορτίζει λίγο, για όσο λειτουργεί ο κινητήρας, έστω στο ρελαντί.
Είναι λίγα απλά πραγματάκια εύκολο να γίνουν αν έχεις κάποιον δικό σου, ή είναι εξυπηρετικοί στο γκαράζ που το αφήνεις.
-
Είσαι Βόλο;
Σε ευχαριστώ πολύ βρε piliourits αλλά είμαι Αθήνα.
Εχει λογική αυτό που λες για τη μπαταρία. Απλά στη χειρότερη θα τους πω αν ερθω και ειναι φλατ η μπαταρία (που θα είναι) αν μπορούν να εχουν κανα καλώδιο/αυτοκινητο/μπαταρία για να μου δώσουν ρευμα και να φύγω. Αλλωστε πριν έρθουμε θα τους ειδοποιήσω να ξέρουν. -
Ή ένα CTEK μονίμως επάνω στη μπαταρία, αν υπάρχει η δυνατότητα.
-
@tgd said in Να πουληθεί;:
Ή ένα CTEK μονίμως επάνω στη μπαταρία, αν υπάρχει η δυνατότητα.
Ω Μπράβο βρε tgd ! Θα το ψάξω, δεν ήξερα οτι υπάρχουν τέτοια πράγματα. Και ψάχνοντας τη μάρκα είδα οτι υπάρχει και στην Αλίμου που είναι κοντά μου! Θα περάσω σίγουρα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω κάτι. Ευχαριστώ!!
Μιλησα με μεγάλη αλυσίδα παρκινγκ που εχουν και στα ΝΠ με κόστος 80ε/μηνα με φύλαξη κλπ, οπότε μάλλον θα το παω εκεί.
Βεβαια ο άνθρωπος μου ειπε 6 μηνες ακινητο το όχημα δεν ειναι ιδανικό, οτι καλό ειναι κάποιος να περνάει να το βαζει μπροστά/κινει λίγο (οχι υπάλληλοί τους, δε φερουν ευθυνη). Για τα υγρα/λαστιχα κλπ πέρα από τη μπαταρία.
Τόσο τραγικά θα ειναι αν μεινει ακίνητο το αυτοκινητο τοσο καιρό; Οκ η μπαταρία, αλλά λάστιχα (αλλαξα πριν 3 μήνες), υγρά κλπ; -
Όλοι τα βρίζετε τα σουτζουκια και ειτε τα κλαιτε όταν τα χάσετε μέσα από πολυτελη γαλλικά, είτε δεν τα πουλάτε..
Σουζουκαμανοίς.
-
Για τα λάστιχα, να τα παραφουσκώσεις. Για τα καύσιμα, δεν ξέρω, άλλοι λένε άδειο, άλλοι λένε γεμάτο...
Να πουληθεί;