-
@chris__7 said in Hyundai Kona 2023:
@tr70 said in Hyundai Kona 2023:
Καλημέρα σε όλους
Με ενδιαφέρει πολύ το Kona Hybrid (πλέον με 129ps) λόγω χώρων, design εσωτερικού, αυτόματου κιβωτίου και καλού εξοπλισμου για την τιμή του και ήθελα μια γνώμη από κατόχους:- πως τα βγάζει πέρα ο κινητήρας σε παρατεταμένες ανηφόρες σε εθνική ή σε ανάβαση σε βουνό (που το κάνω συχνά;) Είναι βαρύ αμάξι και φαντάζομαι κάποια στιγμή τελειώνει η μπαταρία και μένεις με τους 93 ίππους και (ακόμα χειρότερα) με τη μικρή ροπή του ατμοσφαιρικού. Σας έχει προβληματίσει ή είναι οκ (σημειώνω ότι οδηγώ ήρεμα καθότι η οικογένεια ζαλίζεται και στην εθνική μέγιστο 130...)
- είχε κανείς πρόβλημα με τα φανάρια στις άκρες του αμαξώματος (να τα χτύπησαν/έσπασαν σε παρκάρισμα κλπ;). Μοιάζει να είναι τοποθετημένα σε επικίνδυνο σημείο αλλά μπορεί τελικά να είναι ιδέα μου και να είναι ' μελετημένα' !
Σημειώνω ότι η μόνη εναλλακτική που έχω εντοπίσει σε αυτόματο είναι το Citroen C3 Aircross hybrid (αρκετά οικονομικότερο και turbo) αλλά με προβληματίζει λίγο το θέμα αξιοπιστίας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μη το παρεις εχει πανακριβα ανταλλακτικα.Ενα φαναρι να σου σπασει κατω 5000 ευρω το ενα.Επιβεβαιωμενο αυτο.Επισης χαμηλη ποιοτητα κατασκευης.Παρε καλυτερα το xceed σε hybrid (Αν το φερνουν) αλλιως πηγαινε σε ch-r
Το xceed έχει φθηνότερα ανταλλακτικά; ο ίδιος εισαγωγέας είναι.
-
Το c3 aircross είναι mhev, στην πόλη μάλλον θα είσαι κοντά στα 7,5/100χλμ ενώ με το Kona στα 5,5 με 6. Το Kona δεν μου άρεσε σαν αμάξι (laggy με τους 141hp και μέτρια ποιότητα κύλισης) το ερκρος δεν το έχω οδηγήσει επειδή δεν είναι για ψηλούς οπότε απορρίφθηκε με το που έκατσα. Ωστόσο, ίσως αξίζει να το δεις αφού αποσπά καλά reviews. Οδήγησε τα και τα δύο, είναι αμάξια για τα οποία πολύ εύκολα μπορείς 'με τιποτα' ή 'το βλέπω'. Αν σε ενδιαφέρει πρωτίστως η οικονομία καυσίμου πάρε HEV, κατά προτίμηση Toyota.
-
Πόσο ψηλός είσαι που δεν σου κάνει το αιρκρος ?
Να πεις ότι δεν μου αρέσει η θέση οδήγησης που έχει θεματάκια, να το δεχτώ και το έγραψα και εγώ, αλλά ότι δεν είναι για ψηλούς, είναι λίγο γραφικό.
Θα μπορούσες να πεις ότι δεν είναι για γερμανοτραφείς ψηλούς.
-
@criuser said in Hyundai Kona 2023:
Πόσο ψηλός είσαι που δεν σου κάνει το αιρκρος ?
Έχεις περιορίσει τον εαυτό σου και νομίζεις ότι το ερκρος είναι άνετο για ψηλούς. Δεν είναι (περίπου το ίδιο ύψος έχουμε). Κάνε τεστ drive Countryman, Qashqai, id.4, ερκρος back to back. Θα ανακαλύψεις ότι δεν αξίζει να οδηγείς τόσο στριμωγμένος και με κακη εργονομία αυτοκίνητα τύπου ερκρος. Μόνο που "σκγούβω"
για να βγω...δεν κανει. Και το κονα αν θυμάμαι καλά καλύτερο ήταν σε αυτό. Αν το πας στο 'με χωραει' ε και το 208 ναι με χωράει απλά δεν είμαι άνετος. Μου φέρνει εικονα ενήλικα σε εφηβικό ποδήλατο.
-
Συγκρίνεις αμάξια μεγαλύτερης κατηγορίας.
Προφανώς στα Γκράντ Τσερόκι και ML 350 που είχα, αλλά και στην C5 του 2009 που είχα, όλα σε μήκος στο 4,70-4,80 ήμουν πιο άνετα.
Και στο νέο 3008 και προφανώς στο 5 αιρκρος που θα έρθει θα είμαι πιο άνετα.
Αλλά σήμερα οδηγώ ένα αμάξι 4,15 μήκος που τους χώρους του δεν τους έχει κανένα γιαπωνέζικο, κορεάτικο και γερμανικό του μεγέθους του.
Στην καινούργια έκδοση του των 4,40 μήκους προφανώς και είναι άνετο.
Πιο άνετο από Ντάστερ, Αρκάνα, Καπτούρ, Τ ροκ, Ξ σιντ, Μάζντα 30.
Επίσης δεν σκύβω, όταν έχω το κάθισμα στην σωστή θέση.
Το Κόνα το καινούργιο δεν το έχω δει.
Ακόμα οι συγκρίσεις γίνονται με ίδιας κατηγορίας και κοντινής τιμής αυτοκίνητα....
-
παιδια ο ανθρωπος citroen πουλαει.Εννοειται οτι μονο αυτα αξιζουν
-
Μέτοχος είναι.
-
Μπορώ να πουλήσω και τα πανάκριβα στενάχωρα με ατμοσφαιρικούς διλιτρους κινητήρες και προβληματική αντιπροσωπεία Μάζντα...
:
Αρκεί να με πληρώνουν καλά...
-
Μπορώ να πουλήσω και τα πανάκριβα στενάχωρα με ατμοσφαιρικούς διλιτρους κινητήρες και προβληματική αντιπροσωπεία Μάζντα...
:
Αφού είναι του συνεργάτη Σ, δεν πειράζει!!!
-
:
Καλο ειναι να πουλας κατι που δεν χαλαει...οχι τιποτα αλλο, μην σε κυνηγανε μετα!!
-
@tr70 said in Hyundai Kona 2023:
Καλημέρα σε όλους
Με ενδιαφέρει πολύ το Kona Hybrid (πλέον με 129ps) λόγω χώρων, design εσωτερικού, αυτόματου κιβωτίου και καλού εξοπλισμου για την τιμή του και ήθελα μια γνώμη από κατόχους:- πως τα βγάζει πέρα ο κινητήρας σε παρατεταμένες ανηφόρες σε εθνική ή σε ανάβαση σε βουνό (που το κάνω συχνά;) Είναι βαρύ αμάξι και φαντάζομαι κάποια στιγμή τελειώνει η μπαταρία και μένεις με τους 93 ίππους και (ακόμα χειρότερα) με τη μικρή ροπή του ατμοσφαιρικού. Σας έχει προβληματίσει ή είναι οκ (σημειώνω ότι οδηγώ ήρεμα καθότι η οικογένεια ζαλίζεται και στην εθνική μέγιστο 130...)
- είχε κανείς πρόβλημα με τα φανάρια στις άκρες του αμαξώματος (να τα χτύπησαν/έσπασαν σε παρκάρισμα κλπ;). Μοιάζει να είναι τοποθετημένα σε επικίνδυνο σημείο αλλά μπορεί τελικά να είναι ιδέα μου και να είναι ' μελετημένα' !
Σημειώνω ότι η μόνη εναλλακτική που έχω εντοπίσει σε αυτόματο είναι το Citroen C3 Aircross hybrid (αρκετά οικονομικότερο και turbo) αλλά με προβληματίζει λίγο το θέμα αξιοπιστίας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα, σε κανένα υβριδικό δεν αφήνει το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας να τελείωσει τελείως η μπαταρία και να μείνεις μόνο με το ΕΚ μοτέρ. Όσο για το θέμα με τα φώτα, όντως είναι έξω πολύ, εκεί πιστεύω ότι μια μικτή με χαμηλή απαλλαγή είναι απαραίτητη.
Θα σου συνιστούσα να μπεις σε αυτό το Facebook Group όπου θα σου απαντήσουν αρκετοί κάτοχοι του Hybrid: https://www.facebook.com/groups/681991032245510/ -
Δεν ξέρω αν έχει νόημα, σε σύγχρονο αυτοκίνητο με ένα κάρο συστήματα μπροστά και πίσω, να πας να βγάλεις κονδύλι αν τρακάρεις ανάλογα με το ποιό σημείο θα "βρει".
Μεικτή ασφάλεια και ξέρεις ότι θα πάει πολύ αν τρακάρεις, καινούργιο-ακριβοπληρωμενο-κριμα κλπ, είναι το ξεβόλεμα του να έχεις καινούργιο. Αλλιώς παίρνεις ένα "γυμνό" Dacia.
Πάντως, για κίνηση στην πόλη κυρίως, το Kona τελικά στην τιμή του, μπορεί να μην είναι και κακό deal, αν προσαρμόσεις τα θέλω σου στην τιμή και χωνέψεις και την εμφάνισή του, σαν συνοικέσιο ένα πράγμα. 4 αστέρια βέβαια, αλλά το c3 aircross δεν το βλέπω να τα φτανει.
-
Είναι ασιατικά τα 4 αστέρια...
Μικρού μεγέθους...
-
Το kona ενδείκνυται για προστριβές με τους γείτονες!
Σου σπάει τα νεύρα ο γείτονας; Παρκάρεις έξω από το σπίτι του το Kona!
Υ.γ Μου αρέσει!
Hyundai Kona 2023