-
Να σας βάλω μία γαλλική κριτική ιδιώτη, που ανέβηκε στο Γαλλικό φόρουμ.
Αφορά το πλάγκ ιν οπότε είναι και ενδιαφέρον για όσους το σκέφτονται.
Μάλιστα ενώ αρχικά είπαν ότι θα είναι συνδυαστικά 195 άλογα η ισχύς των κινητήρων, τελικά το διόρθωσαν στα 225 άλογα, όσα ήταν και το προηγούμενο.
Ακολουθεί η ανάρτηση μεταφρασμένη.
Καλημέρα,
Αφού ταξίδεψα σχεδόν 1800 χλμ., θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις πρώτες μου εντυπώσεις από αυτό το C5AC.
Για να βάλω τα πράγματα στο σωστό πλαίσιο, άφησα ένα Peugeot 308 SW GT THP 225 ίππων για αυτό το νέο C5AC στην plug-in υβριδική του έκδοση των 195 ίππων (ή μάλλον 225 ίππων όπως θα έπρεπε να λέμε τώρα :classic_rolleyes:).
Ανεση
Είχα συνηθίσει για σχεδόν 8 χρόνια μια ανάρτηση που ήταν, ας πούμε, μάλλον σκληρή!
Και τότε, μπήκα σε έναν κόσμο απαλότητας και βελούδου που δεν περίμενα. Η θρυλική άνεση της Citroën είναι πραγματικά άξια!
Η ανάρτηση απορροφά πολύ αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.
Τα καθίσματα είναι πολύ άνετα, τόσο για καθημερινή οδήγηση όσο και για μεγάλα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο (μόλις έκανα 2 x 400 χλμ.).
Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι καρέκλες μασάζ, αλλά αυτή δεν είναι δυσάρεστη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα μασάζ: μασάζ με κύμα, με πατούσα γάτας, με οσφυϊκό μασάζ, με μασάζ φιδιού...
Τα θερμαινόμενα καθίσματα είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό σε κρύο καιρό και αποτρέπουν την ανάγκη χρήσης του κλιματισμού κατά την οδήγηση με ηλεκτρική λειτουργία σε σύντομα ταξίδια. Τα είχα ήδη στο Peugeot μου, οπότε δεν με εκπλήσσει!
Ωστόσο, το πραγματικό πλεονέκτημα είναι το θερμαινόμενο τιμόνι: θερμαίνεται πολύ γρήγορα (λιγότερο από ένα λεπτό) και είναι πολύ αποτελεσματικό.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την αποτελεσματικότητα των αεριζόμενων καθισμάτων, αλλά ανυπομονώ να δω πώς θα αποδώσουν στην πρώτη ζέστη του καλοκαιριού!
Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει λειτουργία υποδοχής οδηγού: όταν το όχημα είναι σταματημένο, μετακινείται προς τα πίσω για να διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το όχημα.
Μόνο μία λύπη: ενώ εκτιμώ τα διαφορετικά προφίλ που επιτρέπουν την αποθήκευση αρκετών ρυθμίσεων για κάθε οδηγό (ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητο, εξωτερικοί καθρέφτες, ραδιόφωνα, συνδεδεμένες συσκευές, διαμόρφωση οθόνης...), θεωρώ πραγματικά κρίμα που οι ρυθμίσεις του καθίσματος του οδηγού δεν αποθηκεύονται ως μέρος των προφίλ.
Επομένως, πρέπει να επιλέξετε τόσο το προφίλ σας όσο και τις ρυθμίσεις μνήμης που θα εφαρμοστούν στο κάθισμα. Κρίμα.
Τέλος, η ψηλή θέση οδήγησης είναι πολύ ευχάριστη. Δεν είχα ποτέ SUV, πάντα sedan, τα οποία είναι αρκετά χαμηλά. Αυτή η θέση οδήγησης είναι πράγματι καθησυχαστική και προσφέρει καλή ορατότητα.
Οδήγηση σε θερμική λειτουργία
Προερχόμενος από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.6L 225hp, αναρωτήθηκα πώς θα έβρισκα αυτόν τον υβριδικό κινητήρα σε λειτουργία.
Ειλικρινά, πιθανότατα έχει λίγο μικρότερη απόκριση από τον παλιό μου κινητήρα των 225 ίππων, αλλά είναι υπεραρκετό.
Το βρίσκω λίγο πιο θορυβώδες από το THP των 225 ίππων. Ανεβάζει στροφές πολύ γρήγορα μόλις πατήσεις δυνατά το γκάζι.
Υπάρχουν χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι για να ρυθμίζετε την σχέση μετάδοσης, αλλά ειλικρινά, δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ.
Σε καθαρά θερμική λειτουργία στον αυτοκινητόδρομο, η κατανάλωση ήταν περίπου 7L/100km, κάτι που είναι λογικό για μένα.
Για σύγκριση με το THP, σε διάστημα 8 ετών, η μέση κατανάλωσή μου ήταν 8,1L / 100 km.
Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-DCS7 είναι αναμφίβολα λίγο λιγότερο ευαίσθητο και ομαλό από το παλιό μου EAT8 , το οποίο ήταν σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Αλλά τελικά, εξακολουθεί να είναι πολύ καλό.
Οδήγηση σε ηλεκτρική λειτουργία
Είναι υπέροχο: αθόρυβο, με έντονη επιτάχυνση μόλις πατήσεις το πεντάλ, αν και σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία, η επιτάχυνση δεν είναι τόσο έντονη όσο με το παλιό μου THP. Διαπιστώνω ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας από μόνος του τείνει να μην επιταχύνει τόσο δυνατά όσο το THP. Αυτό είναι πιθανώς φυσιολογικό σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία και πιθανώς δεν είναι η προβλεπόμενη χρήση. Διαφορετικά, πρέπει να αλλάξεις σε λειτουργία Sport, αλλά τότε χάνεις την ησυχία. :classic_wink:
Δεν υπάρχει «πραγματική» λειτουργία με ένα πεντάλ: πρέπει να διαχειρίζεστε το φρενάρισμα. Αλλά η λειτουργία φρένου είναι ήδη πολύ χρήσιμη. Την χρησιμοποιώ συνέχεια (εκτός από όταν ξεχνάω να την ενεργοποιήσω ξανά κατά την εκκίνηση, καθώς αυτή η ρύθμιση δεν είναι αποθηκευμένη :classic_huh:). Σπάνια φρενάρω πια προβλέποντας καλά τα σταματήματα.
Όσον αφορά την κατανάλωση, έχω μέσο όρο περίπου 28 kWh/100 km, κάτι που είναι αρκετά απογοητευτικό :classic_mellow:, αλλά μπορεί να εξηγηθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, καθώς και από την τοπογραφία του τόπου κατοικίας μου: Έχω 2 μεγάλους λόφους να διασχίσω για να πάω και να έρθω από τη δουλειά μου, κάτι που προφανώς δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για την κατανάλωση!
Αυτό δίνει μια αυτονομία περίπου 60 χλμ. Η μέγιστη που πέτυχα με μια πλήρη φόρτιση ήταν 73 χλμ. Αυτό απέχει αρκετά από τα 96 χλμ. που δηλώνονται για τον μικτό κύκλο.
Θα δω αν, με την έλευση ηπιότερων θερμοκρασιών, καταφέρω να μειώσω την κατανάλωσή μου.
Οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο
Η ημιαυτόνομη οδήγηση είναι κάτι καινούργιο για μένα. Είναι αρκετά εντυπωσιακή και πολύ χαλαρωτική.
Οι πρώτες στιγμές είναι μπερδεμένες και χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστείς και να χτίσεις εμπιστοσύνη!
Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πολύ καλά. Μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή κεντράρισμα στη λωρίδα και το αυτοκίνητο σέβεται την ζητούμενη θέση: για παράδειγμα, αν θέλετε να βρίσκεστε περισσότερο στη μέση της λωρίδας ή περισσότερο προς τα δεξιά.
Η διαχείριση των αλλαγών λωρίδας κυκλοφορίας για προσπεράσεις είναι ξεκάθαρη.
Ωστόσο, θα ήθελα να μάθω ποια κριτήρια ενεργοποιούν το αυτοκίνητο για να μου υπενθυμίζει να κρατάω το τιμόνι, επειδή διαπιστώνω ότι το σύστημα ενεργοποιείται πολύ γρήγορα...
Είναι η πράξη της άσκησης πίεσης στο τιμόνι; Ή η πράξη της ελαφράς και τακτικής εξουδετέρωσης του σερβοκινητήρα του τιμονιού;
Αφού ταξίδεψα 400 χιλιόμετρα για να φτάσω στον προορισμό μου, δεν μπόρεσα να επαναφορτίσω την μπαταρία μου εκεί, οπότε ήμουν στο 0% της μπαταρίας για 5 ημέρες.
Παρά τα πάντα, το σύστημα αναγεννητικής πέδησης λειτούργησε και μου επέτρεψε να κερδίζω μερικές ποσοστιαίες μονάδες μπαταρίας σε καθημερινή βάση, πράγμα που σήμαινε ότι ακόμη και με άδεια μπαταρία, κατάφερνα να διανύω σημαντικές αποστάσεις σε ηλεκτρική λειτουργία με έναν μάλλον απροσδόκητο τρόπο!
Ίσως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, υπό ορισμένες συνθήκες, να επαναφόρτισε με διαφάνεια την μπαταρία σε κάποιο βαθμό;
Το σύστημα πολυμέσων και τα ενσωματωμένα όργανα
Η οθόνη καταρράκτη είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη στη χρήση: είναι καλά τοποθετημένη, εφαρμόζει ωραία στο χέρι και έχει πολύ άνετο μέγεθος.
Θεωρώ ότι έχει καλό ορισμό και επαρκώς ανταποκρινόμενο.
Ο πίνακας οργάνων του οδηγού έχει επίσης ωραίο ορισμό και οι πληροφορίες που μπορούν να εμφανιστούν σε αυτόν είναι εκτενείς.
Μπορείτε να διαμορφώσετε αρκετά πράγματα σε όλες τις οθόνες: καταρράκτη, συνδυασμένη οθόνη και προβολή ενδείξεων (heads-up display).
Μέχρι τώρα, για πλοήγηση, προτιμούσα πάντα τους Χάρτες Google, αλλά η πλοήγηση TomTom σε συνδυασμό με την εκτεταμένη οθόνη ενδείξεων στο παρμπρίζ με έπεισε απόλυτα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιώ πλέον τους Χάρτες Google.
Η εμφάνιση των οδηγιών πλοήγησης στην οθόνη ενδείξεων στο παρμπρίζ (Head-Up Display) είναι άψογη.
Η εμφάνιση του ραντάρ και άλλων ομορφιών στην άκρη του δρόμου μου ταιριάζουν εξίσου καλά.
Η ποιότητα των εξωτερικών καμερών είναι καλή. Επιπλέον, μπορούν να προβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τι θα δείτε ανά πάσα στιγμή.
Οι προβολείς
Τα Matrix LED είναι ιδιαίτερα άνετα και αποδοτικά. Είχα ήδη προβολείς LED στο 308 μου, αλλά οι μόνιμες μεγάλες σκάλες των Matrix LED είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα.
Δεν ξέρω πόσο ενοχλητικό είναι για τα οχήματα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα, αλλά επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα φλας να αναβοσβήνει, υποθέτω ότι πρέπει να λειτουργεί καλά!
Ο κορμός
Είχα συνηθίσει το γιγαντιαίο μέγεθος του 308 SW μου.
Εδώ στο C5 Aircross, υπάρχει σαφώς λιγότερος χώρος, και η γεωμετρία του πορτμπαγκάζ είναι αρκετά διαφορετική: πιο κοντό και πιο ψηλό. Θα πρέπει να μάθουμε να ετοιμάζουμε λιγότερες βαλίτσες.
Παρόλα αυτά, έχει ωραίο χώρο αποσκευών, και το δάπεδο 2 θέσεων είναι πολύ βολικό: σχεδόν πάντα το αφήνω στην ψηλή θέση, είναι πιο εύκολο να φορτώνω ψώνια!
Τα καθίσματα στο πίσω μέρος
Ενώ ο χώρος αποσκευών είναι ελαφρώς μικρότερος από το παλιό μου 308 SW, τα πίσω καθίσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά σε χώρο, προς μεγάλη χαρά των μεγαλύτερων παιδιών μου.
Το φινίρισμα
Έχω έκδοση MAX. Μου φαίνεται λίγο λιγότερο πολυτελής από την έκδοση GT που είχα στο 308.
Και συγκεκριμένα, δεν υπάρχει αφρώδες πλαστικό, τόσο αγαπημένο από όλους τους δημοσιογράφους αυτοκινήτου.
Αλλά ειλικρινά, θα προτιμούσα να πληρώσω λίγο λιγότερα για το C5AC μου και να μην έχω πλαστικό με αφρώδες υλικό, ακόμα κι αν είναι πιο «κομψό». Δεν ξοδεύω όλο μου τον χρόνο εξετάζοντας την επίδραση του αφρώδους υλικού στα πλαστικά.
Το ύφασμα στο ταμπλό και στα πάνελ των θυρών φαίνεται υπέροχο.
Η συνολική συναρμολόγηση εξακολουθεί να είναι καλής ποιότητας.
Συμπερασματικά
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά μου: ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια, το C5 Aircross προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Χρησιμοποιώ το όχημα σχεδόν αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία για καθημερινή οδήγηση και μόνο σε υβριδική ή λειτουργία με καθαρό κινητήρα καύσης για μεγάλα ταξίδια.
Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη δική μου περίπτωση χρήσης, καθώς μπορώ να επαναφορτίζω τις μπαταρίες μου στο σπίτι κάθε βράδυ χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θα ήθελα να πω κάτι για τα νάβι των αυτοκινήτων.
Εχω και στο αιρκρος το νάβι με λειτουργικό τομ τομ.
Τα πρώτα 3 χρόνια είχα δωρεάν όλες τις λειτουργίες όπως κίνηση και άλλα στοιχεία.
Μετά τα 3 χρόνια όμως θέλει 110 ευρώ τον χρόνο, οπότε δεν τα πληρώνω και έχω τις άλλες εφαρμογές του κινητού, γκούγκλ, γουέιζ και χίαρ.
Σε σύγκριση με αυτές η τομ τομ είναι 5-10 γενιές μπροστά.
Ταχύτατη με άμεση ενημέρωση που όποτε δεν την είχα ακούσει είχα θέματα.
2 παραδείγματα.
Πηγαίνοντας Κύμη πριν το Αλιβέρι μου βγάζει μνμ να στρίψω δεξιά σε έναν αγροτικό δρόμο.
Λέω και εγώ τι μλκ είναι αυτή στην μέση του πουθενά και συνέχισα.
Αποτέλεσμα 2 χλμ παρακάτω είχε σταματήσει ο δρόμος και μας έστριβαν όλους δεξιά να βγούμε στον δρόμο που μου είχε προτείνει το μηχάνημα, γιατί είχαν πιάσει φωτιά κάτι χόρτα δίπλα στον δρόμο πιο κάτω και ο δρόμος είχε κλείσει.
Εχασα 10-15 λεπτά για να μπούμε καμιά 50-60 αμάξια στον αγροτικό δρόμο και βέβαια γιατί όλοι σταμάταγαν και ρώταγαν τους πυροσβέστες τι έγινε.Δεύτερο παράδειγμα σε αντίστροφη κίνηση. Αρκετά πριν την Αμάρυνθο, 4-5 χλμ, μου βγάζει μνμ να στρίψω δεξιά σε αγροτικό πάλι, ασφαλτοστρωμένους βέβαια σε κάθε περίπτωση.
Πριν την Αμάρυνθο υπάρχει ρέμα και πρέπει να περάσεις το γεφύρι πριν τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Ετσι η παράκαμψη ήταν μεγάλη και έπρεπε να περάσω από άλλη γέφυρα το ρέμα.
Την έκανα και τελικά είδα ότι είχε γιορτή και λιτανεία στην εκκλησία, οπότε όσοι πήγαν από μέσα ένα 20λεπτο το έφαγαν τουλάχιστον.
Αντίθετα το γκούγκλ που κοιτάω κάποιες φορές όχι μόνο δεν στέλνει μνμ αλλά απλά σε αφήνει να φας την κίνηση, αφού την βλέπεις τελευταία στιγμή.
-
Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ στενάχωρο να φεύγεις από μια αυτοκινητάρα όπως το 308 GT και να πηγαίνεις σε χλιαρό περίπτερο που είναι αρκετά χειρότερο οδηγικά.
Χειρότερο σε επιδόσεις, πολύ χειρότερο σε ποιότητα εσωτερικού, μικρότερο και πιο στενό πορτμπαγκάζ από το SW 308 , σχεδόν ίδια κατανάλωση στο ταξίδι.
Υποβάθμιση κατά την άποψη μου η αλλαγή σε C5.
Και τώρα ειδα λέει πως πήρε την έκδοση Max , βλέπω σωστά πως έχει 48.900€ αυτο ;;;;
Αμέσως έρχεται στο μυαλό μου το Cupra Terramar phev ,το Βυζί κιόλας, το καλό δηλαδή 270 άλογα 48.000€
Πάω στοίχημα πως είναι κάνα στέλεχος της Citroen, ποιος λογικός άνθρωπος θα έδινε τόσα λεφτά για Citroen αφήνοντας βέβαια περιθώριο να κάνω λάθος στον συλλογισμό μου αν δεν ισχύει αυτή η τιμή.
-
Βαρέθηκε 8 χρόνια χαμηλό αμάξι γράφει.
O γαλλικός διαμορφωτής μου δίνει για το συγκεκριμένο τιμή 43090 στην ΜΑΧ.
Βάλε και κάποιες εκπτώσεις, λίγο πάνω από τα 40000 το πήρε.
-
@criuser said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Βαρέθηκε 8 χρόνια χαμηλό αμάξι γράφει.
O γαλλικός διαμορφωτής μου δίνει για το συγκεκριμένο τιμή 43090 στην ΜΑΧ.
Βάλε και κάποιες εκπτώσεις, λίγο πάνω από τα 40000 το πήρε.
By the way μονο x1 υπαρχει σε suv σε αυτα τα λεφτα!
-
Με πόσα άλογα η Χ1 στα 40000 ?
Στον διαμορφωτή πάντως ξεκινάει από 50050 που σημαίνει για πραγματικό αμάξι πάνω από 57000.
-
Με πόσα άλογα η Χ1 στα 40000 ?
Στον διαμορφωτή πάντως ξεκινάει από 50050 που σημαίνει για πραγματικό αμάξι πάνω από 57000.
βαλε 65 κυρ στεφανε, να εισαι μεσα.
-
Εγώ παλι στο διαμορφωτή της Citroen για Ελλάδα βλέπω έκδοση ΜΑΧ plug in hybrid στα 49.900€.
Η Χ1 sdrive 20i εχει καπου στα 44-45000€ αρχική τιμή που σαφέστατα έχει χαώδη διαφορά με τα 30.000 του C5 aircross και οποιουδήποτε εννοείται mainstream brand.
Ωστόσο βλεπω για το bmw x1 plug in xdrive25e με 245 αλογα, τιμή ετοιμοπαραδοτου στα 54.000€ -> https://www.bmw.gr/el-gr/sl/stocklocator/details/019a5d62-31ff-7b23-b1b7-8ea0327d98c8
-
@zaxosm said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Εγώ παλι στο διαμορφωτή της Citroen για Ελλάδα βλέπω έκδοση ΜΑΧ plug in hybrid στα 49.900€.
Η Χ1 sdrive 20i εχει καπου στα 44-45000€ αρχική τιμή που σαφέστατα έχει χαώδη διαφορά με τα 30.000 του C5 aircross και οποιουδήποτε εννοείται mainstream brand.
Ωστόσο βλεπω για το bmw x1 plug in xdrive25e με 245 αλογα, τιμή ετοιμοπαραδοτου στα 54.000€ -> https://www.bmw.gr/el-gr/sl/stocklocator/details/019a5d62-31ff-7b23-b1b7-8ea0327d98c8
Να πληρώσεις δλδ όσο ενάμιση αμάξι για να πεις ότι καις ελάχιστα,άλλωστε ένας που θα δώσει τόσα δεν έχει ανάγκη, τουλάχιστον να πάρεις με 48κ tiggo 9 με 428 άλογα οκ το καταλαβαίνω

-
@savas89 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Να πληρώσεις δλδ όσο ενάμιση αμάξι για να πεις ότι καις ελάχιστα,άλλωστε ένας που θα δώσει τόσα δεν έχει ανάγκη, τουλάχιστον να πάρεις με 48κ tiggo 9 με 428 άλογα οκ το καταλαβαίνω

H σύγκριση μου αφορα τα plug in hybrid bmw x1 και το C5 aircross με παρομοια ισχυ απο οτι βλεπω. Το x1 53000, το C5 aircross 50000.
Προφανώς αυτός που θα πάει σε αυτά τα λεφτα δεν έχει ανάγκη αλλά με 3000 παραπάνω παίρνει την X1 που για μένα είναι τοπ.
-

H σύγκριση μου αφορα τα plug in hybrid bmw x1 και το C5 aircross με παρομοια ισχυ απο οτι βλεπω. Το x1 53000, το C5 aircross 50000.
Προφανώς αυτός που θα πάει σε αυτά τα λεφτα δεν έχει ανάγκη αλλά με 3000 παραπάνω παίρνει την X1 που για μένα είναι τοπ.
Ενδιαφέρον θα είχαν και οι τιμές ληζινγκ

-

Θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν επιχειρηματίες για να καταλάβουμε την λογική τους.
Η σειρά 5 αιρκρός έχει 3 ειδών κινητήρες.
Υβριδικό, φεβ και 2 ηλεκτρικούς.
Η αγορά χωρίζεται σε αυτήν των ιδιωτών και του λήζινγκ.
Οι ιδιώτες παίρνουν τα υβριδικά, οπότε εκεί η εταιρεία έχει προσφορές στην λιανική.
Στις άλλες εκδόσεις επειδή είναι για εταιρικές πωλήσεις, έχει προσφορές στις εταιρείες λήζινγκ, οι οποίες προφανώς δεν είναι ανακοινώσιμες.
Αντίθετα η μπεμβέ, επειδή έτσι και αλλιώς είναι ακριβή εταιρεία στην αγορά και πολύ ακριβή στην συντήρηση, απευθύνεται σε άλλο κοινό ιδιωτών.
Ετσι η βασική 20 της Χ1 ξεκινάει από 44000, στην οποία θα λείπουν πολλά πράγματα.
Εύκολα θα πάει στις 48-50000, οπότε είναι δίπλα το φεβ.
Ακόμα επειδή οι γερμανοί παίζουν πολύ με τους πανάκριβους "έξτρα" εξοπλισμούς, στην πράξη προπαραγγέλνουν αμάξια τα οποία τα διαμορφώνουν σε προσφορές.
Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες από τους Γερμανούς.
Αρα προφανώς ο αγοραστής της Χ1 ως ιδιώτης, δεν ενδιαφέρεται για το 5 αιρκρος, όπως και ο ιδιώτης αγοραστής του 5 αιρκρος με μέγιστη τιμή του υβριδικού στα 35000 δεν ενδιαφέρεται για την Χ1.
-

Θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν επιχειρηματίες για να καταλάβουμε την λογική τους.
Η σειρά 5 αιρκρός έχει 3 ειδών κινητήρες.
Υβριδικό, φεβ και 2 ηλεκτρικούς.
Η αγορά χωρίζεται σε αυτήν των ιδιωτών και του λήζινγκ.
Οι ιδιώτες παίρνουν τα υβριδικά, οπότε εκεί η εταιρεία έχει προσφορές στην λιανική.
Στις άλλες εκδόσεις επειδή είναι για εταιρικές πωλήσεις, έχει προσφορές στις εταιρείες λήζινγκ, οι οποίες προφανώς δεν είναι ανακοινώσιμες.
Αντίθετα η μπεμβέ, επειδή έτσι και αλλιώς είναι ακριβή εταιρεία στην αγορά και πολύ ακριβή στην συντήρηση, απευθύνεται σε άλλο κοινό ιδιωτών.
Ετσι η βασική 20 της Χ1 ξεκινάει από 44000, στην οποία θα λείπουν πολλά πράγματα.
Εύκολα θα πάει στις 48-50000, οπότε είναι δίπλα το φεβ.
Ακόμα επειδή οι γερμανοί παίζουν πολύ με τους πανάκριβους "έξτρα" εξοπλισμούς, στην πράξη προπαραγγέλνουν αμάξια τα οποία τα διαμορφώνουν σε προσφορές.
Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες από τους Γερμανούς.
Αρα προφανώς ο αγοραστής της Χ1 ως ιδιώτης, δεν ενδιαφέρεται για το 5 αιρκρος, όπως και ο ιδιώτης αγοραστής του 5 αιρκρος με μέγιστη τιμή του υβριδικού στα 35000 δεν ενδιαφέρεται για την Χ1.
Συμφωνω στη λογικη αυτη εννοειται απλα αντιπαρεβαλλα τιμες λιανικης.
Απο την αλλη βεβαια να πουμε πως το c5 aircross εχει ενα κινητηρα που ειναι 1200 κυβικα 3κυλινδρος, και συγκριτικα με τα ανταγωνιστικα υβριδικα μοντελα της κατηγοριες ειναι αρκετα αργο.
Στα leasing δεν εχω εικονα, δεν ειχα ποτε τη τυχη να μου προσφερθει.
-
Καλημέρα σας,
Τρεις βδομάδες περίπου στο κυνήγι για την απόκτηση ενός C SUV, τελικά κατέληξα στο C5 aircross.
Πρώτη φορά Γάλλος και γενικά Ευρωπαίος καθώς ότι είχα ήταν Mazda κ Toyota όπως τώρα που έχω ένα CHR ‘22.Διάβασα όλες τις σελίδες και συμφωνώ με όσους έχουν τις αμφιβολίες για το brand (τις ίδιες έχω κ γω) αλλά συμφωνώ κ με τα γραφόμενα όσων είναι κοντά στους Γάλλους.Οπου κ να κοιτάξεις υπάρχουν τα συν κ πλην αλλά στο τέλος της ημέρας ο καθένας κοιτάζει αυτό που ζυγίζει καλύτερα για τις ανάγκες του.
Σε αυτές τις 3 βδομάδες είδα αρκετά αυτοκίνητα πολλές φορές άσχετα μεταξύ τους (από το μικρό LBX μέχρι το Lynk & Co 01) μου προσφέρθηκε σε αρκετά καλή τιμή κ έκδοση το Compass, βρέθηκα κοντά στο X1 όμως όλα μου άφηναν κάτι το ανικανοποίητο.Το αγαπημένο μου CX50 ήταν εκτός πραγματικότητας για την τσέπη μου.
Κοντά στο σπίτι μου έχω αντιπροσωπεία Citroen και χωρίς να γνωρίζω τίποτα για τα νέα Aircross κάπου κει πρόσεξα το C5.
Δεν ξέρω γιατί μου τικαρε όλα τα κουτάκια.Εμφανιση (υποκειμενικό αλλά είναι σαν τανκ) διάκοσμος,εκδόσεις κ τέλος το συνολικό vfm.Σχετικά με τις εκδόσεις κ το τι μπορείς να βάλεις που στην τελική διαμόρφωση έχω κάποιες παρατηρήσεις που με ξένισαν.Έκανα κ ένα τεστ drive το hybrid κ παρά τις μεγάλες αμφιβολίες για το μοτέρ δεν θα έλεγα ότι είναι κακό.Σιγουρα θα μπορούσε καλύτερο αλλά δεν ζητάω κ τρομερές επιδόσεις και ούτε το βρήκα πιο αργό απο το CHR 1.8.
Έτσι λοιπόν έκλεισα την έκδοση plus με επιπλέον το πράσινο χρώμα κ bi tone οροφή σύνολο 34600 με έκπτωση απόσυρσης που την έδωσαν παρότι δεν έχω να αποσύρω κάποιο όχημα.
Παράδοση γύρω στις 15-20 μέρες και μετράω αντίστροφα! -
@alxpro said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Καλημέρα σας,
Τρεις βδομάδες περίπου στο κυνήγι για την απόκτηση ενός C SUV, τελικά κατέληξα στο C5 aircross.
Πρώτη φορά Γάλλος και γενικά Ευρωπαίος καθώς ότι είχα ήταν Mazda κ Toyota όπως τώρα που έχω ένα CHR ‘22.Διάβασα όλες τις σελίδες και συμφωνώ με όσους έχουν τις αμφιβολίες για το brand (τις ίδιες έχω κ γω) αλλά συμφωνώ κ με τα γραφόμενα όσων είναι κοντά στους Γάλλους.Οπου κ να κοιτάξεις υπάρχουν τα συν κ πλην αλλά στο τέλος της ημέρας ο καθένας κοιτάζει αυτό που ζυγίζει καλύτερα για τις ανάγκες του.
Σε αυτές τις 3 βδομάδες είδα αρκετά αυτοκίνητα πολλές φορές άσχετα μεταξύ τους (από το μικρό LBX μέχρι το Lynk & Co 01) μου προσφέρθηκε σε αρκετά καλή τιμή κ έκδοση το Compass, βρέθηκα κοντά στο X1 όμως όλα μου άφηναν κάτι το ανικανοποίητο.Το αγαπημένο μου CX50 ήταν εκτός πραγματικότητας για την τσέπη μου.
Κοντά στο σπίτι μου έχω αντιπροσωπεία Citroen και χωρίς να γνωρίζω τίποτα για τα νέα Aircross κάπου κει πρόσεξα το C5.
Δεν ξέρω γιατί μου τικαρε όλα τα κουτάκια.Εμφανιση (υποκειμενικό αλλά είναι σαν τανκ) διάκοσμος,εκδόσεις κ τέλος το συνολικό vfm.Σχετικά με τις εκδόσεις κ το τι μπορείς να βάλεις που στην τελική διαμόρφωση έχω κάποιες παρατηρήσεις που με ξένισαν.Έκανα κ ένα τεστ drive το hybrid κ παρά τις μεγάλες αμφιβολίες για το μοτέρ δεν θα έλεγα ότι είναι κακό.Σιγουρα θα μπορούσε καλύτερο αλλά δεν ζητάω κ τρομερές επιδόσεις και ούτε το βρήκα πιο αργό απο το CHR 1.8.
Έτσι λοιπόν έκλεισα την έκδοση plus με επιπλέον το πράσινο χρώμα κ bi tone οροφή σύνολο 34600 με έκπτωση απόσυρσης που την έδωσαν παρότι δεν έχω να αποσύρω κάποιο όχημα.
Παράδοση γύρω στις 15-20 μέρες και μετράω αντίστροφα!Καλως να το δεχτεις.
-
CHR 1.8 '22 άρα μιλάμε για gen 4 με 122ps και ροπή από atmo 1600cc. Πιο αργό είναι μόνο ο θάνατος και η ελληνική γραφειοκρατεία. Μια χαρά θα σου είναι ο Puretch. Με το καλό να παραλάβεις!
-
@sabas_thess said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
CHR 1.8 '22 άρα μιλάμε για gen 4 με 122ps και ροπή από atmo 1600cc. Πιο αργό είναι μόνο ο θάνατος και η ελληνική γραφειοκρατεία. Μια χαρά θα σου είναι ο Puretch. Με το καλό να παραλάβεις!
Κάπως έτσι φίλε μου αλλά για τις ανάγκες μου καλό είναι αρκεί να μην γκρινιάζει το CVT.στο γκαράζ έχω κ ένα Rx8 turbo αν χρειαστώ αδρεναλίνη αλλά ας μείνει εκεί γιατί έχω βαρεθεί τα rebuild

-
Να αυξανόμεθα!!! Με το καλό να παραλάβεις @alxpro !!!. Θα ενθουσιαστείς με πολλές λεπτομέρειες, οταν το παραλάβεις!
-
Καλημέρα σας,
Παράδοση γύρω στις 15-20 μέρες και μετράω αντίστροφα!Καλοταξιδο να ειναι και απροβληματιστο!!
Το CX-5 εννοουσες? Εβγαινε πολυ εκτος σε σχεση με το C5? -
Με το καλό να παραλάβεις.
Το αυτοκίνητο στην τιμή που το παίρνεις δεν παίζεται.
Επίσης το χρώμα είναι το ίδιο που θα έπαιρνα και εγώ.
Μάλιστα με χαρά διαπιστώνω ότι η νέα μόδα είναι οι διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, είτε σε σκούρο, είτε σε ανοικτό, όπως αυτό του 5 αιρκρος.
Η εγγύηση είναι 5 χρόνια και 60000 χλμ όποιο έρθει πρώτο.
Υπάρχει η δυνατότητα με λίγα λεφτά να το κάνεις 5 χρόνια και 80000 ή και 100000 χλμ, όπως έχω κάνει εγώ στα δικά μου αμάξια.
-
@chrisk6 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Καλημέρα σας,
Παράδοση γύρω στις 15-20 μέρες και μετράω αντίστροφα!Καλοταξιδο να ειναι και απροβληματιστο!!
Το CX-5 εννοουσες? Εβγαινε πολυ εκτος σε σχεση με το C5?Καλημέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ!
Ναι σωστά το CX5 (έχω κολλήσει με το 50) είχα δύο προσφορές.Η μία στα 39500 κ η άλλη στα 41κ αν θυμάμαι καλά.Θα μπορούσε κ οι δύο προσφορές να είναι συν 1000 ευρώ καθώς το κόκκινο χρώμα που θέλω σε Μαζντα τόσο πήγαινε.
CITROEN C5 AIRCROSS 2025