-
Καλησπέρα σε όλους.
Ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό μου.
Με ενδιαφέρει η αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος και λόγω συγκυριών δεν εχω καταφέρει να το αποκτήσω....
Το όχημα είναι το Toyota Land Cruiser πριν το 2004.
Οι τιμές του είναι πολύ υψηλές όμως....!
Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγω το συγκεκριμένο όχημα είναι τόσο ακριβό , απο τη στιγμή που αντίστοιχα μοντέλα απο άλλες εταιρείες είναι πιο οικονομικά ???
Ξέρω η ποιότητα κλπ αλλά μιλάμε για τιμές σχεδόν απαγορευτικές.
Επίσης αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο θέμα της κυριότητας του οχήματος....μπορώ να το έχω μαζί με άλλο άτομο ? Για να έχουμε τα κυβικά μοιρασμενα μιας και στη χώρα μας είναι απαγορευτικόνα έχεις όχημα που σου κάνει κεφι. Στην Κύπρο έχουν περι τα 300 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο όχημα.
Δεν θέλω να κουράσω, οι απόψεις σας δεκτές για εναν όμορφο διάλογο. -
@george-f said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
Καλησπέρα σε όλους.
Με ενδιαφέρει η αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος και λόγω συγκυριών δεν εχω καταφέρει να το αποκτήσω....
Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγω το συγκεκριμένο όχημα είναι τόσο ακριβό , απο τη στιγμή που αντίστοιχα μοντέλα απο άλλες εταιρείες είναι πιο οικονομικά ???
Επίσης αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο θέμα της κυριότητας του οχήματος....μπορώ να το έχω μαζί με άλλο άτομο ? Για να έχουμε τα κυβικά μοιρασμενα μιας και στη χώρα μας είναι απαγορευτικόνα έχεις όχημα που σου κάνει κεφι. Στην Κύπρο έχουν περι τα 300 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο όχημα.
Δεν θέλω να κουράσω, οι απόψεις σας δεκτές για εναν όμορφο διάλογο.toyota δεν σπαει δεν χαλάει και εχει και πολύ καλές δυνατοτητες εκτος δρόμου
ΑΡΑ
κραταει τιμή
-
Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγω το συγκεκριμένο όχημα είναι τόσο ακριβό , απο τη στιγμή που αντίστοιχα μοντέλα απο άλλες εταιρείες είναι πιο οικονομικά ???Γιατί δεν σπάει δεν χαλάει, γιατί έχουν πουληθεί λίγα οπότε και τα μεταχειρισμένα ειναι λίγα (άσε που δεν τα πουλάνε όσοι τα έχουν) και γιατι ισχύει ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Εφόσον η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά μικρή, οι τιμές παραμένουν στα ύψη.
Επίσης αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο θέμα της κυριότητας του οχήματος....μπορώ να το έχω μαζί με άλλο άτομο ?
Ναι μπορείς, με όσους θέλεις.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Δεν θέλω να κουράσω, οι απόψεις σας δεκτές για εναν όμορφο διάλογο.Ποσο το βρισκεις περιπου και τι κινητηρα εχει?
-
κοίτα να φέρεις από εξωτερικό.
-
@i-hasu said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
Πως γινεται ? Δεν γνωριζω
-
Δεν συμφέρει, ειναι παλιό και θα πληρώσει υπέρογκο φόρο, πάνω από 200%.
-
@fanis75 said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
Δεν συμφέρει, ειναι παλιό και θα πληρώσει υπέρογκο φόρο, πάνω από 200%.
αν βρει νεότερο ? σίγουρα θα έχουν καλύτερες τιμές έξω και το σημαντικότερο η ποσότητα αυτών.
-
αν βρει νεότερο ? σίγουρα θα έχουν καλύτερες τιμές έξω και το σημαντικότερο η ποσότητα αυτών.
Θα πρέπει να βρει πολύ νεότερο από του 2004, τουλάχιστον 2014 και μετά. Και κρατάνε πολύ τις τιμές και εξωτερικό και λόγω κυβικών, εκπομπών CO2 και πολύ υψηλής ΛΤΠΦ, σημαίνει ότι ο φόρος (ΕΤΤ) θα ειναι πολλά χρήματα. Δεν ξέω εαν συμφέρει περισσότερο να το φέρει εξωτερικό, αλλά σίγουρα δεν ειναι φτηνό.
-
πχ αυτό το έχω παρκάρει από 22 Φεβρουαρίου 2023. Γράφει τιμή αδιαπραγματευτη, αλλά το έχει μειώσει 1-2 χιλιάρικα από τότε.
https://www.car.gr/s/3jfypjac/ -
@a-d-p said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
πχ αυτό το έχω παρκάρει από 22 Φεβρουαρίου 2023. Γράφει τιμή αδιαπραγματευτη, αλλά το έχει μειώσει 1-2 χιλιάρικα από τότε.
https://www.car.gr/s/3jfypjac/3000 κυβικα και του 2005 θα εχει ελαχιστους ενδιαφερομενους.
-
Για αυτό και είναι απουλητο 2 χρόνια. 25000 για ένα 4Χ4 20ετιας είναι υπερβολή.
Cayenne fl παίρνεις με λιγότερο από αυτά τα λεφτά -
Μόνο σε μένα έκανε εντύπωση το 300 ευρώ τέλη για 3λιτρο αυτοκίνητο 20ετιας? Τι πληρώνει στην Ελλάδα το αντίστοιχο?
-
@billy84 said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
Μόνο σε μένα έκανε εντύπωση το 300 ευρώ τέλη για 3λιτρο αυτοκίνητο 20ετιας? Τι πληρώνει στην Ελλάδα το αντίστοιχο?
1.050 ευρώ
-
@panos2171 said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
Για αυτό και είναι απουλητο 2 χρόνια. 25000 για ένα 4Χ4 20ετιας είναι υπερβολή.
Θέλεις να δεις πόσο δινουν τα βιταρα 20ετιας σε πολύ χειρότερη κατάσταση;
-
@billy84 said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
1.050 ευρώ
Μόνο 210 ευρώ φόρο πολυτελείας έχει? Γιατί 840 τέλη γράφει.
-
Φόρο πολυτελείας έχει για τα 10 πρώτα χρόνια.
-
Κρατάνε τιμές τα συγκεκριμένα. Και το ¨κακό" είναι ότι πόσο να περιμένεις να πέσουν , εδώ πέρασε μία 20ετία και δεν έπεσαν. Οπότε περιμένεις (θεωρητικά) να περάσουν άλλα δέκα χρόνια και το εισάγεις σαν ιστορικό. Εισάγωγη με άλλον τρόπο δε γίνεται.
Παρόμοια κρατάνε τιμές (από15-20K) και τα discoIII και το αντίστοιχο pajero.
Πιο "λογική¨. αν υπάρχει λογική σε μία αγορά τρίλιτρου 20ετίας το αντίστοιχο Touareg (Δε συγκρίνω , μην παρεξηγηθώ....).
Απορώ και εγώ , Α) αν υπάρχει αγορά για αυτά τα οχήματα και Β) αν απλά τους ξεμένουν απούλητα.
Αμαξάρα κατά τα άλλα. -
@xenos said in Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν:
Φόρο πολυτελείας έχει για τα 10 πρώτα χρόνια.
Δεν το ήξερα νόμιζα ότι πήγαινε και με τα κυβικά. Πάντως το ζουμί είναι τα πάνω από τριπλάσια τέλη στην Ελλάδα για αυτό το αυτοκίνητο. Πραγματικά για τα πανηγύρια.
-
Και κάπως έτσι καταλήγουμε ότι το land cruiser του λαού , το βιτάρα κρατάει και αυτό τιμές.
Απίστευτη στρέβλωση η σύνδεση κυβικών και τελών κυκλοφορίας.
Εξέλιξη τιμών μεταχειρισμένων οχημάτωνν