-
@green-power said in VW T-Roc:
Ένας χρόνος t roc. Όλα καλά. Χριστουγεννιάτικο δώρο τα αναμμένα λαμπάκια για χαλασμένο led και μπαταρία κλειδιού. Η δικιά μου bmw, απλά για τη σύγκριση, ούτε κιχ στο ίδιο διάστημα.
ασημαντα προβληματα, εγγυηση δεν εχει?
Κι εκτός εγγύησης να ήταν δεν είναι ακριβό. 200€ νομίζω ότι μου στοίχισε πέρυσι.
-
Ένας χρόνος t roc. Όλα καλά. Χριστουγεννιάτικο δώρο τα αναμμένα λαμπάκια για χαλασμένο led και μπαταρία κλειδιού. Η δικιά μου bmw, απλά για τη σύγκριση, ούτε κιχ στο ίδιο διάστημα.
Κι εκτός εγγύησης να ήταν δεν είναι ακριβό. 200€ νομίζω ότι μου στοίχισε πέρυσι.
Δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα επισκευαζει καποιος.
-
Ίσως.... εγώ το είχα σπάσει αν θυμάσαι

-
Ίσως.... εγώ το είχα σπάσει αν θυμάσαι

Αλλο αυτο.
-
Ποιο led χάλασε
Στο πίσω αριστερό φανάρι.
Οκ είναι στη εγγύηση το αυτοκίνητο, θα το αλλάξετε δωρεάν. Ρωτήστε όμως αν συμβαίνει κάτι, αν π.χ. πήρε νερά και θέλει στεγανοποίηση το φανάρι ή αν έχει βγει κάποιος νέος κωδικός ανταλλακτικού. Τα led έχουν πολλά χρόνια διάρκεια ζωής.
Αν δεν τους πιέσετε θα το δώσουν σε κανένα πιτσιρικά να το αλλάξει, είναι εύκολη δουλειά και θα μείνει στα αζήτητα το θέμα.
-
-
Ρωτήστε όμως αν συμβαίνει κάτι, αν π.χ. πήρε νερά και θέλει στεγανοποίηση το φανάρι ή αν έχει βγει κάποιος νέος κωδικός ανταλλακτικού. Τα led έχουν πολλά χρόνια διάρκεια ζωής.
Αστοχία σε ενα περιφερειακό εξάρτημα που συνδέεται με το led δεν το θυμάμαι τωρα ακριβώς πως μου το είπαν. Καλύφθηκε στην εγγύηση και είναι εντάξει τώρα.
-
Ρωτήστε όμως αν συμβαίνει κάτι, αν π.χ. πήρε νερά και θέλει στεγανοποίηση το φανάρι ή αν έχει βγει κάποιος νέος κωδικός ανταλλακτικού. Τα led έχουν πολλά χρόνια διάρκεια ζωής.
Αστοχία σε ενα περιφερειακό εξάρτημα που συνδέεται με το led δεν το θυμάμαι τωρα ακριβώς πως μου το είπαν. Καλύφθηκε στην εγγύηση και είναι εντάξει τώρα.
Κάποιο τροφοδοτικό θα ήταν. Το άλλαξαν όλο το φανάρι φαντάζομαι;
Ωραία αυτά τα led, αλλά άμα σου κάτσει βλάβη βάζεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Θα πεθυμήσουμε τις λαμπίτσες, άλλαζες μία πάμφθηνα και καθάριζες.

-
Κάποιο τροφοδοτικό θα ήταν. Το άλλαξαν όλο το φανάρι φαντάζομαι;
Ωραία αυτά τα led, αλλά άμα σου κάτσει βλάβη βάζεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Θα πεθυμήσουμε τις λαμπίτσες, άλλαζες μία πάμφθηνα και καθάριζες.Ναι σωστά άμεσα το αντικατέστησαν.
Δυστυχώς κοστίζουν τα άτιμα τα led ακόμα και τα απλά οπότε απλά ελπίζεις να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Κάνουν όμως τη νύχτα μέρα!
-
Έκανα 2-3 ενημερώσεις που έβγαζε στο Infotainment, μέχρι στιγμής παρατήρησα ότι κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες μόλις ξεπεράσει τα 10χαω το αυτοκίνητο. Θα ενημερώσω για οτιδήποτε νεότερο
-
Έκανα σήμερα το service του 3ου έτους. Αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού. Κόστος 225€, λογικό ποσό για αντιπροσωπεία. Το βασικό είναι ότι πέρασαν 3 χρόνια και δεν έκανε κιχ το T-Rock. Βράχος όνομα και πράγμα, εύχομαι να συνεχίσει έτσι απροβλημάτιστο.
Με ενημέρωσαν ότι μετά την 4ετία που θα λήξει η εργοστασιακή εγγύηση, θα επεκταθεί ατόματα έως 10 έτη ή 150.000 km, εφόσον συνεχίζω να κάνω ένα service ανά 2 έτη στην αντιπροσωπεία.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως περισσότερο απ' όλα, είναι ένα συμβάν με τη σύζυγο που σχετιζόταν με το αυτοκίνητο. Μετά από ένα πρόσφατο 5ωρο ταξίδι χωρίς στάση, ξαφνικά εκθείασε το αυτοκίνητο και με συνεχάρη για την επιλογή του. Γιατί την ενοχλούσε η μέση της και ανησυχούσε πως θα ανταπεξέλθει στο ταξίδι, αλλά το T-Roc ήταν τόσο άνετο που δεν κατάλαβε τίποτα.
Δεν σκοπεύω να εκθειάσω το T-Roc, απλώς με αφορμή το περιστατικό σκεφτόμουν πόσο σημαντικό είναι ένα αυτοκίνητο να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν και να τους κάνει να νοιώθουν ευχαριστημένοι που το έχουν και κινούνται μαζί του. Σ' αυτό το θέμα νομίζω η vw συνεχίζει να πρωτοστατεί ή τέλος πάντων να είναι από τους κορυφαίους μη premium κατασκευαστές.
-
Σιγά τον battler και την εξυπηρέτηση αναγκών
-
@lap said in VW T-Roc 2017 mk1:
Αν σε πιάσει ποτέ η μέση σου, ακόμα κι αν έχεις μικρές ενοχλήσεις, που το απεύχομαι, ανέβα σ' ένα μηχανάκι. Δεν θ' αντέξεις ούτε 2 λεπτά, λόγω των κραδασμών, που είναι ότι χειρότερο για τη μέση.
Αυτές οι διαπιστώσεις της καθημερινότητας, που δεν φαίνονται στις τεχνικές προδιαγραφές των αυτοκινήτων, είναι ενδεικτικές για την ποιότητα κατασκευής τους.
Τι να τα κάνω τα hightech ηλεκτρικά και plugin με τους 2.000 αισθητήρες που σου φτιάχνουν και καφέ αν ταξιδεύεις 3-4 ώρες και πονάς ολόκληρος.
-
Δεν ειναι σκληρουτσικο το t roc?
-
Δεν είναι θέμα σκληρότητας. Είναι θέμα σωστού engineering από το κάθισμα, την τοποθέτηση του, την τοποθέτηση στα πετάλ, το τιμόνι (και αν μπορεί να ρυθμιστεί σωστα σε σχέση με την γωνία που θα πάρει το σώμα στο κάθισμα.
Και εγώ την Κυριακή που έκανα μεγάλες διαδρομές με το golf δεν ένιωσα πιάσιμο. Με άλλα αυτοκίνητα μετα το μισάωρο αρχίζω να έχω ενοχλήσεις.
-
@andya3 said in VW T-Roc 2017 mk1:
Έκανα σήμερα το service του 3ου έτους. Αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού. Κόστος 225€, λογικό ποσό για αντιπροσωπεία. Το βασικό είναι ότι πέρασαν 3 χρόνια και δεν έκανε κιχ το T-Rock. Βράχος όνομα και πράγμα, εύχομαι να συνεχίσει έτσι απροβλημάτιστο.
Με ενημέρωσαν ότι μετά την 4ετία που θα λήξει η εργοστασιακή εγγύηση, θα επεκταθεί ατόματα έως 10 έτη ή 150.000 km, εφόσον συνεχίζω να κάνω ένα service ανά 2 έτη στην αντιπροσωπεία.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως περισσότερο απ' όλα, είναι ένα συμβάν με τη σύζυγο που σχετιζόταν με το αυτοκίνητο. Μετά από ένα πρόσφατο 5ωρο ταξίδι χωρίς στάση, ξαφνικά εκθείασε το αυτοκίνητο και με συνεχάρη για την επιλογή του. Γιατί την ενοχλούσε η μέση της και ανησυχούσε πως θα ανταπεξέλθει στο ταξίδι, αλλά το T-Roc ήταν τόσο άνετο που δεν κατάλαβε τίποτα.
Δεν σκοπεύω να εκθειάσω το T-Roc, απλώς με αφορμή το περιστατικό σκεφτόμουν πόσο σημαντικό είναι ένα αυτοκίνητο να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν και να τους κάνει να νοιώθουν ευχαριστημένοι που το έχουν και κινούνται μαζί του. Σ' αυτό το θέμα νομίζω η vw συνεχίζει να πρωτοστατεί ή τέλος πάντων να είναι από τους κορυφαίους μη premium κατασκευαστές.
Για να σου δωσω περισσότερο θάρρος...έκανα την προηγούμενη Πέμπτη το 8ο σερβις (1 κάθε χρόνο, με 64.800km), λάδια (castrol edge 5-30) φίλτρα κι έλεγχοι...170 ευρώ στην αντιπροσωπεία.
Ασφαλώς κανένα απολύτων πρόβλημα.
Περί των λεγομένων για άνεση...εκανα μια μερα πριν το σερβις, αυθημερόν Αθήνα - Φοινικούντα - Αθήνα. 3ωρ. 15 λεπτα το πηγαινε και κατι λιγότερο το έλα...Η μέση μου το βράδυ στις 11 που επέστρεψα ήταν σε πάρα πολύ καλή κατασταση (είμαι 54 με εργασία που μου έχει βγάλει θεματακια στη μέση).
Στην επιστροφή με ανετη κυκλοφορία....ΑCC στο 130km/h, ειδα στο τέλος κατανάλωση 6,9lt/100km....ναι, έκανα 10 με 20 km υπέρβαση.
Στο πήγαινε...χωρις ACC λιγο παραπάνω 7,2...7,4.
Απλά ενημερωτικά, δεν κυνηγαω την ελάχιστη καταναλωση, δεν με ενδιαφερει πόσο θα καψω....οδηγουσα ασφαλώς, λιγο πιο πανω πολλες φορές απο τα όρια και ιτς οκ.
Υ.Γ. του χρόνου με μεγαλο σερβις πιθανοτατα θα μου τον πιάσουν λίγο, αλλά ενταξει ειμαστε...εφ όσον δεν υπάρχουν βλάβες και θεματα στο ενδιαμεσο. -
Το αν θα πιαστεις ή οχι σε μια διαδρομη την ευθυνη κατα 85% τη φερει το καθισμα, αν δε διαθετει πολλαπλες ρυθμισεις θα πρεπει οποσδηποτε να ταιριαζει ανατομικα με το σωματοτυπο σου.
Επισης το μαλακο αφρωδες προκαλει μουδιασματα καθως πιεζει μονιμα τα ιδια αιμοφορα αγγεια και σταματαει την κυκλοφορια του αιματος, ενα σκληρο αφρολεξ μπορει στην αρχη να ειναι δυσαρεστο αλλα με τις ταλαντωσεις του οχηματος πιεζει συνεχεια σε διαφορετικα σημεια το σωμα οποτε δε σταματαει την κυκλοφορια του αιματος στα ιδια σημεια για μεγαλο χρονικο διαστημα. -
Μην το λες...Άλλαξα το Focus MK2 γιατί με έπιανε η μέση μου μετά από 1 ώρα οδηγησης...Τώρα έχω Crossland, μικρότερης κατηγορίας μεν, με καθίσματα AGR δε, και οδηγάω 6+ ώρες ασταμάτητα....Παίζει τεράστιο ρόλο το κάθισμα...
-
@ilias-a said in VW T-Roc 2017 mk1:
Το αν θα πιαστεις ή οχι σε μια διαδρομη την ευθυνη κατα 85% τη φερει το καθισμα, αν δε διαθετει πολλαπλες ρυθμισεις θα πρεπει οποσδηποτε να ταιριαζει ανατομικα με το σωματοτυπο σου.
Επισης το μαλακο αφρωδες προκαλει μουδιασματα καθως πιεζει μονιμα τα ιδια αιμοφορα αγγεια και σταματαει την κυκλοφορια του αιματος, ενα σκληρο αφρολεξ μπορει στην αρχη να ειναι δυσαρεστο αλλα με τις ταλαντωσεις του οχηματος πιεζει συνεχεια σε διαφορετικα σημεια το σωμα οποτε δε σταματαει την κυκλοφορια του αιματος στα ιδια σημεια για μεγαλο χρονικο διαστημα.Χωρίς να θέλω να θίξω τη κατανάλωση που έχεις για αυτό το ταξίδι, το s-cross που μερικοί το κατηγορούν για κουφά υβριδικό κ.λπ, διαδρομή μέχρι Λιμενι και γύρω από την Αεροπολη, με ACC και φορτωμένο με AC, 5.4. Να τα λέμε και αυτά.
Και εγώ 54 είμαι και η δική μου εργασία είναι καθιστική (για τα προβλήματα στη μέση το αναφέρω). Καμία ενόχληση και στο δικό μου.
-
@groover1972 said in VW T-Roc 2017 mk1:
@ilias-a said in VW T-Roc 2017 mk1:
Επισης το μαλακο αφρωδες προκαλει μουδιασματα καθως πιεζει μονιμα τα ιδια αιμοφορα αγγεια και σταματαει την κυκλοφορια του αιματος, ενα σκληρο αφρολεξ μπορει στην αρχη να ειναι δυσαρεστο αλλα με τις ταλαντωσεις του οχηματος πιεζει συνεχεια σε διαφορετικα σημεια το σωμα οποτε δε σταματαει την κυκλοφορια του αιματος στα ιδια σημεια για μεγαλο χρονικο διαστημα.Χωρίς να θέλω να θίξω τη κατανάλωση που έχεις για αυτό το ταξίδι, το s-cross που μερικοί το κατηγορούν για κουφά υβριδικό κ.λπ, διαδρομή μέχρι Λιμενι και γύρω από την Αεροπολη, με ACC και φορτωμένο με AC, 5.4. Να τα λέμε και αυτά.
Και εγώ 54 είμαι και η δική μου εργασία είναι καθιστική (για τα προβλήματα στη μέση το αναφέρω). Καμία ενόχληση και στο δικό μου.
Το βρίσκω καταπληκτικό, όσον αφορά στην κατανάλωση πρωτίστως και στην άνεση δευτερευόντως....Αν το 1ο κριτήριό μου ήταν η κατανάλωση και ήμουν μεταξύ t roc και s cross, σίγουρα θα επέλεγα το s cross. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ήταν η κατανάλωση το πρωτο κριτήριο για την επιλογή μου.
-
@limited_one said in VW T-Roc 2017 mk1:
Δεν είναι θέμα σκληρότητας. Είναι θέμα σωστού engineering από το κάθισμα, την τοποθέτηση του, την τοποθέτηση στα πετάλ, το τιμόνι (και αν μπορεί να ρυθμιστεί σωστα σε σχέση με την γωνία που θα πάρει το σώμα στο κάθισμα.
Και εγώ την Κυριακή που έκανα μεγάλες διαδρομές με το golf δεν ένιωσα πιάσιμο. Με άλλα αυτοκίνητα μετα το μισάωρο αρχίζω να έχω ενοχλήσεις.
Για το golf συμφωνώ, το θεωρώ εξαιρετικό.
Το άλλο είναι πιο σκληρό από το golf οπότε ίσως υπάρχει ένα placebo effect. Παρόλα αυτά το δέχομαι. Είναι καλοί σε αυτά οι Γερμανοί
VW T-Roc 2017 mk1