-
https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-renault-clio-160-e-tech/
Το ψιλαποθεώνει ο τύπος
(Δε μοιάζει με δελτίο τύπου) -
@v_a said in Renault Clio VI:
Το ψιλαποθεώνει ο τύπος
(Δε μοιάζει με δελτίο τύπου)Ειναι vfm πρόταση, 160hp κ 0-100 σε 8 για 25κ μόνο. Ο ημιακαμπτος σιγουρα θα κοπαναει, δεν γινεται να μην, και η καταναλωση θα απεχει απο τον wltp, λογω βαρους και δύναμης, αλλά παλι καλή θα ειναι στα 5λ. σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
-
Το ψιλαποθεώνει ο τύπος
(Δε μοιάζει με δελτίο τύπου)Αν πουν άσχημα λόγια,δε θα τους ξαναδωσουν αυτοκίνητο για δοκιμή.Εχει γίνει αυτό με αλλες εταιρείες στο παρελθον.
Εν τω μεταξύ το συγκεκριμένο σαιτ δεν είναι και απο τα πλέον αξιόπιστα (γνώμη μου). -
@ataim said in Renault Clio VI:
Το ψιλαποθεώνει ο τύπος
(Δε μοιάζει με δελτίο τύπου)Ειναι vfm πρόταση, 160hp κ 0-100 σε 8 για 25κ μόνο. Ο ημιακαμπτος σιγουρα θα κοπαναει, δεν γινεται να μην, και η καταναλωση θα απεχει απο τον wltp, λογω βαρους και δύναμης, αλλά παλι καλή θα ειναι στα 5λ. σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
Ποίο μικρό έχει πίσω πολλαπλούς; Γιατί είναι δεδομένο ότι θα κοπανάει; Τι ποιότητα κύλισης περιμένουμε από ένα μικρό με ιμιάκαμπτο στα 25k; Το Yaris έχει πολλαπλούς, κοπανάει;
Ώρες ώρες πραγματικά δεν ξέρω τι θέλετε ορισμένοι...
-
Στην τιμή του Esprit Alpine μπορεί κάποιος να πάρει το μοναδικό superimini με πολλαπλούς πίσω. Βασική έκδοση θα είναι, αλλά δεν της λείπει κάτι ουσιαστικό. Εκεί τα ζυγίζεις αν θέλεις την κατανάλωση υβριδικού ή την σπιρτάδα 156 θερμικών ίππων εκτός των τοιχών με την όποια βελτίωση εξασφαλίζουν οι πολλαπλοί πίσω σε ποιότητα κύλισης.
-
@sabas_thess said in Renault Clio VI:
Ποίο μικρό έχει πίσω πολλαπλούς; Γιατί είναι δεδομένο ότι θα κοπανάει; Τι ποιότητα κύλισης περιμένουμε από ένα μικρό με ιμιάκαμπτο στα 25k; Το Yaris έχει πολλαπλούς, κοπανάει;
Ώρες ώρες πραγματικά δεν ξέρω τι θέλετε ορισμένοι...
Δεν το σύγκρινα με κάτι άλλο γιατί κανένα σε αυτήν την κατηγορία δεν έχει σοβαρή πίσω ανάρτηση, και το "πρόβλημα" ανεβαίνει σιγά σιγά και στις παραπάνω κατηγορίες. Σχολιάζω αυτούς που λένε ότι δεν καταλαβαίνει κανείς τον ημιάκαμπτο. Ναι ισχύει δεν τον καταλαβαίνεις μέχρι να πέσεις σε λακούβα, ειδικά σε εγκάρσια....
Ας πούνε την πραγματικότητα ότι δηλαδή για λόγους κόστους έχουμε βάλει ημιάκαμπτο όπως όλοι. Μικρά αυτοκίνητα με κανονικές αναρτήσεις είχαμε στο παρελθόν, mx5, mini, civic, almera, focus κλπ.
To yaris έχει awd έκδοση χωρίς ημιάκαμπτο η οποία όμως δεν πωλείται στην ευρώπη.
-
@shumakos said in Renault Clio VI:
Στην τιμή του Esprit Alpine μπορεί κάποιος να πάρει το μοναδικό superimini με πολλαπλούς πίσω. Βασική έκδοση θα είναι, αλλά δεν της λείπει κάτι ουσιαστικό. Εκεί τα ζυγίζεις αν θέλεις την κατανάλωση υβριδικού ή την σπιρτάδα 156 θερμικών ίππων εκτός των τοιχών με την όποια βελτίωση εξασφαλίζουν οι πολλαπλοί πίσω σε ποιότητα κύλισης.
Ποιο είναι αυτό ;
-
To 5πορτο MINI.
-
@ad276 said in Renault Clio VI:
Το ψιλαποθεώνει ο τύπος
(Δε μοιάζει με δελτίο τύπου)Αν πουν άσχημα λόγια,δε θα τους ξαναδωσουν αυτοκίνητο για δοκιμή.Εχει γίνει αυτό με αλλες εταιρείες στο παρελθον.
Εν τω μεταξύ το συγκεκριμένο σαιτ δεν είναι και απο τα πλέον αξιόπιστα (γνώμη μου).Ούτε εγώ το συμπαθώ το εν λόγω site, απλά γράφει και 2,3 αρνητικά (θα μου πεις για ξεκάρφωμα
).
Ε, οι ταγμένοι δεν γράφουν ούτε αυτά -
Αν είχε 10 χρόνια εγγύηση μπορεί να το εμπιστευομουν.
-
Ε, οι ταγμένοι δεν γράφουν ούτε αυτά
εγώ το έκλεισα στο
Πλαίσιο, αναρτήσεις, μηχανικά μέρη, πλαστικά και υφάσματα, διακόπτες και οθόνες, όλα αγκαλιάζουν αρμονικά τον οδηγό, χωρίς την παραμικρή εντύπωση ότι κάπου υπάρχει ένας χαλαρός κρίκος σε μία τόσο καλοδουλεμένη αλυσίδα.
ούτε το ABS δεν μπορεί να σε σώσει απο τόσα σάλια
-
Αν δεν το δοκιμάσει ο δικός μας, δε θα βγάλουμε ακρη
-
@shumakos said in Renault Clio VI:
To 5πορτο MINI.
Ενας που θα κοιτάξει το Κλιο δεν θα κοιτάξει το ΜΙΝΙ,αλλά ούτε και το αντίστροφο.
-
Δεν θα το έλεγα.
-
@lap said in Renault Clio VI:
Δεν θα το έλεγα.
Ναι, θεωρητικά μπορεί. Στη πράξη, αν δεν είναι εντελώς άσχετος, δεν παίζει. 275 L χώρο αποσκευών έχει το 5πορτο MINI και κάνει 27k (ενώ καίει και ~ 7,5l/100km στα χαρτιά).
-
Επειδή έχω οδηγήσει mini, μιλάμε για άλλη αίσθηση οδήγησης.
Όλα τα άλλα φαίνονται υποδεέστερα. Έχεις αίσθηση καρτ και σε τρελαίνει.
Τα suzuki θυμίζουν mini αλλά χωρίς αυτήν την έξτρα ηχομόνωση και βαριά αίσθηση.
Από χώρους τα ίδια μεταξύ clio και mini, μη πω καλύτερο το πενταπορτο mini λόγω τετράγωνης οροφής.
Βγαίνει μονάχα με το αυτόματο κιβώτιο που φοράει και η σειρά 1. Δεν έχω ιδέα εάν είναι αξιόπιστο
Πίσω δεν ξέρω πόσα λίτρα έχει αλλά επειδή είναι τετράγωνο βάζεις κάθετα τις βαλίτσες ( θεωρώ)
-
@sette said in Renault Clio VI:
@lap said in Renault Clio VI:
Δεν θα το έλεγα.
Ναι, θεωρητικά μπορεί. Στη πράξη, αν δεν είναι εντελώς άσχετος, δεν παίζει. 275 L χώρο αποσκευών έχει το 5πορτο MINI και κάνει 27k (ενώ καίει και ~ 7,5l/100km στα χαρτιά).
Συμφωνώ με Lap.
Αν δεν είναι εντελώς άσχετος δε θα μείνει στα νούμερα αλλά θα ανοίξει την πίσω πόρτα του πορτ μπαγκάζ. Εκεί θα δει ότι δεν χάνει τίποτα σε σχέση με το υβριδικό Clio V. Μάλιστα στο 5πορτο MINI, ξεπερνώντας τον σκόπελο των πίσω πορτών με το μικρό άνοιγμα, μπορώ να πω ότι πίσω ο χώρος για τα γόνατα και για το κεφάλι είναι περισσότερος, σε σχέση με το Clio V τουλάχιστον.
Για εμένα το Esprit Alpine πάει να χωθεί σε premium μονοπάτια, οπότε πιστεύω ότι
κάποιος/α που σκοπεύει να εκταμιεύσει 28Κ+ γι' αυτό, θα τσεκάρει και το ΜΙΝΙ. Οι χαμηλότερες εξοπλιστικά εκδόσεις ασφαλώς και απευθύνονται σε άλλο κοινό. -
Συγκρίνετε το φθηνότερο ΜΙΝΙ με το ακριβότερο Κλιο....Τι να πω.
Εν τω μεταξύ εκεί στα 28κ είναι και οι φουλ εκδόσεις του Γιαρις.
Οδηγικα το ΜΙΝΙ είναι καρτ...αλλά δε θα το παιρνα ποτέ 5πορτο,θα το προτιμούσα κλασσικό 2πορτο. -
Λοιπόν, πήγα και εγώ για να το δω...
Η Clio είναι κούκλα, φοβερό design (είχε και την esprit σε μαύρο, drive angry η φάση).
Το εσωτερικό πολύ ωραίο, ποιοτικό μου φάνηκε, πορτ-μπαγκάζ να χαμε να λέγαμε, ωραία bucket και λίγη πεταμενη αλκανταρα εδώ και εκεί για να δείξει πιο premium. Όλα καλά ως εδώ, αν και προσωπικά θα πήγαινα στην techno, δεν υπάρχει λόγος για το έξτρα διχιλιαρο (και οπτικά μια χαρά στέκεται).Πάω να κάτσω πίσω (1.83 νορμάλ βάρος), κάθομαι, κλείνω τη πόρτα... Μάγκες σφηνωσα

Τραγική η κατάσταση, έχουν βάλει το πισω καθισμα χαμηλά, τα γόνατα ψηλά και δεν χωράνε τα άτιμα με τίποτα. Δε μπορεί λέω, είναι δυνατόν να κάθομαι στο yaris στα 3,94m πιο άνετα από αυτό στα 4.11 ? Και σαν οδηγός όμως, ένα στριμωξιδι το νιώθεις, ζώνη όντως χωμένη κάπου σε μια τρύπα, τεμπέλης μικρός, τα γόνατα τουλάχιστον δεν χτυπάνε.Πήγα με την ελπίδα για αλλαγή του yaris με κάτι πιο μουρατο και γκαζάτο, αλλά δεν.
Αυστηρά για ζευγάρια, αλλά είναι ωραίο το άτιμο(Είχε σε μια γωνιά το 5αρι. Πως είναι αυτή η γκομενα που για χάρη της, παρατάς γυναίκα, παιδιά, τα πάντα; Κάπως έτσι ένιωσα
) -
Λοιπόν, πήγα και εγώ για να το δω...
Η Clio είναι κούκλα, φοβερό design (είχε και την esprit σε μαύρο, drive angry η φάση).
Το εσωτερικό πολύ ωραίο, ποιοτικό μου φάνηκε, πορτ-μπαγκάζ να χαμε να λέγαμε, ωραία bucket και λίγη πεταμενη αλκανταρα εδώ και εκεί για να δείξει πιο premium. Όλα καλά ως εδώ, αν και προσωπικά θα πήγαινα στην techno, δεν υπάρχει λόγος για το έξτρα διχιλιαρο (και οπτικά μια χαρά στέκεται).Πάω να κάτσω πίσω (1.83 νορμάλ βάρος), κάθομαι, κλείνω τη πόρτα... Μάγκες σφηνωσα

Τραγική η κατάσταση, έχουν βάλει το πισω καθισμα χαμηλά, τα γόνατα ψηλά και δεν χωράνε τα άτιμα με τίποτα. Δε μπορεί λέω, είναι δυνατόν να κάθομαι στο yaris στα 3,94m πιο άνετα από αυτό στα 4.11 ? Και σαν οδηγός όμως, ένα στριμωξιδι το νιώθεις, ζώνη όντως χωμένη κάπου σε μια τρύπα, τεμπέλης μικρός, τα γόνατα τουλάχιστον δεν χτυπάνε.Πήγα με την ελπίδα για αλλαγή του yaris με κάτι πιο μουρατο και γκαζάτο, αλλά δεν.
Αυστηρά για ζευγάρια, αλλά είναι ωραίο το άτιμο(Είχε σε μια γωνιά το 5αρι. Πως είναι αυτή η γκομενα που για χάρη της, παρατάς γυναίκα, παιδιά, τα πάντα; Κάπως έτσι ένιωσα
)που να πας να μπεις μεσα πίσω στο 5....θα εκτιμήσεις το Clio
Renault Clio VI