-
@kkostask said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τα πατίνια έχουν ξεφύγει εντελώς.
Στην μεσαία λωρίδα της Κηφισίας πριν λίγες μέρες.
Σε μονόδρομους ανάποδα πολλές φορές.
Γενικά θέλουν μεγάλο μάζεμα.
Το χειρότερο ?
Πιτσιρικάδες 12χρονοι - 15χρονοι με πλήρη άγνοια κινδύνου, ορισμένοι και με ακουστικά στα αυτιά, τα οποία επίσης πρέπει να απαγορευτούν όταν κινούνται στους δρόμους.
Πριν λίγες μέρες 12χρονος πιτσιρικάς με ακουστικά, πέρναγε τα στενά περπατώντας χωρίς να κοιτάει αν υπάρχουν αμάξια ή κάτι άλλο.
Τώρα το πρωί η μανδάμ περπατούσε στη μέση του δρόμου κοιτώντας το κινητό και με τα ακουστικά στα αυτιά….την βλέπω, σταματάω και μόλις έφτασε στο μισό μέτρο πατάω μια δυνατή κόρνα…της έφυγε κινητό, ακουστικά και τσίσα…να μάθει το σούργελο…
Όχι κόρνα, σε περίπτωση κάποιας καρδιοπάθειας μπορεί να προκαλέσεις ανακοπή!!!
Ένα μαρσάρισμα είναι προτιμότερο, εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω!
Κυκλοφορώ πεζός ή με το ποδήλατο ακούγοντας μουσική, αλλά σε δρόμους το ένα ακουστικό δεν μπαίνει στο αυτί!!! -
@nickthetrib said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τα πατίνια έχουν ξεφύγει εντελώς.
Στην μεσαία λωρίδα της Κηφισίας πριν λίγες μέρες.
Σε μονόδρομους ανάποδα πολλές φορές.
Γενικά θέλουν μεγάλο μάζεμα.
Το χειρότερο ?
Πιτσιρικάδες 12χρονοι - 15χρονοι με πλήρη άγνοια κινδύνου, ορισμένοι και με ακουστικά στα αυτιά, τα οποία επίσης πρέπει να απαγορευτούν όταν κινούνται στους δρόμους.
Πριν λίγες μέρες 12χρονος πιτσιρικάς με ακουστικά, πέρναγε τα στενά περπατώντας χωρίς να κοιτάει αν υπάρχουν αμάξια ή κάτι άλλο.
Τώρα το πρωί η μανδάμ περπατούσε στη μέση του δρόμου κοιτώντας το κινητό και με τα ακουστικά στα αυτιά….την βλέπω, σταματάω και μόλις έφτασε στο μισό μέτρο πατάω μια δυνατή κόρνα…της έφυγε κινητό, ακουστικά και τσίσα…να μάθει το σούργελο…
Όχι κόρνα, σε περίπτωση κάποιας καρδιοπάθειας μπορεί να προκαλέσεις ανακοπή!!!
Ένα μαρσάρισμα είναι προτιμότερο, εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω!
Κυκλοφορώ πεζός ή με το ποδήλατο ακούγοντας μουσική, αλλά σε δρόμους το ένα ακουστικό δεν μπαίνει στο αυτί!!!Αδερφέ, ας πρόσεχε! Αν δεν κόρναρα θα έπεφτε πάνω στο αυτοκίνητο, δεν είχα χώρο….τότε δεν θα τρόμαζε?
-
Έχω πετύχει πιτσιρικά οδηγό αυτοκινήτου με τα ακουστικά τα μεγάλα φορεμένα, ενώ οδηγεί. Ότι χειρότερο.
-
Ποιοι δρόμοι της Αθήνας θα είναι κλειστοί σήμερα;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/poioi-dromoi-tis-athinas-tha-einai-kleistoi-simera/
-
NO COMMENTS...!!!
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία..... -
Ο φανταστικός κόσμος του Τζώρτζ Όργουελ, ΕΡΧΕΤΑΙ...!!
Όσοι κοιμάστε ακόμα, ξυπνήστε για να ξανακοιμηθείτε , για να είστε έτοιμοι να τον υποδεχθείτε...!!!
Το μόνο που απομένει, είναι οι νέες κάμερες να μας κάνουν ΣΕΞ...!!!
Την Μιτσουμπίσι πάντα την πίστευα ως κορυφαία, από τα Ζερό που έβγαζε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα μαχητικά αεροπλάνα της Ιαπωνίας, μέχρι τα τεράστια ναυπηγεία της σήμερα...!!!
Γιαυτό και έχω κλιματισμό Μιτσουμπίσι στο σπίτι μου...!!!
Σήμερα , κάνει ακόμα ένα βήμα, πολύ μπροστά λέμε.... -
Να και ένα πρόστιμο που ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ...!!!
Όμως μαντέψτε τι ανεβαίνει σε αυτό, 10 μέρες το δίπλωμα..!!
Είναι κι αυτός ένα τρόπος για να μειωθεί το μποτιλιάρισμα...!!! -
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Είναι κι αυτός ένα τρόπος για να μειωθεί το μποτιλιάρισμα...!!!Με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένος

Δίκαιη η αφαίρεση διπλώματος για όποιον δεν έχει μαζί του αλυσίδες ή χιονοκουβερτες
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Είναι κι αυτός ένα τρόπος για να μειωθεί το μποτιλιάρισμα...!!!Με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένος

Δίκαιη η αφαίρεση διπλώματος για όποιον δεν έχει μαζί του αλυσίδες ή χιονοκουβερτες
Έτσι είναι η ζωή, ζητάς 100 και παίρνεις ένα.
Προσωπικά κουβαλάω χιονοκουβέρτες, αλλά και ελαστικά με το σηματάκι χιονιού φοράω και τετρακίνηση έχω..!!
Όλα αυτά βέβαια αφορούν πρώτα τη δική μου ασφάλεια και μετά το αν θα κάνω κακό σε κάποιον άλλον...!!!
Το νόμο σχολιάζω και την αδυναμία που δείχνει στα διπλώματα...!!!
ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΗ για μένα η αφαίρεση του διπλώματος με το παραμικρό...!!!
Δείχνει αδυναμία εφαρμογής του νόμου, σε κακής βέβαια ποιότητας οδηγούς, αλλά δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι...!!
Αυτή είναι φιλοσοφία τριτοκοσμικών χωρών, πονάει πόδι, κόψει κεφάλι...!!!
Δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι Έλληνες σε ότι αφορά την οδήγηση τους στα χιόνια και τους πάγους, αν τους παίρνουν τα διπλώματα για 10 μέρες, όταν δεν κουβαλάνε αλυσίδες...!!!
Ας μάθουν πρώτα να τις βάζουν , κι αν δεν μπορούν ,ας μη τους δίνουν το δίπλωμα...!!!
Έκατσε κανένας; να το κάνει και μάλιστα με συνθήκες καλές και όχι παγωνιά..??!!
Ναι κάθισα στο γκαράζ και πέρασα τις χιονοκουβέρτες παρότι πολύ πιο εύκολες...!!!
Το να κατάσχουμε τα διπλώματα, τα οποία μοιράζουμε, όλοι ξέρουμε πως δεν είναι λύση, ας μη τα έδιναν ..!!
Υποκριτικό τελείως το μέτρο , καθόλου δίκαιο, αν θέλαμε την ουσία εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθούμε και όχι να τις δείχνουμε μόνο τις αλυσίδες στο όργανο, κι αν δεν έχουμε , τότε ΤΙΜΩΡΙΑ...!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με όση υγεία έχουμε, ας μην πάει χειρότερα τουλάχιστον........... -

Προσωπικά κουβαλάω χιονοκουβέρτες, αλλά και ελαστικά με το σηματάκι χιονιού φοράω και τετρακίνηση έχω..!!
Όλα αυτά βέβαια αφορούν πρώτα τη δική μου ασφάλεια και μετά το αν θα κάνω κακό σε κάποιον άλλον...!!!
Δείχνει αδυναμία εφαρμογής του νόμου, σε κακής βέβαια ποιότητας οδηγούς, αλλά δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι...!!
Δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι Έλληνες σε ότι αφορά την οδήγηση τους στα χιόνια και τους πάγους, αν τους παίρνουν τα διπλώματα για 10 μέρες, όταν δεν κουβαλάνε αλυσίδες...!!!
Ας μάθουν πρώτα να τις βάζουν , κι αν δεν μπορούν ,ας μη τους δίνουν το δίπλωμα...!!!
Ναι κάθισα στο γκαράζ και πέρασα τις χιονοκουβέρτες παρότι πολύ πιο εύκολες...!!!
Το να κατάσχουμε τα διπλώματα, τα οποία μοιράζουμε, όλοι ξέρουμε πως δεν είναι λύση, ας μη τα έδιναν ..!!
Υποκριτικό τελείως το μέτρο , καθόλου δίκαιο, αν θέλαμε την ουσία εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθούμε και όχι να τις δείχνουμε μόνο τις αλυσίδες στο όργανο, κι αν δεν έχουμε , τότε ΤΙΜΩΡΙΑ...!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με όση υγεία έχουμε, ας μην πάει χειρότερα τουλάχιστον...........Δικαιοτατο.... μέτρο η αφαίρεση του διπλώματος

Επιτέλους γλυτώσαμε και από την αφαίρεση των βρωμοπινακιδων

που ήταν και άδικη ποινή, γιατί τιμωρούσε το "καημένο" το αυτοκίνητο 
@terryp117 , νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις ότι η αφαίρεση, σε τέτοιες μικρόπαραβάσεις, επιβάλλεται για να εκβιάσει την πληρωμή του προστίμου

Καλή χρονιά και υγεία να έχουμε!!!

-
-
Κατακόρυφη πτώση κατανάλωσης αλκοόλ στα νυχτερινά κέντρα λένε τα ρεπορτάζ…γούστο θα έχει να δούμε τους ιδιοκτήτες των κέντρων να κλείνουν την παραλιακή της Αθήνας Διαμαρτυρόμενοι για την πτώση του τζίρου λόγω της εφαρμογής της νομιμότητας…όπως οι αγρότες δεν θέλουν να μετρηθούν τα χωράφια τους, οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους κλπ….
-
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ποσο εγκληματικη ηταν η πολιτικη ανοχης στο συγκεκριμενο θεμα επι 10ετιες; Ποσοι ανθρωποι σκοτωθηκαν/σακατευτηκαν γιατι υπηρχε αυτη η ανοχη;
Και παλι βρισκω πολυ ελαφριες τις ποινες.
-
Κατακόρυφη πτώση κατανάλωσης αλκοόλ στα νυχτερινά κέντρα λένε τα ρεπορτάζ…γούστο θα έχει να δούμε τους ιδιοκτήτες των κέντρων να κλείνουν την παραλιακή της Αθήνας Διαμαρτυρόμενοι για την πτώση του τζίρου λόγω της εφαρμογής της νομιμότητας…όπως οι αγρότες δεν θέλουν να μετρηθούν τα χωράφια τους, οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους κλπ….
Ας ανεβάσουν τις τιμές. Θα πονέσει αυτούς που έβγαιναν κυριολεκτικά για ένα ποτό, όμως δε θα κάνει διαφορά στο budget αυτών που μέχρι πρότεινος έπιναν όσο ήθελαν αλλά τώρα πια μαζεύτηκαν λόγω των αλκοτέστ. Η αύξηση τιμών θα το κάνει και πιο δύσκολο στα πιτσιρίκια που γίνονταν λιάρδα έξω γιατί δε θα φτάνει το χαρτζηλίκι.
-
Μειώθηκε από σήμερα το όριο ταχύτητας στις πόλεις -Βαριά πρόστιμα & αφαίρεση διπλωμάτων
-
Μειώθηκε από σήμερα το όριο ταχύτητας στις πόλεις -Βαριά πρόστιμα & αφαίρεση διπλωμάτων
Γελάνε μέχρι και οι πάπιες στον εθνικό κήπο.
Προχθές πήγαινε περιπολικό στην παραλιακή με 90 και κρατούσε με το ζόρι τους άλλους πίσω που ήθελαν να πάνε με 190.
(όριο 50)
Δεν ξέρω γιατί ακόμα μου κάνουν εντύπωση αυτά, δεν θα έπρεπε.Επίσης κανένας έλεγχος δεν θα γίνεται σε λίγο καιρό πάλι για αλκοολ, όπως και σήμερα δεν γίνεται κανένας έλεγχος κοντά/έξω απο νυχτερινά κέντρα (ούτε για παρκάρισμα που βάζει σε κίνδυνο τους πεζούς ούτε για τπτ).
Δεν έγινε ξαφνικά χρήσιμη η αστυνομία, θα επανέλθει στο καθημερινό άχρηστο mode της σύντομα, λίγο υπομονή. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν θα αλλάξει τίποτα.
(μπήκε ο τέρυ μέσα μου
) -
Ανεβοκατεβαίνωντας τη Συγγρού καθημερινά, βγάζω καντήλες που όλες οι λωρίδες επιτάχυνσης από τους παραδρόμους και επιβράδυνσης προς τους παραδρόμους λογίζονται ως κανονικά parking. Αυτοί που παρκάρουν εκεί επιβραβεύονται με ροζ ραβασάκι και αφαίρεση πινακίδας από σπάνια έως ποτέ. 6 μήνες τώρα μόνο μια φορά έχω δει όργανα να αφαιρούν πινακήδες στη λωρίδα επιτάχυνσης Συγγρού και Ζησιμοπούλου απέναντι από το Ωνάσειο περίπου. Αυτά τα αστέρια σε πετάνε από το στενό , ή σε αναγκάζουν να φρενάρεις στα 20 για να μπεις στο στενό, μέσα από την κανονική ροή της Συγγρού που έχει όριο 90 δημιουργώντας τρομερές συνθήκες για τροχαίο.
-
Εχθές, έκανα τη κλασική διαδρομή μου από Ασπρόπυργο-Γλυφάδα και πίσω. Είχα το νου μου για τα όρια ώστε να δω που συνήθως είμαι παράνομος και που όχι... Ποσειδώνος, κάποια τμήματα με 50 και 60 (χώρια τα μερικά ασυντόνιστα φανάρια σε συχνότητα 20-50 μέτρα και τα πορτοκαλί που προλαβαίνεις να σταματήσεις μόνο αν πηγαίνεις σαν να έχεις κλατάρισμα), Κηφισός επίσης τμήμα με 60, Καβάλας/Αθηνών πάλι τμήματα με 50 και 60... Δεν συζητάμε καν για τα καραγκιοζιλίκια της Λ. ΝΑΤΟ με 30-50-60 ή δρόμους όπως η Γούναρη στην Α. Γλυφάδα, όπου τα 30 του ΚΟΚ απευθύνονται εξωγήινους... Κατά τα λοιπά, βλέπω και ακούω άτομα να λένε καλά κάνουν με τα νέα όρια, να αυξήσουν τα πρόστιμα να βάλετε μυαλό και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες... Μάλλον κάποιοι είτε βρίσκονται σε άλλη χώρα, είτε τους πάει σοφέρ...
-
-

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με όση υγεία έχουμε, ας μην πάει χειρότερα τουλάχιστον...........Δικαιοτατο.... μέτρο η αφαίρεση του διπλώματος

Επιτέλους γλυτώσαμε και από την αφαίρεση των βρωμοπινακιδων

που ήταν και άδικη ποινή, γιατί τιμωρούσε το "καημένο" το αυτοκίνητο 
@terryp117 , νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις ότι η αφαίρεση, σε τέτοιες μικρόπαραβάσεις, επιβάλλεται για να εκβιάσει την πληρωμή του προστίμου

Καλή χρονιά και υγεία να έχουμε!!!

**ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ, ** εννοείται αρνητική πρωτιά Πανευρωπαική, όπως αρκετές άλλες που αφορούν το αυτοκίνητο..!!!
Πχ. η Ελληνική κυβέρνηση το 2026 πλέον, αρνείται να ευθυγραμμισθεί με την Ευρώπη σε ότι αφορά τους δασμούς εισαγωγής των αυτοκινήτων , βάζοντας υπέρογκους φόρους, επειδή το ετήσιο πρόστιμο που ορίζει η Ευρωπαική Ένωση για αυτήν την παράβαση είναι προφανώς ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, από αυτά που εισπράττει από τους δασμούς η πολιτεία...!!!
Πότε είπαμε ότι μπήκαμε στην ΕΟΚ..??!!
Την 1η Ιανουαρίου 1981..??!! 45 χρόνια μετά ακόμα ευθυγραμμιζόμαστε..??!!
Ούτε αυτός που έγραψε τον νόμο δεν τα πιστεύει αυτά που γράφεις περί δικαιοσύνης στην αφαίρεση των διπλωμάτων...!!!
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις παραβάσεων του νέου ΚΟΚ, η αφαίρεση του διπλώματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ...!!!
Μη μου πείτε ξανά για τραγικές και επικίνδυνες παραβάσεις...!!!
Κάποια στιγμή ο κόσμος θα βγει στο δρόμο......τότε να δούμε τι θα λες. Και για να μη μπερδευόμαστε σου έδωσα ένα δείγμα με τις αλυσίδες για το πως αντιμετωπίζω τη νομιμότητα, άλλο η υπευθυνότητα , κι άλλο η καταπίεση και η έμμεση τρομοκρατία..!!
Αυτό το κράτος μας έχει δείξει άπειρες φορές το πρόσωπο του.
Το πρωί είχε σε κάποιο κανάλι τον Ιαβέρη, όλα τα είπαν , όλα τα έσφαξαν, κανείς δεν τόλμησε να ρωτήσει για το ύψος των προστίμων και να τα συγκρίνει με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες...!!!
ΣΤΡΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ ΑΠΛΑ..??!!
ΚΑΙ, καλώς μας μπήκε το 2026, το όριο πλέον στις πόλεις γίνεται αυτόματα 30 χλμ. , εκτός από δρόμους με νησίδα διπλής κατεύθυνσης απλούς με δύο λωρίδες και μονόδρομους με δύο+ λωρίδες επίσης.
Τώρα πως μέσα στην Αθήνα π.χ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ υπάρχουν δρόμοι με όριο τα 90, ρωτήστε αυτόν που έγραψε τον ΚΟΚ....!!!
Μας έγραψε κάποιος αφελής ότι υπάρχουν υπερυψωμένες και υπόγειες διαβάσεις, κι εγώ τις ξέρω φίλε, έχω ζήσει στην Αθήνα μόνιμα και εξακολουθώ να ζω, σπούδασαν άτομα της οικογένειας μου στην Πάντειο , κ.λπ...
Εσύ μπορείς να απαντήσεις εάν ξεφύγει ένα αυτοκίνητο με 90 που είναι το όριο από τη Συγγρού που θα προσγειωθεί, όπως και έχει γίνει αρκετές φορές..??!!
Εκεί τι να την κάνεις τη διάβαση, ποιον θα σώσει..??!!
Τα τεστ για τα αστέρια ασφαλείας όλων των εταιρειών , δεν γίνονται με πάνω από τα 50-55 χλμ....!!!
Για εκεί τι λέει ο σοφός νομοθέτης και αυτοί που θέτουν τα όρια στους δρόμους..??!!
Π.χ στη Μοναστηρίου Θεσσαλονίκη που έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και σε μερικά σημεία έχει και νησίδα, έχει όριο 50, αλλά δε μας λένε ότι οι δύο γίνονται μία σε πολλά σημεία από τα παρκαρισμένα, εκεί δύο έχουμε επί της ουσίας, η θα σηκώσουν όλα τα παρκαρισμένα..??!!
Παρεμπιπτόντως μια και ξέρεις καλά την περιοχή, ερχόμενος μετά τη Χαλκηδόνα και πλησιάζοντας στον Αξιό, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ έχουν ξεχάσει το παλιό όριο στα 50 που έμπαινες δεξιά στην παλιά μεταλλική γέφυρα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου του ποταμού, τον παλιό δρόμο..!! Γελοία πράγματα, ας αναφέρει κάποιος από αυτούς που γιαστήνονται εκεί να τη βγάλουν, αμέσως παρακάτω είναι το όριο 70 ανεβαίνοντας στη γέφυρα, ξεχασμένο από το κτίσιμο της το 1990 μάλλον, στη Συγγρού 90 και στον Αξιό 70 με δύο πολύ φαρδιές λωρίδες, και νησίδα...!!!
Θα φιλοτιμηθεί κανένας να πάει να τις αλλάξει ή τουλάχιστον να τις πετάξει..??!!
Αν μου δώσουν το οκ, έχω τροχό τις κόβω στο λεπτό, προσφέρομαι εθελοντικά να το κάνω...!!!
Κάθε μέρα περνάω...!!!
Αυτά τα όρια επικαλείται ο νέος ΚΟΚ για να αφαιρεί διπλώματα....!!!!
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.