-
@george-0 said in TOYOTA FORUM:
Compass Hybrid
Οσο λιγοτερο αεροδυναμικο ενα οχημα τοσο περισσοτερο καιει προφανως αν το πατας.
Λογικο το βρισκω. Ειδικα αν ειναι και υπερυψωμενο ανεβαινει ο βαθμος δυσκολιας (για χαμηλη καταναλωση). -
60 χλμ/ώρα = 1 χλμ/λεπτό
120 χλμ / ώρα = 2 χλμ /λεπτό . Αξίζει γιατί κάνεις τον μισό χρόνο και είναι εφικτό στις καινούργιες ΕΟ.
150 χλμ /ώρα = 2,5 χλμ/λεπτό . Aξίζει οριακά αλλά μόνο για μεγάλα στο μηηηκοοος και χαμηλά αυτοκίνητα (σεντάν /κουπέ)#fanis75
Mε τα SUV καις πολύ δεν πα να είναι υβριδικά ντίζελ ή αέριο... -
Μου αρέσει ο τρόπος που αναλύεις
-
Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, το υβριδικό C-HR έχει ρεζερβουάρ 43 λίτρα και οχι 35.
Το ότι μπορεί να του άναψε λαμπάκι κάποια στιγμή, χωρίς να γνωρίζουμε μετά απο πόσα km και υπο ποιες συνθήκες, κι ενώ το αμάξι είχε τουλάχιστον 100-150 km αυτονομίας επιπλέον (συμβαίνει με όλα τα υβριδικά Toyota, που υπολογίζουν επίτηδες πολύ συντηρητικά την αυτονομία), δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Εάν θέλαμε να κάνουμε αντικειμενική συζήτηση, θα έπρεπε να μας πει τι μέση ταχύτητα και τι μέση κατανάλωση είχε στο συγκεκριμένο ταξίδι.
Τα σχόλια περί κοτετσιών κλπ. τα αντιπαρερχομαι.
Εξάλλου, μετά την επίσκεψή μου στην πρόσφατη έκθεση αυτοκίνητου, καταλήγω ότι πολλά αυτοκίνητα θα ήθελαν να έχουν την ποιότητα, σχεδιασμό και εργονομία του εσωτερικού του C-HR (προέρχομαι από BMW και ΜΙΝΙ).
Έχει γεμίσει ο τόπος C-HR. Λέτε όλοι αυτοί που τα οδηγούν (ιδιοκτήτες ή απλοί κάτοχοι με leasing) να "βασανίζονται"; Δεν νομίζω... -
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Δεν κατάλαβα γιατί προσβάλετε τον άνθρωπο, επειδή δεν σας αρέσει η κριτική του για το αυτοκίνητο. Τα σχόλιά σας είναι οπαδικής μορφής.
Αν πιστεύετε ότι κάτι απ' αυτά που γράφτηκαν δεν αληθές, αναλύστε τα αντίθετα επιχειρήματά σας. Θα μπορούσε να τα γράψει ο ίδιος στο forum, αλλά τα έγραψα εκ μέρους του, δεν συμμετέχει.
Γιατί το CHR δεν καίει 10λτ/100χλμ, με τίποτα. ¨Εχω κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή και έφτασα με με μισό τεπόζιτο με 120-130. Και τάπα να πας, δεν θα κάνεις στάση για βενζίνη. Τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
-
δεν ξερω για το CHR, παντως στο Corolla δεν εχω καταφερει να γεμισω με πανω απο 36,7 λιτρα, παρολο που ο κατασκευαστης δινει παραπανω. Μιλαμε για βαθυ... κοκκινο στη ρεζερβα.
-
@spiros-0 said in TOYOTA FORUM:
δεν ξερω για το CHR, παντως στο Corolla δεν εχω καταφερει να γεμισω με πανω απο 36,7 λιτρα, παρολο που ο κατασκευαστης δινει παραπανω. Μιλαμε για βαθυ... κοκκινο στη ρεζερβα.
Ειναι λόγο ρεζέρβας, το άδειο ρεζερβουάρ σημαινει φουλ ρεζέρβα, για λόγους ασφαλείας. Γιατί εαν μείνει τελείως από καύσιμο το υβρίδιο, άστα βράστα!
-
Βάλε και όσο είναι μέσα στην αντλία βενζίνης και όλο το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου.
Είσαι στα 40 λίτρα. Δεν ξέρω πόσο δίνει η Toyota, δεν με νοιάζει.
Πάντως ακόμα και να σε έχει αφήσει από βενζίνη, έχει ακόμα μέσα. Απλά δεν είναι αρκετό για να πάρει μπροστά το μοτέρ και να μείνει σε λειτουργία! -
Στο δικό μου (υπενθύμιση αουρις του 2007 1.4 βενζίνη) το λαμπάκι (δεν έχει ξεχωριστό για ρεζέρβα) αρχίζει να αναβοσβηνει στο τελευταίο 1/8 και εκεί βγάζει και την ένδειξη low fuel ενώ έχω ακόμα περίπου 50χλμ στην ένδειξη range και όταν μηδενίσει αυτή έχω άλλα 40 περίπου.
Δλδ μιλάμε για 90χλμ από την στιγμή που παίρνω ένδειξη low fuel!!!
Με 10λ/100χλμ τα 40λιτρα καταναλώνονται, αλλά σε ταξίδι Αθήνα Γιάννενα πρέπει να πηγαίνεις 140 ακατεβατα και ο χρόνος ταξιδιού θα είναι κάτω από 3μιση ώρες!!! Θα χρειαστεί βενζίνη κάποιος μόλις φτάσει στον προορισμό, νωρίτερα αν θέλει να είναι σίγουρος ή έχει άλλη διαδρομή να κάνει στο καπάκι.
Κάπου υπάρχει μια ανάρτηση μου για χρόνο ταξιδιού Άρτα Αθήνα στις 2ωρες και 40 λεπτά φέτος ανήμερα το Πάσχα!
Συνάντησα κάτω από 10 αυτοκίνητα μέχρι την Γέφυρα και κάτω από 50 συνολικά! -
@nickthetrib said in TOYOTA FORUM:
Με 10λ/100χλμ τα 40λιτρα καταναλώνονται, αλλά σε ταξίδι Αθήνα Γιάννενα πρέπει να πηγαίνεις 140 ακατεβατα και ο χρόνος ταξιδιού θα είναι κάτω από 3μιση ώρες!!!
Πολύ σωστά! Αλλά στο δικό σου, στο υβρίδιο δεν θα κάψεις με τίποτα 10λτ/100χλμ, ακόμα και τελική να πηγαίνεις συνέχεια (που δεν μπορείς γιατί θα σε πιάσει πονοκέφαλος στις ανηφόρες).
-
@andya3
ο "φίλος" σου δεν μας είπε κάτι καινούριο, την ξέρουμε την ιστορία με τις κρεμαγιέρες στα chr, στα 5 χρόνια τις αλλάζουν εντός εγγύησης, επίσης αυτό με του μουγκρητό του κινητήρα άλλο πακέτο θες ωτασπίδες για να οδηγήσεις, και το σαλόνι δράμα, ξεκολλάνε οροφές κατεβαίνουν παράθυρα, το χειρότερο είναι οτι έχεις μέση 8λ στα ταξίδια και θες σε κάθε ΣΕΑ βενζίνη, δίπλα στα Tesla κάθε τόσο.Χωρίς πλάκα, μπήκα προχτες σε ένα νέο eclass, ποιότητα κύλισης φοβερή, από την μετάδοση δεν άκουγες τίποτα, τα υλικά πολύ ποιοτικά, καρναβάλι το έχουν κάνει και έκανε σαν κουδουνίστρα σε κάθε λακούβα. Χειρότερο και από chr ήταν, φαντάσου, πάει το έχουν χάσει αυτοί το παιχνίδι.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
@nickthetrib said in TOYOTA FORUM:
Με 10λ/100χλμ τα 40λιτρα καταναλώνονται, αλλά σε ταξίδι Αθήνα Γιάννενα πρέπει να πηγαίνεις 140 ακατεβατα και ο χρόνος ταξιδιού θα είναι κάτω από 3μιση ώρες!!!
Πολύ σωστά! Αλλά στο δικό σου, στο υβρίδιο δεν θα κάψεις με τίποτα 10λτ/100χλμ, ακόμα και τελική να πηγαίνεις συνέχεια (που δεν μπορείς γιατί θα σε πιάσει πονοκέφαλος στις ανηφόρες).
Καλά όχι ότι το δικό έχει ηχομόνωση!
Στα 140 (ταχύτητα ταξιδίου με τα πιτσιρίκια μέσα) είναι στις 4000στρ/λεπτό οπότε και εγώ έχω βαβούρα! -
ολοι με ηλεκτρικα θα καταληξουμε να εχουμε την ησυχια μας
-
ολοι με ηλεκτρικα θα καταληξουμε να εχουμε την ησυχια μας
Μακάρι, αμήν και πότε!?!
-
Κάνω εδώ ένα ποστ για τις συνήθειες οδήγησης με συμβατικό κιβώτιο και με cvt ή τύπου cvt. Σε ένα συμβατικό κιβώτιο μπορείς έχοντας μια υψηλή σχέση μετάδοσης να κινείσαι με τις στροφές του κινητήρα χαμηλά, ακόμα και αν δώσεις τέρμα γκάζι οι στροφές θα παραμείνουν χαμηλά αφού περιορίζονται από το κιβώτιο.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει στα cvt όπου πρέπει να προσαρμόσεις την τεχνική οδήγησης και συγκεκριμένα την χρήση του πεντάλ του γκαζιού, εκεί αν πατήσεις γκάζι θα δεις άμεσα τις στροφές του θερμικού να ανεβαίνουν σε ενοχλητικό επίπεδο. Ο σωστός τρόπος οδήγησης είναι να πιέζεις μερικώς το γκάζι ώστε να επιταχύνεις με τις στροφές να παραμένουν χαμηλά όπου η ροπή είναι μέγιστη και ο θόρυβος ελάχιστος. Είναι το αντίστοιχο με το να κρατάς ένα turbo σε χαμηλές στροφές λειτουργίας και όταν φτάνει τις 4Κ να προχωράς στην επόμενη σχέση. Όπως το turbo δεν το οδηγείς στα κόκκινα γιατί αλλού είναι η "fun" λειτουργία έτσι και τα υβρίδια toyota δεν τα πιέζεις τέρμα γιατί γκρινιάζουν.Τώρα που ετοιμάζουν 4cyl short stroke turbo που θα γυρίζουν σε πολύ χαμηλές στροφές, θα δούμε κινητήρες που θα κρύβουν αρκετά την παρουσία τους στην καμπίνα.
-
αυτο που λες ειναι σωστο μεν, αλλα δεν ειναι παντα εφικτο. Οταν παταω "τοσο" γκαζι, ζηταω συγκεκριμενη ισχυ, στο χρονο που τη ζηταω, οχι μετα απο 15''.
θα μπορουσαν να το κανουν λιγο πιο αναισθητο το cvt σε αυτο, δεν ξερω γιατι επιμενουν. Κανεις οικονομια ετσι; Ισως πολυ λιγο.
μεχρι να βγουν τα 4cyl short stroke turbo, θα εχουμε παρει ηλεκτρικα.
-
θα μπορουσαν να το κανουν λιγο πιο αναισθητο το cvt σε αυτο, δεν ξερω γιατι επιμενουν.
Ναι, δηλαδή να δίνεις γκάζι και να ανεβάζει γραμμικά στροφές σαν να έχεις σταθερή σχέση μετάδοσης. Θα χάνεις ίσως λίγο σε απόδοση και κατανάλωση αλλά θα έχεις καλύτερη αίσθηση. Δεν το έχουν κάνει.
μεχρι να βγουν τα 4cyl short stroke turbo, θα εχουμε παρει ηλεκτρικα.
yes.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Δεν κατάλαβα γιατί προσβάλετε τον άνθρωπο, επειδή δεν σας αρέσει η κριτική του για το αυτοκίνητο. Τα σχόλιά σας είναι οπαδικής μορφής.
Αν πιστεύετε ότι κάτι απ' αυτά που γράφτηκαν δεν αληθές, αναλύστε τα αντίθετα επιχειρήματά σας. Θα μπορούσε να τα γράψει ο ίδιος στο forum, αλλά τα έγραψα εκ μέρους του, δεν συμμετέχει.
Γιατί το CHR δεν καίει 10λτ/100χλμ, με τίποτα. ¨Εχω κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή και έφτασα με με μισό τεπόζιτο με 120-130. Και τάπα να πας, δεν θα κάνεις στάση για βενζίνη. Τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
Εσύ είσαι εσύ. Υπάρχουν προφανώς κι άλλοι άνθρωποι που οδηγούν Toyota και έχουν διαφορετική άποψη απ' ότι ΕΣΥ.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@andya3
ο "φίλος" σου δεν μας είπε κάτι καινούριο, την ξέρουμε την ιστορία με τις κρεμαγιέρες στα chr, στα 5 χρόνια τις αλλάζουν εντός εγγύησης, επίσης αυτό με του μουγκρητό του κινητήρα άλλο πακέτο θες ωτασπίδες για να οδηγήσεις, και το σαλόνι δράμα, ξεκολλάνε οροφές κατεβαίνουν παράθυρα, το χειρότερο είναι οτι έχεις μέση 8λ στα ταξίδια και θες σε κάθε ΣΕΑ βενζίνη, δίπλα στα Tesla κάθε τόσο.Χωρίς πλάκα, μπήκα προχτες σε ένα νέο eclass, ποιότητα κύλισης φοβερή, από την μετάδοση δεν άκουγες τίποτα, τα υλικά πολύ ποιοτικά, καρναβάλι το έχουν κάνει και έκανε σαν κουδουνίστρα σε κάθε λακούβα. Χειρότερο και από chr ήταν, φαντάσου, πάει το έχουν χάσει αυτοί το παιχνίδι.
Μη βιάζεσαι και πηδάς σε συμπεράσματα. Γίνονται κοσμογονικές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και όλα κάνουν κύκλους ακμής και παρακμής. Θα δούμε εν καιρω αν θα επικρατήσει κάποιος και πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες.
Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι η Toyota και γενικά οι Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα συρικνωθούν περισσότερο απ' τις Γερμανικές. Αυτούς θα χτυπήσουν κυρίως οι Κινέζοι. Και οι 2 ανταγωνίζονται στην ίδια κύρια αγορά της Ασίας, που είναι και η πολυπληθέστερη.
-
Εσύ είσαι εσύ. Υπάρχουν προφανώς κι άλλοι άνθρωποι που οδηγούν Toyota και έχουν διαφορετική άποψη απ' ότι ΕΣΥ.
Εεε το ίδιο λέμε, είτε λένε ψέμματα είτε δεν ξέρουν να οδηγούν, απλό ειναι. 10λτ/100χλμ τα υβρλιδια δεν έχουν με την καμία, εκτος εαν πηγαίνεις τελική συνέχεια και στις ανηφόρες.
-
Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά σε πολύ γρήγορη ανάβαση βουνού, έχω δει 23+ λίτρα, παρόλο που έκανε και ανάκτηση ενέργειας λόγω φρένων. Φυσικά μιλάω για τέρμα γκάζι τέρμα φρένο.
TOYOTA FORUM