-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@tasos-1 said in Toyota Corolla Cross:
Σε άλλα νέα , τα μπιπ τελικά στα CC MY24 για τα όρια ταχύτητας το συνηθίζεις μετά από λίγο καιρό
Να ρωτήσω και το εξής. Ισχύει και σε μοντέλα πριν το MY24 ότι δεν υπάρχει τρόπος να σβήσουν τα φώτα; Ή μόνο στα τελευταία γίνεται αυτό που ζητάει η Ευρώπη υποχρεωτικά Day Running Lights ?
Θα ήθελα να πω την αλήθεια να μπορώ να τα σβήνω την ημέρα γιατί (λόγω του γνωστού θέματος ευαισθησίας που ανάβουν σβήνουν με την παραμικρή σκιά όταν είναι στο αυτόματο) φοβάμαι ότι τα φώτα δεν θα μακροημερεύσουν. Και θα ήθελα να αποφύγω να χρειαστώ να μάθω κόστος για την επισκευή/αλλαγή τους ...
Ειχα και εγω το ιδιο θεμα. Μεσα απο τις ρυθμισεις δεν υπαρχει δυνατοτητα (υπηρχε σε παλιοτερα μοντελα) οποτε εκανα το εξης. Εβγαλα την ασφαλεια DRL απο την ασφαλειοθηκη. Ολα οκ. Τωρα αναβουν μονο την νυχτα.
ασφάλεια έτσι κι αλλιώς δεν θα ήθελα να βγάλω αλλά απλά από περιέργεια να ρωτήσω σε ποια θέση έχεις τον διακόπτη ώστε να μην ανάβουν καθόλου τα φώτα την ημέρα; Δεν ανάβουν δλδ ούτε αυτόματα, ποτέ την ημέρα ;
το θέμα μου εμένα είναι ότι περνώντας κάτω από ένα δέντρο ανάβουν λόγω της σκιάς και πας λίγο παραπέρα και σβήνουν ξανά. Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω. Να είχα δλδ ρύθμιση που να είναι σβηστά μεν αλλά να μην ανάβουν και αυτόματα.
Άλλο τα DRL που είναι μόνιμα αναμμένα, κι άλλο τα φώτα πορείας που ανάβουν αυτόματα.
Η ασφάλεια αφορά τα DRL.
Λογικά, υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας για τα πορείας,
τουλάχιστον στο C- HR μου έχει, στα μενού της κεντρικής οθόνης, όχι του κοντέρ.
Αν τα βάλεις στο λιγότερο ευαίσθητο, θα γλιτώσεις κάποιες άσκοπες ενεργοποιήσεις των πορείας την ημέρα.Συμφωνώ ότι άλλο τα DRL αλλά αν είχα δυνατότητα για OFF θα μπορούσα να έχω εκεί τον διακόπτη την ημέρα αντί για AUTO που είναι τώρα αναγκαστικά λόγω του ότι δεν υπάρχει off επειδή τα DRL είναι υποχρεωτικά.
στο "darker" τα έχω βάλει και πάλι ανάβουν χωρίς λόγο δυστυχώς
Αντί για AUTO, ώστε να μην ανάβουν αυτόματα τα πορείας, θα μπορούσες να το βάλεις στην πρώτη σκάλα, δηλαδή αυτή μικρών φώτων, οποτε τα DRL θα ανάβουν μόνιμα, αλλά σε χαμηλή ένταση ως μικρά φώτα, άρα θα χάσουν τη χρησιμότητα τους ως DRL, ενώ θα ανάβουν και τα πίσω φώτα.
Πάντως, νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδιαιτερος λόγος ανησυχίας να καούν τα LED των φώτων πορείας, επειδή ανάβουν αυτόματα και 2-3 φορές τη μέρα.
Αφ'ενός είναι μελετημένα να αναβοσβήνουν χιλιάδες φορές, αφ'ετέρου οι LED λάμπες των πορείας, όποτε και αν καούν, προφανώς αλλάζουν ξεχωριστά, και δεν χρειαζεται αντικατάσταση ολο το φανάρι. -
Για το ότι αλλάζουν τα Led πορείας, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Για το ότι αλλάζουν τα Led πορείας, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος
-
Άρα, δρν ισχύει ο φόβος που έχουμε για τα led , ισχύει και για τα Suzuki;
-
Συμφωνώ ότι τα DRL είναι πολύ χρήσιμα και δεν είμαι κατά της ύπαρξής τους!
Πρακτικά το ζητούμενο είναι να μην αναβοσβήνει η "μεσαία" σκάλα συνέχεια. Δηλαδή να μπορούσα να έχω αναμένα DRL χωρίς AUTO. Θεωρώ ότι το άναψε σβήσε προκαλεί μεγαλύτερη κόπωση στα LED, κι όχι το να είναι συνέχεια αναμμένα. Μια πρόχειρη λύση που αναφέρθηκε είναι να βάζεις με το χέρι μικρή σκάλα αλλά το πρόβλημα σε αυτό είναι το "με το χέρι" που πρέπει να το κάνεις συνέχεια όταν βάζεις μπρος και να τα σβήνεις όταν σβήσεις.
Χρήσιμη η πληροφορία από το manual , αλλά δεν μου φαίνεται δεδομένο από αυτό που γράφει ότι μπορεί να αλλαχτεί κάτι λιγότερο από όλο το φωτιστικό σώμα για να επισκευαστεί
-
H απλή λύση ειναι: Δεν ασχολείσαι....με τόσα έχουμε άγχος, έλεος να σκάμε και με τα φώτα!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
H απλή λύση ειναι: Δεν ασχολείσαι....με τόσα έχουμε άγχος, έλεος να σκάμε και με τα φώτα!
αυτό είναι μακράν η πιο καλή λύση!
-
Συμφωνώ ότι τα DRL είναι πολύ χρήσιμα και δεν είμαι κατά της ύπαρξής τους!
Πρακτικά το ζητούμενο είναι να μην αναβοσβήνει η "μεσαία" σκάλα συνέχεια. Δηλαδή να μπορούσα να έχω αναμένα DRL χωρίς AUTO. Θεωρώ ότι το άναψε σβήσε προκαλεί μεγαλύτερη κόπωση στα LED, κι όχι το να είναι συνέχεια αναμμένα. Μια πρόχειρη λύση που αναφέρθηκε είναι να βάζεις με το χέρι μικρή σκάλα αλλά το πρόβλημα σε αυτό είναι το "με το χέρι" που πρέπει να το κάνεις συνέχεια όταν βάζεις μπρος και να τα σβήνεις όταν σβήσεις.
Χρήσιμη η πληροφορία από το manual , αλλά δεν μου φαίνεται δεδομένο από αυτό που γράφει ότι μπορεί να αλλαχτεί κάτι λιγότερο από όλο το φωτιστικό σώμα για να επισκευαστεί
Σου έδωσα όποια συμβουλή και πληροφορία μπορούσα, αλλά απο εκεί και πέρα, για το τεχνικό σκέλος (αλλαγή μόνο της λάμπας ή ολοκλήρου του φαναριού), όπως και για το αντίστοιχο κόστος (λάμπας ή φαναριού αντιστοιχα), μπορείς να ενημερωθείς από την αντιπροσωπεία και στη συνέχεια να ενημερώσεις και τα υπόλοιπα μέλη του forum.
-
Σε άλλα νέα , τα μπιπ τελικά στα CC MY24 για τα όρια ταχύτητας το συνηθίζεις μετά από λίγο καιρό
Να ρωτήσω και το εξής. Ισχύει και σε μοντέλα πριν το MY24 ότι δεν υπάρχει τρόπος να σβήσουν τα φώτα; Ή μόνο στα τελευταία γίνεται αυτό που ζητάει η Ευρώπη υποχρεωτικά Day Running Lights ?
Θα ήθελα να πω την αλήθεια να μπορώ να τα σβήνω την ημέρα γιατί (λόγω του γνωστού θέματος ευαισθησίας που ανάβουν σβήνουν με την παραμικρή σκιά όταν είναι στο αυτόματο) φοβάμαι ότι τα φώτα δεν θα μακροημερεύσουν. Και θα ήθελα να αποφύγω να χρειαστώ να μάθω κόστος για την επισκευή/αλλαγή τους ...
Ειχα και εγω το ιδιο θεμα. Μεσα απο τις ρυθμισεις δεν υπαρχει δυνατοτητα (υπηρχε σε παλιοτερα μοντελα) οποτε εκανα το εξης. Εβγαλα την ασφαλεια DRL απο την ασφαλειοθηκη. Ολα οκ. Τωρα αναβουν μονο την νυχτα.
ασφάλεια έτσι κι αλλιώς δεν θα ήθελα να βγάλω αλλά απλά από περιέργεια να ρωτήσω σε ποια θέση έχεις τον διακόπτη ώστε να μην ανάβουν καθόλου τα φώτα την ημέρα; Δεν ανάβουν δλδ ούτε αυτόματα, ποτέ την ημέρα ;
το θέμα μου εμένα είναι ότι περνώντας κάτω από ένα δέντρο ανάβουν λόγω της σκιάς και πας λίγο παραπέρα και σβήνουν ξανά. Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω. Να είχα δλδ ρύθμιση που να είναι σβηστά μεν αλλά να μην ανάβουν και αυτόματα.
Στο auto το εχω. Τωρα αναβουν μονα τους την νυχτα η την ημερα σε τουνελ.
-
@atrias
Φίλε μου ο κατασκευαστής έχει προβλέψει τα πάντα και την ασφάλειά σου με τα drl αλλά και την αξιοπιστία του προϊόντος παρά τα άναψε - σβήσε.
Αυτό που λες ότι σε ενοχλεί που ανάβουν όταν περνάς από τη σκιά ενός δέντρου μπορεί να σε γλιτώσει από τρακάρισμα μιας και όταν σε έντονη ηλιοφάνεια ξαφνικά βρίσκεσαι στη σκιά, δε φαίνεσαι καθόλου.Ίσως κάποιοι έπρεπε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να είχαμε αγοράσει μεταχειρισμένο 6 -7 χρονών για να κυκλοφορούμε πιο άνετα. Εγώ δε λυπάμαι τα φώτα, αλλά αγχώνομαι που θα παρκάρω μη μου το γδάρουν οι ούγκανοι. Ο καθένας με τα ψυχολογικά του.
Ο άλλος πήγε και έβγαλε την ασφάλεια καλά δε του βγάζει σφάλμα; Λειτουργεί το αμάξι;
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Άλλο τα DRL που είναι μόνιμα αναμμένα, κι άλλο τα φώτα πορείας που ανάβουν αυτόματα.
Η ασφάλεια αφορά τα DRL.
Λογικά, υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας για τα πορείας,
τουλάχιστον στο C- HR μου έχει, στα μενού της κεντρικής οθόνης, όχι του κοντέρ.
Αν τα βάλεις στο λιγότερο ευαίσθητο, θα γλιτώσεις κάποιες άσκοπες ενεργοποιήσεις των πορείας την ημέρα.Συμφωνώ ότι άλλο τα DRL αλλά αν είχα δυνατότητα για OFF θα μπορούσα να έχω εκεί τον διακόπτη την ημέρα αντί για AUTO που είναι τώρα αναγκαστικά λόγω του ότι δεν υπάρχει off επειδή τα DRL είναι υποχρεωτικά.
στο "darker" τα έχω βάλει και πάλι ανάβουν χωρίς λόγο δυστυχώς
Φίλε να εχεις υπόψιν σου οτι τα φώτα δεν εχουν off γιατί μπορεί να τα χρειάζεται κάποιο απο τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινητου οπως η μπροστινή κάμερα, σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού.Οπότε αστα στην ησυχία τους γιατι μπορεί να επηρεασεις το αυτοματο φρενάρισμα και την ανίχνευση πεζού.Μάλλον δεν ανάβουν χωρίς λόγο αλλά για να λειτουργούν καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας ,τα οποία δυσκολευονται στο σκοτάδι.
-
Νομίζω έχουμε μπερδέψει λίγο τα φωτα ημέρας (DRL) με τα φωτα διασταυρώσεως (μεσαία).
Τα DRL δεν σβήνουν με κανενα τρόπο. Ανάβουν πρωί βράδυ ακόμα και όταν το αμάξι ειναι σε accessory mode (πχ παρκαρισμένος ακούγοντας μουσική)
Τα μεσαία φυσικά μπορείς να τα εχεις στο auto η manual Off-On.
Το μονο θεματακι στo auto ειναι οτι ακόμα και στην πιο χαμηλή ευαισθησία ανάβουν πολυ εύκολα κάτω απο μια σκια πχ. -
Προφανώς ανάβουν και για τις κάμερες όπως γράφτηκε, αλλά και ως safety first, γιατί όντως σε περίπτωση όπως το Πήλιο, στρίβεις απ το απόλυτο φως σε βαριά σκιά το καλοκαίρι, που δεν προλαβαινουν καν τα μάτια να προσαρμοστουν, κι αναγκάζεσαι για λίγα μέτρα να σηκώσεις τα γυαλιά ηλίου απ τα μάτια να δεις τι γίνεται απέναντι. Σε τέτοια στιγμιαία βοηθάει να γίνει αντιληπτό το αυτοκίνητο, μάλλον τέτοια φιλοσοφία έχουν οι αυτοματισμοί σε όλα τα καινούργια.
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Νομίζω έχουμε μπερδέψει λίγο τα φωτα ημέρας (DRL) με τα φωτα διασταυρώσεως (μεσαία).
Τα DRL δεν σβήνουν με κανενα τρόπο. Ανάβουν πρωί βράδυ ακόμα και όταν το αμάξι ειναι σε accessory mode (πχ παρκαρισμένος ακούγοντας μουσική)
Τα μεσαία φυσικά μπορείς να τα εχεις στο auto η manual Off-On.
Το μονο θεματακι στo auto ειναι οτι ακόμα και στην πιο χαμηλή ευαισθησία ανάβουν πολυ εύκολα κάτω απο μια σκια πχ.Στο cx30 ακόμα και αν τα βάλεις στο off τα μεσαία ανάβουν μόλις το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται.Δηλαδη όταν δεν έχει φως και ενεργοποιηθεί αυτόματα τα μεσαία μόνο με το αυτοκίνητο ακίνητο μπορείς να τα σβήσεις.
Πως ειναι στα ,Τοyota; -
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Πως ειναι στα ,Τοyota;
Δεν έχει off στα Τογιότα, έχει 3 θέσεις: Auto, μικρή σκάλα και πορείας.
-
Ενδιαφέρουσα κουβέντα γιατί και στο T-Roc ανάβουν με το παραμικρό αυτόματα τα μεσαία φώτα και με ενοχλούσε. Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να σχετίζεται με τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου.
Λοιπόν στα vw έχει θέση off που ανάβουν μόνο τα ημέρας. Αλλά εμφανίζεται μόνιμα ένα μήνυμα στο καντράν "ενεργοποιήσετε τα φώτα'" που σου σπάει τα νεύρα και τελικά σε αναγκάζει να τα βάλεις πάλι σε Auto
Toyota Corolla Cross