-
@red_monster said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
@wantone said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
@piliourits said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
@babisstinson said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω πού είναι; Επειδή η εταιρεία σταμάτησε να προσφέρει ένα προϊόν; Έχασε κάποιος τα χρήματά του;
Εδώ ξαφνικά εν μία νυκτί όλες οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να χρεώνουν τους απλούς καταθετικούς λογαραισμούς, η Eurobank πχ τον ονόμασε "Blue" και σου χρεώνει κάθε μήνα ~1 ευρώ. Σου λέει, μου έκοψε ο Μητσοτάκης τις προμήθειες για πληρωμές, θα σας τα πάρω από αλλού.Το πρόβλημα είναι
"Θυμάστε τον Greekonomics με τα βαριά τα @ρχιδι@ που σε άψογη καθηγητική μας εξηγούσε το πόσο αξιόπιστη είναι η μετέπειτα χορηγός του Freedom24 και οι καταθετικοί της λογαριασμοί D-Accounts προ 2ετίας μεταξύ άλλων?"
"Το πόσο συμμορφώνεται με τις κανονιστικές διατάξεις των εποπτικών αρχών?"
"Το σύνολο των άρθρων της freedom24 για τους D-Accounts διεγράφη χωρίς να αρχειοθετηθεί."
Το πρόβλημα είναι επίσης, ότι εσείς που δεν γουστάρετε τον καθηγητή Μαρινάκη και τη Freedom, ήδη έχετε τζογαρει λεφτά εκεί για υψηλές αποδόσεις, και αυτοχαρακτηρίζεστε Επενδυταί.
Ενώ εγώ ο κακομοίρης που τον παρακολουθώ και τον γουστάρω, προσπαθώ να κάνω τα λεφτά μου πιο χειροπιαστα πράγματα...Τι να κάνουμε, αυτά έχει ο ΚαπιταλιΖμός, ίσως άλλη φορά να επενδύσετε στη μπίλια που γυρίζει, με κουστουμιά ανάμεσα σε ποτάρες και κορμάρες αλά Τζεημς Μποντ, τουλάχιστον να μένει η γλύκα του σεηκντ μαρτίνι, να μη φταίει ο κάθε Μαρινάκης.
Τι πίπες γράφεις πάλι μάτια μου ;
Προσωπικά έχω d account αλλά ποτέ δεν είχα λεφτά. Δεν πιστεύω στα θαύματα.Το Μαρινάκη τον γουστάρω φουλ, και μέχρι να γίνει τόσο μαϊντανός με τη φριντομ τον εκτιμούσα κιόλας.
Τα βίντεο του είναι προσεγμένα, τεκμηριωμένα και αιχμηρά !
Η όλη φάση με την φριντομ ήταν απαράδεκτη. Ξεκίνησε με το δεν θα δεχτώ χορηγία και συνέχισε με το «είμαι καθηγητής οικονομικών και σε αντίθεση με τους άλλους γιουτιουμπερς παίρνω την ευθύνη για όσα λέω, επενδύστε στο τάδε».
Όπως γράψανε και πριν, έχασε κάποιος τα λεφτά του;
Εσύ μάλιστα διαμαρτύρεσαι για την ανύπαρκτη ζημία σε λεφτά που δεν έχεις βάλει καν, αλλά τον πας κιόλας τον Καθηγητή... τουλάχιστον ένας απ τους δυο μας σοβαρολογεί, ο άλλος γράφει πίπες.Εγώ λέω ότι μου αρέσει σαν γιουτιουμπερ για τους λόγους που ανέφερα, αλλά η φάση με την φριντομ ήταν ανήθικη από ένα τύπο που παρουσιάζεται ως αυθεντία. Τα υπόλοιπα δικά σου συμπεράσματα περί τζόγου και μαρτινι είναι δικιες σου πίπες
σαν διασκεδαση μπορει να ειναι καλοι.
υπαρχει ενα καναλι που δειχνει ταξιδια αρχικα με μηχανες αλλα και αυτοκινητο αεροπλανο, τριπμεντ λεγεται. Αυτος που το εχει καλα βιντεο κανει αλλα εχει πολυ περιορισμενες γνωσεις, εννοειται οτι διαφημισε την φρηντομ σαν να διαφημιζει καραμελες και οποιος του εγραφε κατι για την φρηντομ του επιτίθονταν στα σχολια.
Ρε συ, ξέρεις πολλά ελληνόφωνα κανάλια στο σωλήνα με παραπομπές πηγών σε πάμπολλα σημεία ;
Αν βγάλουμε τις όποιες πολιτικές συμπάθειες, όλα άνθρωπος κάνει αξιόλογη δουλειά.Ακριβώς, ο @wantone είναι νεοφιλελεύθερος, θιασώτης ενός δόγματος της ελεύθερης αγοράς που απέτυχε και σταμάτησε να υιοθετείται από όλα τα κράτη και μεγάλες δυνάμεις εδώ και αρκετά έτη. Όταν σπούδαζε υπήρχαν ακόμα ψήγματα αυτού. Πλέον, δεν διδάσκεται ως η μοναδική λύση παρά σε κάποια ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πάντως όχι στα δημόσια, μεγάλα και σοβαρά.
Ο @wantone αρνείται να το πιστέψει, οπότε όποιος λέει κάτι αντίθετο ή κρίνει το μοντέλο αυτό μέσα από παρουσιάσεις και εκλαϊκευμένο τρόπο, τον βγάζει ανίκανο.
Η δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος είναι αρκετά καλή και προσεγμένη. Ενημερώνει κόσμο και το κυριότερο δημιουργεί μια έστω βασική κριτική σκέψη γύρω από τα θέματα της οικονομίας.
-
@lap said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
@wantone said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
@babisstinson said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω πού είναι; Επειδή η εταιρεία σταμάτησε να προσφέρει ένα προϊόν; Έχασε κάποιος τα χρήματά του;
Εδώ ξαφνικά εν μία νυκτί όλες οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να χρεώνουν τους απλούς καταθετικούς λογαραισμούς, η Eurobank πχ τον ονόμασε "Blue" και σου χρεώνει κάθε μήνα ~1 ευρώ. Σου λέει, μου έκοψε ο Μητσοτάκης τις προμήθειες για πληρωμές, θα σας τα πάρω από αλλού.Το πρόβλημα είναι
"Θυμάστε τον Greekonomics με τα βαριά τα @ρχιδι@ που σε άψογη καθηγητική μας εξηγούσε το πόσο αξιόπιστη είναι η μετέπειτα χορηγός του Freedom24 και οι καταθετικοί της λογαριασμοί D-Accounts προ 2ετίας μεταξύ άλλων?"
"Το πόσο συμμορφώνεται με τις κανονιστικές διατάξεις των εποπτικών αρχών?"
"Το σύνολο των άρθρων της freedom24 για τους D-Accounts διεγράφη χωρίς να αρχειοθετηθεί."
Το πρόβλημα είναι επίσης, ότι εσείς που δεν γουστάρετε τον καθηγητή Μαρινάκη και τη Freedom, ήδη έχετε τζογαρει λεφτά εκεί για υψηλές αποδόσεις, και αυτοχαρακτηρίζεστε Επενδυταί.
Ενώ εγώ ο κακομοίρης που τον παρακολουθώ και τον γουστάρω, προσπαθώ να κάνω τα λεφτά μου πιο χειροπιαστα πράγματα...Τι να κάνουμε, αυτά έχει ο ΚαπιταλιΖμός, ίσως άλλη φορά να επενδύσετε στη μπίλια που γυρίζει, με κουστουμιά ανάμεσα σε ποτάρες και κορμάρες αλά Τζεημς Μποντ, τουλάχιστον να μένει η γλύκα του σεηκντ μαρτίνι, να μη φταίει ο κάθε Μαρινάκης.
Τι πίπες γράφεις πάλι μάτια μου ;
Προσωπικά έχω d account αλλά ποτέ δεν είχα λεφτά. Δεν πιστεύω στα θαύματα.Το Μαρινάκη τον γουστάρω φουλ, και μέχρι να γίνει τόσο μαϊντανός με τη φριντομ τον εκτιμούσα κιόλας.
Τα βίντεο του είναι προσεγμένα, τεκμηριωμένα και αιχμηρά !
Η όλη φάση με την φριντομ ήταν απαράδεκτη. Ξεκίνησε με το δεν θα δεχτώ χορηγία και συνέχισε με το «είμαι καθηγητής οικονομικών και σε αντίθεση με τους άλλους γιουτιουμπερς παίρνω την ευθύνη για όσα λέω, επενδύστε στο τάδε».
Όπως γράψανε και πριν, έχασε κάποιος τα λεφτά του;
Εσύ μάλιστα διαμαρτύρεσαι για την ανύπαρκτη ζημία σε λεφτά που δεν έχεις βάλει καν, αλλά τον πας κιόλας τον Καθηγητή... τουλάχιστον ένας απ τους δυο μας σοβαρολογεί, ο άλλος γράφει πίπες.Εγώ λέω ότι μου αρέσει σαν γιουτιουμπερ για τους λόγους που ανέφερα, αλλά η φάση με την φριντομ ήταν ανήθικη από ένα τύπο που παρουσιάζεται ως αυθεντία. Τα υπόλοιπα δικά σου συμπεράσματα περί τζόγου και μαρτινι είναι δικιες σου πίπες
σαν διασκεδαση μπορει να ειναι καλοι.
υπαρχει ενα καναλι που δειχνει ταξιδια αρχικα με μηχανες αλλα και αυτοκινητο αεροπλανο, τριπμεντ λεγεται. Αυτος που το εχει καλα βιντεο κανει αλλα εχει πολυ περιορισμενες γνωσεις, εννοειται οτι διαφημισε την φρηντομ σαν να διαφημιζει καραμελες και οποιος του εγραφε κατι για την φρηντομ του επιτίθονταν στα σχολια.
Ρε συ, ξέρεις πολλά ελληνόφωνα κανάλια στο σωλήνα με παραπομπές πηγών σε πάμπολλα σημεία ;
Αν βγάλουμε τις όποιες πολιτικές συμπάθειες, όλα άνθρωπος κάνει αξιόλογη δουλειά.Ακριβώς, ο @wantone είναι νεοφιλελεύθερος, θιασώτης ενός δόγματος της ελεύθερης αγοράς που απέτυχε και σταμάτησε να υιοθετείται από όλα τα κράτη και μεγάλες δυνάμεις εδώ και αρκετά έτη. Όταν σπούδαζε υπήρχαν ακόμα ψήγματα αυτού. Πλέον, δεν διδάσκεται ως η μοναδική λύση παρά σε κάποια ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πάντως όχι στα δημόσια, μεγάλα και σοβαρά.
Ο @wantone αρνείται να το πιστέψει, οπότε όποιος λέει κάτι αντίθετο ή κρίνει το μοντέλο αυτό μέσα από παρουσιάσεις και εκλαϊκευμένο τρόπο, τον βγάζει ανίκανο.
Η δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος είναι αρκετά καλή και προσεγμένη. Ενημερώνει κόσμο και το κυριότερο δημιουργεί μια έστω βασική κριτική σκέψη γύρω από τα θέματα της οικονομίας.
lol #otinanai
-
@dettol said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
@criuser said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Μπορεί να μας σκότωνε κανένας ληστής στο σπίτι μας, όπως έγινε με ένα συμμαθητή μου που ήταν πολύ δυνατό κεφάλι και τον πήραν απ΄ ευθείας στο Αμέρικα, όπως και άλλους από την τάξη μου.
Εκείνοι πρόκοψαν...
Αυτόν τον έφαγαν στα 42 του.
αριστουργημα! παντα τετοια! Η εκφραση "μπαλα στην εξεδρα" για κατι τετοιες στιγμες δημιουργηθηκε
Δηλαδή στην βεβαιότητα του Πήλιου, ότι αν είμαστε στο εξωτερικό θα είμαστε κλητήρες πως περιμένεις να απαντηθεί για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητας στον διάλογο ?
-
Δύο τρεις Έλληνες του εξωτερικού, ερασιτεχνες και για το γαμώτο που ο μόνος τρόπος να γλιτώσουν απ το βόθρο ήταν να φύγουν, έχουν κάνει τόση ζημιά στον μητσοτακικο μηχανισμό προπαγάνδας των Κυρανάκηδων που υποστηρίζετε, που το φυσάτε οι ...ακομμάτιστοι και δεν κρυώνει.
Ο Μαρινάκης απ τη Σιγκαπούρη έχει επιμορφώσει σε βασικά πράγματα της Οικονομικής Επιστήμης τόσο λαό, που δεν το έχουν κάνει όλοι μαζί οι εγχώριοι καθηγητές σε δεκαετίες.
Κι έχει κάνει τόση έμμεση ζημιά στο Μητσοτακισμό που δεν τη μπαλώνουν όλοι μαζί οι εγχώριοι Μαρινάκηδες απ τα κυβερνητικά έδρανα και τα κανάλια τους.
Δεν είναι τυχαίο που τον απειλούν τα σαμιαμίδια του Σκάι τον άνθρωπο και την οικογένειά του, ούτε που οι Κρουζέρηδες βάζουν πλατούλα στους Πρωκτοσάλτες.2/2 ποστ που συμφωνω με τον πηλιου.. παω να δω αν εχουν γκρεμιστει φουρνοι
Αλυσσίδες ολόκληρες έχουν πέσει...
-
Λοιπόν για να τελειώνουμε με τους γιουτιούμπερς και λοιπούς φωστήρες.
Η συντριπτική πλειοψηφία τους λέει είτε προφανή πράγματα, είτε απίστευτες μαλακίες, δείγμα της μεγάλης ασχετοσύνης τους.
Και πάνω από όλα έχουν το περισπούδαστο υφάκι, γιατί χωρίς αυτό κανένα χρήσιμο ηλίθιο δεν θα έπειθαν, οπότε θα τους ήταν άχρηστοι ηλίθιοι.
Να πω για άλλη μια φορά ότι εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον δεν βλέπω τηλεόραση εκτός κάποιων αθλητικών, ελάχιστον σειρών και συναυλιών ή μουσικών εκπομπών.
Αρα δεν ξέρω και δεν αφορά τι γράφει ο όποιος ΑΡΔ ή άλλος παρουσιαστής, σχολιαστής κλπ, ο οποίος έχει επίσης το ίδιο περισπούδαστο υφάκι με τους παραπάνω γιουτιούμπερς.
Τους τελευταίους μήνες έχει εμφανιστεί σε διάφορα σάιτ ένας τυπάκος, άσχετος οικονομολόγος και αυτός, ο οποίος μας λέει ύψιστες βλακείες για την αγορά ακινήτων και ότι τάχα κάνει ενημερώσεις που είναι όλες οι θέσεις πουλημένες και διάφορα άλλα γραφικά. Και βέβαια τα διανθίζει με προφανή πράγματα, σαν εκείνο τον τύπο για τα airbnb που μας είπε ότι αν καθαρίζεις μόνος σου το διαμέρισμα κερδίζεις λεφτά...
Σώωωωωπα ρε μεγάλε...
Εύκολα μπορείς να προκαλέσεις αν γράψεις κάποιο πιασάρικο.
Παράδειγμα σήμερα ο Βερούτης ανέβασε ένα άρθρο για το δημογραφικό που είπε ότι όποιοι δεν κάνουν παιδιά, δεν πρέπει να παίρνουν την ίδια σύνταξη αφού δεν αφήνουν κάποιους να δουλέψουν στο μέλλον για αυτούς.
Ετσι η σύνταξη θα είναι ίδια για όσους είχαν 2 παιδιά, θα μειώνεται 15 % για όσους είχαν 1 και κατά 25 % για όσους δεν είχαν κανένα, ενώ αντίθετα θα αυξάνεται 25 % για όσους είχαν 3 και κατά 50 % για 4 και πάνω.
Προφανώς τέτοιες επιλογές οδήγησαν σε πάνω από 250 σχόλια σε λιγότερο από μία μέρα.
Οπότε συνεχίστε να βλέπετε τους Φωστήρες και να αισθάνεστε ως ο Φονέας των Γιγάντων...
-
Μπορεί να μας σκότωνε κανένας ληστής στο σπίτι μας, όπως έγινε με ένα συμμαθητή μου που ήταν πολύ δυνατό κεφάλι και τον πήραν απ΄ ευθείας στο Αμέρικα, όπως και άλλους από την τάξη μου.
Εκείνοι πρόκοψαν...
αριστουργημα! παντα τετοια! Η εκφραση "μπαλα στην εξεδρα" για κατι τετοιες στιγμες δημιουργηθηκε
Δηλαδή στην βεβαιότητα του Πήλιου, ότι αν είμαστε στο εξωτερικό θα είμαστε κλητήρες πως περιμένεις να απαντηθεί για να διατηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητας στον διάλογο ?
Μπορείς να απαντήσεις συμφωνώντας, διαφωνώντας ή να μην εμπλακείς καν στη συζήτηση. Απάντηση του στυλ θα πέσει μετεωρίτης πάνω μας αν ζούσαμε στην Αμερική, δεν προσφέρει κάτι.
Οσο για το κάτω ποστ σου, μπορείς κάλλιστα να μάθεις κάτι από σχεδόν οποιονδήποτε. Η αυτόματη απόρριψη όλων αυτών που εσύ αποκαλείς απαξιωτικά περισπούδαστους καθηγηταδες, με τι νομίζεις ότι σε εξομοιώνει; Με έναν ακόμα «περισπούδαστο»!
Το επίπεδο σου είναι καλύτερο από αυτό και δεν χρειάζεται να υποπίπτεις σε τέτοια ατοπήματα. -
Δεν έχει επιχειρήματα, οπότε απαξιώνει όσους θέτουν ένα επιχείρημα!
-
Άρχοντας είναι ο κρου. Απλά διαφωνώ μαζί του σχεδόν στα πάντα
-
Εκείνοι πρόκοψαν...
Μπορείς να απαντήσεις συμφωνώντας, διαφωνώντας ή να μην εμπλακείς καν στη συζήτηση. Απάντηση του στυλ θα πέσει μετεωρίτης πάνω μας αν ζούσαμε στην Αμερική, δεν προσφέρει κάτι.
Οσο για το κάτω ποστ σου, μπορείς κάλλιστα να μάθεις κάτι από σχεδόν οποιονδήποτε. Η αυτόματη απόρριψη όλων αυτών που εσύ αποκαλείς απαξιωτικά περισπούδαστους καθηγηταδες, με τι νομίζεις ότι σε εξομοιώνει; Με έναν ακόμα «περισπούδαστο»!
Το επίπεδο σου είναι καλύτερο από αυτό και δεν χρειάζεται να υποπίπτεις σε τέτοια ατοπήματα.Προφανώς δεν κατάλαβες τι είπα.
Είπα ότι έχω αρκετούς συμμαθητές μου που έγιναν καθηγητές εκεί, ή πετυχημένοι γενικά...
Ενας ήταν άτυχος γιατί τον έφαγαν.
Δεν είπα ότι θα συμβεί σε όλους.
Απλώς ήθελα να δείξω πόσο τυχαία είναι όλα αυτά στην ζωή κάθε ανθρώπου και να απαντήσω στην βεβαιότητα του κλητήρα, η οποία αναφέρθηκε ονομαστικά σε μένα, οπότε δεν μπορούσε να μην απαντηθεί, χωρίς να ασχοληθώ με τον τρόπο που ειπώθηκε που είχε και ρατσιστική χροιά για το επάγγελμα του κλητήρα.
Οταν κάποιος γιουτιούμπερ λέει προφανή πράγματα με περισπούδαστο ύφος, απευθύνεται σε χαχόλους.
Προφανώς δεν του δίνω το κλίκ που θέλει, δεν τον βλέπω πάνω από μία φορά για να δω τι μέρος του λόγου είναι, αλλά όταν αναφέρεται στην συζήτηση μας ως ο Γνώστης των Πάντων, ε μια αποδόμηση την χρειάζεται.
Γιατί δεν νομίζω ότι κανείς μας θέλει να μάθει κάτι για αυτά που ξέρει ήδη, γιατί είναι προφανή.
-
Άρχοντας είναι ο κρου. Απλά διαφωνώ μαζί του σχεδόν στα πάντα
Είσαι συνεχώς μέσα σε μαγνητικό πεδίο, για αυτό διαφωνείς...
-
Εκείνοι πρόκοψαν...
Το επίπεδο σου είναι καλύτερο από αυτό και δεν χρειάζεται να υποπίπτεις σε τέτοια ατοπήματα.Προφανώς δεν κατάλαβες τι είπα.
Είπα ότι έχω αρκετούς συμμαθητές μου που έγιναν καθηγητές εκεί, ή πετυχημένοι γενικά...
Ενας ήταν άτυχος γιατί τον έφαγαν.
Δεν είπα ότι θα συμβεί σε όλους.
Απλώς ήθελα να δείξω πόσο τυχαία είναι όλα αυτά στην ζωή κάθε ανθρώπου και να απαντήσω στην βεβαιότητα του κλητήρα, η οποία αναφέρθηκε ονομαστικά σε μένα, οπότε δεν μπορούσε να μην απαντηθεί, χωρίς να ασχοληθώ με τον τρόπο που ειπώθηκε που είχε και ρατσιστική χροιά για το επάγγελμα του κλητήρα.
Οταν κάποιος γιουτιούμπερ λέει προφανή πράγματα με περισπούδαστο ύφος, απευθύνεται σε χαχόλους.
Προφανώς δεν του δίνω το κλίκ που θέλει, δεν τον βλέπω πάνω από μία φορά για να δω τι μέρος του λόγου είναι, αλλά όταν αναφέρεται στην συζήτηση μας ως ο Γνώστης των Πάντων, ε μια αποδόμηση την χρειάζεται.
Γιατί δεν νομίζω ότι κανείς μας θέλει να μάθει κάτι για αυτά που ξέρει ήδη, γιατί είναι προφανή.
Τα views που παίρνει μάλλον σημαίνει ότι αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκουν ενδιαφέροντα αυτά που λέει. Επομένως, αφού συμφωνείς (διότι είπες ότι είναι προφανή άρα τα συμμερίζεσαι ) θα έπρεπε να χαίρεσαι που υπάρχει κάποιος που επιμορφώνει το λαό, κουνώντας την βελόνα προς μια κατεύθυνση με την οποία συμφωνείς (όχι πολιτική θέση απαραίτητα).
-
Επιμορφώνει ?
Η παραμορφώνει ?
Εχω πολλές απορίες και για το επίπεδο του λαού και το πως επιμορφώνεται, ακόμα και αυτών που θεωρούνται μορφωμένοι, αλλά ως νέοι δεν έχουν ζήσει πράγματα που ζήσαμε εμείς και δεν θεωρούν ότι υπάρχουν...
-
Πάντως, διαπιστώνω πως εσύ πιστεύεις πράγματα που έχουν αποδειχθεί πως δεν ισχύουν και αυτό μέσω της παρατήρησης και μέσω μελετών που έχουν βραβευθεί με τα αντίστοιχα βραβεία όπως το Νόμπελ οικονομικών!
Παράδειγμα, η πίστη σου στην συνεισφορά των υποδομών ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο και δη σε αναπτυγμένες οικονομίες!
Αρα, εσύ που πιστεύεις πράγματα που δεν ισχύουν, τι είσαι;
Μήπως απλώς νομίζεις ότι γνωρίζεις;
Edit:
https://www.nobelprize.org/prizes/economic-sciences/1987/solow/facts/
https://www.nobelprize.org/prizes/economic-sciences/2018/romer/facts/
-
Συνεχίζοντας τη συζήτηση που είχαμε, γνωρίζει κάποιος παραπάνω για ξενώνες/ξενοδοχεία μέχρι 10 κλίνες (θεωρητικά 5 δίκλινα); Ρωτάω, γιατί έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς (ειδικά αν δεν σερβίρεις πρωινό κλπ) και μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να εξυπηρετηθεί σχετικά εύκολα από ένα ζευγάρι. Αν λοιπόν η τοποθεσία, είναι κατάλληλη για τουρισμό παραπάνω από 2-3 μήνες το χρόνο, έχει νόημα(ιδανικά αν συνδυαστεί και με μόνιμη διαμονή από τον ιδιοκτήτη στο ίδιο κτήριο);
-
Για εμένα σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπική εργασία. Ας πούμε είσαι διατεθειμένος να είσαι οικοδεσπότης, μάγειρας καθαριστής κτλ εάν ναι τότε οκ αξίζει.
Οπως έχει ειπωθεί πιο πάνω μια επένδυση θεωρώ πως θα πάει καλά εάν είσαι γεννημένος για αυτό το πράγμα, από γλυπτική έως γεωπονία, πληροφορική κτλ κτλ η φύση μοιράζει ρόλους στους ανθρώπους με το φυσικό ταλέντο που τους προσφέρει.
Δηλαδή να θες να περάσει η νύχτα γρήγορα να ξημερώσει και να συνεχίσεις την εργασία σου. Τότε θα πετύχεις.
-
@sette said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Συνεχίζοντας τη συζήτηση που είχαμε, γνωρίζει κάποιος παραπάνω για ξενώνες/ξενοδοχεία μέχρι 10 κλίνες (θεωρητικά 5 δίκλινα); Ρωτάω, γιατί έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς (ειδικά αν δεν σερβίρεις πρωινό κλπ) και μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να εξυπηρετηθεί σχετικά εύκολα από ένα ζευγάρι. Αν λοιπόν η τοποθεσία, είναι κατάλληλη για τουρισμό παραπάνω από 2-3 μήνες το χρόνο, έχει νόημα(ιδανικά αν συνδυαστεί και με μόνιμη διαμονή από τον ιδιοκτήτη στο ίδιο κτήριο);
Σε φοροτεχνικό να ρωτήσεις, γιατί εδώ μπορεί να λέει καθένας ό,τι νομίζει.
Κι αυτές οι διατάξεις αλλάζουν, και πολλές υπόκεινται σε ερμηνεία κάθε εφοριακού υπαλλήλου. -
Μια χαρά επένδυση είναι.
-
Άποψη μου χάλια επένδυση.....
Μπαίνεις με πρόγραμμα και λες καλά είμαστε.....τα υλικά όμως είναι απλησίαστα. Έχω ακούσει ( μπορεί και μπαρουφες) 500-700.000€ επένδυση συνολικά. Έστω ότι έχεις χρήματα+ το πρόγραμμα..... Είναι πολλά τα χρόνια για απόσβεση και σε τόσα χρόνια πολλά μπορούν να πάνε στραβά.
Αυτά είναι για κάποιον που δεν έχει στην τράπεζα 300κ αλλά 2-3 μύρια και κάπου πρέπει να τα επενδύσει.
Με τη γυναίκα μου ένα Airbnb έχουμε παράλληλα σε τουριστικό προορισμό και συχνά πυκνά το τραβάμε κλείσιμο στη booking.
Οι πρώτοι που έπιασαν την τάση νοικιασαν-αγορασαν , ανακαίνιση , έναρξη στην εφορία,υπάλληλο καθαρίστρια και έχουν το ελάχιστο 3-4 έτσι μάλιστα.
Η περιοχή είναι καθοριστική, άλλο να ψάχνεις και άλλο να σε ψάχνουν. -
@w202-amg said in Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?:
Άποψη μου χάλια επένδυση.....
Μπαίνεις με πρόγραμμα και λες καλά είμαστε.....τα υλικά όμως είναι απλησίαστα. Έχω ακούσει ( μπορεί και μπαρουφες) 500-700.000€ επένδυση συνολικά. Έστω ότι έχεις χρήματα+ το πρόγραμμα..... Είναι πολλά τα χρόνια για απόσβεση και σε τόσα χρόνια πολλά μπορούν να πάνε στραβά.
Αυτά είναι για κάποιον που δεν έχει στην τράπεζα 300κ αλλά 2-3 μύρια και κάπου πρέπει να τα επενδύσει.
Με τη γυναίκα μου ένα Airbnb έχουμε παράλληλα σε τουριστικό προορισμό και συχνά πυκνά το τραβάμε κλείσιμο στη booking.
Οι πρώτοι που έπιασαν την τάση νοικιασαν-αγορασαν , ανακαίνιση , έναρξη στην εφορία,υπάλληλο καθαρίστρια και έχουν το ελάχιστο 3-4 έτσι μάλιστα.
Η περιοχή είναι καθοριστική, άλλο να ψάχνεις και άλλο να σε ψάχνουν.Συγγνώμη, σε ποια υλικά αναφέρεσαι; Κατασκευαστικά; Εγώ αναφερόμουν στην αγορά έτοιμης επιχείρησης ή κατάλληλου ακινήτου για αντίστοιχη μετατροπή. Εννοείται με συνολικό ποσό κάτω από τα 300k. Το ρώτησα γιατί βρίσκεις τέτοιες περιπτώσεις. Προφανώς και όχι Κυκλάδες ή Αράχωβα. Συμφωνώ ότι η τοποθεσία είναι πολύ σημαντική.
-
Τι προνομιακό φορολογικό καθεστώς έχουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια;
Ποια θα ηταν η καλυτερη επενδυση?