-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@jousis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Νέα ερώτηση...
Το elastikareader (ή το αντίστοιχο όνομα αν μένετε σε άλλη χώρα) είναι αξιόπιστο ή θα έρθει κανένα ελαστικό 10 ετών;
Οι τιμές που δίνει τοποθέτησης είναι ανά ελαστικό ή για όσα πάρω;
γιατί δίνει ο ένας 10 και ο άλλος 30.10 και για τα 4 μου φαίνεται αστείο ποσό ενώ 30*4 τεράστιο.
Δεν ξέρω πόσο είναι τα περαστικά γενικά (+ ότι άλλο χρειάζεται να γίνει) γιατί έχω να το κάνω 20 χρόνια.Δεν βλέπω τρομερές τιμές πάντως στα νέα αλλά έχει καλό στοκ.
Τα περαστικα , μαζι με ζυγοσταθμιση φυσικα , ειναι κατω απο 40€ η 4αδα . Αντε να πεσεις σε καποιον ακριβο να ζητησει 50αρικο. Εννοειται οτι αν αγορασεις τα ελαστικα απο βουλκανιζατερ , η τοποθετηση ειναι μεσα στην τιμη
Για το elastikareader δεν εχω αποψηΤα παλια χρονια , τωρα ολοι οι λαστιχαδες χρεωνουν περαστικα
Ρε jousis γινε ενηλικας , ειπαμε να περνουμε απ εξω κανα καλωδιο και καμμια θηκη , οχι αξιας 500αρικου . κι αν κατι δεν παει καλα η σου στειλουν διαλογης τι θα κανεις θα τα στειλεις πισω με box now ; -
@otso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα παλια χρονια , τωρα ολοι οι λαστιχαδες χρεωνουν περαστικα
Δεν μου εχει τυχει .....
-
@jousis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Νέα ερώτηση...
Το elastikareader (ή το αντίστοιχο όνομα αν μένετε σε άλλη χώρα) είναι αξιόπιστο ή θα έρθει κανένα ελαστικό 10 ετών;
Οι τιμές που δίνει τοποθέτησης είναι ανά ελαστικό ή για όσα πάρω;
γιατί δίνει ο ένας 10 και ο άλλος 30.10 και για τα 4 μου φαίνεται αστείο ποσό ενώ 30*4 τεράστιο.
Δεν ξέρω πόσο είναι τα περαστικά γενικά (+ ότι άλλο χρειάζεται να γίνει) γιατί έχω να το κάνω 20 χρόνια.Δεν βλέπω τρομερές τιμές πάντως στα νέα αλλά έχει καλό στοκ.
Τα περαστικα , μαζι με ζυγοσταθμιση φυσικα , ειναι κατω απο 40€ η 4αδα . Αντε να πεσεις σε καποιον ακριβο να ζητησει 50αρικο. Εννοειται οτι αν αγορασεις τα ελαστικα απο βουλκανιζατερ , η τοποθετηση ειναι μεσα στην τιμη
Για το elastikareader δεν εχω αποψηΤα παλια χρονια , τωρα ολοι οι λαστιχαδες χρεωνουν περαστικα
Ρε jousis γινε ενηλικας , ειπαμε να περνουμε απ εξω κανα καλωδιο και καμμια θηκη , οχι αξιας 500αρικου . κι αν κατι δεν παει καλα η σου στειλουν διαλογης τι θα κανεις θα τα στειλεις πισω με box now ;Είχα πάρει μια φορά ελαστικά από το νέτ πριν 15 χρόνια...δεν θυμάμαι το site κάτι γερμανικό ήταν.
Μια τετράδα 205/55/16 και δύο πισινά για Smart for2 είχαν έρθει άψογα και φρεσκοτατα.
Επίσης τα έστειλαν αυτοί σε συνεργαζομενο βουλκανιζατερ στην περιοχη που διάλεξα, τοποθέτηση χρέωσαν 5 ευρώ το τεμάχιο και δεν είχαν κόστος μεταφορικών.Οι τιμές ήταν ανταγωνιστικες πάντως σε σχέση με των τοπικών βουλκανιζατερ.
-
Ρε jousis γινε ενηλικας
ρε μπροσκι, τσιλ, βρήκα κάποια DEMO που ίσως με ενδιαφέρουν και έχει στοκ τα άλλα που μου είπε ο λαστιχάς οτι θα έρθουν σεπτ+.
Και το σκέφτομαι.
Peace
-
Τι γίνεται δηλαδή με τις τιμές στα ελαστικά;
Δεν έχω αλλάξει τα τελευταία 2 χρόνια, 225/45/17 δεν έπαιζαν πουθενά πάνω από 450 για τα καλύτερα της αγοράς (F1A6 , premium contact 7 , Cinturanto , Michelin PS νομίζω έχει πλέον μόνο από 18 και πάνω) , παρόμοια και για τα 205/55/16 το πολύ 350€
Έφτασε και στον κλάδο των λαστιχαδων η αισχοτητα Κούλη;
Έβαλε και σε αυτούς ψηφιακό πελατολόγιο η ΑΑΔΕ;Δεν ψέγω , καλά κάνουν οι άνθρωποι αν δεν βγαίνουν, και 200€ το λάστιχο να πάνε τις τιμές, απλά δεν έχω δει τι παίζει.
-
έχει αυξηθεί η τιμή για το συνθετικό καουτσούκ ως παράγωγο πετρελαίου
επίσης λόγω έλλειψης, έχει ανεβεί και η τιμή του φυσικού καουτσούκ
τέλος, έχει ανεβεί και το κόστος της ενέργειας που απαιτείται από τη βιομηχανία για τη παραγωγή -
Ta falken, toyo κλπ πάντως δεν είναι ιδιαίτερα φθηνότερα από τα πιο "1ης κλάσσης". Αλλά δεν είναι και χειρότερα.
Τα κινέζικα ακόμα τα αποφεύγω και όσο μπορώ θα το κάνω και αυτό γιατί διαρκούν πολύ λιγότερο και έχεις πάντα ένα μέτριο/κακό λάστιχο. -
@georgemvg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστω!
Conti και uniroyal κατασκευαζονται ακομα, τα θπολοιπα μαλλον οτι εχει ξεμεινει.
14αρες ζαντες του gti εχω βρει, αλλα φοβαμαι οτι το αερατο σε επιταχυνσεις μικρουλι θα βαρυνει με μεγαλυτερα λαστιχα. (Οι 14αρες αλουμινενιες ειναι κατα 2.5κιλα βαρυτερες απο τις 13αρες σιδερενιες…)Δεν σε πειράζει το βάρος των ζαντών.
Γραψε διαστάσεις ελαστικών που δίνει η πεζό για την 13άρα και την 14άρα να δούμε πόσο αλλάζει το πάτημα.
Πόσα άλογα είναι ?75 άλογα.
13": 165/70
14": 185/60Καλησπέρα, George
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Είσαι μια χαρά με 185/60/14.
Η διαφορά είναι μόνο 2,9% και θα μακρύνει λίγο η σχέση μετάδοσης.
Με σχέσεις μετάδοσης από άλλο αυτοκίνητο που είχα στο excel μου, μου δίνει ότι όπως είσαι τώρα θα έβγαζες 92,7 km/h με 5η στις 3000rpm.
Με 185/60/14 θα έβγαζες 95,4 km/h με 5η στις 3000rpm.
Η διάσταση 185/60/14 είναι πάρα πολύ διαδεδομένη σε μικρά αυτοκίνητα μέχρι το 2005.
Θα έχεις πολλές επιλογές σε λάστιχα και καλύτερο κράτημα λόγω φαρδύτερου πέλματος.
Στη θέση σου θα το έκανα με κλειστά μάτια. -
Νομίζω πως μόνον αν οδηγήσει κάποιος μοτοσυκλέτα και ειδικά πάπια με παλιά και νέα ελαστικά θα καταλάβει γιατί τα καλά ελαστικά είναι η μόνη λύση.
Είχα γράψει για την περίπτωση που σε πάπια είχαν τοποθετηθεί ελαστικά 6ετίας και στην 9ετία ο κάτοχος εν αγνοία του για το πόσο ταλαιπωρημένα ήταν τα ελαστικά τα άλλαξε.
Το είχα τεστάρει το παπάκι του με τα παλιά ελαστικά και το τέσταρα σήμερα με τα ολοκαίνουργια. Κάνανε μια 500ου χιλιόμετρα και ήταν καλοπατημένα.
Τα 9ετίας ήταν κόκκαλο, με πολύ καλό μέγεθος πέλματος. Όταν το δοκίμασα σε κατηφόρα με μέτρια άσφαλτο, με φρενάρισμα τσαρουχώματος με καμιά 60χλμ, το πίσω ελαστικό έχασε αμέσως την πρόσφυση και ο κώλος της πάπιας με δικό μου έλεγχο πήγε στα δεξιά πανεύκολα.Με τα καινούργια μαλακά, Michelin City (τα χάλια ελαστικά ήταν τα εξαιρετικά αλλά 9ετίας Metzeler) στην ίδια κατηφόρα με απότομο και πάλι φρενάρισμα στα 60 χλμ και ελεγχόμενο απότομο φρενάρισμα σε στεγνή άσφαλτο το αποτέλεσμα ήταν στην κυριολεξια μέρα με τη νύχτα.
Το πίσω ελαστικό ΔΕΝ έφυγε σχεδόν καθόλου από την πορεία του. Φρεναριστό σταμάτησε πολύ γρήγορα. Σε πολύ πολύ μικρότερη απόσταση.
Η αίσθηση σταθερότητας κατά το φρενάρισμα εξαιρετική και ο έλεγχος της πάπιας πανεύκολος.Δλδ. Αν με 60 σταματούσε απότομα ο μπροστινός, με τα παλιά ελαστικά θα ήμουν στο πορτ παγκάζ του αν ήμουν σχετικά κοντά του. Με τα καινούργια πολύ δύσκολα. Το ελαστικό κολλούσε στην άσφαλτο και δεν άφηνε την πάπια να κινηθεί για πολύ.
Οπότε. Ακόμη και σε μέτρια άσφαλτο και ζεστή γιατί σήμερα ήμουν με 32 βαθμούς θερμοκρασία, το καλό ελαστικό, μειώνει το φρενάρισμα και δεν αφήνει το όχημα να χάσει κατά πολύ την πορεία του. Να φύγει ο κώλος του.
Επίσης και σε άλλα τεστ που έκανα με τα καινούργια μπρος πίσω ελαστικά με διάφορες ταχύτητες. Το καινούργιο μπροστά ελαστικό, βοηθούσε και αυτό στο να μην χάνεται και μπροστά ο έλεγχος. Ήταν σταθερό εκεί ίσια.
Σε καλή άσφαλτο τα πράγματα ήταν μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την μέτρια άσφαλτο.
Με 60 χιλιόμετρα η πάπια σταματούσε σε μισές αποστάσεις.Οπότε. Στα ελαστικά αν είναι καλής εταιρίας με γόμα μαλακή κερδίζεις τη ζωή σου μέχρι ένα σημείο. Η μαλακή γόμα ας φαγωθεί γρήγορα. Σε αποζημιώνει με την ασφάλεια που σου δίνει σε όλες τις συνθήκες. Στεγνής και βρεγμένης ασφάλτου.
Στο αυτοκίνητο αυτά ΔΕ θα τα καταλάβει κανείς όσο καλός και αν είναι γιατί απλά τα 60χλμ μια ελαφριάς πάπιας που βασίζεται πολύ στα ελαστικά στο αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι καμιά 160χλμ.
Δλδ σε ειδική πίστα για να καταλάβεις πόσο καλά είναι τα καλά ελαστικά.
Τα 60 για την πάπια είναι το 70% της τελικής της. Η τελική της είναι κοντά στα 95χλμ με το ζόρι 100. Οπότε στο αυτοκίνητο ΔΕΝ θα βρει κανείς συνθήκες για να δοκιμάσει τα ελαστικά με το 70% της ταχύτητας του αυτοκινήτου.
Η πάπια πιάνει το 20% του οδωστρόματος και δεν υπάρχει θέμα αν γλυστρίσει.
Το αμάξι πιάνει το 60 με 70% του οδοστρώματος και με πολύ μεγάλη αδράνεια που και αυτή παίζει ρόλο στη δοκιμή.
Για αυτό σήμερα στην πάπια κατάλαβα πόσο τεράστια διαφορά έχουν:- Τα καλά ελαστικά
- Η μέτρια με την πολύ καλή άσφαλτο.
Τα Michelen σε μοτοσυκλέτες τα δουλεύω 20 χρόνια. Ποτέ μα ποτέ δε με πρόδωσαν. Πάντα όμως με καλό πέλμα και γόμα και με σωστές ατμόσφαιρες. Για εμένα Michelin.
Μην πιάνεστε Κορόιδα από το πέλμα αν είναι καλό. Η γόμα κάνει τη διαφορά σε τι κατάσταση είναι. Ακόμη και αν είναι καινούργια ελαστικά.
Μην το κάνετε. Εκτός αν το κατέχετε το άθλημα με μηχανές πάρα πολύ καλά. -
Σχετικά με τη γόμα που το ζούνε οι ντελιβεράδες.
Τα Κινέζικα καινούργια ελαστικά στην πάπια και όχι μόνον, έχουν ολοκαίνουργια γόμα.
Πάτε τα στον βρεγμένο τσιλίκια. Ζελατίνες. Θα σαβουρντηχτήτε γιατι η ΓΟΜΑ τους είναι ΜΑΠΑ στο βρεγμένο.Για αυτό. Καλές εταιρίες που κάνουν καλή Γόμα.
Ρωτήστε τους Νταλιβαράδες.Μην κάνετε πειράματα αγοράζοντας Κινεζιά γόμα. Θα τα πετάξετε και θα αγοράσετε καλά. Οπότε θα πετάξετε 60 με 70 ευρώ άδικα. Χώρια που μπορεί να έχετε κανένα απρόοπτο σε βρεγμένο.
Γνωστός Ντελιβεράς πήρε Κινεζιά ελαστικά και στο βρεγμένο πάτησε λίγο το πίσω φρένο και έγινε μούσκεμα ο ίδιος στην άσφαλτο. Έπεσε χωρίς ευτυχώς να πάθει τπτ.
Εκείνος έβαλε τα από όσο λένε εδώ και χρόνια πολύ καλά Pirelli Diablo. Εγώ μένω σε Michelin. Και Michelin έβαλα και στου κολλητού μου την πάπια ήθελε δεν ήθελε.
Παίχτηκε διαφωνία γιατί έλεγε για Metzeler εκείνος.
Σήμερα που μπροστά του το τεστάρισα το λάστιχο κατάλαβε. -
Εβαλα τα pc7 σε 215/50R17. Νομιζω οτι η αποδοση τους σε ολα τα τερεν ειναι υποδειγματικη ιδιαιτερα στη βροχη με εξεπληξε. Οτι δηποτε αλλο ειχα στο παρελθον ειχε υδρολισθηση. Στο μονο που εχω ενδιασμο ειναι η μακροζωια. Στα 10000χιλ που εχω ηδη επεσε αρκετα το πελμα. Ομως νιωθεις ασφαλεια παντου. Σε συνδιασμο με τα B6 απαιχτα. Τελικα οτι πληρωνεις!!!
-
Είδα ένα Opel Astra καινούργιο πρέπει να ήτανε. Λινγκ Λονγκ Master κάπως έτσι. Εργοστασιακή τοποθέτηση;
-
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είδα ένα Opel Astra καινούργιο πρέπει να ήτανε. Λινγκ Λονγκ Master κάπως έτσι. Εργοστασιακή τοποθέτηση;
Δύσκολο νομίζω.
Πιο πολλές πιθανότητες δίνω να είχε τιποτα μισελέν και να τα πούλησε ο άνθρωπος και να έκανε την διαφορά σουπερ μάρκετ. -
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι φρεσκο, τι παλιο αν τα λαστιχα ειναι σωστα αποθηκευμενα στην 5ετια δεν εχουν προβλημα.
Εχω προσεξει οτι ο @w202-amg δεν επιλεγει ολοφρεσκα λαστιχα . Προτιμαει να εχουν "ωριμασει" καποιους μηνες πριν τα βαλει . Δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορά μεταξυ τους στην πραξη
Αυτο ισχυει στα συκα
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εβαλα τα pc7 σε 215/50R17. Νομιζω οτι η αποδοση τους σε ολα τα τερεν ειναι υποδειγματικη ιδιαιτερα στη βροχη με εξεπληξε. Οτι δηποτε αλλο ειχα στο παρελθον ειχε υδρολισθηση. Στο μονο που εχω ενδιασμο ειναι η μακροζωια. Στα 10000χιλ που εχω ηδη επεσε αρκετα το πελμα. Ομως νιωθεις ασφαλεια παντου. Σε συνδιασμο με τα B6 απαιχτα. Τελικα οτι πληρωνεις!!!
+1000 και για pc7 και για τα B6!
Σε τι αυτοκίνητο?
-
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
+1000 και για pc7 και για τα B6!
Σε τι αυτοκίνητο?
Civic x
-
όλες αυτές νομίζω είναι τοπ.
Η αντοχή έχει να κάνει με το ελαστικό που θα επιλέξεις.
Ένα μαλακό δεν θα έχει, ένα σκληρό θα έχει αλλά θα χάνει σε κάτι άλλο. -
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του forum
Από τις γνωστές εταιρείες κατασκευής ελαστικών, ποια θεωρείτε την πιο αξιόπιστη όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής και την αντοχή;; Μιλάω για τις Michelin, Good Year, Continental, Bridgestone, και Pirelli.
Και μιλάω για καθημερινή χρήση, όχι για high performance αυτοκίνητα.
@jousis said in Ποια εταιρεία έχει τα καλύτερα ελαστικά?:
όλες αυτές νομίζω είναι τοπ.
Η αντοχή έχει να κάνει με το ελαστικό που θα επιλέξεις.
Ένα μαλακό δεν θα έχει, ένα σκληρό θα έχει αλλά θα χάνει σε κάτι άλλο.Ξέχασα να ρωτήσω επίσης αν η Pirelli παράγει ελαστικά για καθημερινή χρήση ή είναι μόνο για performance and premium αυτοκίνητα.
-
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Παρακαλώ εκ των προτερων.

Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]