-
@panos2171 said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Κυριακή -Δευτερα πήγα Ζαγοροχώρια και έμεινα στο Aristi, του ομώνυμου χωριού. Εξαιρετικό σε όλα του. Ακριβό ναι μεν με 170€/βραδιά αλλά είχε πλούσιο πρωινό, πισίνα, χαμάμ, σάουνα τζακουζι και μπόνους η αναβάθμιση σε σουίτα οπότε χαλάλι.
Το εστιατόριο του, το Salvia είναι φημισμένο, είχε και Michelin 2025 . Το φοβήθηκα να πω την αλήθεια ότι θα μείνω θεονιστικος αλλά οι μερίδες ήταν αρκετά πλούσιες. Το συστήνω αν είναι να πάτε προς τα εκεί.

Εμείς ανεβαίνουμε Αρίστη, μόνο και μόνο για να φάμε στο Salvia

-
Φοβερά και τα Ζαγοροχώρια αν και εχω να πάω χρόνια. Μέναμε στο Αρχοντικό της Αρίστης αν θυμαμαι καλα...
Καλαμάτα πολυ ωραια επίσης και το elite και το Grecotel.Τα Bungαlows στο elite με τη πισινούλα όντως καλύτερα απο το κεντρικό κτίριο. -
@kkostask said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Έστρωσαν καθόλου τον δρόμο μετά την Αρίστη ή ακόμα κινδυνεύεις να σπάσεις το αμάξι?
Για Πάπιγκο είναι μια χαρά, για άλλους δρόμους μετά από κει δεν ξερω
-
@criuser said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Είπαμε για Μεσσηνία και Αρκαδία...
Μπράβο βρε criuser!!!!
Τόσα χιλιόμετρα και μάλιστα τα περισσότερα σε σφιχτά στροφιλικια και βουνά !!!
Και ήθελες και άλλα από ότι κατάλαβα!
Χαρά στο κουράγιο σου!Το καλοκαίρι αυτό πήγα και εγώ μετά από πολλά χρόνια Καρδαμύλη 2 φορές και μετά την Καλαμάτα , αν και ο δρόμος είναι ιδανικός για οδήγηση με καλή άσφαλτο και υπέροχες στροφές και τοπία, βογγηξα λιγάκι.
Μόνο με μια Alfa Romeo 156 θα το ξαναέκανα ή με ένα Tesla ή ανάλογο ηλεκτρικό να διακτινίζομαι σε κάθε μικρή ευθεία από στροφή σε στροφή.
Για το κόστος καυσίμου που λες δεν θα το λάμβανα καν υπόψη μου σε σχέση με την ανεκτίμητη αξία του να έχεις τον χρόνο να κάνεις τέτοια ανέμελα ταξίδια λόγω της ψυχολογικής ώθησης που προσφέρουν.
Ας κόστιζε και 140€ ένα βενζινοκίνητο για τα ίδια χιλιόμετρα, σιγά τα αυγά για 4-5 τέτοιες ωραίες αποδράσεις.
Το μεγάλο κόστος για εμένα είναι τα φαγητά, γλυκά , καφέδες, ποτά κλπ που για μια τετραμελή οικογένεια ας πούμε είναι δυσβάσταχτα πλέον.
Πιο φθηνά μπορεί τελικά να έβγαινε στο Navarino που τα έχει όλα μέσα , αλλά εκεί πας μόνο για να μεινεις εκεί , να μην πας πουθενά αλλού.
-
Έστρωσαν καθόλου τον δρόμο μετά την Αρίστη ή ακόμα κινδυνεύεις να σπάσεις το αμάξι?
ποιον δρομο απο την αρίστη?
προς βικο, οκ, εχει κατι λακουβιτσες
προς παπιγκο μια χαρα, τελειωνει και η παρακαμψη
ο δρομος για πεδινα εχει μεν στροφουλες αλλα απο οδοστρωμα ειναι οκ
απο κεντρικος απο μεσοβουνι επισης μια χαρα, λιγο στη στροφη για το γεφυρι εχει χαλασμα
βεβαια με βιταρα και οχι μιατα -
-
@gatoz said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
ποιον δρομο απο την αρίστη?
προς βικο, οκ, εχει κατι λακουβιτσες
προς παπιγκο μια χαρα, τελειωνει και η παρακαμψη
ο δρομος για πεδινα εχει μεν στροφουλες αλλα απο οδοστρωμα ειναι οκ
απο κεντρικος απο μεσοβουνι επισης μια χαρα, λιγο στη στροφη για το γεφυρι εχει χαλασμα
βεβαια με βιταρα και οχι μιαταΤον Σεπτέμβριο που ειχα πάει Ζαγόρια πριν τα Τζουμέρκα, οι δρόμοι είναι ΟΚ, Αρίστη, Πάπιγκα, Μονοδένδρι, Ασπράγγελοι κλπ
-
Τον Γενάρη λέμε να πάμε μια εκδρομή στην Μακεδονία με έδρα την Θεσ/νίκη και εξορμήσεις στα γύρω μέρη (Σέρρες, Κερκίνη κλπ)
Ρίξτε ιδέες για όμορφα μέρη που αξίζει να πάει κάποιος, εκτός Καστοριάς που είχα πάει πέρυσι -
@bathan said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Τον Γενάρη λέμε να πάμε μια εκδρομή στην Μακεδονία με έδρα την Θεσ/νίκη και εξορμήσεις στα γύρω μέρη (Σέρρες, Κερκίνη κλπ)
Ρίξτε ιδέες για όμορφα μέρη που αξίζει να πάει κάποιος, εκτός Καστοριάς που είχα πάει πέρυσιΞάνθη, πρεσπες, οχυρό ρουπελ (ή όποιο άλλο από τα οχυρά σας είναι πιο κοντά)
-
Δοϊράνη, Άνω Πορόια, Λουτρά Πόζαρ, Παλαιός Άγιος Αθανάσιος...
-
Πρέσπες και Ξάνθη δεν παίζουν στην ίδια εκδρομή...
[1] Αν έχεις όρεξη, από τον βόρειο δρόμο μέσω Δοϊράνης. Αλλιώς από τη νέα εθνική:
Άνω Πορόια, Οχυρό Ρούπελ, Άγκιστρο, Κερκίνη, Σέρρες, Σπήλαιο Αλιστράτης.
Με bold αυτά που δεν θα έχανα.[2] Ξανθη βγαίνει άνετα από την Εγνατία σε ημερήσια, μην σου πω ότι βάζεις και Κομοτινή μέσα. Αν σε ενδιαφέρουν τα πτηνά, πάρε τα κυάλια και κάνε μια παράκαμψη από την παλιά εθνική στη Βιστωνίδα για παρατήρηση.
[3] Άλλο συνδυασμός που βγαίνει σε μια μια μέρα μέσω Εγνατίας είναι το Δράμα-Καβάλα. Βλέπεις τις δυο πόλεις και τους αρχαίους Φιλίππους.
-
@bathan said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Ρίξτε ιδέες για όμορφα μέρη που αξίζει να πάει κάποιος, εκτός Καστοριάς που είχα πάει πέρυσιγια ημερησια δεν ειναι ο γατος αρμοδιος,
θα ελεγα βεροια - ναουσα και αλσος αγιου νικολαου, σελι, πριονια, ποζαρ, προμαχοι, καλη πεδιαδα, πρεσπες - διαμονη στη 'παλια πολη' στη ναουσα που ειναι απο τα γαμηστεροτερα μικρα πανδοχειακια, στο 4 σηζονς ποζαρ ή του φιλου μου το νικου το γαια, αγιος γερμανος στις πρεσπες -
Επειδή είχα κάνει αυτήν την διαδρομή πριν λίγους μήνες, να πω ότι η διαμονή στην Θεσσαλονίκη ως έδρα, δεν βολεύει.
Αρχικά τα ξενοδοχεία δεν έχουν πάρκινγκ, πρέπει να πληρώσεις σε γειτονικά πάρκινγκ σημαντικό ποσό, εκτός αν πας προς το αεροδρόμιο, ή Πανόραμα.
Επίσης τρως την κίνηση της Θεσσαλονίκης στο μπες βγες και χάνεις χρόνο.
Εγώ έμεινα στο Κιλκίς στο
κεντρικά και οικονομικά, ενώ είχε και καλό και οικονομικό φαγητό για τα βράδια η περιοχή.
Εκανα βόλτα στην Θεσσαλονίκη Κυριακή που ήταν ήρεμα τα πράγματα από κίνηση.
Οι ημερήσιες εκδρομές ήταν Δοιράνη - Κερκίνη - Ανω Πορόια - Ρούπελ - Αγκιστρο - Σέρρες - Λιθότοπος - Κιλκίς και την άλλη μέρα Γουμένισσα - Λουτρά Πόζαρ - Παλαιός Αγιος Αθανάσιος, μπορείς να μπεις και Εδεσσα.
Δεν είναι λίγα χλμ κάπου στα 250 η κάθε μία.
Υ.Γ. αν πάτε με ηλεκτρικό, ίσως συμφέρει να φορτίσετε στα Σκόπια εκεί δίπλα από την Δοιράνη...

και μετά στα Κούλατα δίπλα στο Αγκιστρο...

-
Ετοιμάζω εκδρομή στο Ναύπλιο από Θεσσαλονίκη! Πιο πιθανή διαδρομή από Εγνατία οδό και μετά Ιονία οδός, γέφυρα ριου αντιρριου! Άλλη πρόταση για διαδρομή? Δεν θέλω πολλές στροφές και επαρχιακό δρόμο. Στο πλοηγό μου βγάζει από Λαμία και μετά Θήβα, αλλά βλέπω ότι δεν είναι και πολύ καλός δρόμος,παρότι είναι πιο κοντά!
-
Όχι, μην κάνεις το Λαμία-Θήβα, θα κολλήσεις πίσω από κανα φορτηγό στην ορεινή διαδρομή και θα βλαστιμάς. Αλλά γιατί δεν σου βγάζει κανονικά την συνηθισμένη διαδρομή για Αθήνα και μετά από Αττική Οδό; Αρκεί να μην πέσεις την ώρα που κλείνουν τα εργοστάσια στο Σχηματάρι...
-
@atari70 said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Ετοιμάζω εκδρομή στο Ναύπλιο από Θεσσαλονίκη! Πιο πιθανή διαδρομή από Εγνατία οδό και μετά Ιονία οδός, γέφυρα ριου αντιρριου! Άλλη πρόταση για διαδρομή? Δεν θέλω πολλές στροφές και επαρχιακό δρόμο. Στο πλοηγό μου βγάζει από Λαμία και μετά Θήβα, αλλά βλέπω ότι δεν είναι και πολύ καλός δρόμος,παρότι είναι πιο κοντά!
3 διαδρομες υπαρχουν νομιζω.
α. αυτη που βλεπεις
β. θεσσαλονικη - αθηνα - ναυπλιο
γ. θεσσαλονικη - λαμια - παλια εθνικη οδος - θηβα - ελευσινα - ναυπλιοΣτη θεση σου και αν δεν υπαρχει κακοκαιρια (διοτι ξερω οτι το κομματι θεσσαλονικη - ιωαννινα το χτυπαει χιονι), θα προτιμουσα την α που εχεις βρει ηδη. Στο β μπορεις να μπλεξεις στην κινηση της αθηνας. Το γ δεν εχει νοημα παρα μονο για να γλυτωσεις καποια διοδια. Δεν εχει στροφες ιδιαιτερα, αλλα μπορει να μπλεξεις πισω απο κανενα φορτηγο. Η α διαδρομη υποθετω οτι ειναι η ακριβοτερη (διοδια) διοτι εχεις τη γεφυρα.
Απο περιεργεια το εψαξα και εγω στο google maps και α, β διαδρομες τις δειχνει να διαρκουν ιδια ωρα. Δεν το περιμενα. Νομιζα οτι απο ιωαννινα θα ηταν γυρω-γυρω
-
Καλά μην εμπιστεύεστε και τον γούγλη άκριτα.
Κλασσικά Αθήνα και στην διασταύρωση της Αττικής οδού προς Ελευσίνα - Κόρινθο.
-
@dettol said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
@atari70 said in ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
3 διαδρομες υπαρχουν νομιζω.
α. αυτη που βλεπεις
β. θεσσαλονικη - αθηνα - ναυπλιο
γ. θεσσαλονικη - λαμια - παλια εθνικη οδος - θηβα - ελευσινα - ναυπλιοΣτη θεση σου και αν δεν υπαρχει κακοκαιρια (διοτι ξερω οτι το κομματι θεσσαλονικη - ιωαννινα το χτυπαει χιονι), θα προτιμουσα την α που εχεις βρει ηδη. Στο β μπορεις να μπλεξεις στην κινηση της αθηνας. Το γ δεν εχει νοημα παρα μονο για να γλυτωσεις καποια διοδια. Δεν εχει στροφες ιδιαιτερα, αλλα μπορει να μπλεξεις πισω απο κανενα φορτηγο. Η α διαδρομη υποθετω οτι ειναι η ακριβοτερη (διοδια) διοτι εχεις τη γεφυρα.
Απο περιεργεια το εψαξα και εγω στο google maps και α, β διαδρομες τις δειχνει να διαρκουν ιδια ωρα. Δεν το περιμενα. Νομιζα οτι απο ιωαννινα θα ηταν γυρω-γυρω
Μάλλον έχεις δίκιο! Η πρώτη διαδρομή,από Ιωάννινα και ριο είναι η πιο λογική! Ελπίζω να μην βρω χιόνια τέλη Νοέμβρη! Την δεύτερη την απορρίπτω,παρότι γλιτωνεις 40 χιλιόμετρα,και λογικά και το κόστος της γέφυρας, αλλά δεν θέλω να είναι πίσω από τα φορτηγά και να πηγαίνω καροτσάκι! Η τρίτη μέσω Αθηνών,είναι μια καλή περίπτωση,αλλά μιλάμε σχεδόν ίδια απόσταση, και ίσως βρω και κινηση -
Πρέπει να βάλεις στο Google ή στο Apple maps τον προορισμό την ώρα που σκέφτεσαι να ξεκινήσεις, για αρκετές μέρες πρίν, για να υπολογίσει και την κίνηση, τώρα στις 22:30 μου βγάζουν και τα δύο από Αθήνα (6:42 και 6:19, αντίστοιχα, από Κορδελιό)
-
Απλά αν πετύχει τη καθοδο του Κηφισου με κίνηση ..κάηκε.
Δε ξέρω εγω θα κατέβαινα απο Θηβα.Γλυτώνεις ολή την Αθήνα.
Απο Εγνατία πόσα χιλιόμετρα είναι?
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ