-
@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ο συνάδελφος νομίζω αναφερόταν στις πωλήσεις, δεν έχω φτιάξε τέτοια λίστα....
ακόμαΣε βρίσκω πολύ τσαπατσούλη και επιπόλαιο.
Εγώ για λάστιχα που θα πάρω τον αλλο μηνα εχω ηδη 2 εξελ με παραμετρους μεσα για να επιλεγω αναλογα σε ποιο χαρακτηριστικό θέλω να δωσω βάρος (dry,wet,perf,eco,...) και πλήρη αναφορά με συνδέσμους για όλα τα reviews.
Όντως ανοργάνωτος, καλλιτέχνης γαρ, να με συγχωρείτε....
Βέβαια, για πολλά μπουρουμπούρου, επιστρατεύω και το ChatGPT πολλές φορές σε αυτό το ζήτημα. Εκείνο, έχει βγάλει τα πορίσματα του, έχει βγάλει τη λίστα του αλλά, είναι διαφορετικό να έχεις βιωματική άποψη και γνώμη, από το να σου παραθέτει απλά δεδομένα. -
@criuser said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Αυτό για τα τριξίματα το είπα και εγώ που είδα το Καπτούρ και το Γιάρις Κρος.
α οκ, δεν το ειδα γιατί είχαν λήξει τα 1':37" που αφιερώνω να διαβάζω ποστ σου ανά ημέρα.
Θα δω και σε βάθος χρόνου γιατί το 208 δεν έκανε ΚΙΧ, ούτε είχε χρειαστεί ποτέ να σφίξω βίδα.
Ωστε εχουμε και καπτουρ ε; Ρενακιας μεχρι να σβησει ο ηλιος ;
-
Βέβαια, για πολλά μπουρουμπούρου, επιστρατεύω και το ChatGPT πολλές φορές σε αυτό το ζήτημα. Εκείνο, έχει βγάλει τα πορίσματα του, έχει βγάλει τη λίστα του αλλά, είναι διαφορετικό να έχεις βιωματική άποψη και γνώμη, από το να σου παραθέτει απλά δεδομένα.
Να ξέρεις πάντως, chatgpt είναι σαν να ρωτάς ταρίφα. Σίγουρα σου απαντάει, δείχνει οτι ξέρει, αλλά πολλές φορές λέει μ.κίες.
Να τα ψάχνεις μόνος σου, εκεί είναι η χαρά.@otso ούτε που το έχω δει απο κοντά αλλά είδα φωτό και μου μοιάζει τυπικό ρενό, #έχω_πάει

-
Βέβαια, για πολλά μπουρουμπούρου, επιστρατεύω και το ChatGPT πολλές φορές σε αυτό το ζήτημα. Εκείνο, έχει βγάλει τα πορίσματα του, έχει βγάλει τη λίστα του αλλά, είναι διαφορετικό να έχεις βιωματική άποψη και γνώμη, από το να σου παραθέτει απλά δεδομένα.
Να ξέρεις πάντως, chatgpt είναι σαν να ρωτάς ταρίφα. Σίγουρα σου απαντάει, δείχνει οτι ξέρει, αλλά πολλές φορές λέει μ.κίες.
Να τα ψάχνεις μόνος σου, εκεί είναι η χαρά.Συμφωνώ απόλυτα, είναι κάπως "υποτακτικό" και δεν εκφέρει αντίρρηση, δέχεται ότι του πεις πρακτικά.
Πάντως, ως συμπέρασμα, καταλήγω στο ότι τελικά, όλα είναι ισάξια με τον τρόπο τους συνεπώς, καταλήγουμε σε αυτό που τελικά μας κάνει και είναι του γούστου μας. Μιας και αναφερθήκαμε στο 2008, βλέπω ότι σε ετοιμοπαραδοτο, το υβριδικό είναι πιο φθηνό και από το θερμικό στην ίδια έκδοση πάντα. Εκεί και, αποκτά άλλη αξία το υβριδικό.
Μιας και θίξαμε τις πωλήσεις, το θεωρώ λογικό να πουλάει τόσο, στα μάτια μου, με λιγότερα χρήματα, παίρνεις περισσότερο αυτοκίνητο συγκριτικά με το Yaris Cross, τόσο απλά....
-
Άκου που λες τώρα στα σοβαρά, αλλά είναι προσωπική εμπειρία, έτυχε. Δεν σημαινει οτι το καπτουρ ειναι το ιδιο.
Παραλαμβάνω, το πλαϊνό trim πάνω απο την ασφαλειοθήκη, είχε βγει, τρώει μπουνιά, κουμπώνει, όλα οκ.
Μεταφορά μέχρι το σπίτι, κάτι ακουγόταν, παω ελέγχω πισω τα παντα, 1 βιδα ήθελε σφίξιμο στο πλαστικό τριμ του πορτ μπαγκαζ.
Μετά απο 6 μήνες, άλλη βίδα σε ενα παλι πλαστικο, καπου στα πισω φωτα.Τώρα, κάτι τρίζει πίσω οταν μπαινει σε καρόδρομο , πρεπει να το δω κι αυτό.
Επίσης εκει που ακουμπας το ποδι δίπλα απο τα πενταλ, τριζει σαν παλαβο, αλλα δεν βαζω χερι, θα παει συνεργειο για ρυθμιση καμερας (αλλαξα παρμπριζ) και θα τους πω να το δουν.
Δεν εχω κλεισει ακομα χρονο, 13Κ χλμ. Κουτιού.
-
(αλλαξα παρμπριζ)
Να μην παρκαρεις στα εξαρχεια , στις μαζωξεις η να μιλησεις με τους συντροφους να παιρνεις μετρο , οπως εκανες στην Γαλλια .
η να ζωγραφησεις στις πορτες ενα τεραστιο Α σε κυκλο . -
Επίσης, ένα ερωτηματικό είναι και το Vitara. Με προβλημάτισε η πρόσβαση πίσω, από τη στιγμή όμως που δεν θα μπαίνω εγώ, ίσως δεν είναι τόσο θέμα. Τις όποιες αμφιβολίες όμως περί χώρου, μου τις διαλύει το S Cross, εκείνο πιστεύω είναι περισσότερο στα μέτρα μου και για αυτό που ζητάω.
Αν λες ότι το scross μοιάζει πιο πολύ στα μέτρα σου, τότε αντίστοιχης κατηγορίας αμάξι σε Ρενό είναι το symbioz και όχι το καπτουρ.
-
@nikonino said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Επίσης, ένα ερωτηματικό είναι και το Vitara. Με προβλημάτισε η πρόσβαση πίσω, από τη στιγμή όμως που δεν θα μπαίνω εγώ, ίσως δεν είναι τόσο θέμα. Τις όποιες αμφιβολίες όμως περί χώρου, μου τις διαλύει το S Cross, εκείνο πιστεύω είναι περισσότερο στα μέτρα μου και για αυτό που ζητάω.
Αν λες ότι το scross μοιάζει πιο πολύ στα μέτρα σου, τότε αντίστοιχης κατηγορίας αμάξι σε Ρενό είναι το symbioz και όχι το καπτουρ.
Ισχύει μεν, δυστυχώς όμως έχω τον περιορισμό του μήκους του γκαράζ μου οπότε, ενώ το S Cross και το Captur μου κάνει, το Symbioz δυστυχώς απορρίπτεται λόγω αυτού του περιορισμού....
-
Άκου που λες τώρα στα σοβαρά, αλλά είναι προσωπική εμπειρία, έτυχε. Δεν σημαινει οτι το καπτουρ ειναι το ιδιο.
Παραλαμβάνω, το πλαϊνό trim πάνω απο την ασφαλειοθήκη, είχε βγει, τρώει μπουνιά, κουμπώνει, όλα οκ.
Μεταφορά μέχρι το σπίτι, κάτι ακουγόταν, παω ελέγχω πισω τα παντα, 1 βιδα ήθελε σφίξιμο στο πλαστικό τριμ του πορτ μπαγκαζ.
Μετά απο 6 μήνες, άλλη βίδα σε ενα παλι πλαστικο, καπου στα πισω φωτα.Τώρα, κάτι τρίζει πίσω οταν μπαινει σε καρόδρομο , πρεπει να το δω κι αυτό.
Επίσης εκει που ακουμπας το ποδι δίπλα απο τα πενταλ, τριζει σαν παλαβο, αλλα δεν βαζω χερι, θα παει συνεργειο για ρυθμιση καμερας (αλλαξα παρμπριζ) και θα τους πω να το δουν.
Σε Ρενό αναφέρεσαι η κάτι έχασα;
-
Το 2008 είναι λίγο πιο χαμηλό, θα πρέπει ίσως να πας σε υβριδικό.
Τα περί αξιοπιστίας είναι σχετικά.
Σε λίγους τυχαίνουν κάποια πράγματα, οπότε σημασία έχει η εγγύηση.
Σήμερα είναι 5 χρόνια/100000 χλμ σε λίγο καιρό θα είναι 8 χρόνια/160000 χλμ, οπότε δεν ασχολείσαι με αξιοπιστίες.
Ώπα, αυτό με τα 8 χρόνια από πότε θα ισχύσει; Αφορά τα υβριδικά;
Xωρίς να έχω στοιχεία, απλά πήγα back2back κ εχω δοκιμασει 2-3, η ποιότητα κατασκευής των πεζό είναι 3-4 σκαλιά πάνω απο των ρενό.
Έτσι απλά σαν γενική παρατήρηση.
Η αλήθεια είναι ότι όταν το είχα δει, μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση η ποιότητα μέσα, η αίσθηση των χειριστηρίων, το "βάρος" και η αντίσταση τους, πάρα πολύ premium αίσθηση μέσα, για να μη μιλήσουμε για τον "εξωγήινο" και από άλλο πλανήτη σχεδιασμό. Άλλο επίπεδο, ας είμαστε ειλικρινείς. Επίσης, τώρα που το βλέπω και στο δρόμο αρκετά συχνά, είναι πολύ θεριό από κοντά, θωρηκτό κανονικό....
@savas89 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τρίτη θέση το 2008,μετά από από Yaris cross και Suzuki νομίζω
πού;
έχει βγάλει και αναλυτικη λίστα ο tsimisde με βαθμολογίες ανά κατηγορία ;;;
Ο συνάδελφος νομίζω αναφερόταν στις πωλήσεις, δεν έχω φτιάξει τέτοια λίστα....
ακόμαΑυτό «συνάδελφος» από που σου έχει κολλήσει ; Από την ΠΚΣ στο πανεπιστήμιο ;
-
Ο συνάδελφος νομίζω αναφερόταν στις πωλήσεις, δεν έχω φτιάξε τέτοια λίστα....
ακόμαΣε βρίσκω πολύ τσαπατσούλη και επιπόλαιο.
Εγώ για λάστιχα που θα πάρω τον αλλο μηνα εχω ηδη 2 εξελ με παραμετρους μεσα για να επιλεγω αναλογα σε ποιο χαρακτηριστικό θέλω να δωσω βάρος (dry,wet,perf,eco,...) και πλήρη αναφορά με συνδέσμους για όλα τα reviews.
Από αυτούς είσαι ;

-
Tesla αλλάζεις παπριζ και κάνει μόνο του καλιμπραρισμα στα πάντα. Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα έρθουν σε τέτοιο επίπεδο !
Θα έχει πλάκα να μας κοινοποιείς για τα σέρβις που κάνεις στο ηλεκτρικό! Εχω ένα ποικιλόχρωμο αμνοεριφιο που θέλει να γελάσει !
-
@red_monster said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Το 2008 είναι λίγο πιο χαμηλό, θα πρέπει ίσως να πας σε υβριδικό.
Τα περί αξιοπιστίας είναι σχετικά.
Σε λίγους τυχαίνουν κάποια πράγματα, οπότε σημασία έχει η εγγύηση.
Σήμερα είναι 5 χρόνια/100000 χλμ σε λίγο καιρό θα είναι 8 χρόνια/160000 χλμ, οπότε δεν ασχολείσαι με αξιοπιστίες.
Ώπα, αυτό με τα 8 χρόνια από πότε θα ισχύσει; Αφορά τα υβριδικά;
Xωρίς να έχω στοιχεία, απλά πήγα back2back κ εχω δοκιμασει 2-3, η ποιότητα κατασκευής των πεζό είναι 3-4 σκαλιά πάνω απο των ρενό.
Έτσι απλά σαν γενική παρατήρηση.
Η αλήθεια είναι ότι όταν το είχα δει, μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση η ποιότητα μέσα, η αίσθηση των χειριστηρίων, το "βάρος" και η αντίσταση τους, πάρα πολύ premium αίσθηση μέσα, για να μη μιλήσουμε για τον "εξωγήινο" και από άλλο πλανήτη σχεδιασμό. Άλλο επίπεδο, ας είμαστε ειλικρινείς. Επίσης, τώρα που το βλέπω και στο δρόμο αρκετά συχνά, είναι πολύ θεριό από κοντά, θωρηκτό κανονικό....
@savas89 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τρίτη θέση το 2008,μετά από από Yaris cross και Suzuki νομίζω
πού;
έχει βγάλει και αναλυτικη λίστα ο tsimisde με βαθμολογίες ανά κατηγορία ;;;
Ο συνάδελφος νομίζω αναφερόταν στις πωλήσεις, δεν έχω φτιάξει τέτοια λίστα....
ακόμαΑυτό «συνάδελφος» από που σου έχει κολλήσει ; Από την ΠΚΣ στο πανεπιστήμιο ;
Χρήστες του φόρουμ είμαστε όλοι, προσφώνηση ευγένειας τρόπον τινά....
-
24 σελίδες, 473 αναρτήσεις.
Μήπως να κρατήσεις και να μείνεις με το 316 να τελειώνεις;
-
Tesla αλλάζεις παπριζ και κάνει μόνο του καλιμπραρισμα στα πάντα.
Δεν χρειάζεται calibration, το εκανε μονο του, απλα με εβαλε ο τζαμάς να υπογραψω χαρτι οτι τυπικα πρεπει να γινει και δεν φταίει λέει αυτός αν...
Και ειναι λιζιν, δεν αναλαμβάνω καμία ευθυνη, να υπογράψουν εκείνοι οτι το είδαν.
τεσλα λογικο να μην θελει γιατι ειναι γενικα φτηνιαρικο, βαλε λιγο σαλιο και καθαρισε με το μινερβα το φανελακι και εισαι οκ.
Εδώ μιλαμε για precision instruments ομως.Άσε που εμεις δεν ντρεπομαστε να μας δουν να το οδηγουμε, παμε στο συνεργειο για να κανουμε χαμό.
@tsimisde ναι ρε σύντροφε, αυτό έχω:

-
Λιζινγκ όλοι κουβάδες διαλέγουν ! Το θέμα είναι οταν τα σκάσεις, εκεί προσέχεις μην είναι συνήθεια να στο δίνουν με τις μισές βίδες χαλαρές !
-
μην είναι συνήθεια να στο δίνουν με τις μισές βίδες χαλαρές !
Αυτές τις βιδώνω μόνος μου οκ, για πες ομως, τι threadlocker να βαλω οταν κανω το επομενο rallycross και λασκάρουν πάλι;
Να ξέρει και ο tsimiside αν παρει το ρενό να παραγγείλει και loctite μαζί.Αν τα έσκαγα απο την τσεπη μου μονο τογιοτα κι ας λετε οτι θελετε.
Χρέπι τογιότα του παππου και έληξε.
(η gr yaris αν εχω λεφτά)
Α, και αν δεν ήταν συμβατό με το πλάνο 10ετιας της κοπέλας, θα αλλαζα κοπελα. Το τογιότα, όχι.
-
Με βάση τη λίστα σου, πλέον:
Από ομορφιά 2008. Σίντνεϊ Σουίνι.
Εγώ τουλάχιστον όταν το βλέπω στο δρόμο μου τρέχουν τα σάλια...ειδικά το λευκό...Από πλευρά αξιοπιστίας & απροβλημάτιστης συμβίωσης
Suzuki Scross. Γεωργία Βασιλειάδου.Ξέρω τι θα πεις:
2008 με συνοδηγό τη Σίντνεϊ!
-
@bill971 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Σίντνεϊ Σουίνι
Με συνοδηγο τη Σίντνεϊ Σουίνι που λες ακομα και φιατ 127 με καμμενη φλαντζα δε θα με χαλαγε.

-
To ζαχαρώνω το Captur, είναι φινετσάτο, είναι ποιοτικό μέσα, θαρρώ ότι είναι από τις προτάσεις που εξετάζω οι οποίες είναι η καλύτερη ισορροπία στο τώρα και δίνουν αέρα και για το μετά, πάρα πολύ δυνατό πακέτο για τη φάση μου. Δεν γράφω άπειρα χιλιόμετρα μεν αλλά το κόστος καυσίμου, δεν παύει να είναι δέλεαρ. Επίσης, σε σχετική ομάδα του φατσοβιβλίου που ρώτησα, μου έκανε εντύπωση ότι όλοι το πρότειναν ομόφωνα, ουδείς με απέτρεψε και αυτό λέει πολλά. Είναι στα φαβορί μου, θα το δοκιμάσω και σε test drive για να δω τι γίνεται με την ορατότητα πίσω, πλέον όμως θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμο. Είναι από τις έξυπνες επιλογές.
Με την ευκαιρία, θα κοιτάξω και το αδελφό Juke για να είμαι σίγουρος, βέβαια, το Captur είναι από τις επιλογές όπου το παίρνω τώρα και είμαι ήσυχος και για το μετά. Σχεδόν ίδιο μέγεθος με το Kamiq, χωροταξικά όμως, δίνει ένα μπόνους το Ρενό.
Χωροταξικά, δυνατό πακέτο είναι και το Πεζό, βέβαια, σε θέμα αξιοπιστίας λίγο αμφιταλαντεύομαι, παρόλα αυτά, η αίσθηση της καμπίνας μέσα, η "συμφιλίωση" με το I-cockpit και το γεγονός ότι μελλοντικά θα με καλύψει, ανεβαίνει στην υπόληψη μου, με προβληματίζει όμως η μακροχρόνια ξεγνοιασιά.
Ερωτηματικό στο θέμα aftersales και παροχών αποτελεί το Puma, αναμένω να δω τι θα μου πει η εταιρεία, για να δω αν αξίζει να το βάλω στη σύγκριση μου η αν το προσπεράσω οριστικά, το είχα απορρίψει λόγω αυτού, φαίνεται όμως στην πράξη να μην είναι τόσο θέμα.
Οπότε, από τις επιλογές μου, παίρνω κάτι και είμαι ξέγνοιαστος για το μετά, για τις τυχόν ανάγκες που προκύψουν και την ηρεμία χρήσης, για την ώρα θεωρώ ότι είναι Kamiq & Captur. Μια εναλλακτική του Kamiq, είναι και το Arona, ερωτηματικό μένει και εδώ το after sales, βέβαια, με τα συνεργεία VW γίνεται η δουλειά και γενικά η σελίδα της Seat, λέει για διάφορα πακέτα after sales, θέλει να τα ψάξω περαιτέρω, έτσι για την τιμή των όπλων. Τα Suzuki θεωρώ ότι είναι ξένοιαστες επιλογές, από κει και πέρα όμως, δεν μου "μιλάνε" τόσο, όχι ότι είναι άσχημες επιλογές.
Ερωτηματικά στο θέμα μακροχρόνιας ξεγνοιασιάς, τα 2008 & Juke (έχω την αίσθηση ότι δεν ισχύει τόσο η κλασική φήμη της εταιρείας στο θέμα αξιοπιστίας).
Θα επανέλθω με νέες εντυπώσεις εν καιρώ, οτιδήποτε άλλο σε σχόλιο, ευπρόσδεκτο....
Νομίζω πως επάξια παίρνεις τον τίτλο του διαδόχου του αναποφάσιστου αγοραστή, βλέπε Χάρη Θεοφράστου! Μην πω κιόλας πως μάλλον γατάκι ήταν μπροστά σου ο Χάρης!
Χωρίς παρεξήγηση έτσι, χιούμορ Σαλονικιώτικο είναι!
Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου