-
@antonakis said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Σε περίπτωση που χτυπήσουμε ζώο (μακριά από εμάς), ποια είναι η σωστή διαδικασία?
Έχω στο ενεργητικό μου (δυστυχώς) τα παρακάτω:
- Πρόβατο , ενήλικο , έκανε μεγάλη ζημιά στο καπό του αυτοκινήτου. Σταμάτησα , κάλεσα το 100 , μου είπαν έλα από το τμήμα. Πήγα εκεί , κατέγραψαν το συμβάν , θεωρητικά , αν βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης , έπρεπε λέει να με αποζημιώσει καθώς τα ζώα κινούνταν , μη επιτηρούμενα στο δρόμο. Αν θυμάμαι καλά , τότε μου είχε αναφερθεί ότι αν τα ζώα είχαν βοσκό , τότε υπαίτιος θα ήμουν εγώ ( επαρχιακός με σήμανση ζώα κλπ). Δεν είμαι σίγουρος όμως.
- Αλεπού στην Ιόνια (μεσάνυχτα). Σταμάτησα στο πρώτο πάρκινγκ. Κάλεσα το νούμερο της Ιόνιας, να ενημερώσω , να βγάλουν ανακοίνωση κλπ. Αυτοί μου είπαν ότι αν ήθελα μπορούσα να κινηθώ νομικά εναντίον της εταιρίας για αποζημίωση ( είχε σπάσει ο εσωτερικός θόλος) και ότι πλέον υπήρχε η καταγραφή του συμβάντος. Δεν ασχολήθηκα.
- Ασβό. Έκανε τη μεγαλύτερη (αναλογικά του μεγέθους του) ζημιά στη μάσκα. το εντυπωσιακό ήταν ότι , καθώς επέστρεψα από το ίδιο σημείο , ένα μισάωρο μετά , ο ασβός ΔΕΝ ήταν στο σημείο. Αποκλείεται να το μάζεψε κάποιος ( ήταν μαύρα μεσάνυχτα σε απομακρυσμένο επαρχιακό).
- Τυχερός καθώς έχω μόνο ακουμπήματα (χωρίς ζημιές) με αγριογούρουνα μέχρι στιγμής ( 3 σίγουρα).
Ίσως το πιο επικίνδυνο, κριάρι , το οποίο έτρεχε αλαφιασμένο στην Ιόνια. Ευτυχώς ήταν άδειος ο δρόμος και το κακόμοιρο το ζωνατανό έτρεχε ( μάλλον εντσικτωδώς) ακριβώς δίπλα στο διάζωμα ( στην αριστερή λωρίδα βέβαια).
-
Σε λιγο θα κυκλοφορησει και το βιντεο με τα αλογα στην εθνικη οδο κοντα στην κορινθο. Το καλο ειναι οτι ειναι μεγαλα οποτε ευκολα να τα δεις, το κακο ειναι οτι αν χτυπησεις τοσο μεγαλο ζωο, ζορικα τα πραγματα.
Πραγματικα τρομακτικες η εμπειριες του @civil357. Πιστευεις οτι θα μπορουσες να τις ειχες αποφυγει αν ειχες καλυτερα φωτα; Υποθετω οτι ολες συνεβησαν βραδυ.
-
@dettol said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
καλυτερα φωτα; Υποθετω οτι ολες συνεβησαν βραδυ.
Την αλεπού την είδα πραγματικά τελευταία στιγμή (έτρεχα) . Ευτυχώς δεν νίκησε το ένστικτο της τιμονιάς γιατί ακόμα θα έφερνα τούμπες. Απλά έσφιξα το τιμόνι. Τον ασβό τον πέτυχα μετά από στροφή χωρίς ορατότητα.
Έχει σκάσει μέχρι και γεράκι στην Εγνατία πάνω στο παμπρίζ μου , Είχε απίστευτο αέρα , δεν το είδα καν, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι συνέβη. Κοίταξα καθρέφτες , δεν το είδα πεσμένο στο οδόστρωμα υπέθεσα ότι τη γλύτωσε.
Δε μπορώ να φανταστώ πως θα αντιδρούσαν τα σύγχρονα συστήματα των αυτοκινήτων. Το αντιθέτως κινούμενο κριάρι δε το "διάβασε" πάντως το σύστημα, ενώ τα σκυλιά που υπήρχαν, ( απαράδεκτο και εγκληματικό απλά !) πέριξ των διοδίων του Μετσόβου , το σύστημα το διάβασε και φρέναρε ( αλλά έκοβα ούτως ή άλλως λόγω διοδίων).
Γενικά έχω συναπαντήσει όλη την πανίδα της ελληνικής υπαίθρου. Τα πλέον επικίνδυνα είναι τα αγριογούρουνα και οι αγελάδες.
-
@civil357 said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
@antonakis said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Σε περίπτωση που χτυπήσουμε ζώο (μακριά από εμάς), ποια είναι η σωστή διαδικασία?
Έχω στο ενεργητικό μου (δυστυχώς) τα παρακάτω:
- Πρόβατο , ενήλικο , έκανε μεγάλη ζημιά στο καπό του αυτοκινήτου. Σταμάτησα , κάλεσα το 100 , μου είπαν έλα από το τμήμα. Πήγα εκεί , κατέγραψαν το συμβάν , θεωρητικά , αν βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης , έπρεπε λέει να με αποζημιώσει καθώς τα ζώα κινούνταν , μη επιτηρούμενα στο δρόμο. Αν θυμάμαι καλά , τότε μου είχε αναφερθεί ότι αν τα ζώα είχαν βοσκό , τότε υπαίτιος θα ήμουν εγώ ( επαρχιακός με σήμανση ζώα κλπ). Δεν είμαι σίγουρος όμως.
- Αλεπού στην Ιόνια (μεσάνυχτα). Σταμάτησα στο πρώτο πάρκινγκ. Κάλεσα το νούμερο της Ιόνιας, να ενημερώσω , να βγάλουν ανακοίνωση κλπ. Αυτοί μου είπαν ότι αν ήθελα μπορούσα να κινηθώ νομικά εναντίον της εταιρίας για αποζημίωση ( είχε σπάσει ο εσωτερικός θόλος) και ότι πλέον υπήρχε η καταγραφή του συμβάντος. Δεν ασχολήθηκα.
- Ασβό. Έκανε τη μεγαλύτερη (αναλογικά του μεγέθους του) ζημιά στη μάσκα. το εντυπωσιακό ήταν ότι , καθώς επέστρεψα από το ίδιο σημείο , ένα μισάωρο μετά , ο ασβός ΔΕΝ ήταν στο σημείο. Αποκλείεται να το μάζεψε κάποιος ( ήταν μαύρα μεσάνυχτα σε απομακρυσμένο επαρχιακό).
- Τυχερός καθώς έχω μόνο ακουμπήματα (χωρίς ζημιές) με αγριογούρουνα μέχρι στιγμής ( 3 σίγουρα).
Ίσως το πιο επικίνδυνο, κριάρι , το οποίο έτρεχε αλαφιασμένο στην Ιόνια. Ευτυχώς ήταν άδειος ο δρόμος και το κακόμοιρο το ζωνατανό έτρεχε ( μάλλον εντσικτωδώς) ακριβώς δίπλα στο διάζωμα ( στην αριστερή λωρίδα βέβαια).
γεναρης 1990
120 υπσιλο και επιστροφη απο πατραι προς αθηνα
βραδυ, μετα τα μεσανυχτα
προσπεραση πριν τα διοδια του ζευγολατιου σε νταλικα, σε ευθεια με διακεκομμενη.
κατι εκοψε το ματι μου, δεν επεξεργαστηκα τπτ, τα φωτα τοτες ητανε φαναρακια για το πασχα
γεμισε το παρπριζ με κατι πηχτο, μετα καταλαβα οτι ηταν αιμα, εντερα και τριχες.
αρχισε σβουρες το 120, εγω μετανοιες, απεναντι ακριβως, στο ρευμα προς αθηνα, ειχε ενα μακροστενο παρκιν
μετα τις σβουρες, βρεθηκα με μουρη προς τη πατρα και με τις μπροστινες ροδες στον αερα, καβαλα σε μια τεραστια πικροδαφνη
...το βρακακι χεσμενο. στη κυριολεξια
τελικα ηταν μαυρο αλογο ή μουλαρι που το εκοψα στη μεση, ευτυχως το πηρα με το δεξι φτερο, εγω εκλαψα φτερο, καπω, μασκα, φαναρια και παρμπριζ, λιγα εκατοστα παραπερα και θα εψαχνα βουνα με τους Αγιους
πηγα στα διοδια τοτε και ειδοποιησα την αστυνομια και εκανα μηνυση κατα αγνωστων στην κορινθο - τελικα οπως μου ειπαν δεν βρεθηκε καποιος, ηταν γυφτοι που εκοβαν το συρματοπλεγμα γιατι ειχε απο μεσα φρεσκο χορταρι. -
Δεν ξέρω που να γράψω, ας το βάλουν οι mods σωστά.
Σήμερα ακούσατε για την πυρκαγιά στο Ακραίφνιο.
Στο σημείο έχουν κάνει μια παράκαμψη δεξιά στην άνοδο. Δύο αυτοκίνητα ιχ σταματημένα να κάνουν νοήματα και παρακάτω νταλίκες και ιχ σταματημένα. Ιχ γυρνούσαν ανάποδα προς τα πίσω.
Ερώτημα 1 υπήρχε τροχαία που είπε να κάνουν αναστροφή χωρίς να έχει διακοπεί πίσω η κυκλοφορία? Ή ήταν πρωτοβουλία των οδηγών?
Ερώτημα 2 όταν είδαμε περιπολικό φαίνεται να είπε στις νταλίκες φορτωμένες να κάνουν όπισθεν μέχρι την προηγούμενη έξοδο. Γελοίο,δεν ξέρω αν το εφάρμοσαν, γελούσαν πάντως.
Ερώτημα 3 η φωτιά έκαιγε ήδη 1 ώρα, γιατί δεν έλαβαν μέτρα για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας και ζήσαμε αυτό το καραγκιοζηλικι και επίσης ( δεν είμαι πυροσβέστης!!!) ήταν εφικτό να κρατήσουν μια λωρίδα ανοιχτή και στην άλλη τα πυροσβεστικά οχήματα για να αποφευχθεί αυτό το επικίνδυνο τσίρκο?! -
-
-
Έχουν βαφτεί οι διαβάσεις πεζών στο συγκεκριμένο σημείο από τότε που έγινε η παράκαμψη;
-
Όταν αφήνεις την ζωή σου στην τύχη ή στην διάθεση του άλλου, να σώσει εσένα αλλά και τον ίδιο:
-
@ektoras said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
Όταν αφήνεις την ζωή σου στην τύχη ή στην διάθεση του άλλου, να σώσει εσένα αλλά και τον ίδιο:
Oι πινακίδες γιατί είναι θαμπές; Δε μπορεί έτσι οι τροχαία να τον τσιμπήσεις και να τον γδάρει. Δολοφόνος εκ προθέσεως.
Αυτός ούτε playstation δεν πρέπει να του επιτραπεί να οδηγήσει. Μπορεί να είναι και γυναίκα. Αυτός/ή. -
θυμαμαι στα παρελθον να εχει ειπωθει οτι ανατολικα στην εγνατια μπαινουν αναποδα διακινητες λαθρομεταναστων για να αποφυγουν την αστυνομια. Αλλα αυτο δεν μοιαζει για τετοια περιπτωση.
-
Ήμουν έτοιμος να το ποστάρω στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ. Δεν αξίζουν στους τσομπάνηδες που οδηγούν στην Ελλάδα οι αυτοκινητόδρομοι. Κατάρα, Αχλαδόκαμπος, Τέμπη και Κλεισούρα. Να είσαι τουλάχιστον ψυλιασμένος και να φυλάγεσαι. Στον αυτοκινητόδρομο πας αμέριμνος στον άλλο κόσμο...
-
Δεν είναι αυτοκινητόδρομος ο ΒΟΑΚ, δεν είναι οδηγοί οι κρητικοί.
(α, για να μην τα λεω μονο για τους συντεκνους βεβαια, προχθες εδωσα εναν οδηγο φαρμακευτικης που εκανε ακριβως το ιδιο στην ηπειρο)
-
Αφορμή για όσα έγραψα ήταν το βίντεο από την Εγνατία οδό.
-
@jousis said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
(α, για να μην τα λεω μονο για τους συντεκνους βεβαια, προχθες εδωσα εναν οδηγο φαρμακευτικης που εκανε ακριβως το ιδιο στην ηπειρο)
Επειδή έχω τύχει μπροστά σε φάσεις που γυρνάνε με κλήσεις, είναι συνήθεια. Παίρνει η επιχείρηση φαρμακεία και μετά τα δρομολόγια είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν. Τα φαρμακεία πιέζουν. Η αποθήκη δεν την νοιάζει και μετά οι κλήσεις είναι νορμάλ συνέπεια όλου αυτού. Εγώ ενώ τρέχω έχω και ένα όριο μην μου πάρουν το δίπλωμα. Βλέπεις σε περνάει σαν σταματημένο

Υ.γ. πάντως να ξέρετε στρίβουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα κλουβακια τους. -
@w202-amg said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:
πάντως να ξέρετε στρίβουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα κλουβακια τους.
Για να τις πάρει το έπαιζε αγωνιστικό, σε 2 λωρίδες και πάλι δεν πρόλαβε να μου ξεφύγει.
Άνετα τον πρόλαβα, ειδα πινακιδα.Αν ειχε ευθεία λογικά θα είχε πιάσει 200 όμως.
-
Επειδή έχω τύχει μπροστά σε φάσεις που γυρνάνε με κλήσεις, είναι συνήθεια. Παίρνει η επιχείρηση φαρμακεία και μετά τα δρομολόγια είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν. Τα φαρμακεία πιέζουν. Η αποθήκη δεν την νοιάζει και μετά οι κλήσεις είναι νορμάλ συνέπεια όλου αυτού. Εγώ ενώ τρέχω έχω και ένα όριο μην μου πάρουν το δίπλωμα. Βλέπεις σε περνάει σαν σταματημένο

Υ.γ. πάντως να ξέρετε στρίβουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα κλουβακια τους.Τάπα τα πάνε τα transit. Ήμουν με το MX5 σχεδόν χαλαρά σε στροφές και με είχε καροτσάκι. Πήγαινα πιο γρήγορα για να απομακρυνθώ και παρόλο που άφηνα απόσταση ακολουθούσε σταθερά.
Από την άλλη δυστυχώς πολύ γρήγορα πάνε και τα βυτιοφόρα. Εχω δει να κάνουν πολύ παράτολμες κινήσεις -
@panos2171 said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:

Υ.γ. πάντως να ξέρετε στρίβουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα κλουβακια τους.Τάπα τα πάνε τα transit. Ήμουν με το MX5 σχεδόν χαλαρά σε στροφές και με είχε καροτσάκι. Πήγαινα πιο γρήγορα για να απομακρυνθώ και παρόλο που άφηνα απόσταση ακολουθούσε σταθερά.
Από την άλλη δυστυχώς πολύ γρήγορα πάνε και τα βυτιοφόρα. Εχω δει να κάνουν πολύ παράτολμες κινήσειςΤο πρόβλημα είναι ότι οδηγανε όχι στο 90-95% των δυνατοτήτων των δικών τους και του αυτοκινήτου αλλά στο 110%. Προσπεράσεις που με το ιχ σου δεν θα τις έκανες.....
Μια καθυστέρηση 10 λεπτά στην έναρξη του ήδη πιεσμένου δρομολογίου άντε μάζεψε το ενώ ήδη πριν πήγαινες κομμάτια για να βγει...... -
Προσπεράσεις που με το ιχ σου δεν θα τις έκανες.....
Προσπεράσεις που αν εκτιμούσες την ζωή σου δεν θα τις έκανες.
Οι άνθρωποι αυτοί απλά ζουν μάλλον μια μίζερη ζωή που δεν τους ενδιαφέρει αν αύριο πεθάνουν.Αν είναι γενικό φαινόμενο όπως λες, να αρχίσουν να τους βάζουν trackers ή ότι άλλο νομίζουν.
Και τα πρόστιμα σε επαγγελματικά οχήματα να είναι 300πλάσια και στον ιδιοκτήτη του οχήματος με άμεση αφαίρεση πινακίδων.Να την πληρώνει ο εργοδότης 10φορές πιο πολύ απο τον οδηγό.
-
Εγώ πιστεύω ότι ήδη έχουν το ΟΚ να πηγαίνουν πλακωμένοι.
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#