-
@giteart said in TESLA FORUM:
Κάπου είχα δει ότι το Model 3 awd του 2024 και μετά, εχει 390hp. 270 το πίσω μοτέρ και 120 το μπροστά. Εχει καποιος πραγματικά στοιχεία?
Είπαμε συνδυαστικά 366 kW από επίσημα στοιχεία !
-
Εχει φοβερή πλάκα να τους βλέπεις πόσο διασκεδάζουν με το fad. Αυτο με το πουλί ήταν όντως εξωπραγματικό
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Εχει φοβερή πλάκα να τους βλέπεις πόσο διασκεδάζουν με το fad.
Προς στιγμήν ψάρωσα με το fad, νέο feature σκέφτηκα

Όντως, τρελό αυτό με το πουλί. Για να δούμε, θα έρθει κι εδώ καμιά φορά να δούμε τι ψάρια πιάνει; -
Πάρε το Υ διότι το 3 δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιείς κάποιες ώρες δύσκολες...
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Eνα δίκιο το έχει...
Να σας πω τον πόνο μου. Έκανα Test Drive σε Model Y και σε Model 3. Ήμουν τόσο καμένος με το Model y που αν και το τεστ drive ήταν οκ θα έβαζα την παραγγελία επι τόπου. Ξεκινάω με το αυτοκίνητο και είναι μαγεία! παω απο εδώ παω απο εκεί πάω και στο σπίτιιιιι. Ελα μου ντε που όσο και αν υπολόγιζα το parking δεν χωράει τελικά! κλείνει όλη την είσοδο και παθαίνω πανικό! λέω που θα φορτίζω; μετά λέω θα φορτώνω την οικογένεια και θα πηγαίνω για μπάνιο; που θα παρκάρω; για να πάω για μπάνιο και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου μόνο στον Αστέρα και σε οργανωμένες παραλίες!!!! Γυρίζω απο το Test drive σοκαρισμένος, το λέω στο παλικάρι στην Tesla που ήταν πολύ καλός, μου λέει πάρε το model 3 να το κάνεις μια βόλτα να δεις μήπως σου κάνει. Πολύ πιο μαζεμένο, πιο διαχειρίσιμο λέω αύτο ειναι "εγώ". Θα χωράει και στο parking καλύτερα οπότε είναι οκ. επιστρέφω ενθουσιασμένος και πάω να βγώ απο το αμάξι και συνειδητοποιώ ότι κάθομαι σχεδόν στο πάτωμα του οχήματος και εχουν πιαστεί ποδια και μέση. Άλλο σοκ! το Όνειρο ζωής έχει καταστραφεί εντελώς. Κάθομαι στην θέση του συνοδηγού σηκώνω λίγο καθισμα αλλά τα γόντα παραμένουν ποιο ψηλά απο τον .... ποπο!!!! δεν μπορείς να βγεις εύκολα και επουδενεί δεν μπορεί να βγει ένας ηλικιωμένος αν έχεις συνεπιβάτη. Έχω πάθει ταράκουλο. Δεν θέλω να δω αλλο αυτοκίνητο και ψάχνω κάποιον να μου δώσει κουράγιο-ιδέες απο την εμπειρία σας και να βγάλω τις αναστολές και να στείλω την παραγγελία για το 3 τώρα.
Ποιος σου το έδωσε αυτό να το αναπαράγεις ?
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
τι εννοείς; δημόσιο ποστ είναι σαν και αυτό από το Χ που ανέβασες εσύ
επίσης ότι γράφεται σε αυτές τις πλατφόρμες μπορεί να αναπαραχθεί από τις πλατφόρμες μπορεί κάποιος να το ποστάρει όπου θέλει.
-
επίσης ότι γράφεται σε αυτές τις πλατφόρμες μπορεί να αναπαραχθεί από τις πλατφόρμες μπορεί κάποιος να το ποστάρει όπου θέλει.
Εγώ όμως βάζω την πηγή, δεν το αναπαράγω σαν να είναι δικό μου ! Τι σκατά, τίποτα δεν σας έμαθαν σε αυτά τα πανεπιστήμια ?
-
Εγώ όμως βάζω την πηγή, δεν το αναπαράγω σαν να είναι δικό μου ! Τι σκατά, τίποτα δεν σας έμαθαν σε αυτά τα πανεπιστήμια ?
Εβαλα το λινκ τελικά γιατί όντως είναι το σωστό, είπα αρχικά να το κάνω ποιο εύκολο στο μάτι με αντιγραφή του κειμένου ώστε κάποιος που δεν έχει ΦΒ λογαριασμό να το διαβάσει.
-
-
Οι βασικές εκδόσεις των 3/y δεν έχουν ούτε tpms με ακριβή πίεση σε καθε λάστιχο ?
Ούτε fsd ανάρτηση?
Ούτε διπλά κρύσταλλα ?
Ούτε πίσω οθόνη ?
Λιγότερα ηχεία ?
Λιγότερη μόνωση σε εμπρός χώρο αποσκευών ?Δεν μου μοιάζει και τόσο λογική επιλογή σε σχέση με το πριμιουμ !
-
Οι βασικές εκδόσεις των 3/y δεν έχουν ούτε tpms με ακριβή πίεση σε καθε λάστιχο ?
Ούτε fsd ανάρτηση?
Ούτε διπλά κρύσταλλα ?
Ούτε πίσω οθόνη ?
Λιγότερα ηχεία ?
Λιγότερη μόνωση σε εμπρός χώρο αποσκευών ?Δεν μου μοιάζει και τόσο λογική επιλογή σε σχέση με το πριμιουμ !
τα standard ηταν μια καταπληκτικη αμυντικη κινηση της tesla ωστε να αποτρεψει επιδοξους αγοραστες απο το να κοιταξουν αλλου. Ταυτοχρονα ζοριζει παρα πολυ τους υπολοιπους κατασκευαστες που ξερουν ποσο χαμηλα πρεπει να βγουν στην αγορα για να εχουν ελπιδες.
Μοναδικος περιορισμος παραμενουν οι διαστασεις των οχηματων της.
Το μοναδικο segment στο οποιο εχει αφησει τους αλλους να αλωνιζουν ειναι το premium, αλλα η τεσλα ουτε ηταν ποτε premium μαρκα ουτε εχει δηλωσει οτι θελει να γινει. -
Ούτε fsd ανάρτηση?
Ούτε διπλά κρύσταλλα ?
Ούτε πίσω οθόνη ?
Λιγότερα ηχεία ?
Ολα αυτά μαζί αξιζουν 12500;
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
Ούτε fsd ανάρτηση?
Ούτε διπλά κρύσταλλα ?
Ούτε πίσω οθόνη ?
Λιγότερα ηχεία ?
Το θέμα είναι οτι το βασικό τεσλα με τα 37 k αντικατέστησε το πριμιουμ με την lfp μπαταρία των 42 k και όχι το LR με την μεγάλη μπαταρία ! Και εκεί ναι, οι πολλές διαφορές ουσίας αξίζουν τα 5 k !!!
Δεν περίμενα να τσιμπάτε τόσο εύκολα σε τέτοια μαρκετιστικα κόλπα του γεροΜαΣΚ ! -
@george1977 said in TESLA FORUM:
Ούτε fsd ανάρτηση?
Ούτε διπλά κρύσταλλα ?
Ούτε πίσω οθόνη ?
Λιγότερα ηχεία ?
Το θέμα είναι οτι το βασικό τεσλα με τα 37 k αντικατέστησε το πριμιουμ με την lfp μπαταρία των 42 k και όχι το LR με την μεγάλη μπαταρία ! Και εκεί ναι, οι πολλές διαφορές ουσίας αξίζουν τα 5 k !!!
Δεν περίμενα να τσιμπάτε τόσο εύκολα σε τέτοια μαρκετιστικα κόλπα του γεροΜαΣΚ !Εξυπνο είναι. Μέχρι να πάρει άδεια το FSD ,όπου το software defined car θα αποκτήσει βαθύτερο νόημα , θα πρέπει να συντηρηθεί η εταιρία.
Στα 38 το Υ με την LFP μπαταρία είναι απίστευτο value for money, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόταση στην αγορά αρκεί να χωράει στο parking.
Μεγαλυτερο φαουλ θα είναι οι νεες μπαταρίες 8L , όπου θα χρησιμοποιηθούν για να μεγιστοποιήσουν την κερδοφόρια παρά να δώσουν ένα πιο προσιτό ή τεχνολογικά άρτιο αυτοκίνητο στις φορτίσεις.
-
Οι διαστάσεις των τεσλα είναι απαγορευτικές για καθημερινή χρήση σε αστικό κύκλο στην Ελλάδα.
Εγώ αυτό το αντιστάθμισα με τον πλούσιο εξοπλισμό τους και την premium αίσθηση.
Γιατί μπορεί η τεσλα να μην είναι premium αλλά αν δείτε πόσο πουλάνε οι premium μάρκες τις εισαγωγικές πλαστικουρες τους, τα tesla φαίνονται από σειρά 5 και πάνω.
Αν μου κόψεις βασικά πράγματα θα μετρήσω περισσότερο το μεγάλο ντεσου του μεγέθους και της άβολης χρήσης τους.
Το καλοκαίρι μάλιστα η χρήση των τεσλα γίνεται ακόμα πιο δυσχερής.
Η πλήρης ηλιοροφή είναι ο ασφαλής τρόπος να κάψεις όλο το εσωτερικό.
Κάτι κινεζικές ανοησίες με σκέπαστρα με κλιπς είναι ανεπαρκείς.
Ωραία βόλταδικα αμάξια αλλά όχι για κύρια χρήση τελικά όπως όλα τα d segment πλην μεγάλων οικογενειών που δεν μπορούν να οργανώσουν τις αποσκευές τους. -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Οι διαστάσεις των τεσλα είναι απαγορευτικές για καθημερινή χρήση σε αστικό κύκλο στην Ελλάδα.
Εγώ ευτυχώς έχω πάρει το μικρό της και κυκλοφορώ άνετα

-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Η πλήρης ηλιοροφή είναι ο ασφαλής τρόπος να κάψεις όλο το εσωτερικό.
Κάτι κινεζικές ανοησίες με σκέπαστρα με κλιπς είναι ανεπαρκείς.
Ωραία βόλταδικα αμάξια αλλά όχι για κύρια χρήση τελικά όπως όλα τα d segment πλην μεγάλων οικογενειών που δεν μπορούν να οργανώσουν τις αποσκευές τους.Δεν με άκουσες να πάρεις λευκό εσωτερικο, που δεν καίει. Όσο για το σκίαστρο, έχει κατι καλά κινέζικα ηλεκτρικά με 300-400€, έχει βάλει ο φίλος με το ταξί. Κάνουν εξαιρετική δουλειά!
-
300€ για σκιαστρο; Από τι είναι; Μονωτικό για διαστημόπλοιο;
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
300€ για σκιαστρο; Από τι είναι; Μονωτικό για διαστημόπλοιο;
Πόσο να έχει δηλαδή? Δεν ειναι σκίαστρο, ολόκλη κατασκευή ειναι με διακόπτη, ηλεκτρικό μοτέρ, πλαίσιο κλπ.
-
Άλλο αυτό
TESLA FORUM