-
Καλά ναι. Πήγαμε να δούμε το aygo x για την
το βλέπει απο μπροστά. Ωραίο είναι λέει.Βλέπει το ταμπλό, χμμμμ καλουτσικο της φάνηκε.
Ανοίγει την πίσω πόρτα....μου λέει πάμε να φυγουμε
-
@lap said in Suzuki Swift A2L (2017):
@a-d-p said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μέτρο σύγκρισης
Επειδή ήταν το χειρότερο της κλάσης του 2025 και το swift το χειρότερο αυτής του 2024?

Να συγκρίνουμε με τα καλύτερα που είναι κοντά στην κατηγορία του

Firefly
Byd surf

Hyundai Inster
MG3
Aygo X
Yaris
ClioΕιπαμε πήρε αυτήν την βαθμολογία διότι δεν ανταποκρίνεται η ασφάλεια σε όλους τους σωματότυπους. Εν ολίγοις μας λέει να χάσετε κιλά ή πάρτε πιο μεγάλο όχημα.
Στο ιαπωνικό n cap που μάλλον εστιάζει άλλου, πήρε 4/5 αστέρια
Τα άλλα που βάζεις είναι ηλεκτρικά και έχουν άλλη δομή στο αμάξωμα τους.
Εδώ η φοβερή πλατφόρμα της vw που ειναι βαρβατη και στιβαρή και έχει μεγάλες ζώνες αποροφησης της ενέργειας και κουραφεξαλα

Τρία αστεράκια και άντε γεια
Το Vitara είχε 5 αστέρια το Τ-cross

Για όσους δεν γνωρίζουν το Ινδικό Swift είχε άλλο σασί από το Γιαπωνέζικο που εισάγεται στην Ευρώπη και όταν το πήραν πρέφα οι Αυστραλοί πόσο μπουρδε ειναι έγινε της π@τ@
και αναγκάστηκαν να αλλάξουν την γραμμή παραγωγής σύμφωνα με το Japan.
Τα πρώτα κομμάτια της Αυστραλίας ήταν τενεκές χαχαχ -
Καλά ναι. Πήγαμε να δούμε το aygo x για την
το βλέπει απο μπροστά. Ωραίο είναι λέει.Βλέπει το ταμπλό, χμμμμ καλουτσικο της φάνηκε.
Ανοίγει την πίσω πόρτα....μου λέει πάμε να φυγουμε
Βρε, εννοείται ότι δε συγκρίνονται βάσει αμαξώματος-χώρων. Σαφώς πιο αμάξι το Swift.
Συγκρίνονται όμως βάσει τιμής, για κάποιον που με όριο τα 20χιλ θέλει ένα μικρό, αυτόματο και οικονομικό αυτοκ πολης. Και είναι πολλοί σε αυτήν την γκάμα αγοραστών.
Άντε ρε Σουζουκαρα, ριξτο κάνα χιλιαρικο να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

-
Που φτάσαμε, 20Κ για αυτοκίνητο πόλης.
Θεωρώ το swift ανώτερο σε όλα από το aygo αλλά με ένα ερωτηματκικο για την αξιοπιστία του cvt.
Το ecvt είναι ασπαστο.
Το cvt που φοράει το νέο swift με συντήρηση πιάνει τα 300.000 χλμ. Είναι η σειρά K της aisinΕάν κανεις λιγότερα τοτε και αυτό σου είναι αδιάφορο
Τα aygo έχουν θέματα μεταπώλησης.
Τα swift και τα i10 φεύγουν σαν ζεστά ψωμάκια. Μου τα έλεγε ένας έμπορος
-
@v_a said in Suzuki Swift A2L (2017):
εννοείται
Εννοείται ότι δεν κάνει ούτε για φοιτητή ειναι πραγματικά αστείο το Aygo που δεν
έχει ούτε παράθυρα σε αυτά τα χρήματα δεν έχει χώρους και να βλέπεις όλες τις
λαμαρίνες από τις πόρτες να εξέχουν.
Ζούμε εποχές Αφρικής . -
@stefan147 said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μου φάνηκαν μια χαρά. Κανένα παράπονο. Οκ ταμπούρα πίσω αλλά σε τέτοιο βάρος δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο πέραν του ψυχολογικού και αισθητικού.
Δε γνωρίζω σε πιο απαιτητική χρήση τι αντοχές έχουν.
Το προηγούμενο έγραφε 37 μέτρα στα 100 χλμ αλλά με 4 δισκόφρενα.
Στο νέο δεν γνωρίζω.
@cirus δεν γνωρίζει λέει 🤭

(άλλος @criuser μας προέκυψε
) να του θυμίσουμε λίγο τι νούμερο φορούσε ο Valentino Rossi 🤭
Στο 14:30 για τον να φρεσκαρεις την μνήμη σου @lap

-
@stefan147 said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μου φάνηκαν μια χαρά. Κανένα παράπονο. Οκ ταμπούρα πίσω αλλά σε τέτοιο βάρος δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο πέραν του ψυχολογικού και αισθητικού.
Δε γνωρίζω σε πιο απαιτητική χρήση τι αντοχές έχουν.
Το προηγούμενο έγραφε 37 μέτρα στα 100 χλμ αλλά με 4 δισκόφρενα.
Στο νέο δεν γνωρίζω.
@cirus δεν γνωρίζει λέει 🤭

(άλλος @criuser μας προέκυψε
) να του θυμίσουμε λίγο τι νούμερο φορούσε ο Valentino Rossi 🤭
Στο 14:30 για τον να φρεσκαρεις την μνήμη σου @lap

Μοδε ειναι τα λάστιχα στο τσακ πατ σου πετάω βίντεο από Αγγλια 10 μέτρα κάτω
-
@K20_Grim-Reaper
Πας να την πεις σε μοντ, υποστηρίζεις τον @lap και κάνεις παράθεση σύνδεσμο YouTube 🤭

Ο λαός θα αποφασίσει την ποινή σου

-
Πάντως να ζητήσω από όλους συγνώμη διότι τους ενέπλεξα σε μια συζήτηση ενώ η αρχική πληροφόρηση ήταν λανθασμένη.
Σήμερα έβαλα επίτηδες νεκρά στο κιβώτιο και εχωσα τη μούρη μου μέσα στο καντράν και τελικά όντως δείχνει κατανάλωση και όχι μηδέν
Η πράσινη γραμμή της στιγμιαίας κατανάλωσης δεν είναι μηδέν αλλά ανεβαίνει κατά το πάχος μια τρίχας ή ενα pixel της οθόνης!!!!Ένα κάτσεις πιο πίσω δεν φαίνεται. Πρέπει να δώσεις το κεφάλι μέσα από το τιμόνι
Ειλικρινά τέτοια λεπτομέρεια δεν το περίμενα.
Suzukara
Ασχετα απο αυτο κανε μια επισκεψη σε οφθαλμιατρο, ποτε δεν ξερεις.
Την εχω πατησει. -
@K20_Grim-Reaper
Πας να την πεις σε μοντ, υποστηρίζεις τον @lap και κάνεις παράθεση σύνδεσμο YouTube 🤭

Ο λαός θα αποφασίσει την ποινή σου

6 βδομαδες αρχικα, επειτα εκπτωση στις 2.

-
Μέτρο σύγκρισης
Επειδή ήταν το χειρότερο της κλάσης του 2025 και το swift το χειρότερο αυτής του 2024?

Firefly
Byd surf

Hyundai Inster
MG3
Aygo X
Yaris
ClioΕιπαμε πήρε αυτήν την βαθμολογία διότι δεν ανταποκρίνεται η ασφάλεια σε όλους τους σωματότυπους. Εν ολίγοις μας λέει να χάσετε κιλά ή πάρτε πιο μεγάλο όχημα.
Εδώ η φοβερή πλατφόρμα της vw που ειναι βαρβατη και στιβαρή και έχει μεγάλες ζώνες αποροφησης της ενέργειας και κουραφεξαλα

Για πες μου τώρα σε ποιο από τα δύο τριαστερα θα έβαζες τα παιδιά σου;

Στο 81 τα κατο T-cross ή στο 65% Swift

-
Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Είναι σοβαρό κομμάτι του τεστ.
Όλα έχουν να κάνουν με τις επιταχύνσεις που δέχεται το ανδρείκελο κατά την διάρκεια του τεστ.
Το μεγαλύτερο και πιο βαρύ t cross ίσως να μπορεί να "απορροφήσει" πιο ομαλά ένα μέρος της ορμής αυτής από το πιο ελαφρύ Suzuki.
Το δοκίμιο που πέφτει πάνω στα δύο αυτοκίνητα είναι 1400 κιλά και προσομοιάζει ένα μεσαίο suv.
Οπότε το ελαφρύτερο swift -900 κιλά- έχει να αντιμετωπίσει κατά την σύγκρουση μεγαλύτερη διαφορά μαζας συγκριτικά με το t cross.
Εάν το σκεφτείς έτσι, τότε είναι πολύ ικανο το swift.
Για να έχουμε ισάξια σύγκριση μεταξύ των δύο θα έπρεπε να συγκρουστεί το t cross με δοκίμιο τουλάχιστον 1700 κιλών και όχι 1400 όπως τώρα, ώστε να υπάρχει η αντίστοιχη διαφορά μαζας.
Δεν ξέρω εάν θα έπιανε καν το 50% λόγω των επιταχύνσεων που θα κατέγραφαν τα ανδρείκελα
Εάν ήταν πιο ελαφρύ τον δοκίμιο, όπως ας πούμε 1200 κιλά μπορεί να είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα.
Οπότε όλα είναι κάπως σχετικά.Υ.γ Σκέψου το κάτι σαν τις κατηγορίες βάρους στους αγώνες πάλης.
-
Παλαιότερα στα crash tests τα αυτοκίνητα χτυπούσαν σε έναν τοίχο με 64 χλμ/ώρα και αντιμετώπιζαν μάζαή πιο σωστά ορμή ίση με τον εαυτό τους.
-
@a-d-p said in Suzuki Swift (2024):
Μπορεί να φάω πέτρα αλλά θα επιστρέψω με αυτό και οι άπιστοι θα δουν την αλήθεια.
-
@K20_Grim-Reaper σβήσε την παράθεση στο προηγούμενο σου σχόλιο, γιατί σε βλέπω να τρως και ban
-
@K20_Grim-Reaper σβήσε την παράθεση στο προηγούμενο σου σχόλιο, γιατί σε βλέπω να τρως και ban
Για το λευκό και γρήγορο λες ? το πάνω το έσβησα
-
Toν 1,3 κάνανε να πηγαίνει έτσι; Πόσα άλογα βγάζει;
-
@k20_grim-reaper said in Suzuki Swift (2024):
Για το λευκό και γρήγορο λες ? το πάνω το έσβησα

-
@sarantism said in Suzuki Swift (2024):
Toν 1,3 κάνανε να πηγαίνει έτσι; Πόσα άλογα βγάζει;
Αν μπεις στο κανάλι το έχουν κάνει Κ20 εντελώς άρρωστο βέβαια δεν συμφωνώ ...
τώρα τι έβγαζε με τον G13B και τα χωνιά σίγουρα ειναι πολύ ψηλά σε ιπποδύναμη και
ο ήχος φανταστικός. -
@npapanik said in Suzuki Swift (2024):
Μέτρο σύγκρισης

Firefly
Byd surf

Hyundai Inster
MG3
Aygo X
Yaris

Για πες μου τώρα σε ποιο από τα δύο τριαστερα θα έβαζες τα παιδιά σου;

Στο 81 τα κατο T-cross ή στο 65% Swift

Τα τεστ του 2024 και 2025 δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους. Τα πρωτόκολλα έχουν αλλάξει.
2023 ως 2025 είναι unchanged! 2020 ως 2022 επίσης unchanged! Δεν αλλάζει απαραίτητα καθε χρόνο, μην παραπληροφορούμε. Μπείτε Euro ncap και πατήστε "About 2025 Rating"
Suzuki Swift (2024)