-
@tkin73 said in Xpeng forum:
@dg79 said in Xpeng forum:
Πάλι φθηνά είναι, για αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους, εξοπλισμού, ισχύος, μεγάλης εγγύησης
Όσο μεγαλύτερη η εγγύηση τόσα περισσότερα χρόνια θα πληρώνεις 300 αρες για να την έχεις...
Ότι κάνει και η Τογιότα δηλαδή με την εγγύηση του 1εκ χλμ

Καταλαβαίνω το κράξιμο, αλλά αυτό γίνεται μόνο επειδή υπάρχει η τεσλα που έχει δείξει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Διαφορετικά θα συνεχίζαμε όλοι να πληρώνουμε χωρίς να φέρουμε αντίρρηση. Η byd τουλάχιστον έχει το σερβίς κάθε 2 χρόνια νομίζω. Δεν ξέρω τι πληρώνεις όμως, διότι δεν έχω πάει ακόμα.. -
και, επιτελους, ενα ακομα αυτοκινητο με σοβαρο mobile app. To μοναδικο πραγμα που δεν ειδα ειναι δυνατοτητα να αλλαζεις απο το app, τα αμπερ φορτισης.
-
Πάλι φθηνά είναι, για αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους, εξοπλισμού, ισχύος, μεγάλης εγγύησης
Όσο μεγαλύτερη η εγγύηση τόσα περισσότερα χρόνια θα πληρώνεις 300 αρες για να την έχεις...
Σωστά, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι οτιδήποτε μη αναλώσιμο δε θα επιβαρύνει.
-
Σωστά, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι οτιδήποτε μη αναλώσιμο δε θα επιβαρύνει.
Υποτίθεται ένα βασικό αφήγημα της ηλεκτροκινησης ήταν τέλος οι συντηρήσεις τέλος τα ετήσια έξοδα και εδώ πάμε για μεγαλύτερα έξοδα από θερμικά χωρίς να ξοδεύουν ούτε ευρώ σε αναλώσιμα! Μόνο για να "τσεκαρουν" ότι όλα πάνε καλά!
-
Υποτίθεται ένα βασικό αφήγημα της ηλεκτροκινησης ήταν τέλος οι συντηρήσεις τέλος τα ετήσια έξοδα και εδώ πάμε για μεγαλύτερα έξοδα από θερμικά χωρίς να ξοδεύουν ούτε ευρώ σε αναλώσιμα! Μόνο για να "τσεκαρουν" ότι όλα πάνε καλά!
Σιγα τα ωα. 40-50000€ αμαξια - ποιος θα κοιταξει το σερβις 300€; Στα θερμικα εχεις και αυτο (μινιμουμ), εχεις και τη βενζινη που πληρώνεις.
-
εδώ πάμε για μεγαλύτερα έξοδα από θερμικά χωρίς να ξοδεύουν ούτε ευρώ σε αναλώσιμα! Μόνο για να "τσεκαρουν" ότι όλα πάνε καλά!
Νομίζω ότι υπερβάλεις.
Δώσε μου ένα παράδειγμα, που ηλεκτρικό έχει ακριβότερο σέρβις από αντίστοιχο θερμικό. -
εδώ πάμε για μεγαλύτερα έξοδα από θερμικά χωρίς να ξοδεύουν ούτε ευρώ σε αναλώσιμα! Μόνο για να "τσεκαρουν" ότι όλα πάνε καλά!
Νομίζω ότι υπερβάλεις.
Δώσε μου ένα παράδειγμα, που ηλεκτρικό έχει ακριβότερο σέρβις από αντίστοιχο θερμικό.Νομίζω ότι καταλαβαίνεις το πνεύμα αυτών που λέω. Προσωπικά όσο είχα εγγύηση στο Σουζούκι 300αρα δεν πλήρωσα ποτέ αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.
Ας μείνουμε στο ότι στα περισσότερα ηλεκτρικά το κόστος σέρβις είναι σοβαρό παρα την σχετική απουσία αναλώσιμων.
Οι αντιπρόσωποι βλέπουν τα ηλεκτρικά σαν θερμικά στο θέμα σέρβις με μεγαλύτερο μάλιστα περιθώριο κέρδους. -

δοκιμαστικές πτήσεις
https://x.com/i/status/2046841417788764667The ground vehicle is built on an 800-volt extended-range electric (EREV) platform with over 1,000 km of total range. The air module is a six-rotor all-electric aircraft with a carbon fiber fuselage and dual-ducted rotors. It packs roughly 50 kWh of battery capacity into a compact airframe weighing around 700 kg — small enough to fit in the back of the large van.
The battery energy density exceeds 255 Wh/kg, and the ground vehicle can recharge the aircraft from 30% to 80% in just 18 minutes, supporting five to six complete flights before the mothership itself needs a top-up.
Flight controls use a four-axis single-joystick system, and Aridge claims most people can reach basic flight proficiency within about 10 minutes. The aircraft tops out at roughly 90 km/h (56 mph).
The entire package — ground vehicle and aircraft — is priced around 2 million yuan (~$300,000). Aridge has accumulated approximately 7,000 pre-orders and is targeting customer deliveries toward the end of 2026. The subsidiary raised $200 million in March and Xpeng has announced plans to take Aridge public.
For context, aviation battery supplier CALB started mass production of batteries specifically for Xpeng’s flying cars in March, another sign that the supply chain is materializing.
ΥΓ πιο σύντομα θα δούμε αυτό στην αγορά παρά νέο μοντέλο από τεσλα

-
-
Νομίζω ότι υπερβάλεις.
Δώσε μου ένα παράδειγμα, που ηλεκτρικό έχει ακριβότερο σέρβις από αντίστοιχο θερμικό.leapmotor t03 1ο σεβρις για αλλαγή φίλτρο καμπίνας 180€!

Συγγνώμη αλλά η italmotion aka Βασιλάκης σχεδόν αισχροκερδούν
-
@ss_76 said in Xpeng forum:
Νομίζω ότι υπερβάλεις.
Δώσε μου ένα παράδειγμα, που ηλεκτρικό έχει ακριβότερο σέρβις από αντίστοιχο θερμικό.leapmotor t03 1ο σεβρις για αλλαγή φίλτρο καμπίνας 180€!
Συγγνώμη αλλά η italmotion aka Βασιλάκης σχεδόν αισχροκερδούν
Δεν ειναι ακριβοτερο, απλα κανουν πολυ λιγοτερα πραγματα και χρεωνουν οτι θα χρεωναν και σε θερμικο

Καταλαβαινω παντως τι θελεις να πεις και οντως ειναι ενοχλητικο
-
Έχουν ανεβάσει τη τιμή της εργατοώρας και έχουν μια μακριά checklist, που χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, έτσι τα δικαιολογούν.
Είχε ανεβάσει κάποια στιγμή ο batterylife (Γερμανία, δεν είναι δηλαδη ελληνική επινόηση) "σέρβις" vw id7 μια πολυσέλιδη αναφορά με ελέγχους αυτό-εκείνο-το άλλο, συν κάτι χαζά αναλώσιμα 300-400 ευρώ, γεια σας, να μας ξανάρθετε.
Αν είναι ετήσιο δε το χωνεύεις εύκολα. Αν είναι στη διετία-τριετία με λίγη σόδα και εξασφαλισμένη την εγγύηση λες οκ. Άρχοντας η τέσλα σε αυτό, που δεν απαιτεί τέτοια "σέρβις".
-
Δεν ξέρω 180 ευρώ για φίλτρο καμπίνας που κάνει 10 ευρώ και ένα check list που ούτε καν ξέρουμε αν γινεται ειναι σχεδόν εξοργιστικο ειδικά αν μιλάμε κάθε χρόνο ανεξάρτητα χλμ. Και μιλάμε για αμάξι πόλης μικρό και φθηνό. Δλδ στα σουβ πόσα χρεώνουν;...στην διετία άντε να το καταλάβω τον έλεγχο...
-
110 ευρώ για ελέγχους και φιλτρο καμπίνας και βαλβολίνες

Γενικά ειναι εξαιρετικα ακριβα για το τίποτα
Αλλα ενταξει. Το πας για ελεγχους οσο ειναι στην εγγυηση και μετα για σας
ως ενα βαθμο το καταλαβαινω γιατι από κάπου πρέπει να εχουν και εσοδα
αλλα δεν μπορεις να χρεώνεις και οσα σου λειπουν, ιδιο ποσο με ενα service με λαδια ξυδια σε συμβατικο αυτοκινητο
ασε που εχουν βαλει σερβις καθε 10000χλμ ή ενα χρόνο!!! που προφανως δεν χρειαζεται τοσο συχνα ελενχο. απλα το κάνουν για να παιρνουν κανα φράγκο
αλλα γλιτωνω τοσα χρηματα σε βενζινες καθε χρόνο που ειλικρινα ενω ξερω οτι ειναι κλεψια, δεν χαλιεμαι και τοσο
-
Εχω ζήσεις τις εποχές που αλλάζαμε λάδια κάθε 2500 χλμ....
Θα σέβεστε...

-
Απαράδεκτες συμπεριφορές! Η φάση είναι πως οι περισσότερες Κινέζικες εταιρείες δίνουν από 5 έως 7 χρόνια εγγύηση, οπότε οι αντιπροσωπείες θα σε υπερχρεώνουν όλο αυτό το διάστημα.
Πέρα από το θέμα της εγγύησης, το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν και λίγα διαθέσιμα συμβατά αναλώσιμα/ ανταλλακτικά στην αγορά, οπότε και η εγγύηση να τελειώσει, πιθανότατα πάλι στον αντιπρόσωπο θα καταλήξεις.
Δε το συζητάμε να τους χρειαστείς για κάτι πιο σοβαρό...
-
-
XPeng (XPEV) is in talks with Volkswagen about acquiring a factory in Europe as the Chinese EV maker’s contract production in Austria runs out of capacity. The company’s exports hit a record 6,006 vehicles in April, up 62% year-over-year.
XPeng would also consider building an entirely new plant in Europe if the right acquisition doesn’t materialize. Notably, Cheng described Volkswagen’s existing factories as “a little bit old,” suggesting not all of VW’s idle capacity meets XPeng’s requirements for its newer EV models.
-
s in talks with Volkswagen about acquiring a factory in Europe as the Chinese EV maker’s contract production in Austria runs out of capacity. The company’s exports hit a record 6,006 vehicles in April, up 62% year-over-year.
https://www.ft.com/content/c2586266-b18d-49c2-99b6-e151eec312f1?syn-25a6b1a6=1
Τι στο καλο; ποσες πωλησεις εχει η xpeng στην ευρωπη και χρειαζεται εργοστασιο; Εχεις δει νουμερα πωλησεων τους;
-
Απλά ετοιμάζεται για αυτό που έχει στο μυαλό της μία μικρή Tesla
Xpeng forum