-
@chrisk6 said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
Θελει αντερα για τους πισω (αν κουβαλας) και "ζορι" για το αυτοκινητο.
Και μόνο που δέχτηκαν να έρθουν είναι ήρωες!
Πιο διασκεδαστική διαδρομή και απο το περασμα μπάρου (που ειναι σχετικα ανοιχτες βαρετες στροφές).
-
@jousis said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
Θελει αντερα για τους πισω (αν κουβαλας) και "ζορι" για το αυτοκινητο.
Και μόνο που δέχτηκαν να έρθουν είναι ήρωες!
Πιο διασκεδαστική διαδρομή και απο το περασμα μπάρου (που ειναι σχετικα ανοιχτες βαρετες στροφές).
Η γυναίκα μου και ο μικρός είπανε δεν ξαναπάνε απο εκεί…

Η κόρη είναι πιο μάχιμη!!
Σε σχέση με τον δρόμο από πηγάδια- πλάκα πολύ πιο ζόρι.
Και με 36-37 βαθμούς έξω ήταν λίγο μανίκι.
Γιατί θες ανοιχτό παράθυρο (παρά τον Λίβα) να μην τα βγάλεις όλα.
Ωραίες καταστάσεις…Λογικά τα ηλεκτρικά στα κατεβάσματα θα είχανε τρελή ανάκτηση ενέργειας.

-
Λογικά τα ηλεκτρικά στα κατεβάσματα θα είχανε τρελή ανάκτηση ενέργειας.
όχι αν περνάει απο το χέρι μου

Πρώτη φορά σε τέτοια πάω μόνος μου και δεύτερη παίρνω την γυναίκα για βόλτα.
Πρώτον γιατί την έχω κανει να ξερασει μια φορά παλιά και έχω τύψεις και δευτερον γιατι σταματαω καθε 500μ να βγαλω φωτό και μια διαδρομη 1 ωρας την κανω 3.@gatoz οξυά δλδ φθινόπωρο και μπαρος άνοιξη μετά το άνοιγμα του δρόμου;
α-βιτάριαστα όμως -
Λογικά τα ηλεκτρικά στα κατεβάσματα θα είχανε τρελή ανάκτηση ενέργειας.
όχι αν περνάει απο το χέρι μου

Πρώτη φορά σε τέτοια πάω μόνος μου και δεύτερη παίρνω την γυναίκα για βόλτα.
Πρώτον γιατί την έχω κανει να ξερασει μια φορά παλιά και έχω τύψεις και δευτερον γιατι σταματαω καθε 500μ να βγαλω φωτό και μια διαδρομη 1 ωρας την κανω 3.@gatoz οξυά δλδ φθινόπωρο και μπαρος άνοιξη μετά το άνοιγμα του δρόμου;
α-βιτάριαστα όμως#mono_vitara
-
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες και το χρόνο σας! Με προβληματίζει λίγο που είπατε ότι δεν είναι καλή εποχή.. χωρίς πρόθεση να χαλάσω το θέμα, καμία πρόταση για πιο ταιριαστό προορισμό τέτοια εποχή?
-
@m3rlin said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες και το χρόνο σας! Με προβληματίζει λίγο που είπατε ότι δεν είναι καλή εποχή.. χωρίς πρόθεση να χαλάσω το θέμα, καμία πρόταση για πιο ταιριαστό προορισμό τέτοια εποχή?
δεν ξέρω, παντως εγω θα παω προς ανηλιο μαλλον τετοια εποχη να δω.
Αλλά τσέκαρε και γραμμένη οξυά.όλα αυτά είναι φιλικά σε σαύρες, άσε τον στριμμένο πάνω να λέει.
Απο γραμμένη οξυά (μνημείο) και μετά έχει χαλίκι και καμια λακούβα αλλά με το tucson πας και με 80, δεν έχεις θέμα (όχι, μην πας με 80). -
@m3rlin said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
οπως λεει ο σαυραίος, πηγαινε προς λαμια->γαρδικι ομιλαιων->γραμμενη οξυα->αρτοτινα->περασμα απο παρα πολυ ευκολο χωματοδρομο προς γρηγοριο->ανω χωρα για διανυκτερευση και μασαμπουκες
απο εκει πας προς αμπελακιωτισσα->περδικοβρυση->κλεπα->αραχωβα->δομνιστα->κρικελλο για μασα->καρπενησι διανυκτερευση μεσω συγγρελο-ανιαδα
την επομενη χιονοδρομικο->αγια τριαδα->φουρνα->ρεντινα->μονη ρεντινας->γιαννιτσου->μακρακωμη και επιστροφη
υπαρχει λιουλακι χωμα στις διαδρομες αυτες αλλα σκεψου το σαν χνουδι απο έλεος @gatoz 20χρονης παρθενας. αν υπαρχει ακομη 20χρονη παρθενα.
θα ερθει και ο κιτρινοσαυραιος, κλεβει διαδρομαι... -
@gatoz said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
θα ερθει και ο κιτρινοσαυραιος, κλεβει διαδρομαι...
έχω σημειώσει τόσα χρόνια κάτι σημεία που ούτε που θυμάμαι. Τα κοιτάω τώρα, λεω εδω ειναι σκετο βουνο, γιατί το σημείωσα; τί έχει;
(φυσικά έχω ειδική λίστα gatoz) -
-
@a-d-p said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
«Passa Mparou»: Το πέρασμα των τσελιγκάδων που έγινε ο ελληνικός οδηγικός παράδεισος
Φτιάχνουν ένα άρθρο με πέντε λόγια και 2 φωτογραφίες...
Βάλε ρε ένα χάρτη, αποστάσεις, χλμ από που προς που , ενδιαφέροντα σημεία κλπ.
Τι στο...
-
Σε τέτοια άρθρα, ένας χάρτης με σημειωμένη τη διαδρομή που ακολουθήθηκε, όντως θα βοηθούσε πάρα πολύ.
-
Πέρασα από το Μπάρο προ 15 ημερών.
Η συνολική διαδρομή που ακολούθησα ήταν:Road section 1: Αθήνα-Λιβαδειά (από αυτοκινητόδρομο)
Special stage 1: Λιβαδειά-Δεσφίνα-Ιτέα-Ναύπακτος all time classic
Road section 2: Ναύπακτος-Γεφύρι Πλάκας-Πράμαντα (από Ιωνία)
Special stage 2: Πράμαντα-Μπάρος-Χαλίκι-Ανήλιο-Μέτσοβο
Ανασυγκρότηση (σύντομη): Μέτσοβο
Special stage 3: Μέτσοβο-Μηλιά-Κρανιά-Γρεβενά
Road section 3: Γρεβενά-έξοδος Πολύμυλος (Εγνατία)
Special stage 4: Πολύμυλος-Καστανιά-Βέροια
Road section 4: Βέροια-Θεσσαλονίκη (Εγνατία)1 ημέρα, 850 Km Αθήνα-Θεσαλονίκη
Τέτοιες διαδρομές προσπαθώ να κάνω 1-2 φορές το χρόνο και είναι ο ένας λόγος που δεν αγοράζω ως κύριο αυτοκίνητο ηλεκτρικό (ο άλλος είναι ότι δεν έχω δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι ή το γραφείο) παρά την εκτίμηση που έχω στο φανταστικό powertrain των Tesla
(Περιμένω τώρα κάποιους φίλους εδώ να πουν "μα τι λες μια χαρά βγαίνει με ηλεκτρικό, το έβαλα στο ABRP")
Ανεφοδιασμοί αγνή 100άρα: Αθήνα-Ναύπακτος-Γρεβενά που με έβγαλε έως Λάρισα στο γυρισμό.Για την SS2 που είναι το θέμα: στα Τζουμέρκα έπαθαν πολλές καταστροφές από πρόσφατες θεομηνίες (από Ντάνιελ και δώθε) και όλοι οι δρόμοι που πέρασα ώς μονή Κηπίνας ήταν σε άθλια κατάσταση (λακούβες-χάσματα και τέτοια) ή τους επισκεύαζαν. Δεν αξίζει για οδήγηση, μόνο απλό πέρασμα.
Από μονή Κηπίνας έως Μπάρο είναι πολύ καλό ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 3 Km πριν το Μπάρο (από Καλαρύτες) έχει "κάτσει" ο δρόμος και πηγαίνοντας από αρκετά περισσότερα χλμ. από όσα θα έπρεπε βρήκα κάτω και εν γένει ταλαιπώρησα το αυτοκίνητο (χωρίς εμφανείς ζημιές μέχρι στιγμής...)
Επίσης μεγάλη προσοχή γιατί είναι γεμάτο αγελάδες σε κάποια σημεία.
Από Μπάρο-Χαλίκι έως Μάντρα Χότζα πολύ καλό επίσης για όποιον αντέχει την απότομη κατηφόρα από Μπάρο (πάλι έχει λακούβες σε 2-3 σημεία).
Μετά τη Μάντρα Χότζα δυστυχώς δεν μπορείς να πας γρήγορα, ο δρόμος είναι υπερβολικά στενός και μέσα στα δέντρα και έτσι και διασταυρωθείς με άλλον μπορεί να γίνει ατύχημα. Αρα σεμνά... είναι όμως πανέμορφα.Με άλλα λόγια, η SS2 είναι ωραία για να λες ότι πήγες και λόγω ομορφιάς αλλά από οδήγηση λίγα πράγματα (έχω περάσει από Μπάρο 5-6 φορές πάντα το ίδιο είναι)
Από τις παραπάνω διαδρομές φανταστικές οι SS3 και SS4, ας μην επεκταθώ.
Στην SS3 έχει και διασταύρωση για Βάλια Κάλντα, είχα πάει να περάσω από εκεί προ ετών και είχε πάρει το δρόμο ένα ρέμα και πέρασε πάνω από τις πέτρες μόνο ένας βοσκός με Jimny με τρέιλερ με σκυλιά αλλά εγώ δεν χώραγα από το πέρασμα του Jimny (βουνό πέτρες από τη μία, χάος από την άλλη...) και αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και να πάω την άλλη μέρα από την κλασσική είσοδο από Περιβόλι. -
@nass said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
Πέρασα από το Μπάρο προ 15 ημερών.
Η συνολική διαδρομή που ακολούθησα ήταν:Road section 1: Αθήνα-Λιβαδειά (από αυτοκινητόδρομο)
Special stage 1: Λιβαδειά-Δεσφίνα-Ιτέα-Ναύπακτος all time classic
Road section 2: Ναύπακτος-Γεφύρι Πλάκας-Πράμαντα (από Ιωνία)
Special stage 2: Πράμαντα-Μπάρος-Χαλίκι-Ανήλιο-Μέτσοβο
Ανασυγκρότηση (σύντομη): Μέτσοβο
Special stage 3: Μέτσοβο-Μηλιά-Κρανιά-Γρεβενά
Road section 3: Γρεβενά-έξοδος Πολύμυλος (Εγνατία)Το SS 3 είναι βατό; Από Γρεβενά βολεύει να πάω Λάρισα;
-
Τι εννοείς "βατό" ? Ολοι οι δρόμοι που αναφέρονται είναι ασφάλτινοι (ΟΚ ίσως με λακούβες κάποιοι) πλην προφανώς της πρόσβασης στη Βάλια Κάλντα. Η SS3 είναι μια χαρά επαρχιακός δρόμος, καλή ποιότητα ασφάλτου, πολύ ωραία χάραξη και λίγη κίνηση (όσες φορές έχω περάσει). Ο,τι πρέπει για οδήγηση. Για μετακίνηση --> Εγνατία.
Γρεβενά-Λάρισα = Ε-65 έως Τρίκαλα μετά ο κλασσικός δρόμος Τρίκαλα-Λάρισα.
-
Ρε nass μου δωσες ιδέα για μελλοντική Πανελλήνια του Φόρουμ όπως πριν καμιά 20 χρόνια πριν. Συνάντηση ακριβώς στη μέση κάπου Καλαρρύτες ερχόμενοι μέσα από τις διαδρομές που ανέφερες.
-
μα τι λες μια χαρά βγαίνει με ηλεκτρικό, το έβαλα στο ABRP
Ιωάννινα -> γεφύρι πλάκας (απο τον γύρο) -> .. ... ... -> Ανήλιο -> Μέτσοβο -> Κατάρα -> Καλαμπάκα (πριν ανοίξει η 65) -> Αθήνα, 650χλμ, 2 15λεπτες φορτίσεις (ή 1 30λεπτη αν προτιμάει κάποιος).
Και άλλη μία φόρτιση δική μου στο μέτσοβο.Μικρό ηλεκτρικό , 52kWh.
Έχω μια δουλειά αρχές νοέμβρη θεσ/κη, να γυρίσω απο ανήλιο, θα είναι πορτοκαλιά λέτε ή πολύ αργά/νωρίς;
Ποιός να ξέρει απο τώρα θα μου πείτε... -
Θεωρητικά θα το πετύχεις.
Για σιγουριά μπες πριν ξεκινήσεις στις live κάμερες Μετσόβου και Ανηλίου
-
Έχω μια δουλειά αρχές νοέμβρη θεσ/κη, να γυρίσω απο ανήλιο, θα είναι πορτοκαλιά λέτε ή πολύ αργά/νωρίς;
Ήδη έχει ξεκινήσει το κιτρίνισμα σιγά σιγά.
Επίσης χθές μεσάνυχτα σε επιστροφή από παρόμοιο υψόμετρο, είδα, για πρώτη φορά φέτος, το σηματακι για πάγο, που βγάζει το καντράν του αυτοκινήτου.
-
στα Τζουμέρκα έπαθαν πολλές καταστροφές από πρόσφατες θεομηνίες (από Ντάνιελ και δώθε) και όλοι οι δρόμοι που πέρασα ώς μονή Κηπίνας ήταν σε άθλια κατάσταση (λακούβες-χάσματα και τέτοια) ή τους επισκεύαζαν. Δεν αξίζει για οδήγηση, μόνο απλό πέρασμα.
Ο Ντάνιελ μπορεί να μην είχε ρίξει ούτε σταγόνα βροχής στην περιοχή.
Πέρυσι έπεσε πολύ και ασταμάτητη βροχή, που έδωσε μεγάλες καταστροφές.
Αλλά η περιοχή ποτέ δεν είχε και ποτέ δε θα έχει (μάλλον) έστω ικανοποιητικούς δρόμους. Εκτός της γενικότερης εγκατάλειψης, είναι πολύ δύσκολη περιοχή.
Αυτό που πέτυχες είναι το "καλό" της , καθώς έπεσαν κάποια χρήματα για να μαζέψουν τις περσινές καταστροφές.
-
@civil357 said in Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα:
στα Τζουμέρκα έπαθαν πολλές καταστροφές από πρόσφατες θεομηνίες (από Ντάνιελ και δώθε) και όλοι οι δρόμοι που πέρασα ώς μονή Κηπίνας ήταν σε άθλια κατάσταση (λακούβες-χάσματα και τέτοια) ή τους επισκεύαζαν. Δεν αξίζει για οδήγηση, μόνο απλό πέρασμα.
Ο Ντάνιελ μπορεί να μην είχε ρίξει ούτε σταγόνα βροχής στην περιοχή.
Πέρυσι έπεσε πολύ και ασταμάτητη βροχή, που έδωσε μεγάλες καταστροφές.
Αλλά η περιοχή ποτέ δεν είχε και ποτέ δε θα έχει (μάλλον) έστω ικανοποιητικούς δρόμους. Εκτός της γενικότερης εγκατάλειψης, είναι πολύ δύσκολη περιοχή.
Αυτό που πέτυχες είναι το "καλό" της , καθώς έπεσαν κάποια χρήματα για να μαζέψουν τις περσινές καταστροφές.
οχι ρε συ!
ο ντανιελ τη μερια της θεσσαλιας εκει την λιανισε!
δες το μαντανια το ξενοδοχειο που ακομη εχει μεινει ετσι
και ολος ο δρομος προς το διοικητηριο στα τρια ποταμια εξαφανιστηκε!
οπως και ο δρομος που ερχοταν απο πετρουλι
ειχα πρσπαθησει να περασω ενα χρονο μετα την ανοιξη και εφτανε απο καλαμπακα ο δρομος μεχρι τη κρανια παρα πολυ δυσκολα και με γκρειντερ, παρακατω τπτ, εφαγα πορτα.
Ο υψηλότερος δρόμος στην Ελλάδα