-
Καλησπερα παιδια.. καινουργιος στο φορουμ καλως σας βρηκα.
Ειμαι 28 και θελω να παρω το πρωτο μου αυτοκινητο. Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Διαθεσιμο μπατζετ μεχρι 11χιλ βαρια! Θελω ενα αυτοκινητο να μπορω να κανω ανετα Αθηνα/Λαρισα 1 φορα το μηνα και περιξ βολτες στην Αθηνα. Δεν το θελω για καθε μερα μιας και κινουμαι με μηχανακι. Αποτι καταλαβαινω και εχω ψαξει θα ηταν προτιμοτερο να ηταν πετρελαιο.. Τα μοντελα που μπορω να αγορασω με αυτα τα χρηματα ειναι opel astra cdti 1.6, ford focus 1.5, ισως καποιο φθηνο golf αλλα δεν το βλεπω... και μετα παμε σε μικρα 1.2 και 1.0 βενζινες που δεν ξερω αν θα αξιζαν για αυτη τη χρηση.
Εχετε καποια συμβουλη ως προς το πιο μοντελο θα πρεπει να κινηθω και τι να προσεξω? Εγω τεινω προς το opel astra αν και εμαθα για κατι ανακλησεις περι καδενας. -
@datr said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Καλησπερα παιδια.. καινουργιος στο φορουμ καλως σας βρηκα.
Ειμαι 28 και θελω να παρω το πρωτο μου αυτοκινητο. Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Διαθεσιμο μπατζετ μεχρι 11χιλ βαρια! Θελω ενα αυτοκινητο να μπορω να κανω ανετα Αθηνα/Λαρισα 1 φορα το μηνα και περιξ βολτες στην Αθηνα. Δεν το θελω για καθε μερα μιας και κινουμαι με μηχανακι. Αποτι καταλαβαινω και εχω ψαξει θα ηταν προτιμοτερο να ηταν πετρελαιο.. Τα μοντελα που μπορω να αγορασω με αυτα τα χρηματα ειναι opel astra cdti 1.6, ford focus 1.5, ισως καποιο φθηνο golf αλλα δεν το βλεπω... και μετα παμε σε μικρα 1.2 και 1.0 βενζινες που δεν ξερω αν θα αξιζαν για αυτη τη χρηση.
Εχετε καποια συμβουλη ως προς το πιο μοντελο θα πρεπει να κινηθω και τι να προσεξω? Εγω τεινω προς το opel astra αν και εμαθα για κατι ανακλησεις περι καδενας.Για μια φορα τον μήνα που το θέλεις, μπορείς να νοικιάζεις οποίο μοντέλο θέλεις και να μην ανησυχείς για καδενες και πετρέλαια.
-
Μα θελω να αγορασω δικο μου αμαξι δεν εχει νοημα αυτο που ειπες.. Εννοω οτι δεν θα χρεισιμοποιειται καθε μερα στην Αθηνα, αλλα για βολτες σκ και 1-2 φορες το μηνα για Αθηνα/Λαρισα και πισω
-
Fiesta mk7.5 st Line.
Το σκέφτομαι κι εγώ σαν δεύτερο, βενζίνη όμως με τα 125 ή 140, ίσως και ST. -
@georgemit said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Fiesta mk7.5 st Line.
Το σκέφτομαι κι εγώ σαν δεύτερο, βενζίνη όμως με τα 125 ή 140, ίσως και ST.Ειναι αξιοπιστο σαν το πετρελαιο? Δεν με ενδιαφερει τοσο η επιδοση των 140 αλογων αλλα πιο πολυ η μεταπωληση, η οικονομια και η αξιοπιστια. Για γκαζια εχω το KTM...
-
Μα θελω να αγορασω δικο μου αμαξι δεν εχει νοημα αυτο που ειπες.. Εννοω οτι δεν θα χρεισιμοποιειται καθε μερα στην Αθηνα, αλλα για βολτες σκ και 1-2 φορες το μηνα για Αθηνα/Λαρισα και πισω
Για μένα έχει νόημα, βάσει αυτών που είπες στην αρχή, για τους λόγους που το θέλεις. Δεν θέλεις καθημερινό αυτοκίνητο και η λύση που σου πρότεινα είναι η ενοικίαση την στιγμή που το θέλεις, σε όποιο μοντέλο θέλεις, χωρίς άγχος αγοράς και προβλημάτων...
Επειδή όμως θέλεις να πάρεις σώνει και καλά, τότε σου προτείνω να πάρεις καινούργιο και όχι μεταχειρισμένο. Ένα Swift, αξιόπιστο και σβέλτο, είναι μια καλή ιδέα. Τα χρήματα που θα δώσεις για το μεταχειρισμένο, δώσε τα προκαταβολή για καινούργιο. Για 5 χρόνια θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και αν πάρεις Suzuki, θα το έχεις γενικώς.
-
Επειδη δεν τα εχω ψαξει τα swift αποτι βλεπω εχει βγαλει αρκετες εκδοσεις.. το 1000αρι με τα 110 αλογα, και το 1.2 με τα 90 αλογα, μου κεντριζουν το ενδιαφερον ποιο να προτιμησω? Δυστυχως δεν υπαρχουν τα χρηματα για καινουργιο και δεν θελω να μπω στη διαδικασια να δινω δοσεις.
-
Το turbo! Είναι αμαξάρα!
Το 1,2 είναι ομαλό σαν αφρός ξυρίσματος! Εξαιρετικό μοτέρ και αυτό!
Για πολλά ετη και χαμηλή κατανάλωση θα αγόραζα (το έκανα) τον 1.2
Ως αίσθηση δύναμης τον 1.0 turbo !
-
Επειδη δεν τα εχω ψαξει τα swift αποτι βλεπω εχει βγαλει αρκετες εκδοσεις.. το 1000αρι με τα 110 αλογα, και το 1.2 με τα 90 αλογα, μου κεντριζουν το ενδιαφερον ποιο να προτιμησω? Δυστυχως δεν υπαρχουν τα χρηματα για καινουργιο και δεν θελω να μπω στη διαδικασια να δινω δοσεις.
Επειδη με βαλατε σε νεες περιπετειες δεν ειχα σκεφτει καθολου το swift... και μαρεσει αυτο που βλεπω σαν πρωτη εικονα. Διαβαζω οτι ειναι σβελτο και οικονομικο. Απο αξιοπιστια πως παμε στον 1000αρη? Δηλαδη αξιζει η αγορα ενος μεταχειρισμενου με 80-100κ χλμ?
-
Αν επιμένεις σε πετρέλαιο ( καθώς μια χαρά σου ταιριάζει και το swift) , οτιδήποτε φοράει τον dci της Renault. Με ένα clio πχ θα ανεβοκατεβαίνεις Λάρισα με 130 χλμ και 5 λίτρα κατανάλωση . αν βρεθεί και το πιο σπάνιο clio με τα 110 άλογα ( ξεχωρίζει από το 6τάχυτο κιβώτιο) , ακόμα καλύτερα , δύσκολα όμως καθώς κρατάει τιμές.
Θέλει καλό ψάξιμο καθώς η αγορά είναι γεμάτη από πολύ αμφίβολα μοντέλα εισαγωγής , ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Επίσης nissan pulsar , οκ γεροντίστικο (αλλά και το άστρα τέτοιο είναι) , αλλά για το μηνιαίο αυτό ταξίδι είναι ότι πρέπει. -
@civil357 said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Αν επιμένεις σε πετρέλαιο ( καθώς μια χαρά σου ταιριάζει και το swift) , οτιδήποτε φοράει τον dci της Renault. Με ένα clio πχ θα ανεβοκατεβαίνεις Λάρισα με 130 χλμ και 5 λίτρα κατανάλωση . αν βρεθεί και το πιο σπάνιο clio με τα 110 άλογα ( ξεχωρίζει από το 6τάχυτο κιβώτιο) , ακόμα καλύτερα , δύσκολα όμως καθώς κρατάει τιμές.
Θέλει καλό ψάξιμο καθώς η αγορά είναι γεμάτη από πολύ αμφίβολα μοντέλα εισαγωγής , ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Επίσης nissan pulsar , οκ γεροντίστικο (αλλά και το άστρα τέτοιο είναι) , αλλά για το μηνιαίο αυτό ταξίδι είναι ότι πρέπει.Και το Clio είναι πολύ καλή επιλογή επίσης και φίλος που το έχει (νομίζω είναι του 2018) είναι πολύ ευχαριστημένος (και δεν καίει τίποτα).
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343125608-nissan-note
Καλησπέρα.
Θα το έπαιρνα χθες! -
@groover1972 said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
λύση που σου πρότεινα είναι η ενοικίαση την στιγμή που το θέλεις
Συμφωνώ και εγώ με την επιλογή της ενοικίασης για μια δυο φορές το μήνα.
Αν ισχύουν αυτά που βλέπω στο παρακάτω site ( το είχε προτείνει ο @cirus πρόσφατα σε κάποιο άλλο τοπικό και το παρακολουθώ, το σκέφτομαι να αρχίζω να νοικιάζω για ενδεχόμενες οικογενειακές μετακινήσεις λίγων ημερών έτσι σαν ψυχολογική διέξοδος σε σχέση με τα 20ετιας αυτοκίνητα που έχω λόγω φτώχειας Μητσοτάκη)
τότε από Λάρισα βρίσκεις με φουλ ασφάλεια - μην κοιτάς τις αρχικές τιμές δεν περιλαμβάνουν ασφάλεια- έχει 18€ περίπου τη μέρα για 5 μέρες ένα πχ Opel Astra ή 308 που θα είναι μια χαρά στο ταξίδι για Αθήνα και πίσω.https://gr.skyscanner.com/carhire/results/27538535/27538535/2025-02-17T10:00/2025-02-22T10:00/30
Θεωρώ πως είναι πολύ πιο οικονομική πρόταση ένα κόστος 1000-1500 € ετησίως - και μπορεί να λέω πολλά για την περίπτωση του θεματοθετη καθώς στα ποσά αυτά υπολογίζω 60 μέρες το χρόνο και ημερήσιο κόστος ενοικίασης από 20-25 ευρώ καθώς λογικά τους τουριστικούς μήνες θα ανεβαίνει η τιμή - σε σχέση με την δέσμευση 11.000€ plus τα κόστη συντήρησης σχετικά παλιού αυτοκινήτου.
-
@vagkirk said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Αν ισχύουν αυτά που βλέπω στο παρακάτω site ( το είχε προτείνει ο @cirus πρόσφατα σε κάποιο άλλο τοπικό και το παρακολουθώ, το σκέφτομαι να αρχίζω να νοικιάζω για ενδεχόμενες οικογενειακές μετακινήσεις λίγων ημερών έτσι σαν ψυχολογική διέξοδος σε σχέση με τα 20ετιας αυτοκίνητα που έχω λόγω φτώχειας Μητσοτάκη)
τότε από Λάρισα βρίσκεις με φουλ ασφάλεια - μην κοιτάς τις αρχικές τιμές δεν περιλαμβάνουν ασφάλεια- έχει 18€ περίπου τη μέρα για 5 μέρες ένα πχ Opel Astra ή 308 που θα είναι μια χαρά στο ταξίδι για Αθήνα και πίσω.https://gr.skyscanner.com/carhire/results/27538535/27538535/2025-02-17T10:00/2025-02-22T10:00/30
Είναι κάτι σαν το skroutz ψαχτηρι για ενοικίαση σε καλή τιμή. Το έχω χρησιμοποιήσει 4 φορές και μια χαρά , πήρα πολύ καλές τιμές και δεν είχα κανένα πρόβλημα . Απλά στο τέλος πριν πάω πάντα παίρνω και ένα τηλ λίγες μέρες πιο πριν στην εταιρεία που το ενοικίασα να σιγουρευτώ. Και συνήθως έχει και δωρεάν ακύρωση
Πχ έχω κλείσει από Νοέμβρη του 2024 αμάξι για τον Ιούλιο φέτος στην Χίο που έχει και δωρεάν ακύρωση αν τελικά δεν πάω. Το ίδιο φυσικά έχω κάνει και για αεροπορικά και για δωμάτιο booking
-
@cirus said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Είναι κάτι σαν το skroutz ψαχτηρι για ενοικίαση σε καλή τιμή. Το έχω χρησιμοποιήσει 4 φορές και μια χαρά , πήρα πολύ καλές τιμές και δεν είχα κανένα πρόβλημα . Απλά στο τέλος πριν πάω πάντα παίρνω και ένα τηλ λίγες μέρες πιο πριν στην εταιρεία που το ενοικίασα να σιγουρευτώ. Και συνήθως έχει και δωρεάν ακύρωση
Πχ έχω κλείσει από Νοέμβρη του 2024 αμάξι για τον Ιούλιο φέτος στην Χίο που έχει και δωρεάν ακύρωση αν τελικά δεν πάω. Το ίδιο φυσικά έχω κάνει και για αεροπορικά και για δωμάτιο booking
Το νου σου εκεί στη Χίο, θα κυκλοφορεί κ ένα λευκό T-ROC
-
@a-d-p said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Εκεί θα είσαι πουλάκι μου
?
-
@a-d-p said in Αγορα μεταχειρισμενου 2024:
Εκεί θα είσαι πουλάκι μου
?
Με έχουν ταγμένο στην Αγία Μαρκέλλα Χίου
Αγορα μεταχειρισμενου 2024