-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ ταξιδευτή έχω πει, μακάρι να είναι όλοι τίμιοι να πέσει το ΦΠΑ στο 14-15% και 3% στα τρόφιμα και ο φόρος εισοδήματος να γίνει προοδευτικός με συντελεστές που να ξεκινούν από 5%
Από την άλλη εάν συμβεί αυτό με τα λαμόγια δεξιά και αριστερά, τότε το κράτος θα μείνει χωρίς υγεία, παιδεία, συντάξεις και άμυνα.Δεν είμαι υπέρ της μεγάλης φορολογική επιβάρυνση και δη στον λαό, αλλά δεν μπορώ να με κοροϊδεύουν στη μούρη μου.
Μη συνεχίζετε. Πρεπε να σεβαστούμε και την διαχειρηση
Ρε φιλε που πιστευεις οτι εισαι πιο εξυπνος
Το λες και το ξαναλες
Υπαρχει στην Ελλαδα εστω και 1 πιθανοτητα να πεσει ο ΦΠΑ και να μετακυληθει στον καταναλωτη ;
Οταν επεσε στα σουβλακια καταλαβες τιποτα ;
Οταν επεσε στα λιπασματα χαμπαρι δεν το πηραμε .
Τονα πεσει ο ΦΠΑ ειναι το μεγαλυτερο δωρο στα λαμογια . -
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οι περισσότεροι αγόραζαν το οικόπεδο και σιγά σιγά έρριχναν τους ορόφους. Πρώτα το ισόγειο που έμεναν, μετά από κάποια χρόνια τον πρώτο όροφο και μετά το δεύτερο.
Μάλιστα όταν έρριχναν τον πρώτο ανέβαινε η οικογένεια στον πρώτο και νοίκιαζαν το ισόγειο και μάζευαν και λεφτά...
Αλλά διακοπές, αυτοκίνητα και άλλες διασκεδάσεις δεν υπήρχαν.
Ξεκίναγαν να δουλεύουν νωρίς από 15 χρονών κάποιοι από τα 12 αφού μόνο το δημοτικό ήταν υποχρεωτικό και 30 χρονών είχαν μαζέψει λεφτά .
Ακριβώς!! Ο Παππούς μου μαρμαράς, μετανάστης από Μ. Ασία. Άρχισε να εργάζεται στα 6 του χρόνια, αγράμματος φυσικά. το 1950 είχε το μεγαλύτερο μαρμαράδικο στην Χαλκίδα (με 1 ψυχοπαίδι και άλλους 2-3 προσωπικό) και πέριξ. Έκανε χρυσές δουλειές και μπόρεσε να χτίσει σπίτι δικό του και στην μεγάλη κόρη για προίκα και να πάρει και άλλα 2 οικόπεδα για τις πιο μικρές κόρες. Αλλά δούλευε 15-16 ώρες την ημέρα, και ΣΚ και φυσικά διακοπές δεν είχε πάει ποτέ του, δεν ήξερε τι σημαίνει η λέξη.
Δόξα και τιμή σε όλους τους μάστορες και λοιπούς συμπαραμαρτούντες, που για άλλη μια μέρα δούλεψαν με τα χέρια και το μυαλό τους στο λιοπύρι, σε εξαντλητικές συνθήκες! Και μετά απορούν μερικοί που όσοι δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες βγάζουν 3, 4 ή 5 χιλιάδες, ενώ όσοι είναι σαν τα ποντίκια μέσα στο A/C με το ζόρι βγάζουν τον μήνα
FTG κορυφή !
Θα πρεπει να σε κοιταζε περιεργα ο αλβανος που του εβγαζες φωτο τα ποδια .
Οτι μου αρεσει απ την γκαμα τους δεν τα βρισκω ελλαδαΔεν είναι Αλβανός, Ουκρανός λιποτάκτης !
Αν εξαιρέσεις τα κορδόνια που κόβονται στο 2 μηνο κρατάει πλέον του έτους η αδιάβροχοποίηση τους
-
-
Σε όλες τις σοβαρές θέσεις το ωράριο ειναι ευέλικτο και ο εργαζόμενος δουλεύει όσο θέλει ο εργοδότης. Πολλές δεκαετίες τώρα.
-
Στην Ελλάδα θα γίνει μπαχαλο.
-
Σταμάτα τις βλακείες. Έτσι λειτουργούν όλες οι αγορές του πλανήτη.
Εκτός αυτού τα κράτη έχουν όργανα ελέγχου εάν παρατηρηθεί και καταγγελθουν πρακτικές ολιγοπωλιων
Σταμάτησε να είστε τόσο συνωμοσιολογοι και μην αναπαράγεται ότι χαζομάρα ακούτε στα καφενεία.
Τέλος ΣΤΑΜΑΤΑ να χαλάς το νήμα.
Σωστα που βρεθηκαν ολιγοπωλια στην ελλαδα ;
Ασε τα ογανα του κρατους
Απ ολο τον κοσμο ερχονται να θαυμασουν το κρατος της ελλαδας και τον τροπο ελεγχου . Το σημερινο θαυμα θα διδασκεται σε ολα τα πανεπιστημια του πλανητη . -
αρχη χαρηκανε χοντρα λεφτα τωρα απασχολειται αυτος η γυναικα του και 2 υπαλληλοι , απ οτι μου ελεγε καταντησε μπουμερανγκ , για αρχη σταματησε ολη αυτη την τρελλα με συνταξιοδοτησεις
Ακριβώς αυτό, με 60-70 χιλιάδες μισθοδοσία για να βγει η δουλειά όπως πρέπει πλέον δεν έχει νόημα, μετα από όλους τους φόρους και προσωπικές εισφορές άντε να μένουν καθαρά 18 χιλιάρικα με 70 ώρες δουλειάς την εβδομάδα όταν ο υπάλληλος σου παίρνει 16 χιλιάρικα για 40 ώρες και την εβδομάδα με 25 μέρες άδεια.
Κατάντησαν τα λογιστικά γραφεία ΚΕΠ και οι γελοίοι μιλάνε για ηλεκτρονική διακυβέρνηση.Αυτό με τους αγρότες που λες δεν το έχω ζήσει αλλά από ότι έχω καταλάβει η δουλειά και οι απαιτήσεις για την παρακολούθηση τους είναι πολύ μεγαλύτερες από μια μικρή επιχείρηση οπότε το 500αρικο δεν μου ακούγεται πολύ.
Διάβαζα τις προάλλες για τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ δελτία αποστολής πρώτα θα στέλνουν ένα προς ζύγιση , θα βγάζουν ένα κατ εκτίμηση τιμολόγιο και μετά ένα τελικό είτε επιπλέον χρεωστικό ή πιστωτικό με την τελική ποσότητα/αξία.
Μιλάμε οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν τους μικρούς να πάρουν τις καραμπίνες, δεν εξηγείται διαφορετικά.
Για τις συντάξεις που λέει ο φίλος σου συμφωνώ απόλυτα, εγώ εδώ και 4-5 χρόνια τους στέλνω μόνο σε πιστοποιημένους επαγγελματίες για έκδοση συντάξεων αλλά...πλέον σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ πιο κερδοφόρο να ασχολούμαι ΜΟΝΟ με συντάξεις.
Οι 62 με 67 που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια και θα βγουν από εδώ και πέρα στην σύνταξη είναι ουσιαστικά η τελευταία μεγάλη μάχιμη γενιά της Ελλάδας που δούλεψε και μάζεψε ένσημα τις δεκαετίες 80-90-00s οπότε η πελατεία τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ υψηλή.
Και επειδή δεν χρειάζεται να χρεώνουμε...1000ρικα ή την πρώτη σύνταξη όπως οι μεγαλοεργατολογοι οι περισσότεροι θα έρθουν σε εμάς.
Από 200- 500 max η αίτηση συνταξιοδότησης, 50-100 οι μελέτες για το πώς πότε κλπ , το 60-70% μαύρα σίγουρα , μόνος του ή και με την γυναίκα του θα καταλήγει σε πολύ μεγαλύτερο κέρδος από αυτό του λογιστικού γραφείου.
Ειδικά στα μέρη με αγρότες που επί Αντρέα ασφαλιστηκαν οι πάντες και όλες οι γυναίκες και πλήρωναν μέχρι το 2016 ψίχουλα σε εισφορές, όλοι αυτοί τώρα βγαίνουν στην σύνταξη, ουρά θα κάνουν σε ένα τέτοιο γραφείο αντί να τρέχουν στα μεγάλα ονόματα εργατολογους που ζητάνε ένα νεφρό για να σε δουν.
Και λόγω γηρασμενου πληθυσμού οι θάνατοι των ηλικιωμένων συνταξιούχων συνέχεια θα αυξάνονται τα επόμενα χρόνια και ευτυχώς υπάρχουν πίσω οι χήρες που κάτω από 200 δεν θα πέφτει για μια σύνταξη χηρείας.
PS: ρε συ @red_monster ΔΕΗτζης είσαι ; μόνο στην ΔΕΗ είχαν πορτοκάλι οχήματα.
Έχω τεράστια εκτίμηση στους τεχνικούς της ΔΕΗ. -
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Από 200- 500 max η αίτηση συνταξιοδότησης, 50-100 οι μελέτες για το πώς πότε κλπ , το 60-70% μαύρα σίγουρα , μόνος του ή και με την γυναίκα του θα καταλήγει σε πολύ μεγαλύτερο κέρδος από αυτό του λογιστικού γραφείου.
Μπα λογω πειναλεων νεαρων δικηγορων που εχει γεμισει ο τοπος
και το παιζουν εργατολογοι συν διαφοροι πιτσιρικαδες λογιστες .
150 η αιτηση και 30 οι μελετες .
Δηλαδη τιμες αιγαλεω σιτι .
Εχεις μεινει στις εποχες πασοκ του λαπ , μπλε αυτοκινητα εχει ο δεδδηε .
Το ρησπεκτ στους εξαμηνους συμβασιουχους + εργαζομενους στους εργολαβους , αυτοι βγαινουν εξω και τρωνε το μαμιση
Οι μονιμοι απο τις παλιες εποχες ιδροκωπανε στα γραφεια .
Ο RED MONSTER οντως μας πουλαει φουμαρα και τρολαρει τον λαπ . καλουπιτζης ειναι και λυνεται στα γελια οταν τον λεει ο λαπ κληρονομο σιγα μην εχει και τεσλα . -
Σταμάτα τις βλακείες. Έτσι λειτουργούν όλες οι αγορές του πλανήτη.
Εκτός αυτού τα κράτη έχουν όργανα ελέγχου εάν παρατηρηθεί και καταγγελθουν πρακτικές ολιγοπωλιων
Σταμάτησε να είστε τόσο συνωμοσιολογοι και μην αναπαράγεται ότι χαζομάρα ακούτε στα καφενεία.
Τέλος ΣΤΑΜΑΤΑ να χαλάς το νήμα.
Σωστα που βρεθηκαν ολιγοπωλια στην ελλαδα ;
Ασε τα ογανα του κρατους
Απ ολο τον κοσμο ερχονται να θαυμασουν το κρατος της ελλαδας και τον τροπο ελεγχου . Το σημερινο θαυμα θα διδασκεται σε ολα τα πανεπιστημια του πλανητη .Πρώτο και καλύτεροι οι Γιαπωνέζοι, έρχονται να πάρουν τεχνογνωσία.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σε όλες τις σοβαρές θέσεις το ωράριο ειναι ευέλικτο και ο εργαζόμενος δουλεύει όσο θέλει ο εργοδότης. Πολλές δεκαετίες τώρα.
Οπότε μπορούν όλοι αυτοί που δουλεύουν 800 ευρώ το μήνα, να το δουν σαν αναβάθμιση θέσης, να το βάλουν και στο λινκντιν.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οπότε μπορούν όλοι αυτοί που δουλεύουν 800 ευρώ το μήνα, να το δουν σαν αναβάθμιση θέσης, να το βάλουν και στο λινκντιν.
Οταν σε θεση ευθυνης ο εργαζομενος παραμενει με 800 ευρω και υποβαθμιζει ο ιδιος τον εαυτο του, δεν του φταιει κανενας εργοδοτης, χωρια που δημιουργει και κατοχυρωνει δεδομενα που παρασυρουν και τους υπολοιπους.
-
Το ρησπεκτ στους εξαμηνους συμβασιουχους + εργαζομενους στους εργολαβους , αυτοι βγαινουν εξω και τρωνε το μαμιση
Ο RED MONSTER οντως μας πουλαει φουμαρα και τρολαρει τον λαπ . καλουπιτζης ειναι και λυνεται στα γελια οταν τον λεει ο λαπ κληρονομο σιγα μην εχει και τεσλα .Μα υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε αποκαλούν μάστορα και μάλιστα Καλουπατζη ; 🫡
-
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το ρησπεκτ στους εξαμηνους συμβασιουχους + εργαζομενους στους εργολαβους , αυτοι βγαινουν εξω και τρωνε το μαμισηΝαι όντως, αυτούς θυμάμαι σαν παιδί, με τα πορτοκαλί, ακόμη και κάτι παμπάλαια Land rover θυμάμαι που είχαν με σκάλες στην οροφή.
Κάπως τους είχα στο μυαλό μου σαν παιδάκι, ειδικά επειδή τους έβλεπα να ανεβαίνουν σε κολώνες, τώρα που το λέω δεν θυμάμαι από ποτέ έχω να δω να σκαρφαλώνουν σε κολώνες, έχουν μάλλον μόνο εξωτερικά συνεργεία ιδιωτών και συμβασιούχους που λες.
Εποχές ΠΑΣΟΚ που δούλευαν around the clock με τρεις βάρδιες, καλούς μισθούς, υπερωρίες, επιδόματα επικινδυνότητας, το δικό τους ταμείο, όλους τους γιατρούς, ισχυρό συνδικαλισμό.
Οι ξυστες στα καταστήματα και οι προϊστάμενοι πολιτικοί μηχανικοί και μηχανολογοι που έβγαζαν μαύρα από τα διάφορα έργα ήταν άλλη περίπτωση.
Και 2-3 φορές τα τελευταία που έχω χρειαστεί αυτούς τους μπλε του ΔΕΔΗΕ με εντυπωσίασαν οι παλιοί και μεγαλύτεροι σε ηλικία καθώς μόνο αυτοί βρήκαν λύση στο πρόβλημα, οι ιδιώτες που είχα απευθυνθεί είχαν μαύρα μεσάνυχτα.
Βέβαια τη δουλειά όλη την έκαναν μετά τα συνεργεία με τους συμβασιούχους στο σκάψιμο, ξηλωμα, κλπ.
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ο RED MONSTER οντως μας πουλαει φουμαρα και τρολαρει τον λαπ . καλουπιτζης ειναι και λυνεται στα γελια οταν τον λεει ο λαπ κληρονομο σιγα μην εχει και τεσλα .Μα υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε αποκαλούν μάστορα και μάλιστα Καλουπατζη ; 🫡
Δεν αμφιβαλω , απλα ως το πολυτεχνειο ειναι 5000 τσιγαρα δρομος
-
Για κάποιους μάλλον υπάρχει!
Να τους αποκαλούν συκοφάντη! Δόξα και τιμή στον συκοφάντη και ψεύτη!
Υπάρχουν και οι χλαπάτσες στην κοινωνία αυτή! Δόξα και τιμή στους χλαπάτσες!
-
@vagkirk said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ΔΕΔΗΕ
ΔΕΔΗΕ
Το χειροτερο με αυτη την κωλοεταιρια ειναι που αν κοπει το ρευμα σε μια περιοχη και το αναφερεις , σε απειλουν με προστιμο αν τους απασχολησες αδικα .
Και τρως τα νυχια σου απ την αγωνια μην ειναι κατι αλλο .
Τους πηρε ξαδερφη μου για πευκο διπλα σε εγκατελειμενο σπιτι που εχει φτασει τα 50 μ και εχει ξεραθει και ειναι ετοιμο να πεσει πανω στην κολωνα της δεη και την απειλησαν οτι αν ερθουν και δεν δουν να πεφτει στην κολωνα θα εχει προστιμο
α και αν το κοψουν θα πρεπει να το απομακρυνει με δικα της εξοδα .
Αυτο ρε πουστη μου που βαζαν τις κολωνες οπου λαχει και μεσα σε αυλες σπιτιων ειναι απιστευτο .η να σου περνουν το ρευμα για αλλο σπιτι στον δικο σου εναεριο χωρο . -
ΔΕΔΗΕ
ΔΕΔΗΕ
Το χειροτερο με αυτη την κωλοεταιρια ειναι που αν κοπει το ρευμα σε μια περιοχη και το αναφερεις , σε απειλουν με προστιμο αν τους απασχολησες αδικα .
Και τρως τα νυχια σου απ την αγωνια μην ειναι κατι αλλο .
Τους πηρε ξαδερφη μου για πευκο διπλα σε εγκατελειμενο σπιτι που εχει φτασει τα 50 μ και εχει ξεραθει και ειναι ετοιμο να πεσει πανω στην κολωνα της δεη και την απειλησαν οτι αν ερθουν και δεν δουν να πεφτει στην κολωνα θα εχει προστιμο
α και αν το κοψουν θα πρεπει να το απομακρυνει με δικα της εξοδα .
Αυτο ρε πουστη μου που βαζαν τις κολωνες οπου λαχει και μεσα σε αυλες σπιτιων ειναι απιστευτο .η να σου περνουν το ρευμα για αλλο σπιτι στον δικο σου εναεριο χωρο .Για να κοπεί το δέντρο πρέπει να κάνεις αίτημα στο δασαρχείο το οποίο συνεδριάζει 2 φορές το χρόνο και δεν εγκρίνει ποτέ κοπή δέντρου. Είχα μπροστά στο σπίτι δέντρο 8 μέτρων που έγειρε έτοιμο να πέσει σε κανέναν περαστικό και το είχα δέσει με σχοινιά στα κάγκελα. ΟΤΑΝ είδα ότι δεν βγάζω άκρη έφερα έναν φίλο , το έκοψε αρχικά και μετά το ξερίζωσε κιόλας. Πεζοδρόμια φυσικά δεν είχα μπροστά στο σπίτι, ο δήμος έχει σοβαρότερα θέματα….εφτιαξα μόνος μου και πέρασε ένας γνωστός μου στο κοινοτικό συμβούλιο και μου είπε ότι κινδυνεύω με αυτόφωρο!
-
Δεν αμφιβαλω , απλα ως το πολυτεχνειο ειναι 5000 τσιγαρα δρομος
Ποιο πολυτεχνείο το ΕΜΠ ; Αυτο που βγάζει κηφήνες εργολάβους μαύρα κληρονόμους και αλεπούδες που πηδάνε να πιάσουν σταφύλια ;
-
Και συκοφάντες!!!!
Μεγαλύτερο προτέρημα από αυτό δεν έχει!
Μόλις καταλάβουν οι καθηγητές ότι έχουν έναν χλαπάτσα φοιτητή, του δίνουν και αριστεία
-
Παρακολουθώ με σχετικό ενδιαφέρον τη συζήτηση και μπορώ να ισχυριστώ πλέον, ότι οι περισσότεροι καταθέτουν την οπτική τους, βάσει των βιωμάτων τους. Υπάρχουν εκείνοι που είτε ευνοήθηκαν τα μάλα από την εποχή της λεγόμενης μεταπολίτευσης (κάποιοι έχουν το τακτ να είναι μετριοπαθείς στις τοποθετήσεις τους, ενώ άλλοι κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ειδικά στις νεότερες γενιές...), είτε απλά βρήκαν μια στέρεα βάση ώστε να αναπτυχθούν οικονομικά (ή έστω να είναι 'άνετα'). Το να είσαι κληρονόμος, δεν είναι κάτι κακό και μάλιστα χρειάζεται σχετική ικανότητα ώστε να μην 'εξαφανίσεις' αυτά που κληρονομείς (πόσο μάλλον δε να τα αυξήσεις κιόλας).
Όσοι δεν ήταν ή είναι τόσο τυχεροί (ή 'τυχεροί'), καλό είναι να μη βγάζουν όλη τη πικρία τους στην άλλη πλευρά. Ειδικά όταν δεν προκαλούνται...
Βάσει προσωπικών βιωμάτων, έχω σχηματίσει πολύ συγκεκριμένη και δικαιολογημένη άποψη για τα 'πράγματα'. Ο μεγαλύτερος απατεώνας, είναι το κράτος. Δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ αντίθετη άποψη, όταν στην οικογένεια μου έχουν φάει ολόκληρο εφάπαξ/αποζημίωση απόλυσης, καταπατώντας νόμους (με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) και σύροντας μας σε ατελείωτες δικαστικές διαμάχες με μηδενικό αποτέλεσμα και τεράστια έξοδα (γιατί και η Δικαστική εξουσία είναι στο κόλπο, μαζί φυσικά με τους περισσότερους δικηγόρους). Είμαι περήφανο τέκνο υπαλλήλων ΔΕΚΟ/Δημοσίου, που οι γονείς του δεν έφαγαν δραχμή (ή ευρώ). Είμαι σε θέση όμως να γνωρίζω εκ των έσω ότι φαγώθηκαν τρελά ποσά (είτε μέσω λαδώματος/'εξυπηρετήσεων', είτε μέσω ουσιαστικής απουσίας από τα καθήκοντα της εκάστοτε θέσης). Δυστυχώς, το δημόσιο, λειτουργεί λόγω αδράνειας και φιλότιμου (ή κορόιδων...). Άλλοι που κάνουν τη δουλειά 3 ατόμων (καλύπτοντας την απουσία υπαλλήλων που με πολιτική κάλυψη και χρήση παραθυρακίων πατάνε αραιά και που στην υπηρεσία τους) και άλλοι που υπερβάλλουν εαυτό και 'καθήκον' ώστε να λύσουν προβλήματα και να εξυπηρετήσουν (και δεν δέχονται ούτε σοκολατάκια ως ευχαριστώ για να μη θεωρηθεί η πράξη αυτή δωροδοκία!).
Δυστυχώς, στην Ελλάδα, αν πας με το σταυρό στο χέρι (και δεν έχεις κάποια προηγούμενη βάση/κληρονομιά/επιχείρηση να χτίσεις επάνω της) και με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα (τα φυσιολογικά, όχι τις εξαιρέσεις των 10k/μήνα), έχεις πάρει το μπούλο (και τον έχεις χωνέψει κιόλας)!
Στη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων, δεν κάνει μεγάλη διαφορά στον εργαζόμενο των 1000-1800 ευρώ/μήνα, αν δεν παραγγείλει 1-2 φορές από έξω ή δεν πάρει καφέ. Ενδεχομένως κάνει κάποια διαφορά αν συνδυαστικά, δεν πίνει/τρώει τίποτα από έξω (εννοείται χωρίς κάπνισμα) και βγαίνει ελάχιστα. Εκεί εναπόκειται στο αν θα χρειαστεί αργότερα ψυχολόγο που ενδεχομένως θα κοστίσει περισσότερα από τα προηγούμενα...
Το πιο καταθλιπτικό, είναι το γεγονός ότι η δική μου γενιά, δουλεύει χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή προοπτική για το μέλλον. Δεν μπορείς να θέσεις στόχους τύπου σπίτι, εξοχικό, δημιουργία περιουσίας, ενώ και φαινομενικά απλούστερα αλλά πιο ουσιαστικά όπως η δημιουργία οικογένειας, καθίστανται άσκηση για δυνατούς λύτες...
Ίσως πολλοί (μεταξύ αυτών κι εγώ), παρασυρόμαστε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας, ενώ η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική του Μ.Ο. Πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πως στο διάκονο ένας απλός υπάλληλος αγοράζει αυτοκίνητο 40k ευρώ ή ακόμα χειρότερα καταφέρνει να ανταποκριθεί στην αγορά νέου σπιτιού (εννοείται με δάνειο). Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν φαίνονται, όπως βοήθεια από γονείς (ναι, και κληρονομιές), μαύρα ή απλή αγνή και ανόθευτη βλακεία (δανεισμός μέχρι το λαιμό στη λογική πάμε και όπου βγει). Για τα πιο απλά υπάρχει και φιγούρα με ξένα @@ όπως πχ εταιρικά αυτοκίνητα. Επιπρόσθετα, δεν είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα που σχηματίζει ο καθένας μας από τη βόλτα του στις πιο περιζήτητες περιοχές. 4 εκ άτομα είμαστε. Αλίμονο αν δεν δεις ακριβά αυτοκίνητα/σπίτια/ρούχα/γούστα πχ στη Γλυφάδα... Η Γλυφάδα όμως, δεν είναι ο Μ.Ο. ούτε φυσικά και το Μενίδι, αλλά καταλαβαίνει κάποιος τι θέλω να γράψω... Οι περισσότεροι όμως που θα επιλέξουν να βγουν (και μπορούν φυσικά), δεν θα βγουν στο Μενίδι, αλλά σε κάτι πλησιέστερο στη Γλυφάδα... Cope mechanism...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....