-
@bekiaris said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
@fanis75 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Βλεποντας καθε μερα την κινηση θα επιμεινω στο 95% των ιδιοκτητων αυτοκινητου. Γενικα, οποιος μενει Αθηνα και επιμενει σε τρατα χρηζει ψυχολογικης εξετασης! Και μονο λογω μολυνσης θα επρεπε να απαγορευτουν ΟΛΑ (ιχ, ταξι, λεωφορεια, κλπ) τα θερμικα οχηματα απο το λεκανοπεδιο.
χαχα το γύρισες σε ακραίως υποστηρικτής της Ηλεκτροκίνησης!!! πάρτο χαλαρά ρε αδερφέ, μαζί σου είμαστε, αλλά οχι και έτσι...
Παντα ημουν υπερμαχος της ηλεκτροκινησης. Απο το 2013 που οδηγησα 1η φορα το i3. Απλα πλεον ειναι προσιτη για τον καθενα και με τοσες υποδομες που δεν χρειαζεται κανενας συμβιβασμος.
-
Παντα ημουν υπερμαχος της ηλεκτροκινησης. Απο το 2013 που οδηγησα 1η φορα το i3. Απλα πλεον ειναι προσιτη για τον καθενα και με τοσες υποδομες που δεν χρειαζεται κανενας συμβιβασμος.
τι μου θυμίζεις τώρα, αυτο το αμάξι το λατρεύω. Εχω δει κάτι βιντεάκια στο ιντερνετ πυο βάζουν μεγαλύτερη Catl μπαταρία με επιτυχία, αφου κάποια στιγμή έψαχνα μήπως κανένας στην Ελλάδα το κάνει για να πάρω κανά μεταχειρισμένο (με ηλιοροφή του γουστάρω αφάνταστα) και την αλλάξω (την μπαταρία) στο μέλλον. Δεν βρήκα κάτι δυστυχώς
-
Χτες πχ εκλεισα τον φορτιστη απο το σπιτι ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι διαθεσιμος.. πηγα, το άφησα να φορτισει, εκανα τις δουλειες μου, πηγα σπιτι, εφαγα, ξαπλωσα και οταν ξυπνησα πηγα και το πηρα.
Καμία σχέση δηλαδή με αγχωτικές καταστάσεις που φαντασιωνονται ορισμένοι

Αν σε βολεύει αυτή η κατάσταση, δε χρειάζεται καν να βάλεις και εγκατάσταση wallbox σπίτι.
Με 25€ πχ ετήσια συνδρομή στην incharge (πιστεύω κι άλλοι πάροχοι θα έχουν κάτι παρόμοιο) έχεις χρέωση 0,37 τη κιλοβατώρα.
Wallbox + εγκατάσταση θα σου πάρει χρόνια να το κάνεις απόσβεση, αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα το χρόνο. -
-
@a-d-p said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
κατάσταση φόρτισης
Θα αρχίσουν τώρα να βάζουν χαζομάρες όλοι; Καήκαμε.
Τουλάχιστον αυτή η αηδία των κινέζων δεν σου μαμάει την αεροδυναμική σαν αυτήν της σεξοβόμβας

-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προφανώς με τις τωρινές τιμές των καυσίμων οι τιμές αλλάζουν, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα ρεύματα, αφού όπως έγραψαν κάποιοι εδώ μέσα δεν ισχύουν τα σταθερά τιμολόγια. όσο συνεχίζεται η κατάσταση.
δεν ισχύουν? εγώ είμαι σε σταθερό protergia στα 0.119 και βγήκε ο λογαριασμός κανονικά. δεν έχω κάποια ενημέρωση ότι έσπασαν τα συμβόλαια στα σταθερά, μόνο τα καινούργια συμβόλαια είναι όντως πιο υψηλά
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προφανώς με τις τωρινές τιμές των καυσίμων οι τιμές αλλάζουν, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα ρεύματα, αφού όπως έγραψαν κάποιοι εδώ μέσα δεν ισχύουν τα σταθερά τιμολόγια. όσο συνεχίζεται η κατάσταση.
δεν ισχύουν? εγώ είμαι σε σταθερό protergia στα 0.119 και βγήκε ο λογαριασμός κανονικά. δεν έχω κάποια ενημέρωση ότι έσπασαν τα συμβόλαια στα σταθερά, μόνο τα καινούργια συμβόλαια είναι όντως πιο υψηλά
Ετσι γράφτηκε εδώ μέσα από κάποιους.
Εγώ έχω πράσινο ΔΕΗ και δεν ασχολούμαι με το αθλημα.
-
Ετσι γράφτηκε εδώ μέσα από κάποιους.
Εγώ έχω πράσινο ΔΕΗ και δεν ασχολούμαι με το αθλημα.
και το 22 πάντως κάποιοι πονηροί πάροχοι είχαν σπάσει συμβόλαια, νομίζω στους όρους των σταθερών συμβολαίων υπάρχει μία ειδική ρήτρα που ο πάροχος έχει το δικαίωμα να διακόψει το σταθερό υπό κάποιες συνθήκες αλλά ο πελάτης μπορεί να αποχωρήσει μετά χωρίς να πληρώσει τη ρήτρα αποχώρησης. Η ΔΕΗ πάντως δεν τα είχε σπάσει, ίσως ήταν η μοναδική. Για αυτούς που έχουν ηλεκτρικό, η τιμή του ρεύματος είναι πολύ σημαντική.
-
εγω εχω enerwave σταθερο και κανενα συμβολαιο δεν μου εσπασαν. Ας γραψει ενας που του εσπασαν το συμβολαιο να τον ρωτησουμε σχετικα. Γιατι εγω δεν ξέρω κανεναν
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
εγω εχω enerwave σταθερο και κανενα συμβολαιο δεν μου εσπασαν. Ας γραψει ενας που του εσπασαν το συμβολαιο να τον ρωτησουμε σχετικα. Γιατι εγω δεν ξέρω κανεναν
Και εγώ enerwave σταθερό, κανονικά ισχύει.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και εγώ enerwave σταθερό, κανονικά ισχύει.
Αυτά τα συμβόλαια δεν έχουν κλίμακες αν κανείς μεγαλύτερη κατανάλωση πληρώνεις παραπάνω κάθε επιπλέον κιλοβατώρα;
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτά τα συμβόλαια δεν έχουν κλίμακες αν κανείς μεγαλύτερη κατανάλωση πληρώνεις παραπάνω κάθε επιπλέον κιλοβατώρα;
Αυτό που έχω όχι, δεν έχει κλιμακα.
-

Οι φωτο (14/4 13:00, οπως αναφερει το ποστ) ειναι απο το γκρουπ της ηλεκτροκινησης στο fb. Ανεβασαν τις φωτο αυτο για να δειξουν οτι υπηρχε ουρα, αλλα στο βενζιναδικο και οχι στους φορτιστες.
Εγω θα πω κατι λιγο διαφορετικο. Η επιστροφη μετα απο τις διακοπες του πασχα ειναι με διαφορα η "χειροτερη" απο τις εξοδους/επιστροφες εκδρομεων, διοτι ειναι η πιο μαζικη και συγκεντρωμενη σε λιγα 24ωρα, κινηση οχηματων στην ελλαδα. Εχει αναφερθει συχνα (και εδω) το ερωτημα "υπαρχουν φορτιστες, αλλα τι θα γινει οταν εχει κινηση, πχ σε τριημερα κτλπ;"
Δυστυχως, πρακτικα ειναι τοσο αυξημενη η κινηση, που ακομα και θερμικο οχημα να εχεις, παλι ειναι πιθανο να "μπλεξεις" στα ΣΕΑ. Θα πει καποιος "ναι, αλλα θα μπορουσαν να γεμισουν μεσα σε 5' το ντεποζιτο τους πιο πριν". Σε αυτο θα απαντησω "ναι, το ιδιο θα μπορουσες να κανεις αν ειχες ηλεκτρικο. Να σταματησεις σε φορτιστη πιο πριν"
Θα ελεγα οτι γινεται τοσο χαμος στην αταλαντη, που ουτε για τουαλετα δεν ειναι να σταματας εκει σε επιστροφη απο μεγαλη εξοδο. -
οταν φευγεις το πασχα και γυριζεις μαζι με ολους ενα ειναι σιγουρο : ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΣ με τον ενα ή τον αλλο τροπο
-
fun fact εκεί έχουν φορτιστές και στο πίσω μέρος που για να πας... -δεν πας- ...αν έχει ουρά τέτοια.
Επίσης οι άλλοι φορτιστές μπλοκάρονται εύκολα απο τέτοια ουρά.
Μόνο ο διπλός κ ένας 200Α είναι σε καλό σημείο.Για τους άλλους και θα περιμένεις να πας, και για φορτίσεις.
Οπότε άσε, διπλά χαμένος ο ηλεκτρικός λόγω και κακού σχεδιασμού.
(στο extreme σενάριο της χθεσινής επιστροφής ΚΑΙ του να θες να φορτίσεις απαραίτητα στα ΣΕΑ)
-
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
fun fact εκεί έχουν φορτιστές και στο πίσω μέρος που για να πας... -δεν πας- ...αν έχει ουρά τέτοια.
Επίσης οι άλλοι φορτιστές μπλοκάρονται εύκολα απο τέτοια ουρά.
Μόνο ο διπλός κ ένας 200Α είναι σε καλό σημείο.Για τους άλλους και θα περιμένεις να πας, και για φορτίσεις.
Οπότε άσε, διπλά χαμένος ο ηλεκτρικός λόγω και κακού σχεδιασμού.
(στο extreme σενάριο της χθεσινής επιστροφής ΚΑΙ του να θες να φορτίσεις απαραίτητα στα ΣΕΑ)
ναι, αυτο βλεπω οτι αναφερουν στο post ως σχολια, η κακη τοποθετηση του φορτιστη της incharge. Δεν το ηξερα αυτο γιατι εχει tesla supercharger εκει
στο βαθος αριστερα, βλεπουμε εναν κακομοιρη με ix3 που μαλλον εκανε ζογκλερικα για να φτασει στον φορτιστη.

-
Τέτοιες ημέρες βγαίνεις απο εθνική στα Καμένα βούρλα ή μετά στο Μαρτίνο ή στο Κάστρο ή ή ή κτλ.
Και ας πληρώσεις 1 πλευρικό παραπάνω (δεν θυμάμαι αν εκεί έχει).Θα επανέλθουμε σε εποχές "Λεβέντη", εκεί μας καταντήσανε. Που κάναμε στάση σε χωριά και όχι ΣΕΑ. Τι ντεκαντανς.

(σήμερα είμαι σε mood δικηγόρου του διαβόλου)
-
Τέτοιες ημέρες βγαίνεις απο εθνική στα Καμένα βούρλα ή μετά στο Μαρτίνο ή στο Κάστρο ή ή ή κτλ.
Και ας πληρώσεις 1 πλευρικό παραπάνω (δεν θυμάμαι αν εκεί έχει).Θα επανέλθουμε σε εποχές "Λεβέντη", εκεί μας καταντήσανε. Που κάναμε στάση σε χωριά και όχι ΣΕΑ. Τι ντεκαντανς.

(σήμερα είμαι σε mood δικηγόρου του διαβόλου)
και να κολλησεις σε δρομους με μια λωριδα κυκλοφοριας; Το ιδανικο ειναι να μην εισαι στο δρομο οταν ειναι ΟΛΟΙ οι αλλοι. Ειτε να φυγεις νωριτερα ειτε αργοτερα.
Εντυπωσιακο παντως οτι το στιγμιοτυπο που αποτυπωνεται στη φωτογραφια ειναι απο τριτη μεσημερι και οχι δευτερα βραδυ! -
Ναι, δεν το είπα σωστά. Όχι να φύγεις εντελως απο εθνικη... απλά βγαίνεις (πχ) στα καμένα, φορτίζεις κ ξαναμπαίνεις.
Στο μούφα πάσχα των αλλόθρησκων βγήκα απο εθνικη να παω σε ενα καφέ με 180αρη electrip αντί να καθήσω στον 50άρη στα ΣΕΑ. Και ευχαριστήθηκα καλό καφέ και πιο γρήγορα τελειωσα.
(αλλά πλήρωσα πλευρικά). -
Ναι, δεν το είπα σωστά. Όχι να φύγεις εντελως απο εθνικη... απλά βγαίνεις (πχ) στα καμένα, φορτίζεις κ ξαναμπαίνεις.
Στο μούφα πάσχα των αλλόθρησκων βγήκα απο εθνικη να παω σε ενα καφέ με 180αρη electrip αντί να καθήσω στον 50άρη στα ΣΕΑ. Και ευχαριστήθηκα καλό καφέ και πιο γρήγορα τελειωσα.
(αλλά πλήρωσα πλευρικά).αυτο ειναι καλη ιδεα οντως! βλεπω και 600αρη alesco να ετοιμαζεται στον αγιο κωνσταντινο.
btw εχεις δει οτι οι electrip υποστηριζουν plug and charge (ή οπως το λεει η εταιρεια αυτη.. autocharge ισως;); Εξαιρετικη εμπειρια χρησης!
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων