-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ελλάς, η χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού: H Θεούσα Κάρυ τους την βγήκε από (δήθεν) δεξά με τις δηλώσεις της για τις εμβρυοκτονίες αναγκάζοντας τον his master's voice Μαρινάκη να υιοθετήσει οριακά αριστερίζουσα φρασεολογία «το πιο φοβερό είναι ότι αυτό ακούστηκε και από γιατρό. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω σε συζητήσεις που είναι λυμένες». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για ορίζει το σώμα της, τελεία και παύλα».
Από κάτι ανεπαγγελτους γόνους που κυβερνάνε και κάτι φυτευτα βλήματα του κομματικού σωλήνα, είναι πολύ καλύτερη.
Ήθελαν βουβό πόνο τα λαμ... , τώρα θα φάνε καλα. -
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ελλάς, η χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού: H Θεούσα Κάρυ τους την βγήκε από (δήθεν) δεξά με τις δηλώσεις της για τις εμβρυοκτονίες αναγκάζοντας τον his master's voice Μαρινάκη να υιοθετήσει οριακά αριστερίζουσα φρασεολογία «το πιο φοβερό είναι ότι αυτό ακούστηκε και από γιατρό.
αν και την εκτιμώ, θεωρώ οτι έκανε λάθος με αυτή την δήλωση. Επίσης φαίνεται να επηρεάζεται πολύ απο την Γρατσία και να έχει υιοθετήσει μια θεοκεντρική προσέγγιση, έβγαλε φωτογραφίες με φόντο εικόνες, δεν ξεκινάει καλά -για να μην παρεξηγηθώ πηγαίνω πολύ συχνά στο Άγιο ¨Ορος και έχω πνευματικό που επισκέπτομαι, δεν ειμαι κατά των εκκλησίας αλλά θεωρώ οτι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός με την πολιτική.
θα τον βρει πάντως τον δρόμο της η Μαρία, ειναι έξυπνη και ικανή, αλλά έχει το δικό της κοινό, δύσκολα ομως θα βγει δευτερη, έχουν πάρει τα μυαλά της αέρα, και έχει να τα βάλει και με τα τσακάλια, θα αντέξει με τέτοια αυτογκολ? -
Κοιτά, κρίνοντας από τον δικό μου κύκλο και προσπαθώντας να διακρίνω πίσω από τις γραμμές των διαβλητών κατα παραγγελία δημοσκοπήσεων υπάρχει ένα άνω του 40% ψηφοφόρων που είναι πρόθυμο να ψηφίσει οτιδήποτε ανεξαρτήτως ιδεολογικής βάσης αρκεί να απαλλαγεί από τον Κούλη. Συνεπώς ο καθένας μπορεί να έχει ελπίδες κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Οι δηλώσεις περί εμβρυοκτονιών ήταν πάντως αποκαλυπτικές για το πόσο ανηπερέαστη παραμένει η Κάρυ από το αριστερίστικο και νεοταξίτικο περιβάλλον της. Μια θεούσα αστή, συστημικά αντισυστημική, σε μια μοναχική σταυροφορία για την τιμωρία των ενόχων και την δικαίωση της μνήμης του νεκρού παιδιού της - πρόκειται για χολυγουντιανών διαστάσεων χαρακτήρα!
-
Απίστευτα πράγματα, τους έπιασε ο πόνος τους δεξιούς για τις αμβλώσεις...
Σε λίγο θα υπερασπίζονται και το δικαίωμα των γκέι για υιοθεσίες.Κάνεις δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα στην κοινωνία.
Να μην δίνει συνεντεύξεις σε συστημικά μέσα καθόλου η Καρυστιανού ή αν το κάνει πάντα με έτοιμες ερωτήσεις και σε καθορισμένα πλαίσια όπως ακριβώς κάνει ο Μητσοτάκης.
Στόμα με στόμα και να τρέξει παντού στην Ελλάδα όπως έκανε ο Κασελακης ο οποίος όμως το έχασε με την υπερεκθεση στα μέσα.
-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
για να μην παρεξηγηθώ πηγαίνω πολύ συχνά στο Άγιο ¨Ορος και έχω πνευματικό που επισκέπτομαι, δεν ειμαι κατά των εκκλησίας αλλά θεωρώ οτι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός με την πολιτική.
Με κάθε σεβασμό εχω την απορία : τί σας προσφέρει ο πνευματικός ;
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος
Εξάλλου η Καρυστιανού τους προσφέρει ξαφνικά εκδούλευση με αυτά που λέει -
Μπορούμε να βάλουμε σε δημόσια διαβούλευση το να φύγει απλά ο γαμώσπιτος και να καθίσει η κυρία Μαρία στο Μαξίμου χωρίς να παίρνει αποφάσεις για σοβαρά πολιτικά θέματα;
Βλέπω σοβαρό win-win.
-
Την Καρυστιανού την ξέρουμε σαν μια χαροκαμένη μάνα που με δυναμισμό διεκδικεί το δίκιο της για τον άδικο χαμό του παιδιού της. Τώρα όμως μπαίνει στον πολιτικό στίβο και θα κριθεί με πολιτικά κριτήρια.
Όσοι αρκούνται με την εικόνα του σταυροφόρου κατά της διαφθοράς που προβάλλει με χαρά θα την ψήφιζαν. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για την αντιπολίτευση, που αποτελείται κυρίως από κόμματα διαμαρτυρίας.
Υπάρχει όμως ένα κομμάτι του κόσμου, θέλω να πιστεύω το μεγαλύτερο, που αγωνιά για την οικονομία, για τη δουλειά του, για το μέλλον των παιδιών του και θα ψηφίσει με πιο ρεαλιστικά κριτήρια. Και περιμένει τη Μαρία να πει κάτι που θα το καταλαβαίνει και θα τον πείθει. Δεν πιστεύουμε όλοι στους θαυματοποιούς ούτε ο καημός μας είναι το πότε θα φύγει ο ένας Κούλης για να έρθει ο επόμενος. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Όσοι αρκούνται με την εικόνα του σταυροφόρου κατά της διαφθοράς που προβάλλει με χαρά θα την ψήφιζαν. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για την αντιπολίτευση, που αποτελείται κυρίως από κόμματα διαμαρτυρίας.
και ο Τσίπρας κομμα διαμαρτυρίας δεν ήταν? η διαφθορα, έχει άμεση σχέση με την οικονομία και κακώς τα αποσυνδέεις, μια λειτουργική οικονομία σε συνθήκες ανταγωνισμού (οχι αθέμιτου) θα ήταν πιο τίμια για τους πολίτες και θα συμπίεζε σε κάποιους χώρους τις τιμές.
Υπάρχει όμως ένα κομμάτι του κόσμου, θέλω να πιστεύω το μεγαλύτερο, που αγωνιά για την οικονομία, για τη δουλειά του, για το μέλλον των παιδιών του και θα ψηφίσει με πιο ρεαλιστικά κριτήρια.
Πολύ σωστά τα λες, επειδη ακριβώς αγωνιούμε για την οικονομία, για την δουλειά, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας, βλέπουμε οτι ο Κυριάκος μέγας δολοπλόκος δεν τραβάει. Μας γέμισε με έξτρα χρέος, βάσισε ολη την οικονομία στο ταμείο ανάκαμψης, έθρεψε με μαύρο χρήμα Φραπέδες και λοιπούς όμοιους του μεσω του ΟΠΕΚΕ, έλεγξε την δικαιοσύνη, περιόρισε τους μηχανισμούς αξιολόγησης και αξιοκρατίας με το επιτελικό μπάχαλο για να μην μπορεί να του την βγει κανένας. Ο μέγας αυτός τσαρλατάνος φρόντισε να καταστρέψει τα πάντα για να φάει ο ίδιος και οι φίλοι του. Προτιμώ την Καρυστιανού, που ναι δεν ξέρει απο πολιτική, αλλά φαίνεται (μεχρι στιγμής) τίμια, παρά τον Κυριάκο, που δεν έχει να αποδειξει κάτι, εξάλλου ειναι γνωστά όλα απο την θητεία του σε συστημική τράπεζα, ως προς το ποιόν του.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το 71% του πληθυσμού της ΕΕ ψήφισε υπέρ ή δεν καταψήφισε τη mercosur. Και το 29% ψήφισε κατά.
Τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της συμφωνίας. Τα υπόλοιπα είναι οι γνωστές ελληνικές αμπελοφιλοσοφίες.Πότε έγιναν αυτές οι εκλογές ή το δημοψήφισμα, δεν θυμάμαι κάτι.....
Ας κάνουμε τότε άλλη μια ελληνική παρέμβαση στην ΕΕ, ότι δεν συμφωνούμε με την ψήφο μέσω αντιπροσώπων των χωρών και απαιτούμε δημοψηφίσματα.
Στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης και ο Γιάνης (μ' ένα ν). Που αποδείχτηκε και πολύ πετυχημένος και επωφελής...
Βασικά σέβομαι τις απόψεις όλων και τη δικιά σου και του αγαπητού @bekiaris. Αυτό που μ' ενοχλεί είναι ότι πάει η σφαλιάρα σύνεφο από την ΕΕ στη χώρα μας. Κι αντί να προβληματιστούμε για το τι πάει στραβά και τι πρέπει ν' αλλάξουμε, γινόμαστε ακόμα πιο εμμονικοί και ακόμα πιο αρνητές. Ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
-
Βασικά σέβομαι τις απόψεις όλων και τη δικιά σου και του αγαπητού @bekiaris. Αυτό που μ' ενοχλεί είναι ότι πάει η σφαλιάρα σύνεφο από την ΕΕ στη χώρα μας. Κι αντί να προβληματιστούμε για το τι πάει στραβά και τι πρέπει ν' αλλάξουμε, γινόμαστε ακόμα πιο εμμονικοί και ακόμα πιο αρνητές. Ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
εδώ θα συμφωνήσουμε, δεν ει΄πε κανένας οτι είμαστε αμοιροι ευθυνων. δυστυχώς η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και απο τις δύο μεριές, θέλει πολλά χρόνια για να χτιστεί ξανά αυτό, η ευθύνη πρώτα βαραι΄νει την Ευρώπη με το μνημόνιο (δυσβάσταχτο κατ εμε και δυσανάλογο των μεγεθών της χώρας μας) που μας επέβαλλαν, για την Ουκρανία γιατί βρίσκουν χρήματα και για εμάς δεν μπορούσαν? μηπως τα έκαναν όλα για παραδειγματισμό με εκδικητικές τάσεις κυρίως απο τον Γερμανικό άξονα? μπορείς εσυ να δειξεις εμπιστοσύνη σε αυτό το σύστημα?
-
- μας είπας για την Mercosur οτι ειναι μια καλή συμφωνία, θα τους πιστέψετε????
Στα αγροτικά μας προϊόντα, όσον αφορά την εγχώρια κατανάλωση, μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλούν οι ελληνοποιήσεις, παρά οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία.
Νομίζω ότι δε θα επηρεάσει τους παραγωγούς αν προσφέρεται πχ φθηνότερο κρέας από Αργεντινή ή ρύζι Ουρουγουάης ή χυμό πορτοκαλιού από τη Βραζιλία. Ο καταναλωτής που θέλει το ποιοτικό, θα προτιμήσει το εγχώριο.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν στη διαδρομή ή στα τελωνεία το φορτίο "βαφτίζεται" ελληνικό, χτυπώντας έτσι τις τιμές παραγωγού και εξαπατώντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές.
Αυτό διαχρονικά το ελληνικό κράτος δε μπόρεσε να το εξαλείψει. -
@dg79 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
- μας είπας για την Mercosur οτι ειναι μια καλή συμφωνία, θα τους πιστέψετε????
Στα αγροτικά μας προϊόντα, όσον αφορά την εγχώρια κατανάλωση, μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλούν οι ελληνοποιήσεις, παρά οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία.
Νομίζω ότι δε θα επηρεάσει τους παραγωγούς αν προσφέρεται πχ φθηνότερο κρέας από Αργεντινή ή ρύζι Ουρουγουάης ή χυμό πορτοκαλιού από τη Βραζιλία. Ο καταναλωτής που θέλει το ποιοτικό, θα προτιμήσει το εγχώριο.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν στη διαδρομή ή στα τελωνεία το φορτίο "βαφτίζεται" ελληνικό, χτυπώντας έτσι τις τιμές παραγωγού και εξαπατώντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές.
Αυτό διαχρονικά το ελληνικό κράτος δε μπόρεσε να το εξαλείψει.Συμφωνω.
-
@bathan said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
για να μην παρεξηγηθώ πηγαίνω πολύ συχνά στο Άγιο ¨Ορος και έχω πνευματικό που επισκέπτομαι, δεν ειμαι κατά των εκκλησίας αλλά θεωρώ οτι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός με την πολιτική.
Εξάλλου η Καρυστιανού τους προσφέρει ξαφνικά εκδούλευση με αυτά που λέειΓια άλλους υπάρχει η ίδια απορία για τους ψυχολόγους....
Δεν έχω σχέση με κανένα τους, για να μην υπάρξουν λάθος συμπεράσματα.
Αλλά αυτά σε κάθε περίπτωση είναι προσωπικά θέματα και προφανώς δεν μπαίνουν σε συζητήσεις με άλλους πέραν του εαυτού μας.
-
εδώ θα συμφωνήσουμε, δεν ει΄πε κανένας οτι είμαστε αμοιροι ευθυνων. δυστυχώς η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και απο τις δύο μεριές, θέλει πολλά χρόνια για να χτιστεί ξανά αυτό, η ευθύνη πρώτα βαραι΄νει την Ευρώπη με το μνημόνιο (δυσβάσταχτο κατ εμε και δυσανάλογο των μεγεθών της χώρας μας) που μας επέβαλλαν, για την Ουκρανία γιατί βρίσκουν χρήματα και για εμάς δεν μπορούσαν? μηπως τα έκαναν όλα για παραδειγματισμό με εκδικητικές τάσεις κυρίως απο τον Γερμανικό άξονα? μπορείς εσυ να δειξεις εμπιστοσύνη σε αυτό το σύστημα?
Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά ας τα πω άλλη μια.
Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, πόσο μάλλον της ΕΕ. Είμαστε μια μικρή χώρα που συμμετέχει στην ένωση κυρίως λόγω της γεωγραφίας και της ιστορίας μας, που λειτουργεί κάπως σαν brand name υπέρ μας.
Δεν ενδιαφέρονται ούτε να μας ευνοήσουν ούτε να μας αδικήσουν, ούτε να μας ευχαριστήσουν ούτε να μας δυσαρεστήσουν, ούτε τους νοιάζει αν τους εμπιστευόμαστε ή όχι.
Θέλουν να μην τους δημιουργούμε προβλήματα και να μην τους σπάμε τα ούμπαλα, κάτι που κάνουμε διαρκώς και με κάθε ευκαιρία. Με αποτέλεσμα να τους εκνευρίζουμε και να αντιδρούν. Και κάθε αντίδρασή τους σημαίνει και μια σφαλιάρα για τη χώρα που "πονάει" όπως έχει δείξει η έως τώρα ιστορία.
-
This post is deleted! -
Χαχαχα βγήκε ένας δημοσιογράφος που με ένα νευρικό τρόπο καθόταν σε μια καρέκλα και άρχισε να εξυμνεί τον Κυριακο λέγοντας του καθώς του έπαιρνε συνέντευξη πως νιώθει ότι ο Κυριάκος είναι ένας από τους διανοούμενους της γενιάς του. Ο τρόπος που μιλάει τον είχε πείσει ότι διαβάζει πολύ.
Ο ίδιος ο Κυριάκος ξαφνιάστηκε και του λέει με τρόπο ‘κόψε τις μαλακιες θα μας πάρουν χαμπάρι’ λέγοντας πως απλώς διαβάζει βιβλία. Πως δεν νομίζει ότι είναι διανοούμενος.
Οχι, επέμενε αυτός….είστε διανοούμενος.
Και αυτός ο δημοσιογράφος είναι και συγγραφέας και θεωρεί διανοούμενο τον Κυριακο.
Εντωμεταξύ βγαίνει και σε διάφορα πολιτικα πάνελς κοιτώντας την κάμερα από απόσταση λίγων εκατοστών σαν boomer και κρίνει όλους τους άλλους της αντιπολίτευσης όντας υποτίθεται και αριστερός.
Το κριτήριο αξιολόγησης που διαθέτει του λέει ότι ο Κυριάκος είναι διανοούμενος.
Ένας ο Ελυτης, ένας ο Μαρξ ένας και ο Κυριάκος
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@bathan said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εξάλλου η Καρυστιανού τους προσφέρει ξαφνικά εκδούλευση με αυτά που λέειΓια άλλους υπάρχει η ίδια απορία για τους ψυχολόγους....
Δεν έχω σχέση με κανένα τους, για να μην υπάρξουν λάθος συμπεράσματα.
Αλλά αυτά σε κάθε περίπτωση είναι προσωπικά θέματα και προφανώς δεν μπαίνουν σε συζητήσεις με άλλους πέραν του εαυτού μας.
H βασική διαφορά ειναι πως στη μία περίπτωση μιλάμε για επιστήμη με πτυχία ,δημοσιευσεις κτλ .Στην αλλή για τι ακριβώς μιλάμε?
-
Η επιστήμη μιλάει για το πείραμα και την παρατήρηση.
Μην τα κάνουμε αχταρμά όλα.
Κοινωνική εργασία είναι και τα δύο. Οχι και επιστήμη.
Δημοσιεύσεις και διδακτορικά έχουν και πολλοί πνευματικοί.
Αν πας στο Αγιο Ορος θα δεις κάτι βιογραφικά που θα έκαναν κρα να τα έχουν τα πανεπιστήμια μας, αλλά προτίμησαν άλλο δρόμο.
Για αυτό λέω αυτά είναι προσωπικά πράγματα.
Αλλοτε ανάγκης, άλλοτε μόδας.
-
@kostis20 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
H βασική διαφορά ειναι πως στη μία περίπτωση μιλάμε για επιστήμη με πτυχία ,δημοσιευσεις κτλ .Στην αλλή για τι ακριβώς μιλάμε?
Περισσοτερο μετραει το ποιος θα μπορεσει να τον προσεγγισει για να καταφερει να του ανοιχτει ο ενδιαφερομενος, τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες, οχι οσοι χρηζουν ψυχιατρικη υποστηριξη.
-
Ειναι λίγο παραλογα αυτα που λέτε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3 🔐