-
@skg1958 said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
@a-d-p said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
@zaxosm said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
@dettol said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
@piliourits said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
ΑΥΤΑ να τα μαρτυρατε και στην ηλεκτροκίνηση, που μας λέτε για 17 σεντς άρα 3€ τα 100 χλμ...
Οπότε ΘΑ έχουμε τις τωρινές καταναλώσεις ενός οποιουδήποτε σπιτιού, συν θέρμανση και νερό με αντλία ενέργειας, συν κάνα δυο μπαταριοκίνητα αμάξια... Το πιάσαμε το 500αρικο μηνιαία?
αμ τα λεμε οι κακομοιροι, εχει μαλλιασει η γλωσσα μας, αλλα ειστε ανεπιδεκτοι μαθησεως.
Παμ' αλλη μια φορα.Αν η συγκριση ηταν dolphin vs yaris, θα ηταν 14,5*0,21=3.05 ευρω/100χλμ το dolphin vs τα 5,6ευρω/100χλμ του yaris. Ας μην βγαλει ο @zaxosm τις καταναλωσεις απο το inster, που ειναι ο απευθειας αντιπαλος του yaris, γιατι τοτε θα σας πιασουν τα κλαμματα, διοτι θα σκασει μυτη με κανενα 12αρι kwh/100km ισως και χαμηλοτερα.
Λοιπον λοιπον, ξεκαθαρα πραγματα. Εγω φορτιζω παντα σπιτι - ποτε εξω. Η καταναλωση μας ειναι περιπου 300-400kwh/μηνα. Το ρευμα μας λοιπον ειναι περιπου 100-110€ μηνιαιως. Δεν εχουμε αντλια θερμοτητας αλλα φυσικο αεριο. Το μονο ενεργοβορο στο σπίτι ειναι το στεγνωτηριο που επι βαρυνει με 50kwh /μηνα.
Το inster ακι επιβαρυνει περιπου με 65-70kwh/μηνα- δηλαδη το 1/6 της καταναλωσης; Αυτο ειναι για περιπου 700 χιλιομετρα. Αρα ακομα και να το δουμε με ακομψο τροπο ειναι 110/6 =18,333 και κατι ευρω για αυτα τα χιλιομετρα. Και ολα αυτα χωρις νυχτερινο και οχι φτηνο σταθερο. Τωρα θα παω στην enerwave με 20% μικροτερη τιμη στην κιλοβατορα.
Αυτα. Μην συγκρινετε κοστη αν δεν εχετε δει την πραγματικη οικονομια που κανουμε για την ωρα τουλαχιστον. Αν δεν το ζησεις δεν το καταλαβαινεις. Ουτε που μας απασχολει δηλαδη. Χωρια τα καλα της ηρεμιας και της καθαροτητας στην πολη.
Εδώ το κόστος για 400kWh τον μήνα σε μερικούς από τους παρόχους που δουλεύω σε σταθερά προγράμματα με διάφορες τιμές και πάγια
 αυτές είναι οι διαφορές
-
@zaxosm said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
@piliourits said in Η μαφία του καρτέλ της ενέργειας:
ΑΥΤΑ να τα μαρτυρατε και στην ηλεκτροκίνηση, που μας λέτε για 17 σεντς άρα 3€ τα 100 χλμ...
Οπότε ΘΑ έχουμε τις τωρινές καταναλώσεις ενός οποιουδήποτε σπιτιού, συν θέρμανση και νερό με αντλία ενέργειας, συν κάνα δυο μπαταριοκίνητα αμάξια... Το πιάσαμε το 500αρικο μηνιαία?
αμ τα λεμε οι κακομοιροι, εχει μαλλιασει η γλωσσα μας, αλλα ειστε ανεπιδεκτοι μαθησεως.
Παμ' αλλη μια φορα.Αν η συγκριση ηταν dolphin vs yaris, θα ηταν 14,5*0,21=3.05 ευρω/100χλμ το dolphin vs τα 5,6ευρω/100χλμ του yaris. Ας μην βγαλει ο @zaxosm τις καταναλωσεις απο το inster, που ειναι ο απευθειας αντιπαλος του yaris, γιατι τοτε θα σας πιασουν τα κλαμματα, διοτι θα σκασει μυτη με κανενα 12αρι kwh/100km ισως και χαμηλοτερα.
Λοιπον λοιπον, ξεκαθαρα πραγματα. Εγω φορτιζω παντα σπιτι - ποτε εξω. Η καταναλωση μας ειναι περιπου 300-400kwh/μηνα. Το ρευμα μας λοιπον ειναι περιπου 100-110€ μηνιαιως. Δεν εχουμε αντλια θερμοτητας αλλα φυσικο αεριο. Το μονο ενεργοβορο στο σπίτι ειναι το στεγνωτηριο που επι βαρυνει με 50kwh /μηνα.
Το inster ακι επιβαρυνει περιπου με 65-70kwh/μηνα- δηλαδη το 1/6 της καταναλωσης; Αυτο ειναι για περιπου 700 χιλιομετρα. Αρα ακομα και να το δουμε με ακομψο τροπο ειναι 110/6 =18,333 και κατι ευρω για αυτα τα χιλιομετρα. Και ολα αυτα χωρις νυχτερινο και οχι φτηνο σταθερο. Τωρα θα παω στην enerwave με 20% μικροτερη τιμη στην κιλοβατορα.
Αυτα. Μην συγκρινετε κοστη αν δεν εχετε δει την πραγματικη οικονομια που κανουμε για την ωρα τουλαχιστον. Αν δεν το ζησεις δεν το καταλαβαινεις. Ουτε που μας απασχολει δηλαδη. Χωρια τα καλα της ηρεμιας και της καθαροτητας στην πολη.
Εδώ το κόστος για 400kWh τον μήνα σε μερικούς από τους παρόχους που δουλεύω σε σταθερά προγράμματα με διάφορες τιμές και πάγια
 αυτές είναι οι διαφορές
Ε ναι. Αφού η μόνη διαφοροποίηση είναι στην χρέωση του κόστους της kWh ως κόστος ενέργειας. Τα υπόλοιπα όλα (ρυθμιζόμενες και δημοτικά τέλη) είναι τα ίδια ανάμεσα στις εταιρείες. Ισως σε μεγαλύτερες καταναλώσεις (1200-1500kwh) να φτάνουν το 20αρικο οι διαφορές.
Εχω ακούσει όμως ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον σε συνδυαστικά πακέτα (πχ ρεύμα και αέριο ή ρεύμα και ίντερνετ) -
Μην μου πειτε "γιατι δεν χρησιμοποιεις την κανονικη χρεωση", διοτι η απαντηση ειναι "γιατι θα πρεπει να ειναι καποιος ΠΟΛΥ λαλακας να εχει μεγαλη καταναλωση και να μην εχει παρει νυχτερινο ρευμα"
Σε ορισμένα σταθερά τιμολόγια ειναι πιο φτηνό το ημερήσιο από το νυχτερινό της ΔΕΗ! Τα ψάχνω τώρα για να αλλάξω.
Εδώ το κόστος για 400kWh τον μήνα σε μερικούς από τους παρόχους που δουλεύω
Τι εννοείς "δουλεύεις"? Σε ρωτάω από προσωπικό ενδιαφέρον.
-
ο πρωθυπουργος μαλλον "ξεχασε" τις ρυθμιζομενες χρεωσεις. Καποιος να του στειλει ενα λινκ απο το νημα ρε παιδια ή ας με καλεσει να του τα εξηγησω

-
Τι εννοείς "δουλεύεις"? Σε ρωτάω από προσωπικό ενδιαφέρον.
Μεταξύ άλλων είμαι και ενεργειακός σύμβουλος και συνεργάζομαι με τους περισσότερους παρόχους
-
Προς το παρόν υπάρχει μόνο σε επαγγελματικούς λογαριασμούς. Υποτίθεται ότι θα υπάρξει κάποιο εργαλείο ώστε να βλέπεις τις τιμές της επόμενης ημέρας. Ας τρέξει λίγο να δούμε τον τιμολόγιο και αποφασίζουμε μετά.
Σε άλλες χώρες πάντως συμφέρει αν μπορείς να μεταφέρεις τις μεγάλες σου καταναλώσεις στη ζώνη χαμηλής χρέωσης.ή να το συνδυάσεις με μπαταρία (που νομιζω οτι δεν ειναι 100% νόμιμο), και να φορτίζεις την μπαταρία στις ώρες που η ενέργεια έχει χαμηλό κόστος και να την καταναλώνεις μέσα στην ημέρα.
-
https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/myhome-dynamic/
Πρεμιερα για τα δυναμικα τιμολογια, για τα οποια ειχαμε περασει αρκετες ωρες συζητωντας. Λεγαμε εδω οτι στο εξωτερικο καποιες ωρες ηλιοφανειας φτανει μεχρι και αρνητικη η τιμη κβω. Λεγαμε οτι θα ειναι ωραια να γεμιζουμε τις μπαταριες ειτε τις οικιακες ειτε των αυτοκινητων με σχεδον μηδενικο κοστος.
Λεγαμε, λεγαμε, λεγαμε....
Ανωμαλη προσγειωση στην ελληνικη πραγματικοτητα. Δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω με την χαζομαρα μας.Δειτε εδω τιμες ανα ωρα
https://times-proionton-energeias.dei.gr/myhome-dynamic/hour
Ειμαστε σοβαροι; Η πιο φτηνη τιμη του δυναμικου ειναι ακριβοτερη απο την "ημερησια" (οχι νυχτερινο ρευμα δηλαδη) τιμη που εχει το myhome enter.
Θα μου πειτε, σημερα εχει κωλοκαιρο, οποτε τα ΦΒ δεν δουλευουν. Ωραια, δειτε τις χτεσινες ημερες (απο το business). Μικρη διαφορα.Αν εχω καταλαβει κατι λαθος, παρακαλω διορθωστε με. ΜΑΚΑΡΙ να εχω καταλαβει λαθος!
-
Δες στις 30/3. Η τιμή ΤΕΑ μηδενίζεται στις 1 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα το Business είναι 0,05. Στις 8 το βράδυ το Business είναι 0,31 και η τιμή ΤΕΑ 0,21.
-
@tgd said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
Δες στις 30/3. Η τιμή ΤΕΑ μηδενίζεται στις 1 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα το Business είναι 0,05. Στις 8 το βράδυ το Business είναι 0,31 και η τιμή ΤΕΑ 0,21.
σωστος! Εμεινα στην σημερινη και χτεσινη ημερα και δεν πηγα πιο πισω. Επομενως το "πατωμα" των τιμων ειναι τα 5 σεντ. Not great, not terrible. Θα το παρακολουθω το συγκεκριμενο εργαλεια, αλλα ως πρωτη εικονα δεν μου μοιαζει πολυ δελεαστικο. Ειναι πολυ λιγες οι ωρες με αυτην την χαμηλη τιμη.
-
@tgd said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
σωστος! Εμεινα στην σημερινη και χτεσινη ημερα και δεν πηγα πιο πισω. Επομενως το "πατωμα" των τιμων ειναι τα 5 σεντ. Not great, not terrible. Θα το παρακολουθω το συγκεκριμενο εργαλεια, αλλα ως πρωτη εικονα δεν μου μοιαζει πολυ δελεαστικο. Ειναι πολυ λιγες οι ωρες με αυτην την χαμηλη τιμη.
εχει η Ηρων (δεν εχει βγάλει ακόμα για οικίες αλλά θα γινει σύντομα), τρεις ώρες εντελώς δωρεάν κάθε ημέρα ρεύμα και μηδενικό πάγιο, μετά ξεφεύγει ομως. Επίσης η Enerwave εχει dyanamic wave με 0,036+1,249TEA, άρα 0.036 (χωρίς ΦΠΑ) ελάχιστη όταν έχουμε ηλιοφάνεια και παράγουν τα πάρκα, με πάγιο 5 ευρώ. Ενδιαφέρον ειναι στην Enerwave το dynamic business με 0,049+1,249TEA και μηδενικό πάγιο. Της protergia δεν μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο πάντως. δεν έβγαλε η NRG
-
Γιατί αν δεν τζογάρουμε, στο πόσο θα μας κοστίσει το βράσιμο μιας φασολάδας, το ζεσταμα ενός τοστ, ένα απρογραμμάτιστο πλυντήριο, που θα τζογάρουμε βρε αδερφέ!?
Καλά, για ντους δεν το συζητάμε, ή βρέχουμε μια πετσετούλα και τα τραβάμε από κάτω προς τα πάνω, που έλεγε κι ο Τραμπάκουλας, ή το κάνουμε παγωμένο που είναι της μόδας, να σφίξουν και οι κώλοι...
Τζάμπα αναπτύχθηκε τόση τεχνολογία, να έχουμε ρηαλ ταημ μέτερινγκ!?
Πάρτα Φωτοπουλε!
Βάστα Κυργιάκο! -
@piliourits said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
Γιατί αν δεν τζογάρουμε, στο πόσο θα μας κοστίσει το βράσιμο μιας φασολάδας, το ζεσταμα ενός τοστ, ένα απρογραμμάτιστο πλυντήριο, που θα τζογάρουμε βρε αδερφέ!?
στο περτυκαλί τιμολόγιο, βγαίνει στο μπαλκόνι η νοικοκυρά, για την πρώτη διάγνωση, βλέπει ήλιο. Μπαίνει στο χρηματιστήριο ενέργειας, να δει απο το κινητο την τιμή εκείνη την στιγμή στο henex, και μετά ανάβει την κουζίνά!!! Ειδες ο Κυριάκος?
-
Οπότε τώρα τα ηλεΧτρικά θα έχουν πχιο κυμαινόμενη τιμή χιλιομέτρου, κι από ντιζελακι που γεμίζει πριν ή μετά τις δηλώσεις Τραμπ!?
-
Πάντως θα ήθελα να μάθω, τελικά σε ετήσια βάση, πόσα λεφτά μπορεί να κερδίσει κάποιος με τις επιλογές των προμηθευτών ?
Παλιότερα που είχα κοιτάξει, η μέγιστη διαφορά ήταν κάπου στα 150 ευρώ τον χρόνο, στην καλύτερη περίπτωση.
-
Οπότε τώρα τα ηλεΧτρικά θα έχουν πχιο κυμαινόμενη τιμή χιλιομέτρου, κι από ντιζελακι που γεμίζει πριν ή μετά τις δηλώσεις Τραμπ!?
εγω πχ που έχω ανεξάρτητη παροχή (επαγγελματική) για την φόρτιση του ηλεκτρικού, μπορώ να πάω σε ένα πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο και χαμηλή κατώτατη τιμή (πχ 0,049 στην enerwave). Με τον ρίσκο ομως οτι θα φορτίζω πάντοτε στην κατώτατη τιμή (που δεν ειναι και τόσο εύκολο να το πετύχει κάποιος), ναι συμφέρει. Αν ομως βρεθείς στην δύσκολη κανένα βράδυ και πρέπει να φορτίσεις στα ψηλά....
-
@criuser said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
Παλιότερα που είχα κοιτάξει, η μέγιστη διαφορά ήταν κάπου στα 150 ευρώ τον χρόνο, στην καλύτερη περίπτωση.
Αστεία ποσά μπροστά σε αυτά που «βάζατε απ'τη τσέπη σας» προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, αν ανατρέξουμε λίγα χρόνια πριν σε αυτή τη συζήτηση.
Τα γούστα και η MAGιA, πληρώνονται... -
Σίγουρα λιγότερο από το να έχεις νταβατζη τον Φωτόπουλο.
Ασε που η ύπαρξη νταβατζη προϋποθέτει ότι σε γμνε...

-

Ίσως πια δεν το νιώθεις, όλα είναι θέμα συνήθειας.
-
Πάντως θα ήθελα να μάθω, τελικά σε ετήσια βάση, πόσα λεφτά μπορεί να κερδίσει κάποιος με τις επιλογές των προμηθευτών ?
Εξαρταται απο την καταναλωση σου. Εγω το ειχα ξεχασμένο στο κυμαινόμενο της δεη με τσιμπημενη καταναλωση λογω αντλιας και αυτοκινητου, και οταν το τσεκαρα ηταν 400 ευρω/χρονο η διαφορα με τον φτηνοτερο παροχο με σταθερο προγραμμα. Τσεκαρε το εδω: https://allazorevma.gr/
-

Ίσως πια δεν το νιώθεις, όλα είναι θέμα συνήθειας.
Δεν ξέρω για σένα αν δεν το νοιώθεις πια...

Δεν έχω άποψη για το πως είναι ....

Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς