-
Άραγε, αν οδηγούσε αυτοκίνητο θα την είχε γλιτώσει;
-
@eltonjohn said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Ανάλογα με πόσα θα πήγαινε και αν φορούσε ζώνη ασφαλείας.
ένας 55χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματός του όταν κινήθηκε πάνω από λάδια που είχαν διαρρεύσει στο οδόστρωμα.
Όταν γράφουν τα άρθρα ρε γμτ....Ότι να ναι ρε γμτ.
Ξεκίνησε με 55χρονο μοτοσυκλετιστή και κατέληξε με όχημα....
Αφού προσδιορίζεις τι οδηγάει, μοτοσυκλέτα, αναφέρσου και πάλι στη μοτοσυκλέτα....Πολύ γενικό άρθρο. Γνώριζε ο οδηγός για τη διαρροή των λαδιών; Αν εμένα φύγουν λάδια από το αυτοκίνητο το καταλάβω και βγω από το αμάξι στην Εθνική τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω τους πρώτους οδηγούς για να σταματήσουν και οι από πίσω;;
Θα κουνάω τα χέρια μου να πάνε ποιο αργά. Αν δεν προλάβω και γίνει αυτό το δυστήχημα;; Θα φταίω που ο κινητήρας έχασε λάδια;;
Δεν είναι λίγο να με πάνε για Ανθρωποκτονία από Αμέλια.
Τι Αμέλισα; Να μην χάσει ο κινητήρας λάδια;; Έσπασε ο κινητήρας για χ και ψ λόγους και φύγανε λάδια.
Αμέλειά μου είναι; Μπορώ να κάτω τον κινητήρα να σπάσει και να μην φύγουν λάδια;;;Ο μοτοσυκλετιστής, μάλλον έτρεχε, ή δεν φορούσε κράνος ή και τα δύο.
-
@sarantism said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
ένας 55χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματός του όταν κινήθηκε πάνω από λάδια που είχαν διαρρεύσει στο οδόστρωμα.
Αφού προσδιορίζεις τι οδηγάει, μοτοσυκλέτα, αναφέρσου και πάλι στη μοτοσυκλέτα....Πολύ γενικό άρθρο. Γνώριζε ο οδηγός για τη διαρροή των λαδιών; Αν εμένα φύγουν λάδια από το αυτοκίνητο το καταλάβω και βγω από το αμάξι στην Εθνική τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω τους πρώτους οδηγούς για να σταματήσουν και οι από πίσω;;
Θα κουνάω τα χέρια μου να πάνε ποιο αργά. Αν δεν προλάβω και γίνει αυτό το δυστήχημα;; Θα φταίω που ο κινητήρας έχασε λάδια;;
Τι Αμέλισα; Να μην χάσει ο κινητήρας λάδια;; Έσπασε ο κινητήρας για χ και ψ λόγους και φύγανε λάδια.
Αμέλειά μου είναι; Μπορώ να κάτω τον κινητήρα να σπάσει και να μην φύγουν λάδια;;;Ο μοτοσυκλετιστής, μάλλον έτρεχε, ή δεν φορούσε κράνος ή και τα δύο.
Όντως πολύ γενικό και αόριστο το άρθρο.
Σε παρόμοια περίπτωση @sarantism , βάζεις το τρίγωνο πριν τα λάδια και τηλεφωνείς στην τροχαία, αν έχεις χρόνο και κανείς το σταυρό σου μη σκοτωθεί καποιος.
Ο συγκεκριμένος μπορεί να μην είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνει τις ενέργειες αυτές, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. -
@a-d-p said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Όντως πολύ γενικό και αόριστο το άρθρο.
Σε παρόμοια περίπτωση @sarantism , βάζεις το τρίγωνο πριν τα λάδια και τηλεφωνείς στην τροχαία, αν έχεις χρόνο και κανείς το σταυρό σου μη σκοτωθεί καποιος.
Ο συγκεκριμένος μπορεί να μην είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνει τις ενέργειες αυτές, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες.Όντως. Αν γίνει πάντως κακό θα έχω τύψεις......Θα προσπαθήσω και με τα χέρια να κάνω νόημα. Αλλά θέλει προσοχή μην γίνω αιτία για άλλο δυστήχημα, ατύχημα ή με πατήσει κανείς. Αναφέρομαι σε εθνική οδό.
Πριν 5 χρόνια, είχα ένα παπάκι για ψώνια στην πόλη που το πούλησα για να πάρω ξανά παπάκι τώρα με τον νέο KOK. Τεσπα. Με ξέρω πως είμαι άνω κάτω.
Πάμε ξανά. Πριν 5 χρόνια με το παπάκι δεν κατάλαβα πως δεν ανέβασα το σταντ και σε δρόμο γειτονιάς, με 20χλμ μπορεί και λιγότερα, πάω να κάνω αριστερά και το σταντ με έσπρωξε.
Κατάφερα να χάσω την ισορροπία μου, αλλά ήταν τόσο λίγα τα χλμ που έπεσα σε slow motion. Αφού μετά γελούσα που έπεσα με τόσο λίγα χλμ.
Πίσω είχε αμάξι!! Μια κοπέλα. Το έχει η μοίρα μου (δεν υπάρχει για εμένα μοίρα) να είμαι με γυναίκες και ήρθε η κοπέλα. Ποιο πίσω έναν κύριο. Παλικάρι χτύπησες; Είσαι καλά. Με βοηθήσανε να είναι καλά.
Τεσπα. Από τότε όμως μου έχει μπει ο φόβος πως έχω ξεχάσει το σταντ ανοιχτό. Το ανεβάζω πριν ξεκινήσω, με το πόδι ενώ οδηγώ το ελέγχω πως είναι ανεβασμένο αλλά τις δύο πρώτες στροφές, τις παίρνω με το φόβο πως το σταντ είναι κατεβασμένο....
Βρε λέω μέσα μου, το έχεις ανεβάσει, μην αγχώνεσαι τπτ. Δεν τρέχω. Με λίγα πάω. Όμως εκεί. Πριν την στροφή βάζω το πόδι και ελέγχω το σταντ ανεβασμένο και όμως. Στις δύο πρώτες στροφές ΔΕΝ φεύγει ο φόβος. Τις περνάω με φόβο.....
Μου έχει μείνει.....Στην γειτονιά μου η πρώτη και αριστερή τυχαίνει να είναι στροφή, είναι 50 μπορεί και παραπάνω μέτρα από τις ευθείες. Θα τσεκάρω 10 φορές το σταντ με το πόδι και θα περάσω τη στροφή αγχωμένος.....
Έχω περάσει στροφές και στροφές τις πρώτες μετά την εκκίνηση χωρίς ποτέ από τοτε το σταντ να είναι κατεβασμένο. Δεν ξεκολλάω με τπτ.....
Στον ψυχίατρο αμέσως
-
Η φάση με τα λάδια ή υγρό ψυξης( εξίσου επικίνδυνο) είναι λίγο μυστήρια.
1 επιλογή ποδιά χωρίς αποστράγγιση. Από τη μία τα συγκρατεί αλλά αν αμελήσεις και μαζέψει ποσότητα σε κάποια στροφή τα κάνεις σκατα για τους υπόλοιπους όπως κάνουν τα φορτηγά.
2 επιλογή ποδιά με καλή αποστράγγιση, κατά βάση θα λερώσει πρώτα το αυτοκίνητο και την περιξ περιοχή του πατώματος και ελάχιστα διασκορπισμένα σταγονίδια σε μορφή σπρέι θα φτάσουν στο οδόστρωμα χωρίς να καταστρέψουν την πρόσφυση.
Ενώ έχω δει τεράστια αποτυπώματα σε έκταση λαδιών στις στροφές,δεν γλιστρούσαν( ήταν παλιά). Μόνο μια φορά με ψιλόβροχο υπήρχε ήπια διαρροή σε κάποιο όχημα και γενικά όλος ο δρόμος έκανε πατινάζ και ειχε παράξενα χρώματα.
Γενικά να σεβόμαστε όσο μπορούμε τους υπόλοιπους. Τώρα αν έσπασε μοτέρ και ξαφνικά άδειασαν τα πάντα....... Τι να πεις για τον νεκρό,τι να πεις και για τον ζωντανό......
-
-
Με αυτες τις μαλακιες στα πλαγια ευκολο ειναι.
-
@ilias-a said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Συμβαίνει συχνά τώρα με τα έργα και με χαμηλή ταχύτητα πχ 70 και αναρωτιόμασταν τι φταίει. Έχει λογική αυτό που ανέφερες
-
Σκαλοπατάκι κανει το τσιμεντένιο αυτό πράγμα. Στη βάση του.
Στρίψε μια το τιμόνι δεξιά και θα ανέβει το αυτοκίνητο.
Αν πατήσεις όπως είναι σε βοηθάει να σκώσεις τη μηχανή πολύ ποιο εύκολα. Μετά θα μείνεις με το κάρτερ στο τσιμέντο πάνω πάνω.... -
Το άνοιξε σαν κονσέρβα το C3...
Ευτυχώς δεν είχε συνοδηγό...
-
Σκαλοπατάκι κανει το τσιμεντένιο αυτό πράγμα. Στη βάση του.
Κανονικη ραμπα για κωλοτουμπα ειναι.
-
@georgekn said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
C4 πρέπει να είναι.
-
-
@ilias-a said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Αυτά απορροφάνε την ενέργεια της σύγκρουσης.
Καλύτερα να πάει διαγώνια και να γυρίσει τούμπα, παρά να ακινητοποιηθεί στιγμιαία. -
Λογικά πήγαινε μισή στην ΛΕΑ , μισή στην δεξιά λωρίδα, ποιος να ήταν ο λόγος άραγε;;;
Κοίταζε στο κινητό της , στην οθόνη είναι παλιό το C4 τι να κάνει, έψαχνε τίποτα στην τσάντα της ή στο πίσω κάθισμα;Άγιο είχε πάντως.
Εμένα ο φόβος μου σε εκείνο το κομμάτι είναι αν έρχεσαι τάπα με 180-200 επειδή τα φορτηγά πάνε πολύ αργά στην ανηφόρα μην βγεί κάποιο να προσπεράσει με 60-70 χλμ που πάει ή κλείνοντας κάποιες κλειστές δεξιές στροφές με τόσα χλμ πέσεις πάνω σε αργό φορτηγό.
Σε ΛΕΑ δεν δικαιολογείται εκτός αν σου συμβεί κάτι ακριβώς εκείνη την στιγμή, δηλαδή μια αδιαθεσία, ζαλάδα, κλπ.
-
@vagkirk said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
αν έρχεσαι τάπα με 180-200 με τόσα χλμ πέσεις πάνω σε αργό φορτηγό.
Μακάρι γιατί αν τύχει κανένας έρμος με σετρίο να προσπερνάει με 100 θα τον σκοτώσει ο τάπας.
Οπότε καλύτερα φορτηγό να ψοφήσει μόνο αυτός και να γίνει στατιστική. -
C4 πρέπει να είναι.

-
Γιωτάδες όλου του κόσμου ενωθείτε!
Πιάστε τιμόνι και στην Ελλάδα κατεβείτε! -
Σε τέτοιο δρόμο και με τέτοιες ταχύτητες θέλει προσπάθεια για να καταφέρεις κάτι τέτοιο
-
Πραγματικά!
Για αυτό έγραψα για "Γιωτάδες"...
Τελικά, καλοκαίρι στην Ελλάδα, δεν είναι να κυκλοφορείς σε αυτοκινητόδρομο.
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#