-
Ο θεματοθέτης όμως θέλει να αλλάξει αυτοκίνητο γιατί πλέον οδηγεί 2 ώρες κάθε μέρα και δεν βρίσκει να παρκάρει στην εργασία του. Μάλλον τον έχει κουράσει αυτή η κατάσταση.
Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι όποιο αυτοκίνητο να πάρει τα ίδια χάλια θα είναι και ίσως και χειρότερα.
Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι σε αλλαγή αυτοκινήτου.
-
@fanis75 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
@iceman7 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Αν δεν βάλουν ξανά δακτυλιο δεν παλευεται η κατάσταση...
Δεν έχει ακόμα?? Λόγω covid? Δεν το ξέρω...ποτέ δεν ασχολήθηκα με τον δακτύλιο.
Ναι λόγω covid. Ειχε που είχε κινηση αλλά τωρα ολοι παίρνουν αυτοκίνητο και ο ΗΣΑΠ κατεβαίνει άδειος από Κηφισιά, Μαρουσι! Της πουτάνας γίνεται!
-
@mphysiker said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
@vagkirk said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Μήπως mokka τότε;
Σίγουρα θα αρέσει στην σύζυγο και αν ανοίξεις λίγο το budget να πιάνεις και έκδοση με αυτόματο.εχω την εντύπωση οτι ξεκινάει από τα 22k ή κάνω λάθος;
Mokka ειναι καλη λυση αλλα θα παει ακριβα. Δεν χανεις τιποτα ομως να πας να παρεις μια προσφορα.
Ξαναδιαβασα τις απαιτησεις σου, για μενα πας για Yiaris
η αλλο Τογιοτα αλλοιως θα ειναι μεγαλο λαθος να μην παρεις υβριδικο τογιοτα. Πρεπει να το ξαναδεις. Σε αυτα τα χρηματα δεν εχεις αλλη επιλογη και θα συμβιβαστεις στους χωρους. -
Δαγκωτό για υβριδικό.
Δεν θα αλλάξει η ώρα που θα μένεις στο αυτοκίνητο αλλά δεν θα σε αγχώνει τίποτα.
Θα σε πιάνει φανάρι για πολλοστή φορά και θα είσαι χαλαρός. Θα κάνεις τα τηλ σου όλο γλύκα και λοιπά.
Εαν είναι οικογενειακό το αυτοκίνητο θα έκανα την υπερβαση για κορολλα. Πιο πολιτισμένο, λιγο καλύτερο σε χώρους . Το yaris cross δεν μου αρέσει , θα προτιμούσα κάτι σε γαλλική σχολή για BSUV αλλά θα έχανα το ζεν που νιώθεις στο υβριδικό.
-
Βρέθηκε η ευκαιρία και οδήγησα το Skoda Kamiq 1.0 με τους 115 ίππους, στην πλούσια έκδοση και θα σου γράψω τις εντυπώσεις μου.
Το αυτοκίνητο είναι απίστευτα βολικό, ποιοτικό και ευρύχωρο.
Μπήκα μέσα περιμένοντας ότι θα αντικρύσω τη γνωστή φτηνιάρικη εικόνα που βλέπουμε σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα της Β κατηγορίας (είτε Supermini είτε B - SUV). Κι όμως, η ποιότητα των (μαλακών παρακαλώ) πλαστικών στο ταμπλό και στις πόρτες παραπέμπει σε άλλες (ποιοτικότερες) εποχές ενώ και το κλείσιμο της πόρτας έχει ήχο "σοβαρό" (εντάξει, όχι σε επίπεδο Golf αλλά πολύ κοντά).
Οι χώροι είναι ό,τι πιο ευρύχωρο έχω δει σε τέτοιο εξωτερικό μέγεθος. Πραγματικά άπλετοι χώροι σε ένα σουλούπι που άνετα χωράει στα στενά της πόλης. Δηλ. αυτό το μέγεθος είναι γι' αυτούς που έχουν οικογένεια αλλά το "δουλεύουν" το αμάξι καθημερινά σε κέντρο πόλεων.
Ο κινητήρας του ήταν επίσης ευχάριστη έκπληξη. Μιλάω για την έκδοση με τους 115, όμως.
Ζωηρός, τα βγάζει πέρα άνετα με το αμάξωμα. Η χροιά είναι τρικύλινδρη μεν αλλά ευχάριστη.Κιβώτιο μέτριο (μηχανικό δοκίμασα).
Συμπερασματικά, αν και δε με ενδιαφέρει η κατηγορία αυτή, το Kamiq το θεωρώ τίμια πρόταση.
-
Ωντας τριμελής οικογένεια και εγω,με έχει βολεψει μια χαρα το Κλιο.Ολα χωρανε μια χαρα,καροτσια,ποδηλατακια, κτλ.Υπαρχουν και πιο ευρύχωρα σουπερμινι (πολο,ιμπιζα) αλλα για 3 μελης οικογένεια ειναι καλο.Σε ταξιδακια ισως δυσκολευτειτε λιγο.Καλη περίπτωση για σενα η έκδοση με το cvt.Εφ οσον έχεις ηδη Ρενο καλο ηταν να ξεκινουσες απο το Κλιο.
Απο κει και περα δες και το Καμικ που προταθηκε παραπάνω εξαιρετικά ευρύχωρο σε σχέση με το μηκος του. -
Κολλημένος στην κίνηση νομίζω δεν έχει διαφορά αν οδηγείς καράβι 5μ ή σμάρτ.Κράτα το αυτοκίνητο σου και βρές λύσεις μετακίνησεις εναλλακτικές.Προαστιακός και λοιπά σε ράγες είναι τα πλέον ξεκούραστα και ανέξοδα!Όπως προαναφέρθηκε δες και την περίπτωση για δίκυκλο αν υπάρχει η δυνατότητα.
-
@george1977 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Δαγκωτό για υβριδικό.
Δεν θα αλλάξει η ώρα που θα μένεις στο αυτοκίνητο αλλά δεν θα σε αγχώνει τίποτα.
Θα σε πιάνει φανάρι για πολλοστή φορά και θα είσαι χαλαρός. Θα κάνεις τα τηλ σου όλο γλύκα και λοιπά.
;;; Τι ιδιαιτερότητα έχει ο υβριδισμός σε αυτό;
-
@manast said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
- Δεν καταναλώνεις καύσιμο (ακόμα και με το AC ανοιχτό)
- Κινείσαι σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρικά
- Έχεις ησυχία
- Ως αυτόματο κινείσαι άνετα και χωρίς κούραση
-
@george1977 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Δαγκωτό για υβριδικό.
Είναι μόδα... Σαν τα κινητά παντόφλες. Όσο μεγαλύτερο, τόσο ποιο πουλ-μουρ...
-
@storm said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Εκτός από μόδα, έχει σαφέστατα προτερήμα και πλεονεκτήματα, ειδικά στο θέμα της κατανάλωσης.
-
Αυτό είναι ένα πραγματικό υβριδικό που αξίζει το κόπο να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα... Αμά λάχει μπαίνει και σε πίστα...
-
Στην οικογένεια μου υπάρχει το Kona του 2019. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει στο facelift, πάντως στο δικό μας οι χώροι είναι ψιλοτραγικοί. Όπωσδήποτε δες το από κοντά για να δεις αν σου κάνει.
Επιπλέον, εγώ το αποφεύγω μέσα στη πόλη. Είναι μεγάλο για τα γούστα μου.
-
@storm said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Εκτός από μόδα, έχει σαφέστατα προτερήμα και πλεονεκτήματα, ειδικά στο θέμα της κατανάλωσης.
Αυτό όμως δεν το κάνει πιο ευκίνητο στην κυκλοφορία της μεγαλούπολης όπως ζητάει ο mphysiker. Tην οικονομία ουδείς εμίσησε, αλλά δεν είναι το παν (ειδικά στις μικρές διαφορές της). Το αυτόματο κιβώτιο (παρ'όλο που δεν το συμπαθώ) εδώ σίγουρα έχει την τυπική του ένδειξη.
-
@harisnikolop said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Στην οικογένεια μου υπάρχει το Kona του 2019. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει στο facelift, πάντως στο δικό μας οι χώροι είναι ψιλοτραγικοί. Όπωσδήποτε δες το από κοντά για να δεις αν σου κάνει.
Επιπλέον, εγώ το αποφεύγω μέσα στη πόλη. Είναι μεγάλο για τα γούστα μου.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στους χώρους του facelift... αντίθετα αν αγοράσεις έκδοση mhev θα έχει και λίγο μικρότερο πορτμπαγκάζ.
Εμείς πάντως τρία άτομα το ένα 11χρονων μια χαρά μας βολεύει από χώρους το Kona και με οδηγό στο 1.83 ύψος.
Φέτος επίσης μια εβδομάδα διακοπών πήρε όλα τα πράγματα στο χώρο αποσκευών κάνοντας ένα τρικ, έβγαλα το πάτωμα του πορτμπαγκάζ εντελώς έμεινε η λαμαρίνα κάτω με τη ρεζέρβα οπότε κέρδισα περίπου 10 πόντους σε βάθος με αποτέλεσμα να χωρέσει μια βαλίτσα 90 λίτρων σκληρή και δίπλα της πολλά άλλα πράγματα και έμεινε ο χώρος από πάνω της (σχεδόν από το κατώφλι) μέχρι την εταζερα για μεγάλα σακβουαγιαζ και πράγματα θαλάσσης. -
@dgrgtc said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στους χώρους του facelift... αντίθετα αν αγοράσεις έκδοση mhev θα έχει και λίγο μικρότερο πορτμπαγκάζ.
Ο χώρος αποσκευών στα mhev είναι ο ίδιος με το profl (361lt.)
Στα μη mhev, αντίθετα έχει αυξηθεί και λίγο (374lt).
H μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι λόγω ελαφρώς αυξημένου μήκους στο fl (4.20μ. αντί 4.16μ.),το πορτμπαγκάζ κέρδισε 13lt.,τα οποία στην περίπτωση του mhev καλύπτονται από την μπαταρία. -
- Δεν καταναλώνεις καύσιμο (ακόμα και με το AC ανοιχτό)
- Κινείσαι σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρικά
- Έχεις ησυχία
- Ως αυτόματο κινείσαι άνετα και χωρίς κούραση
Στο 1 δεν βριακω λογική σε αυτό που λες σχετικά με το ac. Επιφανειακά έτσι φαίνεται όπως τα λες αλλά στην ουσία δεν είναι ετσι. Αν παίρνει ενέργεια το aircodition από την μεγαλη μπαταρία τοτε λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τα συμβατικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό δεν μεταφράζεται και σε κόστος μετακίνησης δηλαδή κόστος καυσίμου. Η ενέργεια που θα εξοικονομούσε η μπαταρία αν δεν λειτουργούσε το aircodition θα περνούσε στον δρόμο μέσω του ηλεκτροκινητήρα και η μεκ θα έμπαινε για λιγότερο χρόνο σε λειτουργία για να την φορτισει. Οπότε υπό αυτήν την έννοια πάλι καταναλώνει καύσιμο.
-
@panormus772 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
H μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι λόγω ελαφρώς αυξημένου μήκους στο fl (4.20μ. αντί 4.16μ.),το πορτμπαγκάζ κέρδισε 13lt.,τα οποία στην περίπτωση του mhev καλύπτονται από την μπαταρία.Ίσως μετέφεραν σε άλλα μέρη του αυτοκίνητο κομμάτια του υβριδικου συστήματος όπως το converter κτλ
-
@panormus772 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
H μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι λόγω ελαφρώς αυξημένου μήκους στο fl (4.20μ. αντί 4.16μ.),το πορτμπαγκάζ κέρδισε 13lt.,τα οποία στην περίπτωση του mhev καλύπτονται από την μπαταρία.Λογικά θα είναι κέρδος (στο συμβατικό) από την αφαίρεση της ρεζέρβας γιατί εκεί μέσα μπαίνει η μπαταρία του υβριδικού...και μπόρεσαν να κατεβάσουν λίγο πιο κάτω το πάτωμα και οι 4 πόντοι αύξηση στο μήκος είναι η διαφορά από τη σχεδίαση των προφυλακτήρων στο facelift.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας.
Στα του θέματος, μάλλον εγκαταλείπεται η ιδέα για σουπερ μίνι καθώς αποδεικνύονται -αναμενόμενα- υποδεέστερα από το megane. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά και την γενικότερη εικόνα (απτή ποιότητα - διάκοσμος κλπ). Απλώς είχα την εντύπωση οτι δεν θα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Οπότε ελπίζοντας οτι αποτελούν τη χρυσή τομή στρέφομαι στα B-SUV και βλέπουμε.
Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου