@atrias said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
@tasos-1 said in Toyota Corolla Cross:
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Σε άλλα νέα , τα μπιπ τελικά στα CC MY24 για τα όρια ταχύτητας το συνηθίζεις μετά από λίγο καιρό
Να ρωτήσω και το εξής. Ισχύει και σε μοντέλα πριν το MY24 ότι δεν υπάρχει τρόπος να σβήσουν τα φώτα; Ή μόνο στα τελευταία γίνεται αυτό που ζητάει η Ευρώπη υποχρεωτικά Day Running Lights ?
Θα ήθελα να πω την αλήθεια να μπορώ να τα σβήνω την ημέρα γιατί (λόγω του γνωστού θέματος ευαισθησίας που ανάβουν σβήνουν με την παραμικρή σκιά όταν είναι στο αυτόματο) φοβάμαι ότι τα φώτα δεν θα μακροημερεύσουν. Και θα ήθελα να αποφύγω να χρειαστώ να μάθω κόστος για την επισκευή/αλλαγή τους ...
Ειχα και εγω το ιδιο θεμα. Μεσα απο τις ρυθμισεις δεν υπαρχει δυνατοτητα (υπηρχε σε παλιοτερα μοντελα) οποτε εκανα το εξης. Εβγαλα την ασφαλεια DRL απο την ασφαλειοθηκη. Ολα οκ. Τωρα αναβουν μονο την νυχτα.
ασφάλεια έτσι κι αλλιώς δεν θα ήθελα να βγάλω αλλά απλά από περιέργεια να ρωτήσω σε ποια θέση έχεις τον διακόπτη ώστε να μην ανάβουν καθόλου τα φώτα την ημέρα; Δεν ανάβουν δλδ ούτε αυτόματα, ποτέ την ημέρα ;
το θέμα μου εμένα είναι ότι περνώντας κάτω από ένα δέντρο ανάβουν λόγω της σκιάς και πας λίγο παραπέρα και σβήνουν ξανά. Εγώ αυτό θέλω να αποφύγω. Να είχα δλδ ρύθμιση που να είναι σβηστά μεν αλλά να μην ανάβουν και αυτόματα.
Άλλο τα DRL που είναι μόνιμα αναμμένα, κι άλλο τα φώτα πορείας που ανάβουν αυτόματα.
Η ασφάλεια αφορά τα DRL.
Λογικά, υπάρχει ρύθμιση ευαισθησίας για τα πορείας,
τουλάχιστον στο C- HR μου έχει, στα μενού της κεντρικής οθόνης, όχι του κοντέρ.
Αν τα βάλεις στο λιγότερο ευαίσθητο, θα γλιτώσεις κάποιες άσκοπες ενεργοποιήσεις των πορείας την ημέρα.
Συμφωνώ ότι άλλο τα DRL αλλά αν είχα δυνατότητα για OFF θα μπορούσα να έχω εκεί τον διακόπτη την ημέρα αντί για AUTO που είναι τώρα αναγκαστικά λόγω του ότι δεν υπάρχει off επειδή τα DRL είναι υποχρεωτικά.
στο "darker" τα έχω βάλει και πάλι ανάβουν χωρίς λόγο δυστυχώς
Αντί για AUTO, ώστε να μην ανάβουν αυτόματα τα πορείας, θα μπορούσες να το βάλεις στην πρώτη σκάλα, δηλαδή αυτή μικρών φώτων, οποτε τα DRL θα ανάβουν μόνιμα, αλλά σε χαμηλή ένταση ως μικρά φώτα, άρα θα χάσουν τη χρησιμότητα τους ως DRL, ενώ θα ανάβουν και τα πίσω φώτα.
Πάντως, νομίζω ότι δεν υπάρχει ιδιαιτερος λόγος ανησυχίας να καούν τα LED των φώτων πορείας, επειδή ανάβουν αυτόματα και 2-3 φορές τη μέρα.
Αφ'ενός είναι μελετημένα να αναβοσβήνουν χιλιάδες φορές, αφ'ετέρου οι LED λάμπες των πορείας, όποτε και αν καούν, προφανώς αλλάζουν ξεχωριστά, και δεν χρειαζεται αντικατάσταση ολο το φανάρι.