-
A καλά με παίρνει μία φορά τη βδομάδα τηλ. Τις προάλλες με πήρε γιατί ήταν για καφέ με φίλο του και δεν είχε φώτο του αυτοκινήτου στο κινητό και μου ζήτησε να του στείλω φώτο για να το δείξει.
60αρης Αλβανός που δουλεύει στα πορτοκάλια. Το διασκεδάζω και εάν μπορώ να το σηκώσω, το σηκώνω. Του χω ζητήσει κι ένα καφάσι πορτοκάλια για τη μικρή. Αν δω εάν θα στείλει.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
A καλά με παίρνει μία φορά τη βδομάδα τηλ. Τις προάλλες με πήρε γιατί ήταν για καφέ με φίλο του και δεν είχε φώτο του αυτοκινήτου στο κινητό και μου ζήτησε να του στείλω φώτο για να το δείξει.
60αρης Αλβανός που δουλεύει στα πορτοκάλια. Το διασκεδάζω και εάν μπορώ να το σηκώσω, το σηκώνω. Του χω ζητήσει κι ένα καφάσι πορτοκάλια για τη μικρή. Αν δω εάν θα στείλει.
Ο σωστός ο Αλβανός, ο γνήσιος αγοράζει μόνο Mercedes..
-
Είναι φανμπόι Τουότα. Είχε Hilux του 2020 σε κόκκινο και γι' αυτό ήθελε το δικό μου, του άρεσει το χρώμα.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Η "αναφορά" μου είναι αυτό το κανάλι;
editδοκιμάζουν διάφορα αυτοκίνητα με vbox και αναφέρουν και την μέγιστη επιτάχυνση, η οποία δεν ξέρω με πόσο καλή ακρίβεια τελικά μετριέται αλλά είναι μια ένδειξη.
edit
Το CC πιάνει 0.7g και το camry V6 1g, τα ηλεκτρικά είναι σχεδόν όλα πάνω από 1g
Από το 11.15 κ μετά
Και το facelift
Σίγουρα ο δικός σου είναι ναι πιο σταθερός στις μετρήσεις γιατί είναι στον ίδιο δρόμο πάντα....τι να πω...θα μάθω σε λίγους μήνες χαχαχ
χρήστη @f117 , δεν επιτρέπονται οι παραθέσεις φωτογραφιών και βίντεο, {MOD}
-
Είδα το review των Κυπρίων και μπήκα μετά στο site γιατί εξακολουθούσαν να το λένε 197 άλογα.
Αυτό που είδα είναι ότι έχει 180 αλλά κάτι άλλο μου έκανε εντύπωση όπως θα δείτε στο screenshot

Επίσης σε χώρες εκτός Ευρώπης που κυκλοφορεί ακόμα με 197 άλογα όπως πχ στην Αμερική.... Δεν γίνεται να περαστεί το πρόγραμμα με τα 197 εκ των υστέρων? Χεχεχε
-
Οδηγήσαμε το ανανεωμένο Toyota Corolla Cross Facelift 2025 και είδαμε στην πράξη όλες τις αλλαγές που έφερε η Toyota στο επιτυχημένο της SUV. Πιο φρέσκο, πιο τεχνολογικό, με βελτιωμένη ποιότητα και κατανάλωση που δύσκολα ξεπερνά τα έξι λίτρα.
Ο Πέτρος και ο Μίλτος Σουτζιής παρουσιάζουν τη νέα έκδοση του Corolla Cross και ανακαλύπτουν τι άλλαξε στη σχεδίαση στο εσωτερικό στην τεχνολογία και στην οδηγική συμπεριφορά.
-
Σχωρατε με αν το βάλατε πριν, ο τυπάκος είναι ενθουσιασμένος με το πάτημα και το στρίψιμο του αυτοκινήτου.
Ίσως να είναι κι ελληναρας, καθώς υπάρχει μπρελοκάκι με ελληνική σημαία στο υποβραχιόνιο. -
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό φαίνεται καλή ευκαιρία
@stefan147 δεν πιστεύω να είναι το δικό σου

Η αγγελία διαγράφηκε την επόμενη μέρα

-
Να ρωτήσω... τι λάδια βάζετε? Εννοώ νούμερα... Πχ 0w-16 0w-8 5w-30??
-
@f117 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ 0W-16 όπως προέβλεπε το μανουαλ στο πρώτο σέρβις, είπα να δοκιμάσω τα οικονομικότερα 0W-20 στο δεύτερο σέρβις. Δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στη λειτουργία ή την οικονομία. Μάλιστα όσο προχωράνε τα χιλιόμετρα, πέφτει ο μέσος όρος στην πολύ αστική χρήση και σήμερα βλέπω 4.5λτ/100χλμ στο αμάξι, 4.6λτ μέτρησα στην αντλία προχθές. Αλλά μετά το καλοκαίρι δεν βγαίνω συχνά εθνική, που ανέβαζε το Μ.Ο. πάνω από 5λτ
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@f117 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ 0W-16 όπως προέβλεπε το μανουαλ στο πρώτο σέρβις, είπα να δοκιμάσω τα οικονομικότερα 0W-20 στο δεύτερο σέρβις. Δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στη λειτουργία ή την οικονομία. Μάλιστα όσο προχωράνε τα χιλιόμετρα, πέφτει ο μέσος όρος στην πολύ αστική χρήση και σήμερα βλέπω 4.5λτ/100χλμ στο αμάξι, 4.6λτ μέτρησα στην αντλία προχθές. Αλλά μετά το καλοκαίρι δεν βγαίνω συχνά εθνική, που ανέβαζε το Μ.Ο. πάνω από 5λτ
Οικονομία νομίζω βλέπουν από το 5w σε 0w δλδ το πρώτο νούμερο έχει σημασία.
Ωστόσο λέει στο manual ότι μέχρι και 5-30 μπορείς να του βάλεις.
Θυμάμαι από παλιά ο πρώτος αριθμός αναφέρεται στο ποσό λεπτό είναι το λάδι και ότι και καλά εκεί που έχει κρύα πολλά δουλεύουν το 0w. Τι άλλαξε τώρα και βάζουν 0 από την μάνα τους? -
περί λαδιών μια τροφή για σκέψη
το 0w-16 σημαίνει συμπεριφορά του λαδιού σαν 0 όταν είναι κρύο και 16 όταν είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας
έχοντας υβριδικό αυτοκίνητο που αναβοσβήνει συνέχεια , θα το έχετε παρατηρήσει πιθανότατα ότι αργεί πολύ περισσότερο να ζεσταθεί ο θερμικός κινητήρας
αυτό σημαίνει ότι λάδι με χαμηλό ιξώδες για το κρύο (το 0w δηλαδή) λιπαίνει σωστότερα τον κινητήρα σε αυτές τις συνθήκες που δεν έχει ζεσταθεί η μηχανή
δική μου εκτίμηση δηλαδή είναι ότι αφορά και τη μακροζωΐα το χαμηλότερο ιξώδες ειδικά για τους υβριδικούς κινητήρες και τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας τους
για κάποιο λόγο ζητάει χαμηλά ιξώδη η toyota

-
Τα ντίζελ που αργούν ακόμη περισσότερο να ζεσταθουν, γιατί σπάνια έχουν 0W;
Να ρωτήσουμε τη Στελάντις;
-
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ο σωστός ο Αλβανός, ο γνήσιος αγοράζει μόνο Mercedes..
Μπορείτε να μαντέψετε την 1η σε πωλήσεις μάρκα αυτοκινήτων στην Αλβανία;
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
περί λαδιών μια τροφή για σκέψη
το 0w-16 σημαίνει συμπεριφορά του λαδιού σαν 0 όταν είναι κρύο και 16 όταν είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας
έχοντας υβριδικό αυτοκίνητο που αναβοσβήνει συνέχεια , θα το έχετε παρατηρήσει πιθανότατα ότι αργεί πολύ περισσότερο να ζεσταθεί ο θερμικός κινητήρας
αυτό σημαίνει ότι λάδι με χαμηλό ιξώδες για το κρύο (το 0w δηλαδή) λιπαίνει σωστότερα τον κινητήρα σε αυτές τις συνθήκες που δεν έχει ζεσταθεί η μηχανή
δική μου εκτίμηση δηλαδή είναι ότι αφορά και τη μακροζωΐα το χαμηλότερο ιξώδες ειδικά για τους υβριδικούς κινητήρες και τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας τους
για κάποιο λόγο ζητάει χαμηλά ιξώδη η toyota

Σε συνεχεια των όσων λες, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, τα 0W-... λάδια είναι πιο λεπτόρρευστα από τα 5W-... λάδια και ενδείκνυνται για τα υβριδικά Toyota μεταξύ άλλων και λόγω των συνεχών άναψε-σβήσε του βενζινοκινητήρα.
Με συνολική εμπειρία άνω των 100.000km με τρία συνολικά C-HR 1ης γενιάς facelift, όπου παντα βάζω γνήσια Toyota 0W-16 λάδια, όπως προτείνει ο κατασκευαστής (στα προ facelift προτείνει 0W-20) για τον 2ZR-FXE βενζινοκινητήρα (ίδιος με τον κινητήρα των 2ης γενιάς C HR), αναφέρω οτι δεν καίει σταγόνα λάδι χειμώνα-καλοκαιρι, με χρήση περίπου 70% αστική/περιαστική και 30% αυτοκινητόδρομο και overall μέση κατανάλωση 4,00-4,60 lt/100km.
Toyota Corolla Cross