-
@dettol said in Xpeng forum:
@dg79 said in Xpeng forum:
s in talks with Volkswagen about acquiring a factory in Europe as the Chinese EV maker’s contract production in Austria runs out of capacity. The company’s exports hit a record 6,006 vehicles in April, up 62% year-over-year.
https://www.ft.com/content/c2586266-b18d-49c2-99b6-e151eec312f1?syn-25a6b1a6=1
Τι στο καλο; ποσες πωλησεις εχει η xpeng στην ευρωπη και χρειαζεται εργοστασιο; Εχεις δει νουμερα πωλησεων τους;
Δε βρίσκω κάτι σχετικό.
Μήπως από το εργοστάσιο της Αυστρίας κάνει εξαγωγή και σε άλλες περιοχές; -
s in talks with Volkswagen about acquiring a factory in Europe as the Chinese EV maker’s contract production in Austria runs out of capacity. The company’s exports hit a record 6,006 vehicles in April, up 62% year-over-year.
https://www.ft.com/content/c2586266-b18d-49c2-99b6-e151eec312f1?syn-25a6b1a6=1
Τι στο καλο; ποσες πωλησεις εχει η xpeng στην ευρωπη και χρειαζεται εργοστασιο; Εχεις δει νουμερα πωλησεων τους;
Δε βρίσκω κάτι σχετικό.
Μήπως από το εργοστάσιο της Αυστρίας κάνει εξαγωγή και σε άλλες περιοχές;Που να κανει εξαγωγες; Την αγορα της ευρωπης θα καλυψει με ενα εργοστασιο στην ευρωπη. Να παραγει στην αυστρια και να εξαγει στην ασια θα ειναι φοβερα κουφο. Στην αμερικη δεν μπορει να παει. Αυστραλια και καναδα τους καλυπτει με την παραγωγη της κινας. Το ιδιο και την υπολοιπη ασια.
-
Αδιανόητη καμπύλη φόρτισης. 20-75% @ 400kw
Ένα βανάκι έκανε το 1000km challenge σχεδόν στον ίδιο χρόνο με το model s, την ix3 και nio με battery swap. Τρομάζω τι θα κάνει το σεντάν της xpeng. -
Δλδ (αν δεν έκανα λάθος στις πράξεις) 3.5C φόρτιση μέχρι το 75% ;;; wow.
Τί ψύξη της έχουν βάλει ;Ελπίζω να δίνουν καλή εγγύηση.
-
-
@a-d-p said in Xpeng forum:
Το Xpeng P7+ στην Ελλάδα: Fastback πέντε μέτρων από 40.990 ευρώ
αμαξαρα και σε σουπερ τιμη! Το βανακι εχει καλυτερη καμπυλη, αλλα οχι οτι το σενταν ειναι χαλια. Απλα αντι για 400kw, κραταει "μονο" 350

Εψαξα και range test του bjorn και σε αντιθεση με αλλα κινεζικα, εχει νουμερα καταναλωσης πολυ κοντα στα τεσλα. Επομενως efficiency αναλογο με τεσλα + εξωπραγματικες ταχυτητες φορτισης = σουπερ για ταξιδια.Η xpeng θα ηταν η εταιρεια επιλογης μου για οχημα ληζινγκ. Για αγορα την φοβαμαι λιγουλακι ειναι η αληθεια
Mε τα 44 ομως πραγματικα αγοραζεις ΠΟΛΥ αυτοκινητο για τα λεφτα αυτα. -
Γιατι μονο 5 μετρα και οχι 6 μετρα ,να ειναι χορταστικο ρε παιδι μου
και το φερνουν και στην ελλαδα για να πουλησουν 2 αυτοκινητα τον χρονο.
Η βλακεια ειναι ανικητη. -
Η Xpeng εχει βλακεια;
-
@evmenis said in Xpeng forum:
Η βλακεια ειναι ανικητη.α. δεν κινουνται ολοι μεταξυ παγκρατιου και κολιατσου
β. μια πολυεθνικη εταιρεια δεν σχεδιαζει αυτοκινητα αποκλειστικα για την ελλαδα και ειδικα την αθηνα. Σοκαριστικο, το ξερω !
-
Εγώ πάντως βλέπω να κυκλοφορούν πολλά 5μετρα μοντέλα. Εντάξει, δε μένω στην Κυψέλη αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι εκεί.
-
Καλή τιμή πάντως. Οδηγικά δεν ξέρω, αλλά είναι εντυπωσιακό.
-
α. δεν κινουνται ολοι μεταξυ παγκρατιου και κολιατσου
β. μια πολυεθνικη εταιρεια δεν σχεδιαζει αυτοκινητα αποκλειστικα για την ελλαδα και ειδικα την αθηνα. Σοκαριστικο, το ξερω !και (εξόχως) γου. Η κινέζικη σχεδιαστική προσέγγιση ακολουθεί γενικά το αμερικάνικο δόγμα: size matters
-
@dstou said in Xpeng forum:
α. δεν κινουνται ολοι μεταξυ παγκρατιου και κολιατσου
β. μια πολυεθνικη εταιρεια δεν σχεδιαζει αυτοκινητα αποκλειστικα για την ελλαδα και ειδικα την αθηνα. Σοκαριστικο, το ξερω !και (εξόχως) γου. Η κινέζικη σχεδιαστική προσέγγιση ακολουθεί γενικά το αμερικάνικο δόγμα: size matters
η κινεζικη σχεδιαστικη προσεγγιση μας εχει δωσει ομως φοβερα πρακτικα μικρα αυτοκινητα και σε καλες τιμες.
-
Νομίζω οτι με το τελευταίο σχέδιο και γενικά σύνολο του dolphin hybrid τελειώνουν κ αυτές οι διαφοροποιήσεις.
Λίγο την εξωτερική σχεδίαση να κάνουν πιο Ευρωπαϊκή και έληξε. -
@jousis said in Xpeng forum:
Νομίζω οτι με το τελευταίο σχέδιο και γενικά σύνολο του dolphin hybrid τελειώνουν κ αυτές οι διαφοροποιήσεις.
Λίγο την εξωτερική σχεδίαση να κάνουν πιο Ευρωπαϊκή και έληξε.λιγο στις αναρτησεις θελουν δουλιτσα ακομα, τουλαχιστον στα φτηνα τους μοντελα. Στα ακριβα (πχ πανω απο 40-45.000) βαζουν αεραναρτησεις κτλπ και κρυβουν τις αδυναμιες τους.
Επισης, νομιζω οτι εχουν μια εμμονη με το υπερβολικα ελαφρυ τιμονι, πιθανοτατα επειδη θεωρουν οτι αυτο ισουται "ανεση" -
το ακούω για τις αναρτήσεις, αλλά δεν ξέρω. Δεν βλέπεις πως γκρινιάζει ο dimsabas και ψάχνει την βολταρέν σε κάθε ριβιού σοβαρού ευρωπαϊκού;

Το τιμόνι όμως είναι πρόβλημα. (σε όσα δοκίμασα, δλδ 3) εκτός απο ελαφρύ είναι και ασαφές, περίεργο.
Συμφωνώ. -
@evmenis said in Xpeng forum:
Η βλακεια ειναι ανικητη.α. δεν κινουνται ολοι μεταξυ παγκρατιου και κολιατσου
β. μια πολυεθνικη εταιρεια δεν σχεδιαζει αυτοκινητα αποκλειστικα για την ελλαδα και ειδικα την αθηνα. Σοκαριστικο, το ξερω !
Ποσα sedan ανω των 5 μετρων πουληθηκαν στην ελλαδα το 2025?
10 τεμαχια?
Δεν εχει νοημα να μπεις σε μια τοσο μικρη αγορα.
Μιλαμε για ενα κομματι της αγορας που πεθαινει (σε παγκοσμιο επιπεδο) και απλα δεν εχει νοημα στην σημερινη μορφη της αυτοκινησης. -
Αν μιλούσαμε για μια 5αρα ή για μια Ε Class θα είχαμε αυτήν την συζήτηση; Είναι αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (στις διαστάσεις τουλάχιστον). Ποιο είναι το πρόβλημα;
-
Δεν υπαρχει προβλημα ,απλα ειπα οτι ειναι μια βλακεια και μιση να φτιαχνουν τετοιου μεγεθους αυτοκινητα σημερα και σχεδον κωμικο να το φερνουν στην ελλαδα.
Αλλα δικα τους ειναι τα λεφτα ,μπορουν να τα καψουν οπως θελουν
-
Ακόμα και στην Ελλάδα πωλούνται 5 Series και E Class, αλλά τα εργοστάσια δεν σχεδιάζουν αυτοκίνητα για την αγορά της Ελλαδίτσας, η οποία έχει ασήμαντο μέγεθος. Για κάποιον που ταξιδεύει πάντως, ένα πεντάμετρο saloon είναι ιδανικό. Βέβαια όχι ηλεκτρικό, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Xpeng forum