-
Οι κινέζοι (όχι όλοι) δίνουν σαλόνι premium στη φτηνή κατηγορία. Όλα τα άλλα είναι άσχετα. Πίριοντ.
-
Δεν αφορίζω κανέναν (Κινέζο ή μη) κατασκευαστή (μάλιστα παρευρισκόμενος στην πρώτη παρουσίαση του Seal U DM-i στην Ελλάδα, εκθείασα την οδηγική του ωριμότητα και το είχα αναφέρει και στο forum).
Από εκεί και πέρα, το να συγκρίνουμε διαφορετικής κατηγορίας και τιμολογιακής αξίας αυτοκίνητα με το C-HR+, για να το υποβαθμίσουμε, νομίζω ότι δεν έχει νόημα.
Πάντως, επειδή ειμαστε κι ενα αυτοκινητιστικό forum, ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο πλαστικά και στοιχεία εντυπωσιασμού.
Το peace of mind σε διάφορους τομεις, που έχεις με ένα Toyota, είναι αξία ανεκτίμητη για έναν ιδιοκτήτη (στο leasing αλλάζουν τα δεδομένα).
Οι κλασικοί αντι-Τογιοταίοι δεν θα αγοράζατε ούτως ή άλλως Toyota, είτε υβριδικό, είτε ηλεκτρικό, όποτε όσα επιχειρήματα και να ακουσετε, δεν πείθεστε. Δεν πειράζει, το σέβομαι και προχωράμε. -
@nikonino said in Toyota C-HR+:
Αρα οι κινέζοι είναι καλύτεροι επειδή έχουν καλύτερο σαλόνι; Είναι αυτό τώρα σοβαρό κριτήριο; Μου υποστηρίζετε τους Κινέζους που σε ένα χρόνο από τώρα δεν ξέρουμε ποιοι θα υπάρχουν ακόμα και ποιοι θα είναι οι εισαγωγείς;
Ποιος μίλησε μόνο για σαλόνι; Στα ίδια λεφτά με το CHR+ προσφέρουν μεγαλύτερη μπαταρία, περισσότερα άλογα, καλύτερο εσωτερικό και πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό.
Όσο για τις άγνωστες εταιρείες, όποιος κατά την επιλογή αυτοκινήτου βαριέται να κάνει μια σχετική έρευνα, μπορεί να πάει στα "σίγουρα" που ήδη γνωρίζει.
Για τους αντιπροσώπους, εταιρείες όπως ο όμιλος Συγγελίδη, ο Σφακιανάκης, ο όμιλος Βασιλάκη ή η Μοτοδυναμική, δε μου φαίνονται τόσο άγνωστοι! Προφανώς ξέρεις κάτι που δε γνωρίζουν!
-
Εγω το εχω ξαναγραψει πως μπρουν ανετα να ξεπουλησουν, να βαλουν πεντε εξι ταχυφορτιστες σε καθε αντιπροσωπεια κσι να δωσουν 6 ετη δωρεαν φορτισης/100k km, θα τρεξουν ολοι να παρουν chr+
-
@axel12p said in Toyota C-HR+:
Σχετικά με το εσωτερικό του Toyota, έχω την αίσθηση πως οι περισσότεροι δεν έχουν μπει σε ένα BYD Seal U για παράδειγμα, ώστε να αντιληφθούν τι χάος χωρίζει τα περισσότερα Κινέζικα σε επίπεδο υλικών και εξοπλισμού σε σχέση με το CHR+.
@dstou said in Toyota C-HR+:
Οι κινέζοι (όχι όλοι) δίνουν σαλόνι premium στη φτηνή κατηγορία. Όλα τα άλλα είναι άσχετα. Πίριοντ.
Όποιος έκανε το λάθος να πάει στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου που έλαμψε το αστέρι ειδικά της BYD το κατάλαβε καλά αυτό.
Κυρίως Stellantis και Ford ξεφτυλιστικαν από τα Κινέζικα.
Ειδικά με ένα BYD υβριδικό SUV και το lynk n co , μου έπεσε το σαγόνι, ακόμη και ένα DFSK που πρώτη φορά άκουγα τη μάρκα μέσα ήταν ποιοτικά σαν Sclass δεκαετίας 2000 .
Και από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι με πολλά άλλα Κινέζικα.
Αλλά εδώ τώρα μιλάμε για την Toyota, ένα γνωστό και καταξιωμένο κατασκευαστή που φέρνει κάτι με πολύ καλές προδιαγραφές και σχετικά προσιτό σε τιμές.
Μόνο την πινακίδα που θα δει κάποιος υποψήφιος αγοραστής ενός υβριδικού CHR στα 38-40 χιλιάδες ευρώ παραδίπλα,που θα λέει αυτονομία 600+ χιλιόμετρα, πάει τελείωσε, έχει καρφωθεί για καλά στο μυαλό του σαν επιλογή, βάλε και τα συννεφάκια λίγο πιο δίπλα που λένε αξιοπιστία, εγγύηση 20 χρόνια 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ποιο Τσανγκαν και ποιο Ντιπαλ, Τζακου κλπ που ακούγονται σαν μεταλλάξεις ιού που ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο για να καταστρέψει την ανθρωπότητα.
Και όλο αυτό σε ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα, το αν η ποιότητα του εσωτερικού δεν φτάνει τους Κινέζους δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα για τον ήδη κάτοχο ενός Toyota, ενώ για τους υπόλοιπους έχει πλέον γίνει απόλυτα κατανοητή η τεράστια στροφή της μάρκας σε πολύ υψηλού επιπέδου μηχανολογία σε αναρτήσεις, τιμόνι, ποιότητα κύλισης σε σχέση με την προηγούμενη 20ετια.
Αφήστε που στην χώρα μας τα CHR , Corolla Cross, ακόμη και τα Yaris είναι πλέον και επιλογές από πλευράς lifestyle όπως ήταν η VW τη δεκαετία του 2000.
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR+:
Δεν αφορίζω κανέναν (Κινέζο ή μη) κατασκευαστή (μάλιστα παρευρισκόμενος στην πρώτη παρουσίαση του Seal U DM-i στην Ελλάδα, εκθείασα την οδηγική του ωριμότητα και το είχα αναφέρει και στο forum).
Από εκεί και πέρα, το να συγκρίνουμε διαφορετικής κατηγορίας και τιμολογιακής αξίας αυτοκίνητα με το C-HR+, για να το υποβαθμίσουμε, νομίζω ότι δεν έχει νόημα.
Πάντως, επειδή ειμαστε κι ενα αυτοκινητιστικό forum, ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο πλαστικά και στοιχεία εντυπωσιασμού.
Το peace of mind σε διάφορους τομεις, που έχεις με ένα Toyota είναι αξία ανεκτίμητη για έναν ιδιοκτήτη (στο leasing αλλάζουν τα δεδομένα).
Οι κλασικοί αντι-Τογιοταίοι δεν θα αγοράζατε ούτως ή άλλως Toyota, είτε υβριδικό, είτε ηλεκτρικό, όποτε όσα επιχειρήματα και να ακουσετε, δεν πείθεστε. Δεν πειράζει, το σέβομαι και προχωράμε.Επειδή ακριβώς είμαστε αυτοκινητιστικό forum, θεωρώ πως θα συγκρίνουμε ένα μοντέλο σε σχέση με τα ανταγωνιστικά του, βάση χαρακτηριστικών. Το να λέμε ότι μη το συγκρίνετε με άλλα, το αμάξι θα πουλήσει επειδή είναι Toyota, μου θυμίζει περισσότερο συζήτηση καφενείου μεταξύ μπαρμπάδων. Που ισχύει, αλλά αυτοί δεν πρόκειται να αγοράσουν ηλεκτρικό έτσι και αλλιώς!

Να σημειώσουμε βέβαια, πως οι προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση δεν τα πήγαν και τόσο καλά, παρά το γεγονός πως και εκείνα τα μοντέλα, Toyota ήταν! Λογικό, αν σκεφτούμε πως ούτε η ίδια η εταιρεία δεν πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση και έχει επενδύσει στο κομμάτι της υβριδικής τεχνολογίας, που πρακτικά είναι κορυφή κατά την άποψη μου.
-
Το να λέμε ότι μη το συγκρίνετε με άλλα, το αμάξι θα πουλήσει επειδή είναι Toyota, μου θυμίζει περισσότερο συζήτηση καφενείου μεταξύ μπαρμπάδων. Που ισχύει, αλλά αυτοί δεν πρόκειται να αγοράσουν ηλεκτρικό έτσι και αλλιώς!

Είδες να λέω κάπου να μη συγκρίνουμε με άλλα και οτι θα πουλήσει επειδή είναι Toyota;
Αυτο που ειπα είναι να συγκρίνουμε με ίδιας κατηγορίας και τιμολογιακής αξίας αυτοκίνητα.
Ξέρετε, το όνομα και το brand loyalty δεν χτίζεται από τη μια μερα στην άλλη και όταν τελικά επιτευχθεί, δημιουργεί αντίστοιχες προσδοκίες εκ μέρους του αγοραστικού κοινού, που αν διαψευσθούν λειτουργούν ως boomerang για τον κατασκευαστή.
Ο @vagkirk παραπάνω με κάλυψε απόλυτα, παρότι δεν είναι ιδιοκτήτης Toyota (ακόμη). Πού θα παει, για πόσο καιρό θα "μας" ξεφύγει;
Όσο για τα προβλήματα με το πρώτο ηλεκτρικό Toyota (bZ4x), αν ήθελε υποτεθεί ότι ισχύουν στο εύρος και με την ενταση που επικοινωνηθηκαν (ελέω Toyota προφανώς...), όλοι οι κατασκευαστές εχουν ατυχείς στιγμές, το θέμα είναι πόσοι το αναγνωρίζουν και εχουν τη δυνατότητα και το ήθος να διορθώσουν έμπρακτα τα λάθη τους, φθάνοντας στο σημείο μέχρι και να επαναγοράσουν ενα ελαττωματικό αυτοκινητο. Ελάχιστοι νομίζω. -
Εγω το εχω ξαναγραψει πως μπρουν ανετα να ξεπουλησουν, να βαλουν πεντε εξι ταχυφορτιστες σε καθε αντιπροσωπεια κσι να δωσουν 6 ετη δωρεαν φορτισης/100k km, θα τρεξουν ολοι να παρουν chr+
5-6 ταχυφορτιστές ανά αντιπροσωπεία είναι κοστολόγιο (6*50.000 + 200.000 για υποσταθμό) = μισό μιλλεούνι στο πρόχειρο, αλλά με αρκετά καλή προσσέγγιση. Χώρια οι λογαριασμοί ρεύματος που θα έρχονται κάθε μήνα για άλλα 6 χρόνια.
Ποιός αντιπρόσωπος έχει τέτοια οικονομική επιφάνεια?
Και έστω ότι έχει, και τα δίνει. Ποιός του εγγυάται ότι η κίνησή του θα βρει ανταπόκριση από την αγορά?
Και πόσες εκατοντάδες, ή και χιλιάδες αμάξια πρέπει να πουλήσει για να του 'βγει' η επένδυση?
Μάλλον ΔΕΝ θα του βγει... -
Σώθηκες τώρα.
Σιγα μην σκεφτεί ποτέ έτσι η εισαγωγική -
@iceman7 said in Toyota C-HR+:
Σώθηκες τώρα.
Σιγα μην σκεφτεί ποτέ έτσι η εισαγωγικήΗ Tesla το κανει.
-
Η Toyota είναι σχετικά καινούργια στα ηλεκτρικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ως τώρα δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου, πρέπει να ξανακερδίσει τη θέση της, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει στην παρούσα φάση ούτε τιμολογιακά ούτε τεχνολογικά. Αν δώσει πολύ μεγάλη εγγύηση και ακουστούν καλά λόγια για τα ηλεκτρικά της τα πρώτα χρόνια, θα μπορέσει να μπει στο παιχνίδι.
-
@ataim said in Toyota C-HR+:
@iceman7 said in Toyota C-HR+:
Σώθηκες τώρα.
Σιγα μην σκεφτεί ποτέ έτσι η εισαγωγικήΗ Tesla το κανει.
Τελείως διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Ή τεσλα βγάζει λεφτά από τους φορτιστές της και σε άλλες χώρες είναι και παραγωγός ενέργειας
-
Aκριβώς. Και παίζει ρόλο και το τάιμινγκ. Το έκανε πριν χρόνια. Όταν δεν υπήρχε στην πιάτσα όχι ταχυφορτιστής, ούτε κανονικός φορτιστής, μόνο μπρίζα σούκο και μπαλαντέζα. Και έτσι έκανε τη (τεράστια) διαφορά από τους άλλοι, και μετά τό'κοψε. Και από πίσω έπαιζε και παιχνίδια με το πρωτόκολλο φόρτισης και τις πατέντες. Το έκανε δε η ίδια η κατασκευάστρια, όχι οι αντιπρόσωποι.
Βασικά, καμία σχέση. -
Στις παραδοσιακές μάρκες:
- KIA EV3 81,4 kWh 204 Earth Long Range -> 36.990€
39.990€ έχει το ΚΙΑ χωρίς την επιδότηση - όπως ειναι δηλαδή και η τιμή του Τογιότα.
-
Kia EV4 vs Toyota C-HR+: Αρχηγών παρόντων
Toyota C-HR+