Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης
    • 1
    • 2
    • 1116
    • 1117
    • 1118
    • 1119
    • 1120
    • 1121
    • 1118 / 1121
    Περί αυτοκίνησης
    183
    22410
    998839
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dg79 @jousis last edited by

@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Αν γεμίσει η αγορά φτηνά ιισετρίο θα πάρουν όλοι και τέλος.

69e35947-9606-4560-9b8c-790d0546e620-εικόνα.png

Και θα περάσουν λίγα χρόνια ακούγοντας οτι το ιιισετρίο του γείτονα δεν έβγαλε ούτε 1 βλάβη 20 χρόνια μετά

e56f9362-c112-47bf-8b3b-fd83f1f03a80-εικόνα.png

ΥΓ δυναμική τιμολόγηση υπάρχει ήδη. Παραδείγματα happy hours σε καφετέριες και μπαρ σε ώρες που βαράνε μύγες, cinema - θέατρο μεσοβδόμαδα, γυμναστήρια για πρωινές - μεσημεριανές ώρες

J 1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • J
        jousis @dg79 last edited by

@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

ιισετρίο θα βλέπετε και στον ύπνο σας σε λίγο καιρό. EρχόμαC3e.
        08bd2748-5838-4044-87fa-c7bf0d012a00-image.png

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • cirus
          cirus @piliourits last edited by cirus

@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Το παραπάνω βίντεο λέει όλα όσα οι εταιρείες κάνουν λάθος σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.
          Μπορεί να εκληφθεί (από τις εταιρείες και τους καταναλωτές) με δύο τρόπους:

1. Αυτά τα λένε οι κομμουνισταί

2. Οι νομοθέτες, δηλαδή οι τοπικές κυβερνήσεις και η ΕΕ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, τα δίκτυα πώλησης, οι πάροχοι ενέργειας, οι πάροχοι φόρτισης, να διορθώσουν όλα αυτά που κάνουν λάθος και να σταματήσουν την παραπληροφόρηση των πελατών τους και από κοινού να αποφασίσουν πώς θα έχουν για όλους, ειλικρινή και ισότιμη αντιμετώπιση, όπου η αισχροκέρδεια θα σταματήσει.

Τι λέτε πως θα συμβεί;

(Είναι «διασκεδαστικό» πως όλοι παραπονιούνται όταν διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της σημερινής υποτιθέμενης «ελεύθερης οικονομίας»)

Ειχα ξεκινησει να το βλεπω χτες το βραδυ και το παρατησα. Το σχολιο σου ομως με εκανε να το τελειωσω. Ημουν περιεργος να δω τι το φοβερο και τρομερο ειπε 🙂
          Γενικα μου ειναι συμπαθης αυτος ο τυπος, διοτι εχει ευφραδεια λογου, αλλα ψιλοβαριεμαι στην πορεια, διοτι λεει τα ιδια και τα ιδια μεσα στο βιντεο, το οποιο γινεται μεγαλυτερο σε διαρκεια απο οτι χρειαζεται.

Για να δουμε τι λεει:

• λενε ψεμματα οι κατασκευαστες για τα νουμερα

Ισχυει γενικα για ολα τα οχηματα. Το ξερουμε πολυ καλα οτι στο θεμα εμβελειας, αν και ο κυκλος wltp ειναι ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση, σε σχεση με τον nedc, παλι βγαζει νουμερα υπερβολικα αισιοδοξα. Το ιδιο ισχυει τοσο για θερμικα οσο και για ηλεκτρικα οχηματα, απλα στα ηλεκτρικα ο ανεφοδιασμος ειναι πιο "δυσκολος"/πολυπλοκος

Εχει δικιο και για την ιπποδυναμη, αλλα αυτο παλι δεν αφορα μονο τα ηλεκτρικα. Οταν λεμε πχ οτι ενα τιγκουαν εχει 150 ιππους και Χ ροπη, υπαρχει παντα η παραδοχη οτι αυτην την ισχυ την βγαζει σε συγκεκριμενο φασμα rpm. Επομενως δεν βλεπω ποια η διαφορα με τα ηλεκτρικα. Προφανως ειναι τελειως αστειο το παραδειγμα που λεει με την ταυκαν. Η τεσλα για να αποφυγει αυτο το ζητημα (και νομιζω εχω δει και αλλους να κανουν το ιδιο) σου λεει απλα χρονο 0-100km/h

• αφιερωνει αρκετο χρονο στην διαφορα κοστους ρευματος μεταξυ σπιτιου και dc

προφανως δεν λεει ψεμματα και ειναι υπαρκτη η διαφορα, αλλα δεν ειναι κατι το οποιο το θεωρουμε και μεγα σκανδαλο. Στην αγγλια οντως η διαφορα ειναι χαοτικη, αλλα υπαρχει λογος. Εχουν δυναμικη τιμολογηση (αυτο που ηρθε τωρα και σε εμας σιγα σιγα) στο οικιακο ρευμα το οποιο στην ελαχιστη του τιμη, μπορει να ειναι φοβερα χαμηλο (αναφερει την octopus με το 0.03gbp). Αυτο που δεν λεει ομως ειναι οτι το οικιακο ρευμα, τις ωρες αιχμης φτανει 0.80gbp.

Επισης, μας αρεσει ή οχι, η dc φορτιση ειναι υπηρεσια. Θεωρω οτι αν γκρινιαζουμε για το κοστος της ειναι σαν να γκρινιαζουμε γιατι μας χρεωνει το φιλετο μοσχαρι στο εστιατοριο 20 ευρω (λεω τωρα τυχαια νουμερα), ενω το αγοραζουμε απο το σουπερμαρκετ 3 ευρω.
          Στην τελικη, τα νουμερα του κοστους dc ειναι γνωστα και κανενας δεν μπορει να ισχυριστει οτι παραπλανηθηκε. Θεωρω ομως οτι οντως θα ηταν καλυτερα, αν υπηρχε δυνατοτητα δυναμικης τιμολογησης και των dc φορτισεων. Ποιος το κανει ηδη αυτο;εμμμ. Μονο η τεσλα στους superchargers της.

Προφανως θα ηταν πολυ καλο να μειωθει το κοστος δημοσιας φορτισης, αλλα δεν μπορει να κατηγορησει κανεις οτι υπαρχει καποια παραπλανηση. Οι τιμες ειναι γνωστες.

• "το αυτοκινητο δεν φορτιζει με την ισχυ που ισχυριζεται ο κατασκευαστης"

η απντηση εδω ειναι RTFM! Προσωπικα εχω γραψει ΠΑΡΑ πολλες φορες για την σημασια της καμπυλης φορτισης και οτι θα πρεπει ο χρηστης να ειναι ενημερος. Προφανως και υπαρχουν περιπτωσεις οπου η δυσλειτουργια οφειλεται στους φορτιστες, αλλα (με εξαιρεση τον sc στο golden hall 😄 ) αυτο ειναι σπανιο.
          Αν καποιος κανει σταυροφορια αυτο το ζητημα, τοτε απλα αποκαλυπτει την αγνοια του.

• "γιατι αναφερουν οι κατασκευαστες τιμες εμβελειας βασει του 100% της μπαταριας, αλλα οι χρονοι φορτισης που δινουν ειναι 10-80%;"

σε αυτο δεν θα το αξιωσω καν να δωσω απαντηση. Εισαι χαζος αγορι ή/και λαικιζεις. Παμε παρακατω.

• αναφερει οτι θα ηθελε να λενε οι κατασκευαστες καταναλωση/εμβελεια σε ταχυτητες αυτοκινητοδρομου.

Νομιζω ολοι συμφωνουμε με αυτο το σημειο και για αυτον τον λογο δινουμε τοση σημασια σε 120-130km/h range tests που κανει ο bjorn, o battery life και αλλοι.
          Επισης εχει δικιο οτι τα νουμερα του EPA ειναι πιο ρεαλιστικα απο τα WLTP.

Συμπερασμα; 4 key points σε βιντεο 25' , ολα γνωστα και πολυσυζητημενα, απο τα οποια μονο στο 1 ειχε δικιο. Νομιζω θα κανω αρκετο καιρο να ξαναδω βιντεο του.

Το βιντεο εχει οντως ενδιαφερον για καποιον που δεν εχει ακουσει σχεδον τιποτα γυρω απο τα ηλεκτρικα οχηματα, αλλα για οσους εχουν ασχοληθει, θεωρω οτι δεν προσφερει καποια νεα πληροφορια.
          Με ενοχλει παρα πολυ ομως αυτη η (θεωρω) ψευτικη αγανακτηση του.

Δυναμική τιμολόγηση λέει... Πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια!...

φυσικα και το ειχαμε σκεφτει και φυσικα ισχυει σε ολες τις υπηρεσιες

Το να βαλει κάποιος ενα ΤΑΧΥ-φορτιστη στην μεση του πουθενα και να ειναι γρηγορος εχει ενα αρκετα μεγαλο κόστος

επίσης δεν το βάζει για την ψυχη της μανας του ουτε γιατι κοπτεται να φορτιζεις εσυ και ο καθένας το ηλεκτρικο αμαξι του

το κάνει για το κέρδος και γιατι επιδοτειται (κερδος και παλι, οχι γιαννης, γιαννακης)

γιατι αν πας να φας πρωινο με αυγα στην Καλδερα της Σαντορινης τον αυγουστο θα πληρώσεις 50 ευρω το ματι και αν πας στο ιδιο μαγαζι στην ιδια τοποθεσια τον Δεκεμβρη θα το πληρώσεις 10?

γιατι αντιστοιχα σε αλλο μαγαζι χωρις θέα θα το πληρωσεις 5 ?

και αν πας στο σουπερμαρκετ θα παρεις την 6δα αυγα 2ευρω και θα το φτιαξεις μονος σου σπιτι

Το παραπανω παραδειγμα με το αυγό τι ειναι? Δεν ειναι δυναμική τιμολόγιση?

Αλλα στο ρευμα μας ενοχλει σαν υπηρεσια αλλα στα υπολοιπα οχι?

νταξει να θελουμε να ειναι φτηνοτερα το καταλαβαινω και το υποστηρίζω. Αλλα να τα θελουμε ολα τσαμπα ειναι λιγο περιεργο

Cirus the virus

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • D
            dettol @jousis last edited by

This post is deleted!
            • D

την σημασια της καμπυλης φορτισης και οτι θα πρεπει ο χρηστης να ειναι ενημερος.

Πρέπει να μειωθεί η τριβή του νέου χρήστη για να γίνει mainstream η ηλεκτροκίνηση.
              Πρέπει (πχ) ο φορτιστής να πληρώνεται με κάρτα, -αν χρειάζεται- να του λέει (πχ) "ξέρετε, το ιιιι-σετρίο σας δεν υποστηρίζει 999kW, πηγαίνετε στον δίπλα φορτιστή", κτλ.

Πρακτικά βέβαια, όλα αυτά δεν μπλοκάρουν κάτι ακόμα, το μόνο που κρατάει πίσω την ηλεκτροκίνηση είναι η τιμή αγοράς.
              Αν γεμίσει η αγορά φτηνά ιισετρίο θα πάρουν όλοι και τέλος.
              Και θα φορτίζουν σε DC με τιμή βενζίνης και θα λένε κ ευχαριστώ.

Και θα περάσουν λίγα χρόνια ακούγοντας οτι το ιιισετρίο του γείτονα δεν έβγαλε ούτε 1 βλάβη 20 χρόνια μετά και οτι ακομα η μπαταρία μια χαρά κρατάει ("εγώ όπου πήγαινα πάω") και όπως λέει σήμερα οτι τα τουότα είναι σκυλιά, έτσι θα λέει και για το ιιισετρίο.

Αν η μπαταρία απο 99% πήγε 83% υγεία δεν θα παίζει κανένα ρόλο. Αυτά είναι για εμάς τους περίεργους.

θεωρω οτι εχεις δικιο στα περισσοτερα απο οσα λες. Γινεται μια παρανοηση ομως απο πολυ κοσμο. Προσπαθουν να μεταφερουν τις γνωσεις τους απο τα θερμικα, αυτουσιες στα ηλεκτρικα. Δυστυχως δεν γινεται αυτο.
              Οι γονεις μας ειχαν θερμικα και ισως και οι παππουδες. Αυτο σημαινει οτι υπαρχει μια συσσωρευμενη γνωση, σχεδον υποσυνειδητη, η οποια εχει μεταφερθει μεσω των γενεων. Επομενως δεν ειναι οτι τα "θερμικα ειναι απλα και ευκολα", ενω τα "ηλεκτρικα ειναι δυσκολα στη χρηση", απλα τα θερμικα τα ξερουμε ηδη.
              Δεν γινεται να περιμενει καποιος να μαθει τον τροπο χρησης των ηλεκτρικων, χωρις να ψαξει καμμια πληροφορια και να του ερθουν ολα ετοιμα στο πιατο.

Η μεταβαση θα γινει σταδιακα. Δεν ξερω μεχρι τι ποσοστο θα φτασουν τα ηλεκτρικα επι του στολου, αλλα σιγουρα δεν θα γινει απο τη μια μερα στην αλλη.

Επισης, σταδιακα θα βελτιωνονται οι μπαταριες και οι καμπυλες φορτισης, επομενως οι αποριες του τυπου "μα αφου μου ειπε ο πωλητης οτι μπορω να φορτισω με 200kw, γιατι φορτιζω μονο με 50;" θα μειωθουν. Τελος, το plug and charge, autocharge ή οπως αλλιως το λεει ο καθενας, οπου κουμπωνεις και ξεκιναει η φορτιση, θα μας βγαλει απο τον χαμο που ισχυει τωρα με τα applications.

Δεν θεωρω οτι βρισκομαστε στο σταδιο early adoption, αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορει να ειναι κανεις τελειως yolo οταν αγοραζει ηλεκτρικο οχημα.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
              • kilomeater
                kilomeater last edited by

Μεσα στο πρωτο δεκαημερο που πηρα το ηλεκτρικο, φαγωθηκε η γυναικα να παμε ενα τριημερο καπου 400 χλμ μακρυα.

Πρωτο ταξιδι, 3 χωρες (Ολλανδια Βελγιο Γερμανια) με αρνητικες θερμοκρασιες και μηδεν εμπειρια σε ηλεκτρικο σε ταξίδι, καμια προηγούμενη φόρτιση σε public charger , τι καμπύλες ...- μονο ειχα κανει μια δοκιμη το προηγουμενο απογευμα σε ενα tesla supercharger αν κουμπωνει κανονικα, αλλα για 5 λεπτά ολο και όλο .

Το συμπερασμα μου ηταν ' πολυ κουβεντα για το τιποτα', ολα εξελίχθηκαν αβίαστα και εμαθα στην πραξη ευκολα. Πχ FastNed δικτυο , την πρωτη φορα που κουμπωσα μου εβγαλε τα μηνυματα να γραφτω για να μαθει το αμαξι, τη δευτερη απλα κουμπωνεις και δεν κανεις τιποτα, αναγνωριζει το αμαξι , φορτιζει πληρωνει μονο του, ουτε κινητο δε χρειαστηκε να βγαλω. Σε κανα αλλα δυο δικτυα που κουμπωσα πανευκολα επίσης . Οπου βενζιναδικο και φορτιστες 250-400 και επιπλεον charging spots στο δρομο στο πουθενα .

Οπως λενε, η ζωή ειναι μικρή για να ανησυχείς για τα πάντα, που θα φορτίσω, μεταπώληση κτλ . Η ηλεκτροκίνηση ειναι ενα ακομα (ωραίο) κεφάλαιο της αυτοκίνησης , ας το χαρούμε όσο μπορούμε

J 1 Reply Last reply Reply Quote 9
                • J
                  jousis @kilomeater last edited by jousis

@kilomeater said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Πρωτο ταξιδι ...
                  την πρωτη φορα που κουμπωσα μου εβγαλε τα μηνυματα να γραφτω για να μαθει το αμαξι, τη δευτερη απλα κουμπωνεις και δεν κανεις τιποτα,
                  ...
                  πολυ κουβεντα για το τιποτα

Είδες @dettol , σε άλλες χώρες ήδη πέρασαν στο στάδιο yolo 😉
                  Σε 4-5 χρόνια κι εδώ (ας πούμε) οι μόνοι που θα γκρινιάζουν για την ηλεκτροκίνηση θα είναι κάτι ακατούρητοι μπάρμπες.
                  Που κ αυτοί θα πάρουν ηλεκτρικό για να λένε "εγώ δεν σταματάω λόγω προστάτη, για να φορτίσω σταματάω" 😂

D 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                  • D

@kilomeater said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Πρωτο ταξιδι ...
                    την πρωτη φορα που κουμπωσα μου εβγαλε τα μηνυματα να γραφτω για να μαθει το αμαξι, τη δευτερη απλα κουμπωνεις και δεν κανεις τιποτα,
                    ...
                    πολυ κουβεντα για το τιποτα

Είδες @dettol , σε άλλες χώρες ήδη πέρασαν στο στάδιο yolo 😉
                    Σε 4-5 χρόνια κι εδώ (ας πούμε) οι μόνοι που θα γκρινιάζουν για την ηλεκτροκίνηση θα είναι κάτι ακατούρητοι μπάρμπες.
                    Που κ αυτοί θα πάρουν ηλεκτρικό για να λένε "εγώ δεν σταματάω λόγω προστάτη, για να φορτίσω σταματάω" 😂

Σωστό αλλά
                    Έχουν καλύτερη υποδομή, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά
                    Ο αγαπητός kilomeater θα έλεγα ότι απέχει πολύ από τον μέσο οδηγό αυτοκινήτου. Μια βόλτα από το νήμα home automation αρκεί για να πειστεί κανείς 😁

• O
                      otso last edited by otso

MIA ερωτηση μονο ολα αυτα που περιγραφετε που τραβανε λεφτα απο τον λογαριασμο σας χωρις καρτες χωρις ελεγχο , οχι μονο τα ηλεκτρικα αλλα και παγιοι λογαριασμοι κτλ μεχρι τσιπακι κατω απο επιδερμιδα εχουν οι σουηδοι , αντι για καρτα η κινητο , ο θαυμαστος αυτος νεος κοσμος , ποσους λογαριασμους εχετε ; σε μια η διαφορετικες τραπεζες , τα εσοδα που πανε ; εχετε τροφοδοτη λογαριασμο ; τα ελεγχετε η τα εχετε στον αυτοματο ;
                      υπαρχει περιπτωση να σας μπλοκαρουν αποκλεισουν για καποιο λογο ; εχετε σκεφτει αυτην την περιπτωση ; εχετε σκεφτει ενναλακτικη λυση ; η εχετε τεραστια πιστη στο συστημα ;
                      Προσωπικα εχω αρχισει και χανω τον ελεγχο , και θελω να εχω απολυτο ελεγχο στα χρηματα μου , γιατι δεν μου τα χαριζει κανενας .
                      Οποιος θελει απανταει δεν θελω να μαθω τι κανει ο καθενας .
                      Εγω βασικα ειμαι της λογικης Κρουζερ .
                      Αυτο με τους γαλλους δικαστες που τους απεκλεισαν οι αμερικανοι απο το σουιφτ για να μαθουν να μην βγαζουν ενταλμα στον μπιμπι , με κανει και ανατριχιαζω , αλλο αν κουτορνιθια εδω μεσα πανηγυριζαν .

J D kilomeater 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                      • J
                        jousis @otso last edited by

@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

εχετε σκεφτει αυτην την περιπτωση ; εχετε σκεφτει ενναλακτικη λυση ;

Αμέ.

aae96392-8b6d-41ac-b257-891605756c7c-image.png

Και με λίγο δόση χαβαλέ...
                        Εσύ ξεκίνησες σκάψιμο για να βρεις πετρέλαιο και κατασκευή κλασματικού πύργου ή βασίζεσαι στον μυτιλιναίο; 😀

• A
                          axel12p last edited by

Kilo, έχεις δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι;

kilomeater 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • D
                            dettol @otso last edited by

MIA ερωτηση μονο ολα αυτα που περιγραφετε που τραβανε λεφτα απο τον λογαριασμο σας χωρις καρτες χωρις ελεγχο , οχι μονο τα ηλεκτρικα αλλα και παγιοι λογαριασμοι κτλ μεχρι τσιπακι κατω απο επιδερμιδα εχουν οι σουηδοι , αντι για καρτα η κινητο , ο θαυμαστος αυτος νεος κοσμος , ποσους λογαριασμους εχετε ; σε μια η διαφορετικες τραπεζες , τα εσοδα που πανε ; εχετε τροφοδοτη λογαριασμο ; τα ελεγχετε η τα εχετε στον αυτοματο ;
                            υπαρχει περιπτωση να σας μπλοκαρουν αποκλεισουν για καποιο λογο ; εχετε σκεφτει αυτην την περιπτωση ; εχετε σκεφτει ενναλακτικη λυση ; η εχετε τεραστια πιστη στο συστημα ;
                            Προσωπικα εχω αρχισει και χανω τον ελεγχο , και θελω να εχω απολυτο ελεγχο στα χρηματα μου , γιατι δεν μου τα χαριζει κανενας .
                            Αυτο με τους γαλλους δικαστες που τους απεκλεισαν οι αμερικανοι απο το σουιφτ για να μαθουν να μην βγαζουν ενταλμα στον μπιμπι , με κανει και ανατριχιαζω , αλλο αν κουτορνιθια εδω μεσα πανηγυριζαν .

Θα απαντήσω σοβαρά, αν και δεν ξέρω ποσο ειλικρινής είναι η ερώτηση.
                            Εχω λογαριασμό Revolut και χρησιμοποιώ την κάρτα αυτή όπου είτε έχω αμφιβολίες είτε θέλω να έχω απόλυτο έλεγχο (notifications) για όλες τις χρεώσεις.

• katafractos17
                              katafractos17 last edited by

Εγώ έχω μια προπληρωμένη και τις βάζω όσα λεφτά χρειάζεται.
                              Έχω και Revolut όμως. Είναι καλύτερα λέτε;

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                dettol @katafractos17 last edited by

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Με εκνευρίζουν οι ελληνικές προπληρωμένες διότι αν θυμάμαι καλά σε χρεώνουν κατά την φόρτιση τους με χρήματα. Η Revolut θεωρώ ότι είναι αξιόπιστη και έχεις απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συναλλαγές. Επισης, τα refunds γίνονται πολύ γρήγορα.

katafractos17 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • kilomeater
                                  kilomeater @axel12p last edited by

@axel12p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Kilo, έχεις δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι;

Ναι έχω. Μάλιστα το wallbox εγκαταστάθηκε 4 μήνες
                                  Πριν την άφιξη του ηλεκτρικού (το οποίο καθυστέρησε πολύ για γραφειοκρατικούς λόγους ) με αποτέλεσμα να είμαι με τη βενζίνα και το wallbox

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • kilomeater
                                    kilomeater @otso last edited by

Διάφορες τράπεζες σε τρεις χώρες 😊
                                    Για αμφίβολες συναλλαγές η revolut μιας χρήσης είναι καλή , ενώ και οι περισσότερες συστημικές πλέον απενεργοποιούνται μέσω app οπότε μια ελληνική πιστωτική πχ την ανοίγω μόνο αν χρειαστεί προσωρινά

Σχετικά με την εμπιστοσύνη στο σύστημα , υπάρχει και το BTC ως mitigation

Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάω πάρα πολύ σπάνια τις χρεώσεις στην τράπεζα , αλλά έχω εμπιστοσύνη στη σύζυγο που πιάνει το μάτι της καλύτερα κάτι τέτοια (συν ότι ξέρει τα άπειρα μικρό transactions καλύτερα ενώ εγώ θα ρώταγα τι είναι αυτό το είναι το άλλο) .
                                    Στο βαθμό που μπορώ αντιστέκομαι στις πάγιες εντολές εκτός από τα utilities .

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                    • kilomeater
                                      kilomeater last edited by

Το καλό του πρώτου μου ταξιδιού με αυτές τις συνθήκες που έγραψα είναι ότι έθεσε χαμηλά τις προσδοκίες και από εκεί και πέρα είχα μόνο θετικές εκπλήξεις

Έβλεπα λοιπόν σε αυτό το πρώτο ταξίδι κάτι μεσες καταναλώσεις 23-24 kWh/100 και γενικά την πρόβλεψη από αισιόδοξη να πέφτει σε ρεαλιστικά επίπεδα ως ανωτέρω . Δεν με ανησύχησε γιατί είχα ακουστά ότι με το κρύο πέφτουν κάπως και δεν είχα αξιολογήσει ως μέγα ανάγκη κατά την επιλογή αμαξιού ποιο είναι το σούπερ efficient, λέω οκ έτσι παίζει έτσι θα το αντιμετωπίσω
                                      Όσο ο καιρός έφτιαχνε έκτοτε είδα μεγάλες αναβαθμίσεις στην κατανάλωση . Τώρα τελευταία που έχει κάτι 15C όμορφα , αστικές μετακινήσεις με το γνωστό ψόφιο τρόπο που οδηγάω είναι στα 15kWh , τεράστια διαφορά δηλαδή . Δεν τα είχαμε με τις βενζίνες αυτά 😊

• katafractos17
                                        katafractos17 @dettol last edited by

@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Με εκνευρίζουν οι ελληνικές προπληρωμένες διότι αν θυμάμαι καλά σε χρεώνουν κατά την φόρτιση τους με χρήματα. Η Revolut θεωρώ ότι είναι αξιόπιστη και έχεις απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συναλλαγές. Επισης, τα refunds γίνονται πολύ γρήγορα.

Πλέον δε σε χρεώνουν για τη φόρτιση.
                                        Παλιά ναι το έκαναν και το θεωρούσα πραγματικά ληστεία, αλλά τώρα αναγκάστηκαν λόγω νόμου νομίζω και το σταμάτησαν.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • J
                                          jamesd last edited by jamesd

Μια οπτική για την προοπτική της ηλεκτροκίνησης είναι ότι ο πόλεμος προκαλεί ήδη διαρθρωτική αλλαγή στη ζήτηση για πετρέλαιο η οποία πρόκειται να αλλάξει-μειωθεί κυρίως στις μεταφορές. Ο κόσμος πλέον δεν θέλει εξάρτηση από τις τιμές του καυσίμου των αυτοκινήτων με ΜΕΚ και ο πόλεμος πρόκειται να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Φανταστική εξέλιξη αν ισχύσει.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                          • piliourits
                                            piliourits last edited by

Τη λογική με την οποία αποκόπτετε τελείως το κόστος καυσίμων από το κόστος του ηλεκτρισμού, μπορείτε να την εξηγήσετε;

Εκτός αν πάμε στη κατάσταση που θα στερέψουν τα βενζινάδικα, όπως βλέπουμε στην Ασία, αλλά δεν θα διακοπεί η ρευματοδότηση.

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1116
                                            • 1117
                                            • 1118
                                            • 1119
                                            • 1120
                                            • 1121
                                            • 1118 / 1121