-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το bigster είναι η απάντηση στο ερώτημα σου κατά την άποψη μου.
Μεγάλο πραγματικό CSUV .Το Symbioz παρά πολύ όμορφο αλλά νομίζω πως είναι απλά ένα λίγο μακρύτερο Capture.
Για το αυτόματο που λες , αν πραγματικά δεν είσαι κολλημένος στην κίνηση και δεν συνδυάζεται υποχρεωτικά με κάποιο υβριδικό σύστημα μην το ζηλεύεις.
Εκτός από το DSG τα περισσότερα είναι απογοητευτικά στις περισσότερες πραγματικές συνθήκες σε σχέση με ένα μανιουαλ.
(Γρήγορες εκκινήσεις σε διασταυρώσεις, γρήγορες προσπεράσεις και επιταχύνσεις εν κινήσει, παρκάρισμα με κλίση κλπ)Κάτι μου πως πρέπει να σου ευχηθώ καλοταξιδο το καινούργιο σου VW Troc , αλλά ας περιμένουμε μέχρι να το δούμε σε όλο του το μεγαλείο τις επόμενες ημέρες.
Πάλι Dacia? Καλό χρυσό δεν λέω αλλά να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Βέβαια αν αρέσει στον αρχηγό...
Η αλήθεια είναι ότι το manual ισοδυναμεί κατά πάσα πιθανότητα με μία έγνοια λιγότερη, δεν περιμένεις να πάθει κάτι.
Τo Τ-Roc θεωρώ ότι θα θέλει ένα νεφρό και επίσης θα αργήσει μάλλον και να έρθει. Αλλά σίγουρα θέλω να το δω το έχουν hypeάρει αρκετά.
Μα και το symbioz το ίδιο (περίπου ) πάτωμα με το sandero είναι
Νομίζω, ο @vagkirk αναφέρεται στο υπάρχον T-Roc, που κοστίζει από 26-33000€.
Το νέο θα αρχίσει πωλήσεις στην Ελλάδα μάλλον από άνοιξη 2026..Όπως και να έχει θα περιμένεις να έρθει το symbioz με τον νέο κινητήρα, γιατί νομίζω ότι αυτό σου αρέσει περισσότερο.
-
Πάλι Dacia? Καλό χρυσό δεν λέω αλλά να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Βέβαια αν αρέσει στον αρχηγό...
Στα 28-29 κ οι Journey και Xtreme εκδόσεις είναι απίστευτα VFM , ιδιαίτερα εμφανισιακά, επιβλητική SUVαρα , ίσως αξίζει να τραβηχτεις και για τις τετρακίνητες εκδόσεις μέχρι 32κ , τα παραπάνω λεφτά θα τα έχεις μέσα από πλευράς μεταπώλησης, δεν υπάρχουν πλέον αξιόλογες τετρακίνητες επιλογές στην αγορά.
Το μόνο που θα περίμενα στην θέση σου θα ήταν να δω σε τι τιμές θα έρθει η έκδοση με το υγραέριο που εκεί σε 5 χρόνια μπορεί να έχεις και τουλάχιστον 2-3 χιλιάρικα εξοικονόμηση χρημάτων από την κατανάλωση καυσίμου.
Το Troc το περιμένουμε όλοι , ιδιαίτερα αυτή την HEV έκδοση που λένε, αν έρθει σε τιμές Corolla Cross θα αξίζει επίσης το τέντωμα του Budget πάνω από τα 30κ
-
@a-d-p said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Νομίζω, ο @vagkirk αναφέρεται στο υπάρχον T-Roc, που κοστίζει από 26-33000€.
Όχι , για το νέο λέω , ίσως να είναι τόσο καλό που να αξίζει την αναμονή.
-
Σίγουρα το νέο T-Roc θα είναι αμαξάρα, δεν θα ρισκάρει η vw, είναι το μοντέλο της με τις υψηλότερες πωλήσεις. Αλλά το fh θα ξεκινάει σίγουρα από τα 32k. Οπότε αν κάποιος δεν είναι για τέτοια ποσά, δεν έχει λόγο να το περιμένει.
-
@andya3 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Σίγουρα το νέο T-Roc θα είναι αμαξάρα, δεν θα ρισκάρει η vw, είναι το μοντέλο της με τις υψηλότερες πωλήσεις. Αλλά το fh θα ξεκινάει σίγουρα από τα 32k. Οπότε αν κάποιος δεν είναι για τέτοια ποσά, δεν έχει λόγο να το περιμένει.
Υπάρχει λογικός άνθρωπος να δώσει 32 + για υβριδικό vw?
-
@mariolas said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Γιατί παρακαλώ;;;;;
Εδώ δίνουν για Toyota Yaris Cross ultimate adventure edition και για Basic Corolla Cross 32.000
Overall θα είναι σίγουρα καλύτερο με διάφορα από τα Toyota, θα δούμε το υβριδικό του σύστημα τι ψάρια πιάνει, εγγύηση 5 χρόνια θα έχει, αν όχι θα πάρουμε μετά κάνα CHR
-
Σιγά μην δώσει 5 χρόνια εγγύηση η vw….και τα 4 που δίνει τώρα ουσιαστικά αναγκάστηκε από την αγορά καθώς όλοι σχεδόν δίνουν περισσότερα. Και ο κόσμος που παίρνει Toyota δεν τα παίρνει γιατί είναι καλύτερα αλλά γιατί θέλει να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο και όχι να μην ξέρει τι του ξημερώνει.
-
Γιατί παρακαλώ;;;;;
Εδώ δίνουν για Toyota Yaris Cross ultimate adventure edition και για Basic Corolla Cross 32.000
Overall θα είναι σίγουρα καλύτερο με διάφορα από τα Toyota, θα δούμε το υβριδικό του σύστημα τι ψάρια πιάνει, εγγύηση 5 χρόνια θα έχει, αν όχι θα πάρουμε μετά κάνα CHR
Η βασική έκδοση είναι πολύ πιο φθηνή.Η Toyota έχει συγκεκριμένη λογική ειδικά στα budget μοντέλα της.Η vw group πάλι δεν έχει καμία λογική το μόνο που θέλει είναι να πουλάει ακριβά(να έχει συνδρομητές),και να σε έχει δέσμιο και στην πορεία.Ειναι πολύ καλά αυτοκίνητα(καλύτερη οδηγική εμπειρία αλλά πλέον δεν είναι μεγάλη η διαφορά )ναι σίγουρα αλλά για μια 5 ετια .Αν μπορούσα να αγόραζα αυτοκίνητο κάθε 3-5 χρόνια και δεν με ένοιαζε και εγώ μάλλον vw μπορεί να αγόραζα.Αλλα συγνώμη δεν θα έδινα ποτέ τέτοια ποσά για να παντρευτώ τα tsi (και ας είναι βελτιωμένα)και τα dsg τους.
-
@kkostask said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Σιγά μην δώσει 5 χρόνια εγγύηση η vw….και τα 4 που δίνει τώρα ουσιαστικά αναγκάστηκε από την αγορά καθώς όλοι σχεδόν δίνουν περισσότερα. Και ο κόσμος που παίρνει Toyota δεν τα παίρνει γιατί είναι καλύτερα αλλά γιατί θέλει να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο και όχι να μην ξέρει τι του ξημερώνει.
Ακριβώς!
-
Γιατί παρακαλώ;;;;;
Η βασική έκδοση είναι πολύ πιο φθηνή.Η Toyota έχει συγκεκριμένη λογική ειδικά στα budget μοντέλα της.Η vw group πάλι δεν έχει καμία λογική το μόνο που θέλει είναι να πουλάει ακριβά(να έχει συνδρομητές),και να σε έχει δέσμιο και στην πορεία.Ειναι πολύ καλά αυτοκίνητα(καλύτερη οδηγική εμπειρία αλλά πλέον δεν είναι μεγάλη η διαφορά )ναι σίγουρα αλλά για μια 5 ετια .Αν μπορούσα να αγόραζα αυτοκίνητο κάθε 3-5 χρόνια και δεν με ένοιαζε και εγώ μάλλον vw μπορεί να αγόραζα.Αλλα συγνώμη δεν θα έδινα ποτέ τέτοια ποσά για να παντρευτώ τα tsi (και ας είναι βελτιωμένα)και τα dsg τους.
είσαι σε αναζήτηση ή πήρες κάτι πρόσφατα; ή τίποτα απο αυτά;
Το symbioz στα χαρτιά τικάρει αρκετά κουτάκια για αυτό το κοιτάω, δεν το έχ ωδει απο κοντά, μπορει να μην μου αρέσει, όπως δνε μου άρεσε και το CC όταν πήγ ακαι το είδα και είχα άλλες προσδοκίες. Δεν προδικάζω κάτι.
Μπορεί να μου αρέσει και το bigster. Ένα συν που έχουν τα Ρενώ-Ντάτσια, είναι η καλή αντιπροσωπεία που έχει η περιοχή.Τo t-roc ειναι ωραία, τώρα να δώσω 30Κ να πάρω κάτι χωρίς έστω το ψυχολογικό του mild hybrid, δεν ξέρω, μου φαίνετια λίγο κάπως... Και αυτό ακόμα με dsg ανεβαίνει αρκετά. Το καινούργιο λόηω hev το κοιτάω αλλά αδοκίμαστη τεχνολογία και αυτό. Αλλά και εγώ έκανα την σκέψη πως δεν θα τα τινάξει όλα στον αέρα η VW σε ένα τόσο καλοπουλημένο μοντέλο της. Αν δεν ήταν σχετικά σίγουρη ίσως το έβαζε πρώτα αλλού, θα φανεί. Βέβαια ο μεγάλος ανταγωνισμός ειναι σε αυτή την κατηγορία οπότε μπορεί και να αναγκάστηκε.
-
Έχω ένα Yaris cross και ένα φιέστα της συζύγου.Θελουμε να αλλάξουμε το φιέστα για ένα μεγάλο οικογενειακό .Αλλα όλο το τρεναρουμε.Τωρα με δύο παιδιά θα ήθελα κάτι πολύ άνετο χώρους αξιοπιστία ιδανικά και αυτόματο.Επιλογες πολλές αλλά όταν μπαίνει στην κορυφή η αξιοπιστία περιορίζονται.
Corolla cross
Suzuki s cross
Bigster
Το νέο t roc (με πολλά αν και κυρίως τιμή)
Skoda ωραία και μεγάλα αλλά φεύγουν αρκετά οι τιμές από τα 30+ δλδ karoq με dsg 34k και οctavia τα ίδια.
Κορεατικά ακριβά ανταλλακτικά πολύ + κόστος γενικα!βλέπε Tuscon Sportage και kona.
Και τα Renault ωραία αμάξια. Ειδικα στο μάτι πιο ωραία και από vag αλλά τα υβριδικά τους έχουν θέματα πολλά.Arkana symbiozΧαμός χαχαχαχαχαχαχα
-
Corolla cross
-
Χωρίς καμία σκέψη θα πήγαινα κατευθείαν στην Corola Cross στην πιο απλή έκδοση εξοπλισμού με τον δίλιτρο κινητήρα των 180 ίππων και 4Χ4 στα 35.470 ευρώ . Είναι περισσότρα τα χρήματα αλλά νομίζω αξίζει την διαφορά
-
Έχω ένα Yaris cross και ένα φιέστα της συζύγου.Θελουμε να αλλάξουμε το φιέστα για ένα μεγάλο οικογενειακό .Αλλα όλο το τρεναρουμε.Τωρα με δύο παιδιά θα ήθελα κάτι πολύ άνετο χώρους αξιοπιστία ιδανικά και αυτόματο.Επιλογες πολλές αλλά όταν μπαίνει στην κορυφή η αξιοπιστία περιορίζονται.
Corolla cross
Suzuki s cross
Bigster
Skoda ωραία και μεγάλα αλλά φεύγουν αρκετά οι τιμές από τα 30+ δλδ karoq με dsg 34k και οctavia τα ίδια.
Κορεατικά ακριβά ανταλλακτικά πολύ + κόστος γενικα!βλέπε Tuscon Sportage και kona.
Και τα Renault ωραία αμάξια. Ειδικα στο μάτι πιο ωραία και από vag αλλά τα υβριδικά τους έχουν θέματα πολλά.Arkana symbiozΧαμός χαχαχαχαχαχαχα
Σε ίδια φάση με εσένα είμαι. Κοιτάω και εγώ για οικογενειακό αμάξι. Για αρχή πρέπει να αποφασίσεις πού θα το οδηγάς πιο πολύ. Αν πχ θα το οδηγάς κυρίως πόλη, ναι μεν το Suzuki scross είναι value for money (παροχές εξοπλισμού και χώροι) αλλά θα καις 7.5+ λίτρα και η ποιότητα του εσωτερικού είναι έτσι & έτσι. Λένε hybrid αλλά είναι mild. Καλές καταναλώσεις θα δεις μόνο σε ταξίδι. Επίσης, 5 χρόνια εγγύηση και επέκταση στα 10 χρόνια αν συνεχίζεις να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία.
Corolla cross υστερεί σε εξοπλισμό αλλά φοράει το καλύτερο υβριδικό σύστημα και στην πόλη θα καις 5 με το ζόρι. Πιο εύκολο & φθηνό στη συντήρηση το όλο σύνολο του αυτοκινήτου σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, 6 χρόνια εγγύηση και επέκταση στα 11 χρόνια αν συνεχίζεις να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία. Εγώ τείνω στο corolla και είμαι σε δίλημμα για το αν αξίζει η style (+3000) αντί της active plus του 1.8 FWD.
Hyundai kona full hybrid είναι το πιο καλό εξοπλιστικά και σε χώρους σε σχέση με τα παραπάνω. Οι κορεάτες έχουν δώσει ρέστα στο εσωτερικό. Το εξωτερικό σαν εμφάνιση θέλει λίγο χρόνο να το αφομοιώσεις αλλά οκ δεν το λες και κακάσχημο. Το έκανα test-drive και το υβριδικό σύστημα μου φάνηκε κάπως.... Σε καταναλώσεις είναι στα επίπεδα της Toyota, αλλά δεν μου άρεσε που δεν μπορούσα να καταλάβω πότε ανοίγει ο κινητήρας και πότε έπαιζα με την μπαταρία. Βέβαια σε κάποιους αυτή η απρόσκοπτη λειτουργία μπορεί να αρέσει. Εγώ έχω καλομάθει από το υβριδικό yaris και θέλω να ξέρω πότε λειτουργεί τι. Επίσης, πιο περίπλοκο σύστημα, επειδή έχει σασμάν διπλού συμπλέκτη, αλλά δεν μουγκρίζει σαν το σύστημα της Toyota και έχει μια πιο φυσική αίσθηση. Τώρα στα αρνητικά, τα φώτα μπρος πίσω είναι άχαρα τοποθετημένα και τίθεται ζήτημα αν θα χτυπηθούν (επειδή βρίσκονται τόσο χαμηλά). 5 χρόνια εγγύηση και απεριόριστα χιλιόμετρα και μέχρι εκεί η αντιπροσωπεία. Οπότε θα είναι πιο ακριβή η συντήρηση εδώ. Τώρα σε τιμές ανταλλακτικών κλπ, υπάρχει η φήμη ότι είναι πολύ ακριβά ούτως ή άλλως.
-
@nikonino said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Corolla cross
Suzuki s cross
Bigster
Σε ίδια φάση με εσένα είμαι. Κοιτάω και εγώ για οικογενειακό αμάξι. Για αρχή πρέπει να αποφασίσεις πού θα το οδηγάς πιο πολύ. Αν πχ θα το οδηγάς κυρίως πόλη, ναι μεν το Suzuki scross είναι value for money (παροχές εξοπλισμού και χώροι) αλλά θα καις 7.5+ λίτρα και η ποιότητα του εσωτερικού είναι έτσι & έτσι. Λένε hybrid αλλά είναι mild. Καλές καταναλώσεις θα δεις μόνο σε ταξίδι. Επίσης, 5 χρόνια εγγύηση και επέκταση στα 10 χρόνια αν συνεχίζεις να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία.
Corolla cross υστερεί σε εξοπλισμό αλλά φοράει το καλύτερο υβριδικό σύστημα και στην πόλη θα καις 5 με το ζόρι. Πιο εύκολο & φθηνό στη συντήρηση το όλο σύνολο του αυτοκινήτου σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, 6 χρόνια εγγύηση και επέκταση στα 11 χρόνια αν συνεχίζεις να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία. Εγώ τείνω στο corolla και είμαι σε δίλημμα για το αν αξίζει η style (+3000) αντί της active plus του 1.8 FWD.
Και εγώ για Corolla λέω αλλά ακούω ότι από χώρους είναι λίγο μέτριο για το μέγεθος του.Και η style είναι ακριβή.Γεματη η βασική έκδοση αλλά το εχουν κάνει μουντό λίγο.Θα δούμε για εκδρομές και ταξίδια θέλουμε.Για την πόλη και πέριξ έχουμε Yaris cross που είναι εκτός ανταγωνισμού .
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/346045480-nissan-qashqai
Αυτό τι φάση; προφανώς είναι κάποιο stock από το Pre-facelift αλλά το έχει σε καλή τιμή.
Γενικά κάτι τέτοιες τιμές που παίζουν στο car παίζει όντως να υπάρχουν ή είναι απλά κράχτες και αν πας σου λένε αυτό το δώσαμε και έμεινε η αγγελία; Έχει κανείς εμπειρία;Το CC αρκετά βαρετό μέσα. Και δνε με χαλάει τόσο γιατι ΟΚ dacia οδηγάω και μάλιστα πιο παλιό, αλλά διάολε 30Κ+ θέλετε όχι 15. Και λίγο εργονομικά θέματα στ αδικά μου μάτια, το προηγούεμνο μοντέλο, δνε ξέρω αν βελτίωσαν κάτι τώρα, θα το δω.
-
Αυτό τι φάση; προφανώς είναι κάποιο stock από το Pre-facelift αλλά το έχει σε καλή τιμή.
Γενικά κάτι τέτοιες τιμές που παίζουν στο car παίζει όντως να υπάρχουν ή είναι απλά κράχτες και αν πας σου λένε αυτό το δώσαμε και έμεινε η αγγελία; Έχει κανείς εμπειρία;Το CC αρκετά βαρετό μέσα. Και δνε με χαλάει τόσο γιατι ΟΚ dacia οδηγάω και μάλιστα πιο παλιό, αλλά διάολε 30Κ+ θέλετε όχι 15. Και λίγο εργονομικά θέματα στ αδικά μου μάτια, το προηγούεμνο μοντέλο, δνε ξέρω αν βελτίωσαν κάτι τώρα, θα το δω.
Επειδή το έκανα και το Corolla test drive. Μου φάνηκε πολύ απολαυστικό στην οδήγηση. Δεν έχει αλλάξει το μεταξόνιο. Μπροστά έχουν κάνει μεγαλύτερη την κονσόλα για να χωράει λίγο καλύτερα τα τηλέφωνα. Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει κάτι τρομερό με την προηγούμενη γενιά στο εσωτερικό.
-
Αν μπορούσα να αγόραζα αυτοκίνητο κάθε 3-5 χρόνια και δεν με ένοιαζε και εγώ μάλλον vw μπορεί να αγόραζα.
Εδώ είναι ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ
Όλοι ένα VW θέλουμε αλλά οι δυσκολίες και οι περιορισμοί στην ζωή μας οδηγούν σε υποκατάστατα που πνίγουν την ανθρώπινη ψυχούλα μας και μας κάνουν να νιώθουμε μισοί και ανολοκλήρωτοι.
-
Δεν νομίζω να είναι κραχτης.
Είχε και σε άλλα χρώματα (μαύρο, γκρι) τώρα έχει μείνει μόνο αυτή η αγγελία.
Ένα τηλεφώνημα θα σου λύσει την απορία.Ο @panormus772 που έχει το ίδιο ακριβώς μπορεί να σου πει περισσότερα για το αυτοκίνητο και την έκδοση.
-
Αν μπορούσα να αγόραζα αυτοκίνητο κάθε 3-5 χρόνια και δεν με ένοιαζε και εγώ μάλλον vw μπορεί να αγόραζα.
Εδώ είναι ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ
Όλοι ένα VW θέλουμε αλλά οι δυσκολίες και οι περιορισμοί στην ζωή μας οδηγούν σε υποκατάστατα που πνίγουν την ανθρώπινη ψυχούλα μας και μας κάνουν να νιώθουμε μισοί και ανολοκλήρωτοι.
Έτσι είναι άμα είσαι μαζόχας…..
Αγορά SUV για οικογένεια