Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    • 1
    • 2
    • 524
    • 525
    • 526
    • 527
    • 528
    • 532
    • 533
    • 526 / 533
    Αντίλογος
    90
    10642
    180544
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      criuser @azmo last edited by

@azmo said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Μια γνώμη θα ήθελα. 160.000 ειναι καλά για διαμέρισμα 50τμ του 1990 στο Μαρουσι με θεση σταθμευσης που θέλει μια ελαφρια ανακαινιση; Ο γιος μου ψαχνεται για σπίτι και θελει να το χτυπησει με δάνειο επειδη ειναι κοντα στην δουλειά του αλλα μου φαίνονται πολλά εμενα για τοσο μικρό διαμέρισμα που θελει και μαζέματα.

Η θέση στάθμευσης είναι υπόγεια η πιλοτή;

Το 1990 είναι ένα όριο. Μιλάς για δεκαετία του 90 η είναι ακριβώς του 1990 ;

Πιλοτής αλλά φαινεται στο συμβολαιο (του ειπαν). Του 90 ακριβως υποτιθεται οτι ειναι αλλα μονο στον ελεγχο της αδειας θα φανει, γιατι απο την εμπειρια μου ο καθενας λεει οτι θελει και βαζουν την αποπερατωση ως χρονολογια κατασκευης κατι που ειναι λαθος. Κατα τα αλλα θέλει ανακαινιση σε κουζινα, μπανιο και κουφώματα γιατί εχει εκεινα τα αλουμινιου με μονο τζαμι που εβαζαν κάποτε. Παντως αλλα σπιτια που ειδε ηταν σε χειροτερη κατασταση και τα ιδια χρηματα περιπου χωρίς θεση σταθμευσης. Πολυ ακριβο το Μαρουσι και χωρίς ιδιαιτερο λογο...

Πιστεύω ότι κάπου στα 120-130000 είναι μία δίκαιη τιμή, ώστε με την ανακαίνιση να πάει στα 150-160000.

Δεν μας έχεις πει όροφο.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
      Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        criuser @Johnny 0 last edited by

@johnny-0 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Μια γνώμη θα ήθελα. 160.000 ειναι καλά για διαμέρισμα 50τμ του 1990 στο Μαρουσι με θεση σταθμευσης που θέλει μια ελαφρια ανακαινιση; Ο γιος μου ψαχνεται για σπίτι και θελει να το χτυπησει με δάνειο επειδη ειναι κοντα στην δουλειά του αλλα μου φαίνονται πολλά εμενα για τοσο μικρό διαμέρισμα που θελει και μαζέματα.

το Μαρούσι είναι μεγάλο. είναι κοντά στον σταθμό; μόνο αν είναι πολύ κοντά στο τραινο και στα μαγαζιά θα άξιζε πιστεύω.

το 2014 ένα δυάρι στην Κηφισιά κοντά στον σταθμό σίγουρα παλαιοτερου του 1990 πουλήθηκε 60000. Όποτε κάνε την αναλογία και σκέψου αν μπορείς να δικαιολογήσεις αυτές τις τιμές.

Το 2012-16 συμφωνα με την AI η χωρα ειχε αποπληθωρισμο που ειχε να εμφανιστει απο το 1960. Τα ακινητα ειχαν πληγει περισσοτερο. Οι τιμες αγορας και ενοικιασης αυτης της περιοδου ηταν ανωμαλια, οχι κριτηριο.

@criuser παραεξω πριν την κριση ειχε και πιο φτηνα ακινητα (μαλλον λογω φτηνοτερων οικοπεδων). Π.χ. Παλληνη φιλος ειχε παρει 90κατι τμ σε 2ο οροφο νεοδμητο 180k

Σωστά τα λες.

Είπαμε το βασικότερο κριτήριο είναι η περιοχή.

Η Παλλήνη, είναι μακριά από το κέντρο, με δύσκολη πρόσβαση, χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε αγορά, ούτε κάτι άλλο.

Επίσης υπάρχει πολλή και φτηνή γη, άρα οι τιμές είναι χαμηλές.

Εμαθα...

• A d P
          A d P moderator last edited by

H άνοδος των τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων θα συνεχιστεί και το 2026, με χαμηλότερο παρ' όλα αυτά ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς η αγορά εισέρχεται σε μια πιο ώριμη φάση, αναφέρει σε νέα έκθεση η Τράπεζα της Ελλάδος
          (Να ακούτε το @criuser 😉)

Youtube Video

I EAT MILF AND COOKIES

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • bekiaris
            bekiaris @A d P last edited by

@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

H άνοδος των τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων θα συνεχιστεί και το 2026, με χαμηλότερο παρ' όλα αυτά ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς η αγορά εισέρχεται σε μια πιο ώριμη φάση, αναφέρει σε νέα έκθεση η Τράπεζα της Ελλάδος
            (Να ακούτε το @criuser 😉)

δεν είπε κανένας οτι θα πέσει άμεσα νομίζω, εξάλλου ο καθορστικός παράγοντας που διαμορφώνει τις τιμές ειναι η προσφορά, η οποία ειναι περιορισμένη, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα. στην πραγματικότητα εγώ απορρώ ποιος άνθρωπος θέλει να επενδύσει ή να αγοράσει ακίνητο σε αυτές τις τιμές ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Euronews που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο, η Ελλάδα υποχώρησε στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως προς την αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού . Για να καταλάβει κανείς τι παίζει πλέον και ποια ειναι η νέα ελληνική πραγματικόττηα, η Ελλάδα στη σχετική κατάταξη της αγοραστικής δύναμης έπεσε κάτω και από τη Βουλγαρία με 21.644 ευρώ, ενώ η Βουλγαρία, η οποία πέρυσι ήταν στην τελευταία θέση, ανέβηκε τρεις θέσεις και βρίσκεται πλέον πάνω και από τις Σλοβακία και Ουγγαρία με 27.059 ευρώ.

Η μεγάλη μου απορία ειναι, με αυτή την ζοφερή πλέον ελληνικη πραγματικότητα, της ακρίβειας, ποιος θέλει να μείνει και να συνεχίσει να εργάζεται όταν όλοι γνωρίζουμε οτι οι προοπτικές ειναι ελάχιστες και για τους γνωστούς -άγνωστους, πόσο μάλλον να αγοράσει ένα σπίτι 3000+ το τετραγωνικό. Αξίζει?

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • C
              criuser last edited by

Η πραγματικότητα δεν είναι ίδια για όλους.

Το βλέπουμε στις πληρότητες στα ξενοδοχεία και στα μπουζουκτζίδικα με 5000 το πρώτο τραπέζι πίστα...😊

Αλλά η μεγάλη διαφορά, είναι ότι η προσφορά νέων θα είναι μόνο εκεί που μπορεί η αγορά να πληρώσει αυτές τις τιμές.

Στις υπόλοιπες μόνο τα παλιά.

Εμαθα...

• bekiaris
                bekiaris @criuser last edited by

Το βλέπουμε στις πληρότητες στα ξενοδοχεία και στα μπουζουκτζίδικα με 5000 το πρώτο τραπέζι πίστα...😊

η κλασσική κουβέντα οπως και για την πληρότητα των ξενοδοχείων τα τριήμερα κτλ. Τα 5χιλιαρα στα μπουζούκια πόσοι μπορούν να τα δώσουν? γνωρίζετε για τι ποσοστο της ελληνικής κοινωνίας μιλάμε? το ίδιο ισχύει και γαι τις εξορμήσεις σε ακριβά ξενοδοχεία κτλ. Ειναι μικρά τα ποσοστά της κοινωνίας που διαθέτουν τέτοια επιφάνεια, αλλά ναι, ειναι υπαρκτή, δεν το συζητάμε, αλλά μην κρίνουμε από ενα ποσοστό που μετα βίας φτάνει το 10% του ενεργού πληθυσμού.

Αλλά η μεγάλη διαφορά, είναι ότι η προσφορά νέων θα είναι μόνο εκεί που μπορεί η αγορά να πληρώσει αυτές τις τιμές.

ακριβώς, και για αυτούς τους λόγους, τα νέα ακίνητα που χτίζονται ειναι περιορισμένα, καθώς απευθύνονται σε συγκεκριμένα πορτοφόλια, τα οποία δεν ειναι πολλά. και να ειμαι ειλικρινής, ακόμα και να τα είχα αυτά τα χρήματα, εγώ δνε ξέρω αν θα έδινα, να αγοράσω ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή 580 χιλιάρικα αξίζει?

W 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • W
                  wantone @bekiaris last edited by

@bekiaris said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

η κλασσική κουβέντα οπως και για την πληρότητα των ξενοδοχείων τα τριήμερα κτλ. Τα 5χιλιαρα στα μπουζούκια πόσοι μπορούν να τα δώσουν? γνωρίζετε για τι ποσοστο της ελληνικής κοινωνίας μιλάμε? το ίδιο ισχύει και γαι τις εξορμήσεις σε ακριβά ξενοδοχεία κτλ. Ειναι μικρά τα ποσοστά της κοινωνίας που διαθέτουν τέτοια επιφάνεια, αλλά ναι, ειναι υπαρκτή, δεν το συζητάμε, αλλά μην κρίνουμε από ενα ποσοστό που μετα βίας φτάνει το 10% του ενεργού πληθυσμού.

ακριβώς, και για αυτούς τους λόγους, τα νέα ακίνητα που χτίζονται ειναι περιορισμένα, καθώς απευθύνονται σε συγκεκριμένα πορτοφόλια, τα οποία δεν ειναι πολλά. και να ειμαι ειλικρινής, ακόμα και να τα είχα αυτά τα χρήματα, εγώ δνε ξέρω αν θα έδινα, να αγοράσω ένα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή 580 χιλιάρικα αξίζει?

τα ακινητα στην γλυφαδα βαρκιζα και παρομοιες περιοχες απευθυνονται ειτε σε ξενους ειτε σε ελληνες του εξωτερικου με πολλα χρηματα

τα υπολοιπα οπως Αγ Παρασκευη απευθυνονται σε καποιους Ελληνες που βγαζουν χρηματα πχ γιατρους μηχανικους γατους κλπ τωρα ποσοι ειναι αυτοι αγνωστο. στην γειτονια μου σηκωνουν την μια πολυκατοικια μετα την αλλη το πιθανοτερο σε καποια στιγμη θα μεινουν καποια απουλητα.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • bekiaris
                    bekiaris @wantone last edited by

τα υπολοιπα οπως Αγ Παρασκευη απευθυνονται σε καποιους Ελληνες που βγαζουν χρηματα πχ γιατρους μηχανικους γατους κλπ τωρα ποσοι ειναι αυτοι αγνωστο. στην γειτονια μου σηκωνουν την μια πολυκατοικια μετα την αλλη το πιθανοτερο σε καποια στιγμη θα μεινουν καποια απουλητα.

δεν αντιλέγω οτι κάποιοι συμπολίτες μας με οικονομική άνεση θα αγοράσουν και μπράβο τους, τα χρήματα του ο καθένας έχει δικαίωμα να τα επενδύσει οπως θέλει. Από την άλλη, εγώ δεν θέτω αυτό το ερώτημα, το οτι κάποιος μπορεί να αγοράσει ειναι μαγκιά του, η ερώτηση μου ειναι αν πραγματικά αξίζει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με χαμηλή ποιότητας παιδεία, υγεία, δρόμους γεμάτους λακούβες, δήμους που λειτουργούν με βασικές παροχές, και πόσα άλλα ακόμα, αξίζει να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα διαμέρισμα σε μία καλή περιοχή? έχοντας ζήσει το μνημόνιο του 10 καθώς και βλέποντας και τα δομικά προβλήματα της σημερινής μας οικονομίας, εγώ και να τα είχα, δεν θα τα έδινα, ειδικά για ένα διαμέρισμα. Αν έβρισκα ένα οικόπεδο σε κάποια λογική τιμή και μπορούσα με λίγα παραπάνω να χτίσω μια μονοκατοικία, ναι εκεί ίσως να το σκεφτόμουν, αλλά για ένα διαμέρισμα μόνο ως λύση ανάγκης.

I R 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                    • K
                      kkostask last edited by

Όπως εσύ θέλεις να δώσεις τα Χ χρήματα για κάποια μονοκατοικία, υπάρχουν άλλοι που θέλουν να δώσουν τα ίδια χρήματα για διαμέρισμα για πολλούς και διάφορους λόγους.

• I
                        ilias-a @bekiaris last edited by ilias-a

δεν αντιλέγω οτι κάποιοι συμπολίτες μας με οικονομική άνεση θα αγοράσουν και μπράβο τους, τα χρήματα του ο καθένας έχει δικαίωμα να τα επενδύσει οπως θέλει. Από την άλλη, εγώ δεν θέτω αυτό το ερώτημα, το οτι κάποιος μπορεί να αγοράσει ειναι μαγκιά του, η ερώτηση μου ειναι αν πραγματικά αξίζει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με χαμηλή ποιότητας παιδεία, υγεία, δρόμους γεμάτους λακούβες, δήμους που λειτουργούν με βασικές παροχές, και πόσα άλλα ακόμα, αξίζει να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα διαμέρισμα σε μία καλή περιοχή? έχοντας ζήσει το μνημόνιο του 10 καθώς και βλέποντας και τα δομικά προβλήματα της σημερινής μας οικονομίας, εγώ και να τα είχα, δεν θα τα έδινα, ειδικά για ένα διαμέρισμα. Αν έβρισκα ένα οικόπεδο σε κάποια λογική τιμή και μπορούσα με λίγα παραπάνω να χτίσω μια μονοκατοικία, ναι εκεί ίσως να το σκεφτόμουν, αλλά για ένα διαμέρισμα μόνο ως λύση ανάγκης.

Οτι λεφτα δινεις για ενοικιο, αν δινεις κατοικιας ειναι πεταμενα στον καλαθο των αχρηστων, με την αγορα της, φθηνη ή ακριβη ειναι ασχετο, καποια στιγνη μενει σε εσενα ή στους κληρονομους σου.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                        • bekiaris
                          bekiaris @kkostask last edited by

@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Όπως εσύ θέλεις να δώσεις τα Χ χρήματα για κάποια μονοκατοικία, υπάρχουν άλλοι που θέλουν να δώσουν τα ίδια χρήματα για διαμέρισμα για πολλούς και διάφορους λόγους.

τα προβλήματα με τους γείτονες πχ απο φασαρία, οι διαφορές με τις αποφάσεις στα κοινόχρηστα, και η σταδιακή έλλειψη ενδιαφέροντος συντήρησης μιας πολυκατοικίας ειναι παράγοντες που προσθέτουν αρκετούς έξτρα πονοκεφάλους, θεωρώ οτι όλοι μας έχουμε πολλά προβλήματα και κάθε ένα παραπάνω κάνει μια κατάσταση πιο δύσκολη. Αντιλαμβάνομαι κάποιους από τους λόγους, οπως πχ και η συντήρηση μιας μονοκατοικίας ειναι αρκετά ακριβή, ή ενδεχομένως κάποαι διαμερίσματα να βρίσκονται σε μια προνομιακή θέση με ιδιαίτερη θέα, αλλά η προσωπικη μου ηρεμία δεν συγκρίνεται με κανένα από αυτα. πχ πρόσφατα λόγων αύξησης των κλοπών στην γειτονια μου τέθηκε το θέμα αλλαγής κεντρικής πόρτας για λόγους ασφαλείας και καλοπισμού, μιλάμε για τρία διαμερίσματα, και ενώ συμφωνούσαμε οι δύο απο τους τρεις και στην τελική θα μπορούσε να γίνει, ο ένας ειπε απλά οτι δεν πρόκειται να πληρώσει γιατί δεν τον ενδιααφέρει. Κάναμε και οι δύο πίσω στον κίνδυνο να τα βάλουμε όλα απο την τσέπη μας. Στην ταράτσα που θα χρειαστεί σύντομα μόνωση, μου είπαν ορθά και κοφτά οτι επειδή εγώ ειμαι ρετιρέ, οτι θέλω κάνω και πληρώνω τα πάντα εγώ, και θα πληρώσω ακόμα και τα υδραυλικά για τους ηλιακούς που θα χρειαστούν για μικρή μετακίνηση...

xenos C 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                          • W
                            wantone last edited by

ξερω μια περιπτωση, γιατρος απο επαρχια με 2 παιδια χωρισε και αγορασε ενα διαμερισμα στην Αθηνα πριν μερικα χρονια (απο κινεζο μαλιστα) και πριν απο 2 χρονια οικοπεδο στο υπολοιπο αττικης γιατι βγαζει χρηματα και πρεπει να τα βαλει καπου.

• bekiaris
                              bekiaris @ilias-a last edited by

@ilias-a said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Οτι λεφτα δινεις για ενοικιο, αν δινεις κατοικιας ειναι πεταμενα στον καλαθο των αχρηστων, με την αγορα της, φθηνη ή ακριβη ειναι ασχετο, καποια στιγνη μενει σε εσενα ή στους κληρονομους σου.

το ακίνητο έχει τρεις παραμέτρους, αγορά, συντήρηση και φόρους. Αν αγοράσεις ακίνητο σε καλή τιμή ναι αξίζει, αν αγοράσεις όμως ακριβά ειδικά παλιό ακίνητο, πληρώσεις ένα κάρο τόκους να το ξεχρεώσεις, ένα κάρο φόρους στο κράτος και την όποια συντήρηση, τα λεφτά ειναι πολλά, ίσως η ενοικίαση υπό όρους συμφέρει. το να δώσεις κάτι στα παιδιά σου ειναι μια μεγάλη κουβέντα, σοβαρό επιχείρημα αλλά νομιζω οτι αξίζει περισσότερο σε καινούργιο ακίνητο, να πάρω ενα ακίνητο 30 ετιας και να το δώσω στο παιδί μου σε 30 χρόνια, θα ειναι 60 χρονών, ή θα πρέπει να το πουλήσει να πάρει έ΄να καινούργιο ή να δώσει αρκετά χρήματα να το φτιάξει.

ξερω μια περιπτωση, γιατρος απο επαρχια με 2 παιδια χωρισε και αγορασε ενα διαμερισμα στην Αθηνα πριν μερικα χρονια (απο κινεζο μαλιστα) και πριν απο 2 χρονια οικοπεδο στο υπολοιπο αττικης γιατι βγαζει χρηματα και πρεπει να τα βαλει καπου.

ναι αλλά αναφέρεσαι σε επένδυση και οχι ιδιοκατοίκηση, μιλάμε για διαφορετικά κριτήρια στην κάθε περίπτωση. και πάλι ειναι ομως μια προσωπική επιλογή, εγώ το διαμέρισμα με το να ακούς πότε το κάνει ο απο κάτω με την γυναίκα του ή ποτε μαλώνει μαζί της, σε αυτά τα χρήματα,δε...

I 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • W
                                wantone last edited by

ιδιοκατοικηση και για τα 2. καταγωγη απο επαρχια δηλ δεν εχει ακινητα στην αθηνα απο γονεις. ζει και εργαζεται στην αθηνα. πριν χωρισει εμενε σε ιδιοκτητο σπιτι με τα εταιρο ημιση. χωρισε ο ενας κρατησε το σπιτι και ο αλλος αγορασε δικο του να μεινει. το οικοπεδο το πηρε να φτιαξει ενα σπιτι για διακοπες στην θαλασσα και να αφησει στα παιδια.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • I
                                  ilias-a @bekiaris last edited by

@ilias-a said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

το ακίνητο έχει τρεις παραμέτρους, αγορά, συντήρηση και φόρους. Αν αγοράσεις ακίνητο σε καλή τιμή ναι αξίζει, αν αγοράσεις όμως ακριβά ειδικά παλιό ακίνητο, πληρώσεις ένα κάρο τόκους να το ξεχρεώσεις, ένα κάρο φόρους στο κράτος και την όποια συντήρηση, τα λεφτά ειναι πολλά, ίσως η ενοικίαση υπό όρους συμφέρει. το να δώσεις κάτι στα παιδιά σου ειναι μια μεγάλη κουβέντα, σοβαρό επιχείρημα αλλά νομιζω οτι αξίζει περισσότερο σε καινούργιο ακίνητο, να πάρω ενα ακίνητο 30 ετιας και να το δώσω στο παιδί μου σε 30 χρόνια, θα ειναι 60 χρονών, ή θα πρέπει να το πουλήσει να πάρει έ΄να καινούργιο ή να δώσει αρκετά χρήματα να το φτιάξει.

ναι αλλά αναφέρεσαι σε επένδυση και οχι ιδιοκατοίκηση, μιλάμε για διαφορετικά κριτήρια στην κάθε περίπτωση. και πάλι ειναι ομως μια προσωπική επιλογή, εγώ το διαμέρισμα με το να ακούς πότε το κάνει ο απο κάτω με την γυναίκα του ή ποτε μαλώνει μαζί της, σε αυτά τα χρήματα,δε...

Η τιμη πωλησης συνηθως εχει αμεση σχεση με την τιμη ενοικιασης στην ιδια περιοχη και αντιστροφα για ιδιου τυπου και ηλικιας ακινητα. Εξαιρεσεις παντα υπαρχουν αλλα ειναι αμυδρο το ποσοστο τους.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                  • bekiaris
                                    bekiaris @wantone last edited by

ιδιοκατοικηση και για τα 2.

ok προσωπική επιλογή, σεβαστή, εξήγησα τους λόγους που αν είχα τέτοια οικονομική άνεση δεν θα αγόραζα διαμέρισμα, θα το σκεφτομουν ίσως αν ήταν δύο διαμερισματα και είχα μεγαλύτερο ποσοστό.

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • W
                                      wantone @bekiaris last edited by

ιδιοκατοικηση και για τα 2.

ok προσωπική επιλογή, σεβαστή, εξήγησα τους λόγους που αν είχα τέτοια οικονομική άνεση δεν θα αγόραζα διαμέρισμα, θα το σκεφτομουν ίσως αν ήταν δύο διαμερισματα και είχα μεγαλύτερο ποσοστό.

δεν υπαρχει η ανεση που φανταζεσαι. απλα δουλευεθ βγαζει αρκετα χρηματα να αγορασει το διαμερισμα απο αναγκη αφου επρεπε να μεινει καπου, μετα δουλεια 5-6 χρονια αγορα οικοπεδου, τωρα δουλεια μερικα χρονια και κτισιμο. δηλ βγαζει και τοποθετει. δεν ειναι κληρονομια.

• R
                                        red_monster @bekiaris last edited by

Γιατί είναι χαμηλή η παιδεία σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια;
                                        Γιατί είναι χαμηλό το επίπεδο στην υγεία;

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                        • bekiaris
                                          bekiaris @red_monster last edited by

@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

έχεις πάει σε δημόσιο νοσοκομείο πρόσφατα? ο πατέρας μου έκανε πριν ένα μήνα χειρουργείο στην καρδιά, στο Ιατρικό. στις 5 ημέρες νοσηλείας, η εξυπηρέτηση ήταν επιπέδου ξενοδοχείου, η καθαριότητα, η οργάνωση. Λόγω προβλήμάτων στα πνευμόνια, άσχετο με το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για 2 εβδομάδες ακόμα. Καταπληκτικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, άνθρωποι ευγενικότατοι και επαγγελματίες, η συνεργασία και επικοινωνία μαζί τους ήταν φοβέρη και ΜΠΡΑΒΟ για αυτό σε όλους. Πάμε ομως στην ουσία, το νοσοκομείο ήταν πραγματικά χάλια, κουρτίνες μιας 20ετίας, δωμάτια που έχουν να ανακαινιστούν απο τις εποχές της Χούντας όπου φτιάχτηκα (η κάπου εκεί, δεν γνωρίζω ακριβώς ημερομηνία). Οι εγκαταστάσεις τριτοκοσμικές, πολύ κρίμα για τον χώρο εργασίας για τόσο αξιόλογους ανθρώπους, τους αδικεί.

Πάμε στην παιδεία, αρχικά το επίπεδο των καθηγητών σε πανεπιστήμια, σε ένα ποσοστό 50-60% ειναι πολύ καλό, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό, κομματικά στελέχη κτλ τα οποία ούτε μπορούν να σταθούν στην αίθουσα σαν καθηγητές, ούτε να τραβήξουν το ενδιαφέρον των φοιτητών. Η σαπίλα του πασοκ και της νδ που έχει ποτήσει ολο το δημόσιο. Ως προς τα σχολία, σε πολλές περιπτώσεις πλέον εχω ακούσει οτι κάνουν με το ζόρι μάθημα (αφου δεν τους ελέγχει κανένας), τα τυπικά, κάποιοι έχουν το θράσσος να λένε κιόλας οτι αφου θα τα μάθετε στο φροντιστήριο, γιατί να σας τα πω και εγω? ΑΝ είσαι τυχερός και πέσεις σε καλούς δασκάλους-καθηγητές, μια χαρά, διαφορετικά, αστα βράστα. Η αδερφή μου που έχει και κάποια μικρή οικονομική άνεση, έχει αποφασίσει απο τώρα οτι θα τα πάει σε ιδιωτικό τα παιδιά της, έτσι και αλλιώς ο Κούλης σκόπιμα ρίχνει το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης για να ενισχύσει την ιδιωτική. Για να μην παρεξηγηθώ, η δημόσια παιδεία οπως και τα ελληνικα πανεπιστήμια, θα μπορούσαν να ειναι πολύ ανώτερα, αν δεν μείωναν συνέχεια τα κονδύλια για την εκπαίδευση και οι μισθοί των δασκάλων-καθηγητών ήταν τόσο χαμηλοί (12 μισθοί λίγο πάνω απο τα 1000 ευρώ). Είναι δυνατόν σήμερα να ζήσει ένας άνθρωπος με οικογένεια με αυτά τα λεφτα? αρχικά κρίμα για τα χρόνια που αφιέρωσε να σπουδάσει. Μην πούμε για τις υποχρεωτικές παραμεθόριες -μετατάξεις σε κάτι νησιά που το ενοίκιο ειναι οσο ο μισθός. Κατάσταση για γέλια και για κλάμματα.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • R
                                            red_monster @bekiaris last edited by red_monster

@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

έχεις πάει σε δημόσιο νοσοκομείο πρόσφατα? ο πατέρας μου έκανε πριν ένα μήνα χειρουργείο στην καρδιά, στο Ιατρικό. στις 5 ημέρες νοσηλείας, η εξυπηρέτηση ήταν επιπέδου ξενοδοχείου, η καθαριότητα, η οργάνωση. Λόγω προβλήμάτων στα πνευμόνια, άσχετο με το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για 2 εβδομάδες ακόμα. Καταπληκτικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, άνθρωποι ευγενικότατοι και επαγγελματίες, η συνεργασία και επικοινωνία μαζί τους ήταν φοβέρη και ΜΠΡΑΒΟ για αυτό σε όλους. Πάμε ομως στην ουσία, το νοσοκομείο ήταν πραγματικά χάλια, κουρτίνες μιας 20ετίας, δωμάτια που έχουν να ανακαινιστούν απο τις εποχές της Χούντας όπου φτιάχτηκα (η κάπου εκεί, δεν γνωρίζω ακριβώς ημερομηνία). Οι εγκαταστάσεις τριτοκοσμικές, πολύ κρίμα για τον χώρο εργασίας για τόσο αξιόλογους ανθρώπους, τους αδικεί.

Πάμε στην παιδεία, αρχικά το επίπεδο των καθηγητών σε πανεπιστήμια, σε ένα ποσοστό 50-60% ειναι πολύ καλό, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό, κομματικά στελέχη κτλ τα οποία ούτε μπορούν να σταθούν στην αίθουσα σαν καθηγητές, ούτε να τραβήξουν το ενδιαφέρον των φοιτητών. Η σαπίλα του πασοκ και της νδ που έχει ποτήσει ολο το δημόσιο. Ως προς τα σχολία, σε πολλές περιπτώσεις πλέον εχω ακούσει οτι κάνουν με το ζόρι μάθημα (αφου δεν τους ελέγχει κανένας), τα τυπικά, κάποιοι έχουν το θράσσος να λένε κιόλας οτι αφου θα τα μάθετε στο φροντιστήριο, γιατί να σας τα πω και εγω? ΑΝ είσαι τυχερός και πέσεις σε καλούς δασκάλους-καθηγητές, μια χαρά, διαφορετικά, αστα βράστα. Η αδερφή μου που έχει και κάποια μικρή οικονομική άνεση, έχει αποφασίσει απο τώρα οτι θα τα πάει σε ιδιωτικό τα παιδιά της, έτσι και αλλιώς ο Κούλης σκόπιμα ρίχνει το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης για να ενισχύσει την ιδιωτική. Για να μην παρεξηγηθώ, η δημόσια παιδεία οπως και τα ελληνικα πανεπιστήμια, θα μπορούσαν να ειναι πολύ ανώτερα, αν δεν μείωναν συνέχεια τα κονδύλια για την εκπαίδευση και οι μισθοί των δασκάλων-καθηγητών ήταν τόσο χαμηλοί (12 μισθοί λίγο πάνω απο τα 1000 ευρώ). Είναι δυνατόν σήμερα να ζήσει ένας άνθρωπος με οικογένεια με αυτά τα λεφτα? αρχικά κρίμα για τα χρόνια που αφιέρωσε να σπουδάσει. Μην πούμε για τις υποχρεωτικές παραμεθόριες -μετατάξεις σε κάτι νησιά που το ενοίκιο ειναι οσο ο μισθός. Κατάσταση για γέλια και για κλάμματα.

Απάντησες μόνος σου και στις δύο ερωτήσεις.
                                            Όσα γράφεις έχουν ελάχιστη σχέση με το πραγματικό επίπεδο των παροχών υγείας, εκτός αν θεωρείς ότι το δημόσιο νοσοκομείο οφείλει να λειτουργεί ως ξενοδοχείο πολλών αστέρων.
                                            Όσον αφορά τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, δεν διατυπώνεις κάποιο ουσιαστικό αντεπιχείρημα, απλώς αναμασάς όσα ακούγονται δεξιά κι αριστερά από ανθρώπους που ούτε καν έχουν περάσει απ’ έξω από ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο.

bekiaris gatoz 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 524
                                            • 525
                                            • 526
                                            • 527
                                            • 528
                                            • 532
                                            • 533
                                            • 526 / 533