-
Νομιζω τα βασικα ειναι αξιοπιστια κινητηρα και κιβωτιου, τωρα αν βγαλει κανενα μικρο θεμα εχει 4 χρονια εγγυηση πχ να κολησει η οθονη.
Το Χ1 καταρχας ειναι ακριβοτερο, δεν ξερω τι λεει ο κινητηρας των 170 αλλα αυτος των 136 ειναι σε αποδοση πολυ πισω απο τον 4κυλινδρο των 150 αλλα ομως ισως να ειναι ποιο αξιοπιστος. Το κιβωτιο της Χ1 ειναι το ξηρο οποτε δεν ξερω τι γινεται με την αξιοπιστια αν ακομα δεν εχουν ακουστει θεματα.
Σε γενικες γραμμες πολυ ανταγωνιστικα τα δυο αυτοκινητα με το Χ1 οπως και τα Κουπρα.
-
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
@red_monster said in Οδήγησα....:
Γιατί σας απασχολούν τόσο πολύ τα τέλη ; Είναι αστείο ετήσιο έξοδο σε σχέση με τα λοιπά λειτουργικά έξοδα ενός σύγχρονου - ή όχι τόσο σύγχρονου- ΙΧ.
Μου φαίνεται υπερβολικό που αναφέρεις συνέχεια το μωρό, ένα μωρό έχει τόσο ζόρι ; Εκτός αν είστε και οι δύο μεγάλοι σε ηλικία ή έχετε κάποιο θέμα οπότε ανακαλώ την ερώτηση
Σε ζηλεύω που είχες όρεξη να τα δεις, να τα οδηγήσεις και να τα σχολιάσεις όλα. Εδώ είδες μέχρι και τουρκικό ριβιου !
Υπάρχει κάποιος λόγος που τα βαγκ πουλάνε μιλουνια, φοβερά μοτέρ, αμαξώματα για όλα τα γούστα, ανταγωνιστικές τιμές ή επιλογή για όλα τα βαλάντια, πληθώρα ανταλλακτικών ΑΜΕΣΑ διαθέσιμων και αν εισαι και λίγο καγκουρας, bolt on από μεγαλύτερα μοντέλα ή πιο πριμιουμ φίρμες.
Πέστα χρυσόστομε με τα τέλη και τα τέλη. Γύρω στο 100ρικο είναι. Άντε να πάνε 110€ τα γ@μημενα γιατί το έφεραν με 18". Αν υποθέσουμε ότι αλλάζεις λάστιχα ανά 4ετια και για να βάλεις της προκοπής θες 8-900€ πιο πολλά σου βγαίνουν τα λάστιχα ανά έτος! Άσε που τα σέρβις φαντάζομαι θα ξεκινάνε από κανένα 150ρι ενώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος θα ασπαστώ την παρανοϊκή οδηγία του VAG για αλλαγή λαδιών κάθε 2 έτη...
Όχι δεν είμαστε μεγάλοι σε ηλικία. Το μωρό είναι 14 μηνών, εγώ 42 και η σύζυγος 37. Δόξα τον μεγαλοδύναμο χαίρουμε όλοι άκρας υγείας. Η αναφορά μου στο μωρό έχει να κάνει με το καλό καθισματάκι που πιάνει πολύ περισσότερο χώρο από ένα μέσο ενήλικα με αποτέλεσμα στο 308 που του λείπουν πίσω χώροι να οδηγάω σαν να γ@μ@ω το τιμόνι! Αυτό είναι τιμωρία δεν είναι οδήγηση. Επίσης ο χώρος των αποσκευών εκτός από τα θεωρητικά λίτρα οφείλει να έχει και πρακτικό σχήμα εργονομική είσοδο κλπ κλπ. Μάλλον δεν έχεις δικά σου παιδιά γι'αυτό ρωτάς.
Κάγκουρας δεν υπήρξα ούτε στα 23 όταν αγόρασα το πρώτο μου καινούργιο όχημα. Το Tig θα πάρει εσωτερικά all weather πατάκια/κάλυμμα αποσκευών, εξωτερικά μόνο προστασία από αλοιφές (μη κεραμικές) και ppf μεμβράνες σε φώτα/info.
Όσο για την όρεξη αυτό δεν είναι τίποτα. Αν είχα χρόνο μέχρι σε άλλες πόλεις θα πήγαινα για να οδηγήσω Tonale κλπ καθώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει.
Καλοτάξιδο, να το χαρείτε !
Μέχρι ενός έτους τα βάζαμε στο αυγό γυρισμένο ανάποδα και πιασμένο -όπως ορίζει ο κατασκευαστής- από τη ζώνη ασφαλείας και πέραν τούτου με ένα απλό καθισματάκι (χωρίς να γυρίζει) το οποίο θα μας πάει μέχρι τα 36 kg.
Τι να σου πω, εμείς δεν είχαμε χωροταξιακό πρόβλημα σε κανένα ιχ, ουτε σε σούπερ μίνι -
@criuser said in Οδήγησα....:
Έτσι για την οικονομία της συζήτησης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον τα αυτοκίνητα σε κάθε γενιά μεγαλώνουν γίνονται πιο βαριά αλλά ταυτόχρονα φιμώνονται για να έχουν λιγότερους ρύπους.
Με αυτή τη λογική τα 150 άλογα του tiguan από 1.500 κυβικά είναι μία καλύτερη επιλογή σε σχέση με τον 1,2 με 136 των γάλλων για αυτού του μεγέθους αμάξια και αυτής κατηγορίας.
Από την άλλη ποιος χρειάζεται σήμερα αυτοκίνητο μήκος 4,60 m ?
Έρχεται όμως και μία άλλη επιλογή για μένα για τον περισσότερο κόσμο το μέλλον είναι τα καινούργια 3 αιρκρος και frontera.
Μήκος 4,40 μεταξόνιο 2,67 πολύ πιο άνετο από τα προηγούμενα β σουβ και στις υβριδικές εκδόσεις επιδόσεις κάτω από 9 δευτερόλεπτα 0-100 και πάνω από 190 η τελική.
Λεφτά από 24 μέχρι 28 χιλιάρικα.
Επειδή αυτή την περίοδο ένας φίλος οδηγεί ένα μόκα με τα 136 και του αρέσει πολύ οδήγησα και εγώ και για αυτά τα μεγέθη είναι μία χαρά.
Η κατανάλωση πέφτει εύκολα κάτω από 6.
Είχε 5,9 με 48 χαω μωτ και είναι τέστ ντραιβ αμάξι.Οπότε μέχρι τα ηλεκτρικά να βρουν μία ισορροπία αποδεκτή για όλους μας η επιλογή των μεγάλων β σουβ πού είναι πλέον σε χώρους όσο τα προηγούμενα μοντέλα της επόμενης κατηγορίας είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή γιατί παραμένουν σε τιμές της β σουβ.
Το μοκα έχει τους πιο αστείους χώρους στην κατηγορία. Για τις δικιες μου προσλαμβάνουσες έχει και παντελώς λανθασμένες αναλογίες.
Δεν το ανέφερα το μόκα για τους χώρους για το υβριδικό κινητήρα μόνο μίλησα και τις καταναλώσεις που έχει. Το βάρος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν διαφέρει πολύ aircross και frontera
-
@sabas_thess Το καθισματάκι μπορείς να το βάλεις πίσω από τη θέση του συνοδηγού. Ειδικά αν μιλάμε για ένα παιδί. Άσε που είναι από την δεξιά πλευρά με ότι συνεπάγεται.
-
Πως γίνεται να μην χωρατε ρε ‘σείς ;
Πάτε και παίρνετε αυτά τα κτηνη με κίνηση 360, γιατί ; -
This post is deleted! -
@chrisk6 said in Οδήγησα....:
@sabas_thess Το καθισματάκι μπορείς να το βάλεις πίσω από τη θέση του συνοδηγού. Ειδικά αν μιλάμε για ένα παιδί. Άσε που είναι από την δεξιά πλευρά με ότι συνεπάγεται.
Πίσω το βάζω ώστε η γυναίκα να κάθεται πίσω δεξιά και να μην είναι 200κιλα στη μία πλευρά του αυτοκίνητου. Πλέον έρχονται οχήματα με εμπρός isofix, μήπως να βάλω το παιδί μπροστά για να μην δώσω την δέουσα σημασία στους πίσω χώρους; Ρητορικό το ερώτημα.
Είναι μεγάλο για να θέλει επίβλεψη με γονέα πίσω κατά την γνώμη μου. Τζάμπα ταλαιπωρία. Άσε που θα συνηθίσει και στο τέλος θα ταξιδεύετε μπρος πίσω με τη γυναίκα. Παθών ο κουμπάρος μου που έφτασε 5 και θέλει τη μάνα του πίσω.
Ο χώρος μετά τα 1.5 έτη που αλλάζει κάθισμα (κοιτάει μπροστά)είναι πλέον μη αναγκαίος. -
Πίσω το βάζω ώστε η γυναίκα να κάθεται πίσω δεξιά και να μην είναι 200κιλα στη μία πλευρά του αυτοκίνητου. Πλέον έρχονται οχήματα με εμπρός isofix, μήπως να βάλω το παιδί μπροστά για να μην δώσω την δέουσα σημασία στους πίσω χώρους; Ρητορικό το ερώτημα.
@red_monster διαβάσαμε και κρίναμε ως νέοι γονείς ότι αυτού του τύπου τα καθισματάκια "Σκανδιναβικής" σχολής είναι ότι καλύτερο για το μονάκριβο παιδί μας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε.
Έχουμε χάσμα οκ. Εγώ είμαι της σχολής ΑΝΤΙ Μοντεσσορι.
Τα παιδάκια στη Σκανδιναβια γέννιουνται σε δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς που οι γονείς τους βλέπουν πρώτη φορα, Τα αφήνουν να κοιμούνται στα καρότσια εκτός εστιατόρων και καφέ κλπ κλπ. -
Είναι μεγάλο για να θέλει επίβλεψη με γονέα πίσω κατά την γνώμη μου. Τζάμπα ταλαιπωρία. Άσε που θα συνηθίσει και στο τέλος θα ταξιδεύετε μπρος πίσω με τη γυναίκα. Παθών ο κουμπάρος μου που έφτασε 5 και θέλει τη μάνα του πίσω.
Ο χώρος μετά τα 1.5 έτη που αλλάζει κάθισμα (κοιτάει μπροστά)είναι πλέον μη αναγκαίος.Εμας χώραγε άνετα στο Σουίτ των 3,7 m, μάλιστα έχουμε πάει και σε νησί 5-6 ημέρες
-
Ο χώρος μετά τα 1.5 έτη που αλλάζει κάθισμα (κοιτάει μπροστά)είναι πλέον μη αναγκαίος.Εμας χώραγε άνετα στο Σουίτ των 3,7 m, μάλιστα έχουμε πάει και σε νησί 5-6 ημέρες
2 παιδιά σε κορσα του 10.
Και με ανάποδο(αυγουλάκι) και κανονικό απέναντι πλευρά. Και για πολλές μέρες διακοπές. Με σωστή κατανομή χώρου όλα γίνονται. -
@wantone said in Οδήγησα....:
Τα κοστολογια να τρεξεις ενα θερμικο ειναι πολλα και αθροιστικα μαζευοντε. Δηλ εχεις ασφαλεια τελη κυκλοφοριας, λαδια, φιλτρα, διαφορα υγρα να αλλαξεις περιοδικα, υψηλο κοστος βενζινης και διοδια. Συνολικα μαζευονται τα ποσα και δεν ειναι καθολου αμελητεα. Παλια που η βενζινη και τα διοδια ηταν χαμηλα κανενας δεν ασχολουνταν με κοστολογια, εχουν αλλαξει τωρα οι εποχες.
Αυτή είναι η μία πλευρά γιατί από την άλλη πρέπει να το φορτίζεις σε δικό σου χώρο αλλιώς δεν συμφέρει, το ρεύμα είναι ακριβό πλέον και θα ακριβύνει κι άλλο.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν χαλάσει η μπαταρία γιατί τότε το κόστος είναι τεράστιο. Προτιμότερο για τον πολύ κόσμο είναι να δίνει λίγο λίγο για όλα όσα κοστίζει το θερμικό παρά να πάθει εγκεφαλικό με κανα 10χιλιαρο και βάλε για να αλλάξει την μπαταρία.
Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον και αν θα πέσουν δραματικά οι τιμές των μπαταριών και θα αυξηθεί η αυτονομία μάντης δεν είμαι οπότε μιλάμε με τα δεδομένα του σήμερα.
-
This post is deleted! -
Ίσως απλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ τα μεγάλα αυτοκίνητα με χώρους; Λέω εγώ τώρα...
Εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου από τον καθένα και πολύ σωστά έκανες και κινήθηκες με γνώμονα αυτές. Όσο για τις επιδόσεις η κρίσιμη παράμετρος είναι η ροπή αυτή χρειάζεσαι κυρίως για τις επιταχύνσεις και του tig είναι μια χαρά.
-
Έχετε κολλήσει με τους χώρους ότι δεν τους χρειάζομουν και το βρήκα πρόφαση για να πάρω Tiguan. Καταρχάς αν ίσχυε κάτι τέτοιο γιατί να μπω στον κόπο; Αναφορά θα σας έδινα τι θα κάνω με τα λεφτά μου; Επιπροσθέτως στα 24 χωρίς καμία βλέψη για παιδί και ενώ 11 μήνες πριν είχα αγοράσει καινούργια Corolla hatch 1.6 vvti πήγα να αλλάξω όχημα με υποψήφια Octavia mk ii (την οποία και αγόρασα), Vectra GTS & Alfa 159 Ti (ναι συμφωνώ έπρεπε να είχα πάρει την Ti).
ΥΓ1: Για τον φίλο που είπε για τις X1 των 136 & 170ps σχετικά με την αξιοπιστία. Αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος είναι το ίδιο μοτέρ με άλλες ρυθμίσεις.
ΥΓ2: Για να λήξουμε και το θέμα των επιδόσεων του 1.5Tsi σε κουβέντα κατά το td του For με τον τσακαλάκο τον πωλητή της Cupra μου συζητούσαμε ότι παίρνει stage1 το οποίο κόβει κάποια φίλτρα που το μπουκώνουν και πάει χαλαρά 180ps, ΜΗ ανιχνεύσιμο από τις αντιπροσωπείες. Δεν υπάρχει πιο μπουκωμένο μοτέρ στην αγορά. Σε Octavia preF/L έβγαζε 8" 0-100 και δεν νομίζω να είναι πιο ελαφριά από το Tig....
λοιπον εγω εγραψα για Χ1 136, εχω αυτο το μοτερ στην αρχικη του εκδοση απο το 2015 οποτε δεν μιλαω φιλολογικα.
Πωλητες μην πιστευεις, χωρις να το εχω ψαξει το OPF πρεπει να το κοψεις για να το βγαλεις και μετα δεν ξερω τι προγραμμα εχει για να ξεγελα το αμαξι οτι δεν υπαρχει. Παντως με απλο προγραμμα δεν ξεμπουκωνει ενα αμαξι με φιλτρο αν δεν αλλαξεις το τμημα εκεινο της εξαγωγης.
Συνηθως τα σενταν ειναι 150-200 κιλα ελαφρυτερα απο τα Σουβ.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@wantone said in Οδήγησα....:
το εχω ψαξει το OPF πρεπει να το κοψεις για να το βγαλεις και μετα δεν ξερω τι προγραμμα εχει για να ξεγελα το αμαξι οτι δεν υπαρχει. Παντως με απλο προγραμμα δεν ξεμπουκωνει ενα αμαξι με φιλτρο αν δεν αλλαξεις το τμημα εκεινο της εξαγωγης.
Συνηθως τα σενταν ειναι 150-200 κιλα ελαφρυτερα απο τα Σουβ.
Μετέφερα την κουβέντα που έγινε, δεν είπα ότι θα το κάνω. Δεν είμαι τρελός να πειράξω κατά αυτό τον τρόπο το αμάξι...
Αν η Octavia είναι 150-200 κιλά από το Tig πάω πάσο. Δεν το λέω ειρωνικά βαριέμαι να ψάχνω.
ουτε εγω θα το ψαξω αλλα γενικα ισχυει, πως θα μπορουσαν να εχουν το ιδιο βαρος αλλωστε? αφου ειναι μεγαλυτερα σε διαστασεις και σηκωμενα αρα εχουν διαφορετικη αναρτηση και υποπλαισια.
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Από όλα που διάβασα και είναι σεβαστά φυσικά γιατί η γνώμη του καθενός είναι διαφορετική νομίζω ότι από την αρχή ήθελες tig και έψαχνες σε κάποια οχήματα λεπτομέρειες που μεγενθυνες σαν αρνητικά να τα απορρίψεις.
Πάντως πήρες ένα πολύ καλό αμάξι με πάρα πολύ καλό κινητήρα που δεν έχει δείξει να έχει προβλήματα (βασικό πολύ όταν διαλέγεις vag)
Να το χαρείτε λοιπόν και να σας ταξιδεύσει σε όμορφα ταξίδια.
Κοίτα με αυτό που μαθαίνω για την KIA σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα Kuga με drive assist pack όπως ακριβώς θα το ήθελα δεν αποκλείεται να το χτύπαγα και να με αγαπούσες λίγο παραπάνω!!
Αλλά τα αρνητικά του Kuga αδερφέ καθόλου δεν τα υπερτονίζω. Πάνε οδήγησέ το δεστο από κοντά και πέσμου ότι δεν κλοτσάει σαν παλιό αυτόματο ή ότι έχει ποιότητα κατασκευής άνω του μετρίου...
Άντε καλές γιορτές να έχουμε!
Μα δεν μίλησα για το Kuga αλλά γενικά και για κάποια άλλα σε κάποια θέματα δεν βρήκα τις απόψεις μας να συμπίπτουν.
Το θέμα είναι να αγαπάς εσύ το αμάξι που διάλεξες και εγώ θα σε συμπαθώ το ίδιο. Δεν με νοιάζει κάτι άλλο. Εγώ πιστεύω ότι θα το αγαπήσεις και ήταν Σόφη επιλογή αφού είχε αυτά που θες εσύ περισσότερο ασχέτως τι είναι καλύτερο για μένα.
Αλλά έχω και γω την δική μου γνώμη για κάποια αυτοκίνητα και δεν σιμπιπτει με την δική σου και δεν μιλάω για το Kuga. Και το kodiaq που το είδα μου άρεσε περισσότερο από το tig πχ που είναι αδερφάκια και ας έχει το tig λίγο καλύτερο εσωτερικό. Το Skoda με εντυπωσίασε περισσότερο με τους χώρους που είχε πχ. Τεσπά λεπτομέρειες απλα σου εξήγησα
-
Έχετε κολλήσει με τους χώρους ότι δεν τους χρειάζομουν και το βρήκα πρόφαση για να πάρω Tiguan. Καταρχάς αν ίσχυε κάτι τέτοιο γιατί να μπω στον κόπο; Αναφορά θα σας έδινα τι θα κάνω με τα λεφτά μου; Επιπροσθέτως στα 24 χωρίς καμία βλέψη για παιδί και ενώ 11 μήνες πριν είχα αγοράσει καινούργια Corolla hatch 1.6 vvti πήγα να αλλάξω όχημα με υποψήφια Octavia mk ii (την οποία και αγόρασα), Vectra GTS & Alfa 159 Ti (ναι συμφωνώ έπρεπε να είχα πάρει την Ti).
ΥΓ1: Για τον φίλο που είπε για τις X1 των 136 & 170ps σχετικά με την αξιοπιστία. Αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος είναι το ίδιο μοτέρ με άλλες ρυθμίσεις.
ΥΓ2: Για να λήξουμε και το θέμα των επιδόσεων του 1.5Tsi σε κουβέντα κατά το td του For με τον τσακαλάκο τον πωλητή της Cupra μου συζητούσαμε ότι παίρνει stage1 το οποίο κόβει κάποια φίλτρα που το μπουκώνουν και πάει χαλαρά 180ps, ΜΗ ανιχνεύσιμο από τις αντιπροσωπείες. Δεν υπάρχει πιο μπουκωμένο μοτέρ στην αγορά. Σε Octavia preF/L έβγαζε 8" 0-100 και δεν νομίζω να είναι πιο ελαφριά από το Tig....
Καλά έκανες και πήρες αυτό που πραγματικά ήθελες, κουμάντο στην τσέπη σου κάνεις μόνο εσύ. Η ένσταση των περισσότερων είναι ότι η εξωτερίκευση των σκέψεων σου έμοιαζε με «θέλω το τιγκουαν και τονίζω να συν του, παρακαλώ Επιβεβαιώστε με !»
Δεν θα σχολιάσω καθόλου αυτό που σου είπα για τους χώρους τους παιδιού και η καθόλα ελληνική απάντηση ήταν —> κάνε παιδιά και θα δεις !!
-
Μια που λέμε για παιδικό κάθισμα, το booster από ποια ηλικία και μετά επιτρέπεται νομικά;
Η μεγάλη μου κόρη είναι 17 κιλά 6.5 χρόνων και παρόλο ότι το κάθισμα λέει ότι φτάνει έως 35 κιλά, δεν το βλέπω να φτάνει από κάποιο σημείο και μετά.
Οδήγησα....