-
@dettol said in Volvo EX30 & EX30 Cross Country:
@katafractos17 said in Volvo EX30 & EX30 Cross Country:
Πολύ μικρός χώρος αποσκευών. Γελάει ο κόσμος.
Πλήρης απουσία διακοπτών, σχεδόν στα πρότυπα Τέσλα και πρέπει να λύσεις τρίλιζα για να κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια.
Αυτή η ολοκληρωτική γύμνια όπου όλα βρίσκονται σε μια κεντρική οθόνη εμένα δε μου πάει.
Τουλάχιστον έβαλαν διακόπτη για τα φλας και δεν ακολούθησαν την Tesla σε αυτό.Προσωπικά τα παραπάνω είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για την αγορά ενός κατά τα άλλα τόσο ωραίου και καλού αυτοκινήτου.
Βάφτισαν και τις περικοπές βιωσιμότητα και οικολογία.
Έλεος ρε.
Έβγαλαν τα πλήκτρα και τα ηχεία από τις πόρτες για να γλιτώσουν κάνα φράγκο σε καλωδίωση και το ονόμασαν οικολογία.αν δεις τις πωλησεις του, μαλλον ο κοσμος δεν γελαει, αλλα το αγοραζει
Το σημαντικοτερο του μειονεκτημα ειναι ο χωρος για τους πισω επιβατες που ειναι πραγματικα πολυ περιορισμενος.Μωρέ σίγουρα το αγοράζει. Για μέσα στην πόλη δε σε νοιάζουν τόσο τα λίτρα και αν είναι το δεύτερο μιας οικογένειας που έχει κάποιο μεγαλύτερο για ταξίδια κια διακοπές τότε πιθανόν δε σε νοιάζουν και καθόλου.
Το "γελάει ο κόσμος" είναι σχήμα λόγου. Τώρα αν θέλουμε, το παίρνουμε και το κάνουμε ακριβές λόγο και το χρησιμοποιούμε για να πούμε κάτι στον άλλο.
Είπα ότι το θεωρώ καλό και όμορφο αυτοκίνητο.
Οι παραπάνω παράγοντες για εμένα όμως θα ήταν αποτρεπτικοί. -
@katafractos17 said in Volvo EX30 & EX30 Cross Country:
Είπα ότι το θεωρώ καλό και όμορφο αυτοκίνητο.
Οι παραπάνω παράγοντες για εμένα όμως θα ήταν αποτρεπτικοί.Ομορφο το θεωρω και εγω. Αποθηκευτικος χωρος, αν δεν ειναι πραγματικα τραγικος (που δεν ειναι) δεν ειναι προβλημα για οχημα πολης. Αλλα ο χωρος για τους πισω ηταν οντως αποτρεπτικος παραγοντας για την επιλογη του.
Παντως εχει πουλησει πολυ καλα και επιβεβαιωνεται αυτο και απο την προσωπικη μου αντιληψη οπου το βλεπω συνεχως. -
Από τις μεγαλύτερες μπούρδες σε αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ή μη. Είναι άσχημο, καθόλου πρακτικό, με μηδενικούς χώρους και πανάκριβο. Μόνο μέτοχοι της Βόλβο και φανμποϋδες ειναι λογικό να το αγοράζουν ή άνθρωποι με λοβοτομή!
-
Σκόρπιες εντυπώσεις, επ ουδενί δοκιμή, αφού ήρθε το πρώτο EX30 (single motor extended range) στο δικό μας μαγαζί και το τσίμπησα για καμιά 500αριά χλμ (εντός πόλης αλλά και περιαστικά σε μικτές διαδρομές) από ατυχήσασα συνάδελφο.
Εργονομία, χρηστικότητα και χώροι για τον φούτσο. Από την παντελή ανυπαρξία φυσικών χειριστηρίων, μέχρι τα γράμματα ψείρες στην κεντρική οθόνη, τους στενάχωρους χώρους για τις εξωτερικές διαστάσεις του, τα μπροστινά καθίσματα με κακή πλευρική στήριξη, την ελλιπή πληροφόρηση για το πόσο ρεύμα πήρες κατά την φόρτιση μέχρι την τιμή στιγμαίας κατανάλωσης στο γράφημα που τερματίζει άγαρμπα στις 99.9kWh/100χλμ όλα δείχνουν κατώτερα και λιγότερο δουλεμένα στο R&D του πράγματος από το πρίμιο που περιμένεις.
Καλοσχεδιασμένο new age ποιοτικό εσωτερικό ακόμα και εκεί που εμφανώς έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το κόστος. πχ όλα τα σκληρά/ημίσκληρα πλαστικά πλην το κομμάτι πίσω από την κεντρική οθόνη-ταμπλέτα είναι στιβαρά, έχουν ευχάριστη υφή και ούτε κατα διάνοια δείχνουν φτηνιάρικα. Κυλιόμενοι μηχανισμοί όπως αυτοί των ποτηροθηκών εντυπωσιάζουν με την πριμιο αίσθηση που προσφέρουν, ενώ χαριτωμενιές όπως το περίεργο σε σχήμα τιμόνι έχουν γούστο και σου φτιάχνουν την διάθεση. Τα περί ομορφιάς δεν τα θίγω διότι είναι εν πολλοίς υποκειμενικά.
Ξεκούραστο, σχετικά αθόρυβο και πολύ σβέλτο για κατηγορία SUV πόλης, με δυνατά φώτα. Εξαιρετική ανάρτηση σε απόσβεση χωρίς πλεύσεις και υπερβολικές κλίσεις παρά το άμεσα αντιληπτό κτηνώδες βάρος του. Μέτριο τιμόνι με κακή πληροφόρηση σε οποιαδήποτε από τις 3 θέσεις σκληρότητας εάν επιλεγεί και όχι εντυπωσιακό κύκλο στροφής. Πολύ καλά ηλεκτρονικά ελέγχου ευστάθειας και εξαιρετικές για την κατηγορία του επιδόσεις. Μέτρησα 0-100χαω σε 5.75sec με SoC 40%, μέτριο οδόστρωμα και 1.12% ανηφορική κλίση. Καλές ρεπρίζ παρά την αρχική νωχέλεια (όχι ακαριαία απόκριση στο δεξί πεντάλ).
Επιλέξιμο One-pedal-driving και εν γένει αίσθηση ποδοστήριων για τον φούτσο. Εκεί που έκανε κακάκια το one-pedal της Tesla φύτρωσε το δικό του. Παρόλαυτα λόγω διαστάσεων και απόστασης από το έδαφος είναι μακράν πρακτικότερο ως δευτερότριτο αμάξι του οποιουδήποτε tesla εάν δεν ενδιαφέρεται κανείς για χώρους και αυτονομία και δίνει βάρος στο να είναι μανιτζέβελος.
Μέση κατανάλωση γύρω στα 17kWh/100χλμ με ΜΩΤ γύρω στα 45χαω σε μικτές αστικές/περιαστικές συνθήκες. Σημειωτέον ότι χωρίς να το ψιλοσκίσεις εντός πολης (απλές σβέλτες εκκινήσεις, σφήνες και μικρά σπριντ σε συνήθεις αστικές συνθήκες χωρίς υψομετρικά και μεγάλα μποτιλιαρίσματα) υπερβαίνει χαλαρά τις 20kWh/100χλμ.
Ενδιαφέρον παραλειπόμενο για το που βαδίζει το πράγμα με τα drive-by-wire. Αποφάσισα να το πλακώσω δι ολίγον σε γνωστές μου φαρδιές φουρκέτες όπου τυχαία στην έξοδο μιας βρέθηκε άλλο αμάξι (κακώς). Όταν βρισκόμουν pedal-to-the-metal σανιδωμένος μετά το apex το αμάξι ΑΡΝΗΘΗΚΕ να επιταχύνει για λόγους ασφάλειας. Προσέξτε, ΔΕΝ διόρθωσαν τα ηλεκτρονικά του το δικό μου input εκ των υστέρων, απλά το ακύρωσαν εκ των προτέρων, σε μια επίδειξη απόλυτης πολιτικής ορθότητας του τύπου "τέτοιος μπαγλαμάς που είσαι δεν θα ρισκάρω ούτε να σκοτώσεις ούτε να σκοτωθείς, γκέγκε!?".
Συνολικά για κάποιο περίεργο λόγο μου άρεσε πάντως, έχει κάτι απροσδιόριστο που το κάνει συμπαθητικό παρόλο που στα λεφτά του και με τα χάλια του ποτέ δεν θα το αγόραζα.
EDIT: Μια και το θυμήθηκα και παρόλο που δεν είναι ειδικό πρόβλημα του EX30: Οι πολυάριθμες ADAS προειδοποιήσεις (αλλαγή λωρίδας κτλ) ΔΕΝ απανεργοποιούνται πλήρως μονίμως ακόμα και εάν δημιουργήσεις δικό σου εξατομικευμένο οδηγικό προφίλ στις ρυθμίσεις. ΚΑΘΕ φορά που το αμάξι μπαίνει σε "Park" κατάσταση γίνονται reset και επανέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να πειράξει περισσότερα μέσω σμαρτφον αππλικέισο αλλά δεν αισιοδοξώ αφού ούτε η κάτοχος του οχήματος είχε βρεί τρόπο από όσο μου είπε.
-
@argyn said in Volvo EX30 & EX30 Cross Country:
Επιλέξιμο One-pedal-driving
οταν το επιλεξεις και σηκωσεις το ποδι απο το γκαζι, επιβραδυνει μεχρι να σταματησει; Μηπως το εχουν βελτιωσει με Update;
Οταν το ειχα κανει test drive, ηταν για γελια το one pedal του. Δηλ ισως να ηθελε 500μ για να φτασει σε ακινησια απο μια φυσιολογικη ταχυτητα πολης (30-40km/h) -
@dettol, Ναι είχε το τελευταίο update και όντως το one-pedal ήταν για τα μπάζα και σε αυτό το update. Όχι στο σημείο των 500μέτρων που περιγράφεις αλλά - με το μάτι γιατί δεν μέτρησα - πρέπει να απαιτεί τουλάχιστον 5πλάσια απόσταση ακινητοποίησης από το αντίστοιχο πχ του Model 3 ενώ ΚΑΙ η συνολική αίσθηση και εμπειρία χρήσης είναι σαφώς κατώτερη των Tesla. Σε βαθμό μάλιστα που το one-pedal να μην είναι πλέον πραγματικό one-pedal όπου με ελάχιστη εμπειρία μπορείς να ακινητοποίησης ή να επιβραδύνεις το αμάξι με ακρίβεια εντός πόλης ή και να κινηθείς σβέλτα επί χλμ μόνο με αυτό εκτός πόλης όπως με τα Tesla.
-
@argyn said in Volvo EX30 & EX30 Cross Country:
Σκόρπιες εντυπώσεις, επ ουδενί δοκιμή, αφού ήρθε το πρώτο EX30
Πολύ ωραία διατυπωμένες οι εντυπώσεις σου! Επίσης μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι αρκετά αντικειμενικές!
-
Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά στατικά συμφωνώ με όλα όσα λές και επιβεβαιώνεται η άποψή μου οτι ειναι μια άχρηστη, υπερεκτιμημένη μπούρδα που χωρίς το σήμα Βόλβο δεν θα πούλαγε ούτε 1 αμάξι. Next......
Volvo EX30 & EX30 Cross Country