-
Αυτό που μας χαλάει είναι οτι δεν μπορούμε να το πάρουμε χαχα
-
Στην έκδοση style
- hev 1625kg 8,0sec
- hev awd 1675kg 7,7sec (+50kg το πίσω μοτέρ)
- phev 1895kg 7,5sec (+270kg η μπαταρία)
- phev awd 1960kg 5,8sec (+335kg η μπαταρία και το πίσω μοτέρ)
Το μπροστοκίνητο phev δεν ξεκουνάει, πολύ βάρος για fwd.
-
Matrix LED εχει μόνο το Lounge?
-
Το καλό με την γενιά αυτή του RAV4 είναι ότι φοράει τον ίδιο κινητήρα με την προηγούμενη. Οπότε μηχανικά είναι το ίδιο αμάξι. Αλλά τα 2500 κυβικά είναι ακόμα πολλά. Αν το φέρουν με turbo κινητήρα (ή ατμοσφαιρικό 2λιτρο) ίσως να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο αγοράς αλλά ποιος θα γίνει πειραματόζωο;
-
@nikonino said in Toyota RAV4 (2025):
Το καλό με την γενιά αυτή του RAV4 είναι ότι φοράει τον ίδιο κινητήρα με την προηγούμενη. Οπότε μηχανικά είναι το ίδιο αμάξι. Αλλά τα 2500 κυβικά είναι ακόμα πολλά. Αν το φέρουν με turbo κινητήρα (ή ατμοσφαιρικό 2λιτρο) ίσως να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο αγοράς αλλά ποιος θα γίνει πειραματόζωο;
Εφόσον έχουν έρθει νέα τεκμήρια βάσει ρύπων γιατί είναι πολλά τα 2500 κυβικά;
Επίσης, το μπροστοκίνητο βγάζει νομίζω 183 ίππους, δεν είναι περίεργο που αντίστοιχη ιπποδύναμη έχει και το 2λιτρο Corolla Cross; Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα νομίζω πλέον και το RAV4 έρχεται με την ίδια γενιά του Cross.
Edit: για το τελευταίο υποθέτω ότι η απάντηση είναι πως εφόσον κράτησαν τον παλιό 2.5λιτρο κινητήρα ο οποίος έγινε detuned λόγω ρύπων η απόδοση έπεσε σε ανάλογα επίπεδα με τον πιο σύγχρονο 2λιτρο του Cross. Αν κάνω λάθος μου λέτε

Γενικά δεν είμαι υπέρ της αγοράς μοντέλου που μόλις κυκλοφόρησε για να διορθωθούν οι παιδικές ασθένειες, εδώ όμως με δοκιμασμένο κινητήρα τι λέτε;
-
@fsword said in Toyota RAV4 (2025):
@nikonino said in Toyota RAV4 (2025):
Εφόσον έχουν έρθει νέα τεκμήρια βάσει ρύπων γιατί είναι πολλά τα 2500 κυβικά;
Επίσης, το μπροστοκίνητο βγάζει νομίζω 183 ίππους, δεν είναι περίεργο που αντίστοιχη ιπποδύναμη έχει και το 2λιτρο Corolla Cross; Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα νομίζω πλέον και το RAV4 έρχεται με την ίδια γενιά του Cross.
Edit: για το τελευταίο υποθέτω ότι η απάντηση είναι πως εφόσον κράτησαν τον παλιό 2.5λιτρο κινητήρα ο οποίος έγινε detuned λόγω ρύπων η απόδοση έπεσε σε ανάλογα επίπεδα με τον πιο σύγχρονο 2λιτρο του Cross. Αν κάνω λάθος μου λέτε

Γενικά δεν είμαι υπέρ της αγοράς μοντέλου που μόλις κυκλοφόρησε για να διορθωθούν οι παιδικές ασθένειες, εδώ όμως με δοκιμασμένο κινητήρα τι λέτε;
Από θέμα κινητήρα δε θα έχεις κανένα θέμα, είναι ακριβώς ο ίδιος δοκιμασμένος.
Δες εδώ από τον expert στα Toyota. Είναι us reproduction model, αλλά πρακτικά δεν έχει διαφορές με τα δικά μας.
-
Στην κινεζικη αγορά υπάρχει έκδοση με τον διλιτρο. Εδω στις προδιαγραφές μιλάνε για τον παλιό 2,5 με μόλις 140hp, παρόλα αυτά οι επιδόσεις του μοντέλου στο 0-100 είναι αξιοπρεπείς και αντίστοιχες του απερχόμενου..
Τελικά γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποιος θα είναι ο φόρος πολυτελείας (γιατί σαφώς πρόκειται για ένα πολυτελέστατο όχημα) η δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη.
-
@ataim said in Toyota RAV4 (2025):
Στην κινεζικη αγορά υπάρχει έκδοση με τον διλιτρο. Εδω στις προδιαγραφές μιλάνε για τον παλιό 2,5 με μόλις 140hp, παρόλα αυτά οι επιδόσεις του μοντέλου στο 0-100 είναι αξιοπρεπείς και αντίστοιχες του απερχόμενου..
Τελικά γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποιος θα είναι ο φόρος πολυτελείας (γιατί σαφώς πρόκειται για ένα πολυτελέστατο όχημα) η δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη.
Ο φόρος πολυτελείας θα είναι το 5% του τεκμηρίου του αυτοκινήτου.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό.Οπότε το τεκμήριο για την Black+, την GR και την Lounge που έχουν 128gr/km είναι στα 2.180€.
Άρα 2.180x5%=109€
-
@ataim said in Toyota RAV4 (2025):
Για το φόρο πολυτελείας έχουν ήδη ανακοινωθεί λεπτομέρειες και έχουν ψηφιστεί σχετικοί νόμοι. Ο φόρος πολυτελείας είναι 5% επί του τεκμηρίου διαβίωσης, αν το όχημα είναι έως 10 ετών. Εφόσον άλλαξε το τεκμήριο διαβίωσης αντίστοιχα αλλάζει κι ο φόρος.
Πώς αλλάζει το τεκμήριο για αυτοκίνητα με ταξινόμηση μετά το 2010: ανάλογα με τα εκπεμπόμενα CO2. Π.χ. από 0 - 122 CO2 αναλογεί σε 20 ευρώ/γραμμάριο. Άρα π.χ. για 121 γραμμάρια που έχει μια απ’ τις εκδόσεις του RAV4 έχουμε τεκμήριο 2420 ευρώ, άρα 121 ευρώ φόρο πολυτελείας (για την ακρίβεια ο νόμος λέει τεκμήριο 2000 ευρώ μέχρι 121 γραμμάρια άρα 100 ευρώ φόρος πολυτελείας). Αυτά είναι μέρος του νόμου 4172/2013, άρθρο 31, κωδικοποιημένος με τον 5264/2025:
https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013
Μέχρι στιγμής αυτά γνωρίζουμε τα οποία είναι πολύ αναλυτικά. Επειδή βέβαια δεν έχουμε δει ακόμα την πρακτική εφαρμογή του (δηλαδή κάποιος να πληρώσει τον μειωμένο φόρο πολυτελείας με τη βούλα) κρατάω μια επιφύλαξη μήπως βγει κάνα αστεράκι πουθενά και ανακοινωθεί καμιά τροποποίηση. Ως τότε όμως νομίζω δεν τίθεται αμφιβολία περί του υπολογισμού του φόρου πολυτελείας.
-
Οι τιμές είναι καλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.... Με 57Κ έχεις τα πάντα από εξοπλισμό και 300+ άλογα.... Συν τη γνωστή αξιοπιστία. Και έχει και ρεζέρβα.
-
Ο φόρος πολυτελείας ήταν 5 % μέχρι τα 2500 κυβικά περίπου.
Μετά ήταν 10 %. -
@kostis20 said in Toyota RAV4 (2025):
Οι τιμές είναι καλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.... Με 57Κ έχεις τα πάντα από εξοπλισμό και 300+ άλογα.... Συν τη γνωστή αξιοπιστία. Και έχει και ρεζέρβα.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν στο site δεν έχει (κοίταξα ενδεικτικά τη Style, τόσο το HEV όσο και το Plug in). Λένε κιτ επισκευής (τόσο το δικίνητο όσο και το τετρακίνητο).
-
Περιεργο.Εγω οτι εχω δει στις παρουσιασεις ειχε ρεζερβα.Μήπως ειναι extra?
-
Άσχημη μούρη έχει το υπόλοιπο ωραίο. Απλό εσωτερικό χωρίς τεράστιες οθόνες και με εύχρηστους διακόπτες.
Οι αλλαγές στον φόρο πολυτέλειας θα αυξήσουν τις πωλήσεις του.
-
@kostis20 said in Toyota RAV4 (2025):
Περιεργο.Εγω οτι εχω δει στις παρουσιασεις ειχε ρεζερβα.Μήπως ειναι extra?
Κι εγώ το ίδιο είχα δει. Μπορεί να είναι extra ποιος ξέρει; Αν ρωτήσει κανείς σε αντιπροσωπεία ας μας πει. Επίσης να δούμε αν θα μπαίνει στο AWD, έστω και σαν aftermarket. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια με το Corolla Cross που για ένα καλώδιο δυσκολεύεσαι να βάλεις ρεζέρβα.
-
Έφτασε στην Ελλάδα το νέο Toyota RAV4 – Οι τιμές του
-
Εδώ δείτε αυτοκίνητο το οποίο υπό το πρίσμα των νέων τεκμηρίων θα αποτελέσει άλλη μια κορυφαία πρόταση από την Toyota και στη χώρα μας.
Ας μου πει οποιοσδήποτε που ξέρει δύο πράγματα από αυτοκίνητα και σέβεται τα χρήματα του, αν είχε την δυνατότητα από πλευράς εισοδήματος να δώσει ή χρηματοδοτήσει 43-50 χιλιάδες ευρώ αύριο το πρωί για αγορά ενός μεγάλου τετρακίνητου SUV, αν αυτό το RAV δεν θα ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Με 7.7 sec για το 0-100χλμ κορυφαίες επιδόσεις έχει, τετρακίνηση έχει , κορυφαία οδηγική συμπεριφορά έχει , πολύ καλούς χώρους λογικά έχει, κορυφαία οικονομία χρήσης έχει , και κατά την άποψη μου είναι και μουρατο σχεδιαστικά και επιβλητικό ακριβώς όπως το θέλουν οι Αμερικανοί που γουστάρουν τέτοια αυτοκίνητα.
Πραγματικά πείτε μου ποιος είναι ο ανταγωνισμός του;
VAG group μόνο ίσως κάποιο TDI 4x4 Kodiaq ;
Nissan Xtrail ίσως, αλλά άλλο ο ασπαστος 2.5 λίτρων κινητήρας και καταξιωμένο υβριδικό σύστημα της Toyota σε σχέση με το αντίστοιχο της Nissan/ Renault.
-
@vagkirk said in Toyota RAV4 (2025):
Εδώ δείτε αυτοκίνητο το οποίο υπό το πρίσμα των νέων τεκμηρίων θα αποτελέσει άλλη μια κορυφαία πρόταση από την Toyota και στη χώρα μας.
Ας μου πει οποιοσδήποτε που ξέρει δύο πράγματα από αυτοκίνητα και σέβεται τα χρήματα του, αν είχε την δυνατότητα από πλευράς εισοδήματος να δώσει ή χρηματοδοτήσει 43-50 χιλιάδες ευρώ αύριο το πρωί για αγορά ενός μεγάλου τετρακίνητου SUV, αν αυτό το RAV δεν θα ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Με 7.7 sec για το 0-100χλμ κορυφαίες επιδόσεις έχει, τετρακίνηση έχει , κορυφαία οδηγική συμπεριφορά έχει , πολύ καλούς χώρους λογικά έχει, κορυφαία οικονομία χρήσης έχει , και κατά την άποψη μου είναι και μουρατο σχεδιαστικά και επιβλητικό ακριβώς όπως το θέλουν οι Αμερικανοί που γουστάρουν τέτοια αυτοκίνητα.
Nissan Xtrail ίσως, αλλά άλλο ο ασπαστος 2.5 λίτρων κινητήρας και καταξιωμένο υβριδικό σύστημα της Toyota σε σχέση με το αντίστοιχο της Nissan/ Renault.
Εξαιρετική επιλογή το RAV-4 . Οι τιμές στο τετρακίνητο είναι από 51.000 μέχρι 55.000. Εγώ θα προτιμούσα το Mazda CX-60 με τον diesel Hybrid των 3.300 κυβικών που είναι και εξακύλιδρο με 3.000 ευρώ επιπλέον
-
@skg1958 said in Toyota RAV4 (2025):
Εξαιρετική επιλογή το RAV-4 . Οι τιμές στο τετρακίνητο είναι από 51.000 μέχρι 55.000. Εγώ θα προτιμούσα το Mazda CX-60 με τον diesel Hybrid των 3.300 κυβικών που είναι και εξακύλιδρο με 3.000 ευρώ επιπλέον
Κάτι δεν έχεις διαβάσει καλά. Το υβριδικό τετρακίνητο ξεκινάει από 43 χιλιάδες ενώ το plug in από 49k.
-
@skg1958 said in Toyota RAV4 (2025):
43.000€ λέει το Style 4Χ4 hybrid που νομίζω δεν του λείπει κάτι.
Το Mazda CX-60 είναι σε άλλο επίπεδο, αυτό είναι πανέξυπνη επιλογή για όσους δεν τρώνε τον παπά περί γερμανικών premium BMW και Mercedes που έχουν πλέον ξεκάθαρα καταντήσει μόνο lifestyle επιλογές.
Toyota RAV4 (2025)