-
Παντως ηδη το τωρινο Atto 3 εχει μεγαλη καταναλωση ειδικα αν βαλεις θερμανση, φαντασου το επομενο μεγαλτερη καταναλωση
-
-
για το Atto 3 που εχω, με θερμανση μεγαλη καταναλωση. Να κοιταζετε με τον μερικο χιλιομετρητη ποσα χιλιομετρα βγαζετε σε καθε γεμισμα και οχι ποσα προβλεπει το αυτοκινητο, ειναι αισιοδοξο
-
Αν ρυθμίσεις το κλίμα στο eco, η διαφορά δεν είναι μεγάλη και προσωπικά για το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα μας καλύπτει. Λίγες φορές το έβαλα στο comfort.
-
Βάλτε screenshot από την αντίστοιχη οθόνη στο mobile app. Το δικό μου είναι dolphin και με χρήση σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης (Αθήνα)

-

70% αστικη-περιαστικη χρήση και 30% υπεραστικη
-
Σχετικά με την κατανάλωση του Atto 3 στον αυτοκινητόδρομο, πιστεύω ότι θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Leaf με την 75αρα μπαταρία.
Μπράβο στην Nissan που ανακοινώνει αυτονομία, με βάση την ταχύτητα κίνησης.έως 430Km με ταχύτητα 110Kmh
330Km με ταχύτητα 130Kmh. -
Σχετικά με την κατανάλωση του Atto 3 στον αυτοκινητόδρομο, πιστεύω ότι θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Leaf με την 75αρα μπαταρία.
Μπράβο στην Nissan που ανακοινώνει αυτονομία, με βάση την ταχύτητα κίνησης.έως 430Km με ταχύτητα 110Kmh
330Km με ταχύτητα 130Kmh.50 χλμ διαφορά στην αυτονομία κάθε 10 χλμ διαφορά στην ταχύτητα... ενδιαφέρον...
Έτσι θα έπρεπε να δίνεται η αυτονομία. Σε ένα φάσμα 80-90-100-110-120-130-140. -
Έχω την εντύπωση ότι η αύξηση της κατανάλωσης δεν πάει γραμμικά (αν χρησιμοποιώ τον σωστό όρο) και ότι μετά 120χλμ αυξάνεται αρκετά περισσότερο σε σχέση με χαμηλότερες ταχύτητες.
-
-
Αυτό γίνεται διότι στην φυσική εαν διπλασιάσεις την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου τότε η αεροδυναμική αντίσταση τετραπλασιάζεται αλλά και η αντίρροπη πίεση ως ισχύς του αέρα οχταπλασιαζεται, (προκύπτει από την σχετική συνάρτηση) οπότε αντιστρόφως το όχημα πρέπει να οκταπλασιάσει την ισχύ που παράγει ο κινητήρας, ώστε να μείνει σταθερό χωρίς να επιβραδύνει και να διατηρήσει την ταχύτητα του.
Συνεπώς καταναλώνει πολύ παραπάνω καύσιμο.
Άρα από τα 50 χλμ/ώρα στα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται 8 φορές μεγαλύτερη παραγόμενη ισχύ από το μοτέρ.
Έχοντας αυτό ως σταθερά μιας και βρισκόμαστε στην γη που έχει συγκεκριμένη πυκνότητα ο αέρας, οι μηχανικοί παίζουν με την αεροδυναμική από τη μια και την θερμική απόδοση από την άλλη ώστε να μετριάσουν το κόστος του να διατηρείς υψηλή ταχύτητα
Δεν είμαι φυσικός, σορρυ εάν κάνω λάθη.
-
Αν ρυθμίσεις το κλίμα στο eco, η διαφορά δεν είναι μεγάλη και προσωπικά για το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα μας καλύπτει. Λίγες φορές το έβαλα στο comfort.
Αμα κάνατε Χα με το χνώτο του ο ένας στον άλλον, θα γλυτώνατε και κάτι ακόμα...

Τι διαβάζουμε από τους ηλεκτρόπληκτους για να δικαιολογήσουν την αγορά τους....

-
330Km με ταχύτητα 130Kmh.50 χλμ διαφορά στην αυτονομία κάθε 10 χλμ διαφορά στην ταχύτητα... ενδιαφέρον...
Έτσι θα έπρεπε να δίνεται η αυτονομία. Σε ένα φάσμα 80-90-100-110-120-130-140.Θα μπορούσε να λέει το εξής...
Ταξίδι με ταχύτητα άμαξας του 19ου αιώνα, τόση αυτονομία.
Ταξίδι με ταχύτητα Φόρντ Τ τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα υπέρβαρης διπλής νταλίκας τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα υπέρβαρης μονής νταλίκας τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα ΚΤΕΛ τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα εκδρομικού Πούλμαν που μεταφέρει ΚΑΠΗ με συχνές στάσεις για κατούρημα τόση αυτονομία...
Και πάει λέγοντας...

-

Κλίμα ανάβουμε έτσι κι αλλιώς γιατί θολώνουν τα τζάμια. Και το έχουμε και στάνταρ, όχι σα κάτι άλλους τσίπηδες

Από την άλλη δεν είμαστε senior citizens να χρειαζόμαστε 40 βαθμούς για να λειτουργήσουμε. Με τους 20 είμαστε με κοντομάνικο
-
Κοινώς από το τρέμε τρέμε ιδρώσατε...

-

Σχεδόν καθημερινή κίνηση σε εθνική (λίγα χιλιόμετρα ) με ταχύτητες 100 -110 κ πάνω .
πάντα κλίμα -
-

Θα μπορούσε να λέει το εξής...
Ταξίδι με ταχύτητα άμαξας του 19ου αιώνα, τόση αυτονομία.
Ταξίδι με ταχύτητα Φόρντ Τ τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα υπέρβαρης διπλής νταλίκας τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα υπέρβαρης μονής νταλίκας τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα ΚΤΕΛ τόση αυτονομία
Ταξίδι με ταχύτητα εκδρομικού Πούλμαν που μεταφέρει ΚΑΠΗ με συχνές στάσεις για κατούρημα τόση αυτονομία...
Και πάει λέγοντας...

Χαχαχα... Έχουμε καταντήσει οι Τογιοταίοι της ηλεκτροκίνησης, που σηκώνουν το γκάζι στις κατηφόρες και τις ευθείες για να γράψουν κατανάλωση 4,48 αντί για 4,50.

Το μεγάλο θέμα βέβαια σε όλο αυτό για τους περισσότερους νομίζω είναι το φτωχό δίκτυο φόρτισης όσον αφορά τα ταξίδια, διακοπές, εκδρομές, κτλ.
Αν υπήρχε πιο πυκνό δίκτυο φόρτισης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, τότε δε νομίζω ότι θα ασχολούνταν τόσοι πολλοί με την κατανάλωση.Εγώ πάντως όταν με το καλό το πάρω, θα κάνω τα πρώτα δοκιμαστικά συγκρατημένος και μετά όπου δω ότι με παίρνει, θα το πηγαίνω τάπα.

-
-
H BYD παίζει μπάλα με την Manchester City (βίντεο)
Η γνωστή κινέζικη εταιρεία θα προμηθεύει με αυτοκίνητα BYD και Denza την αγγλική ομάδα, ενώ το λογότυπό της θα κοσμεί τις στολές προπόνησης των ποδοσφαιριστών.
BYD forum