-
-
Αυτό που έγινε στην Ιόνια μου θυμίζει τη Μαλακάσα. Και με κατολίσθηση σε εξέλιξη κάποιος είχε τη φοβερή ιδέα να απομακρύνει τα χώματα από το κάτω μέρος, και φυσικά χειροτέρεψε η κατάσταση. Φοβάμαι ότι θα πάρει μήνες. Μάλλον κακή μελέτη.
-
Τουλάχιστον το ένα ρεύμα μπορούν να το ανοίξουν!
Θυμάμαι ότι για χρόνια η Εγνατία είχε πρόβλημα με πλημμυρικά φαινόμενα στο ύψος του κόμβου Ιωαννίνων, κάθε φορά που έβρεχε πολύ. Έκλειναν μόνο το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Κι αυτό κάποιες φορές μόνο στο μισό πλάτος.
Απ' όσο έχω καταλάβει, τώρα τους βγάζουν στην άνοδο στο ύψος της Αμφιλοχίας και στην κάθοδο στο ύψος της γέφυρας Αράχθου.
Αυτό σημαίνει ότι τρώνε στη μάπα τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ στροφές του Μενιδίου!! -
Νομίζω πως το φαινόμενο είναι ακόμη σε εξέλιξη, οπότε προφανώς δε ρισκάρουν να δώσουν ούτε μια λωρίδα σε κυκλοφορία. Αν τυχόν γίνει τίποτα θα βρουν τον μπελά τους μετά.
-
Αθήνα-Αλβανία σε 4 ώρες και 30 λεπτά: Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου δρόμου (+video)
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Αθήνα-Αλβανία σε 4 ώρες και 30 λεπτά: Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου δρόμου (+video)
Ρε!!! Τι άρθρα είναι αυτά;;;; Τηρώντας τον ΚΟΚ σε 4 ώρες ούτε μέχρι Καρδίτσα δεν φτάνει κανείς!
Είδα άλλο ένα τέτοιο άρθρο που έγραφε 3 ώρες για Λευκάδα!
Από άποψη του κατά πόσο είναι εφικτό, σίγουρα είναι!!!
Από άποψη του αν είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι!!! -
@nickthetrib said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Ρε!!! Τι άρθρα είναι αυτά;;;; Τηρώντας τον ΚΟΚ σε 4 ώρες ούτε μέχρι Καρδίτσα δεν φτάνει κανείς!
Είδα άλλο ένα τέτοιο άρθρο που έγραφε 3 ώρες για Λευκάδα!
Από άποψη του κατά πόσο είναι εφικτό, σίγουρα είναι!!!
Από άποψη του αν είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι!!!4:38 δίνει το Google maps για Αθήνα τώρα (23:18 )
5:37 για Κακαβιά
1:10 Ιωάννινα - Κακαβιά (62 χλμ)
Οπότε ένα 5ωρο το βλέπω εφικτό -
4:38 δίνει το Google maps για Αθήνα τώρα (23:18 )
Οπότε ένα 5ωρο το βλέπω εφικτόTo Google Maps έχει γίνει πολύ αισιόδοξο σε σχέση με το πώς υπολόγιζε τον χρόνο παλιά. Ειδικά σε επαρχιακές διαδρομές το υπολογίζει με την μέγιστη ταχύτητα (90χαω) σε δρόμους που οδηγείς με τα μισά.
-
@tgd said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
4:38 δίνει το Google maps για Αθήνα τώρα (23:18 )
Οπότε ένα 5ωρο το βλέπω εφικτόTo Google Maps έχει γίνει πολύ αισιόδοξο σε σχέση με το πώς υπολόγιζε τον χρόνο παλιά. Ειδικά σε επαρχιακές διαδρομές το υπολογίζει με την μέγιστη ταχύτητα (90χαω) σε δρόμους που οδηγείς με τα μισά.
Γινεται να εχει οριο 90 επαρχιακος και να πας με 45-50? Πως?
Εγω συνηθως ειμα κατω απο τον χρονο που δινει το Gmaps...
-
Γίνεται, δεν έχει περάσει από παντού το Street View για να ξέρει τα όρια.
-
@tgd said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Γίνεται, δεν έχει περάσει από παντού το Street View για να ξέρει τα όρια.
Καταλαβα τι εννοεις. Ουτε καν Β δρομους...που λενε τους επαρχιακους.
Συνηθως δεν υπαρχει θεμα, αλλα αν κινεισαι αποκλειστικα απο αυτους μονο και δεν εχει περασει το οριο θεωρητικα θα εχεις θεμα. Εγω δεν το εχω αντιμετωπισει. -
-
Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στο Ιωάννινα – Κακαβιά. Η αρχή έγινε. Ακολουθούμε!
Δεν πάει έτσι. Το σωστό είναι να μας πούνε σε αυτόν το δρόμο, πόσα και σε ποιες τιμές διόδια θα βάλουν.
Καμία αρχή δεν έγινε. Αν είναι να μπούνε διόδια, η αρχή έγινε για όσους θα μπορούν να πληρώνουν διόδια. -
@sarantism said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στο Ιωάννινα – Κακαβιά. Η αρχή έγινε. Ακολουθούμε!
Δεν πάει έτσι. Το σωστό είναι να μας πούνε σε αυτόν το δρόμο, πόσα και σε ποιες τιμές διόδια θα βάλουν.
Καμία αρχή δεν έγινε. Αν είναι να μπούνε διόδια, η αρχή έγινε για όσους θα μπορούν να πληρώνουν διόδια.Σιγουράκι ένας σταθμός διοδίων! Είναι καμία 65αρια χλμ η διαδρομή!
Ο κανόνας πλέον είναι όσο η βενζίνη (βενζίνη, όχι κάποιο άλλο καύσιμο, σε καθαρά θερμικό αυτοκίνητο) είναι και τα διόδια!
Αλλά και αυτό αλλάζει με τα διόδια να βγαίνουν περισσότερα! -
Είχα χθες μια επικοινωνία με συγγενείς από Ιωάννινα. Τι έμαθα;
1ον η Ιόνια οδός, λόγω της κατολίσθησης στη Συκούλα, εκτός κυκλοφορίας για τρεις μήνες το λιγότερο.
2ον υπάρχει κατολίσθηση και στον παλιό δρόμο. Πού ακριβώς δε μου είπαν.
Όπως τα βλέπω εγώ, μέχρι Ιούνιο που θα σταματήσει να βρέχει, ο νέος δρόμος θα είναι κλειστός. Τα ταξίδι προς Ιωάννινα θα γίνεται μέσω εξόδου στον κόμβο Αμφιλοχίας, Κρίκελλου, Ανοιξιάτικου και Μενιδίου, τουλάχιστον μισή ώρα επιπλέον.
Μεγάλη προσοχή. Θυμάμαι ότι σε κάποια σημεία του δρόμου έπρεπε να κατεβάσεις πρώτη για να μην πάρεις την ανάρτηση στο χέρι. Επίσης, παλιά στο Ανοιξιάτικο είχε πάντα μπλόκο. -
Η παλιά εθνική οδός έχει καθαριστεί. Η Ιόνια δυστυχώς κλειστή μέχρι το Πάσχα και το ταξίδι προς Γιάννενα ξαναγίνεται παιχνίδι, δηλαδή κυνηγητό με τα φορτηγά και κρυφτό με την Τροχαία.
-
Πάσχα είναι 12/4. Αποκλείεται να έχουν σταματήσει οι βροχές μέχρι τότε.
Έχω κάνει άπειρες φορές το ταξίδι όταν υπήρχε μόνον η "παράκαμψη Αγρινίου" κι η "παράκαμψη Άρτας" και πίστεψέ με, μόνο σαν παιχνίδι δεν το έβλεπα.
Σε ποιο σημείο του παλιού είχαν πέσει τα χώματα; -
Προφανώς παιχνίδι εννοεί το να προσπεράσεις μεταξύ φορτηγών, επιβατικών και άλλων οχημάτων που κινούνται αντίθετα. Συν τα μπλόκα στα χωριά.
Το μόνο καλό που είχε από τον παλιό ήταν οι στροφές Μενιδίου…
Αλλά πλέον ο παλιός φαντάζει τρόμος έχοντας συνηθίσει τόσα χρόνια την Ιονια οδό.
Παλιά που δεν είχε ούτε τις παρακάμψεις Αγρινίου, Άρτας ήταν ταλαιπωρία…
Ελπίζω να ανοίξει νωρίς να πάμε Πάσχα χωρίς πολλά πολλά!! -
Τζουμέρκα ασύλληπτες κατολισθήσεις...... Εν τω μεταξύ όλα αυτά πλέον με εντάσεις ποτιστικών βροχών.....
Στο 1ο μπαμ με τρελές ραγδαιοτητες πιστεύω δεν θα μιλάμε μόνο για δρόμους χαμένους στις ρεματιές......🥺🥺 -
Γιατί συμβαίνει αυτό;
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...