-
@kkostask said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Πάντα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις…αν αντέχεις να βλέπεις Σουζούκι στο πάρκινγκ σου, πάω πάσο. Μακράν ομορφότερα τα γαλλικά από τα Σουζούκι.
Τα καινούργια? Τα είδες από κοντά? Είδες το Σε Τριο Ερκρος και σου άρεσε?
-
S cross καλό αλλά είναι σαν αμάξι 20ετιας ... Αξιοπιστία ναι αλλά οχι και παλιό ρε παιδιά σε τιμή καινούργιου.Τραγικο
-
Ε ναι πάρτε γαλλικό καινούριο να καταριεστε την ώρα και τη στιγμή που το πήρατε
-
Νέα BMW σειρά 1 στα 28000€ , αυτόματο 170 άλογα, mild hybrid, κορυφαία εξοπλισμό.
Κάνε την αγορά της 10ετιας.Μην κάνεις το λάθος σε παρακαλώ και πατήσεις την μπανανοφλουδα της Stellantis που προσπαθεί να αρμεξει και το τελευταίο ευρώ που μπορεί από τους πελάτες της στα πλαίσια του αποθησαυρισμου που εφαρμόζει καθώς σε ορίζοντα 10 ετών θα έχει αποσυρθεί από την βιομηχανία.
Αν όμως θέλεις ντε και καλά B SUV αντί για το καλύτερο C hatch της ιστορίας τότε δες το Ford Puma , στα 28000€ νομίζω παίρνεις ST line αυτόματο, κλάσεις ανώτερο από τα Stellantis που κοιτάς , πιο μικρό από το Suzuki αλλά πολύ πιο όμορφο από αυτό.
-
Αδερφέ μαζί σου είμαι.Ειμαι πρώην κάτοχος scirocco και νυν Yaris cross.Θελω πρώτα την αξιοπιστία αλλά!Δεν δέχομαι επίσης την κοροϊδία της Suzuki.Ρε φίλε ζητάει 25 με 30 χιλιάρικα για ένα παλιό σε όλα σχεδόν αυτοκίνητο.Τεράστιο Οχι τα υπόλοιπα τα συζητάμε.Μεχρι και το duster πήρε έναν αέρα ανανέωσης η Suzuki τι πουλάει?
-
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Νέα BMW σειρά 1 στα 28000€ , αυτόματο 170 άλογα, mild hybrid, κορυφαία εξοπλισμό.
Κάνε την αγορά της 10ετιας.Μην κάνεις το λάθος σε παρακαλώ και πατήσεις την μπανανοφλουδα της Stellantis που προσπαθεί να αρμεξει και το τελευταίο ευρώ που μπορεί από τους πελάτες της στα πλαίσια του αποθησαυρισμου που εφαρμόζει καθώς σε ορίζοντα 10 ετών θα έχει αποσυρθεί από την βιομηχανία.
Αν όμως θέλεις ντε και καλά B SUV αντί για το καλύτερο C hatch της ιστορίας τότε δες το Ford Puma , στα 28000€ νομίζω παίρνεις ST line αυτόματο, κλάσεις ανώτερο από τα Stellantis που κοιτάς , πιο μικρό από το Suzuki αλλά πολύ πιο όμορφο από αυτό.
Την είχα δει την προσφορά για την BMW, δε θυμάμαι τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ (νομίζω στο Mild hybrid είναι στα 300 κάτι).
Ford Puma το έχω τσεκάρει, μοντέρνο (δε μου αρέσει που έβαλε στην οθόνη και το χειρισμό του κλιματισμού) αλλά έχει ταμπούρα πίσω. Νομίζω το προηγούμενο μοντέλο ήταν πιο πρακτικό. Και νομίζω οι πίσω χώροι είναι λίγο στενοί. Αλλά από θέμα οδήγησης πρέπει να είναι σε άλλο επίπεδο.
-
Εγώ θα κοίταζα και το T-Roc 1.5 150 hp στα 28000. Ικανοποιητικός εξοπλισμός και νομίζω ότι είναι ο ορισμός του "στα όρια B και C" και αν δεν κάνω λάθος πατάει και σε "C" πλατφόρμα. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει από κατανάλωση και επιπλέον μέσα στο 25 λογικά θα έρθει το νέο μοντέλο.
-
@dim_25 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Ford Puma το έχω τσεκάρει, μοντέρνο (δε μου αρέσει που έβαλε στην οθόνη και το χειρισμό του κλιματισμού) αλλά έχει ταμπούρα πίσω.
Εαν το πάρεις αυτόματο, έχει δισκόφρενα (εαν για κάποιο λόγο σου είναι τόσο σημαντικά).
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Πάντα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις…αν αντέχεις να βλέπεις Σουζούκι στο πάρκινγκ σου, πάω πάσο. Μακράν ομορφότερα τα γαλλικά από τα Σουζούκι.
Εμενα γιατι μου μοιαζει πολυ με το φροντερα?
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Κανένα δεν έχω δει από κοντά…όπως και να χει τα Σουτζούκια πέρα από αξιοπιστία δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν, ούτε καμία ομορφιά.
-
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Κάνε την αγορά της 10ετιας.καλη αρχικη τιμη, αλλα για να αποκτησει αξιοπρεπη εξοπλισμο πας στα 32Κ, ευκολα.
-
@dim_25 όπως τα περιγράφεις και για το budget που έχεις θα σου πρότεινα να πας άμεσα στην Karenta. Έχουν προσφορά το T-Roc με έκπτωση πάνω από 2.500€ και χαμηλό επιτόκιο.
Αν σου αρέσει κλείστο αμέσως. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται, μια φορά στην πενταετία κάνει η Karenta τέτοιες προσφορές. Και το αυτοκίνητο είναι απλά εξαιρετικό, καμία σχέση με αυτά που έχεις στη λίστα σου.
Αν δε σου αρέσει οκ, το προσπερνάς, τουλάχιστον δεν θα προβληματίζεσαι αν έχασες την ευκαιρία!
-
Ένα vag dsg θα του είχες εμπιστοσύνη?Το ρωτάω γιατί αρχίζουν να μπαίνουν και εμένα στο μυαλό μου.
-
Παιδια οποιαδήποτε αγορα σημερα αμιγως θερμικού - ειδικά αν κινείσαι πόλη - είναι πεταμένα λεφτά και οικονομική αιμορραγία καθημερινά.
Εχω φτάσει πολλές φορες κοντα στην αγορά καποιου VAG και παντα αυτή η εμμονή σε τεχνολογίες 15 ετών πίσω με κραταγε! -
Iceman αν ήθελες ένα αυτοκίνητο πιο μεγάλο απο Yaris cross και να δώσεις έμφαση σε πιο ταξιδιαρικο δλδ άνεση χώρους ποιότητα κλπ τι θα επέλεγες?χωρίς να δώσεις τα πλευρά σου όμως χαχαχαχαχαχαχα
-
@mariolas said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Ένα vag dsg θα του είχες εμπιστοσύνη?Το ρωτάω γιατί αρχίζουν να μπαίνουν και εμένα στο μυαλό μου.
Το group vag στην Ευρώπη πουλάει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα και η συντριπτική πλειοψηφία είναι με dsg. Δε σημαίνει αυτό βέβαια ότι το dsg δεν θα χαλάσει.
Γενικά αν κάποιος έχει τέτοιες φοβίες ή είναι στενά οικονομικά, υπάρχουν άλλες λύσεις στην αγορά, ας πάρει ένα Toyota που είναι πιο οικονομική επιλογή. Δε χρειάζεται να πάρει dsg και να ζει με την έννοια. -
Iceman αν ήθελες ένα αυτοκίνητο πιο μεγάλο απο Yaris cross και να δώσεις έμφαση σε πιο ταξιδιαρικο δλδ άνεση χώρους ποιότητα κλπ τι θα επέλεγες?χωρίς να δώσεις τα πλευρά σου όμως χαχαχαχαχαχαχα
για ταξιδια σειρα 1 ειναι η καλη επιλογη οκ μιλαμε για χατσμπακ αλλα στα ταξιδια καλυτερα χαμηλο.
για πολη η 1 δεν κανει. εγω αν ηθελα SUV για κινηση σε πολη τοτε Atto 3 και ας φορτιζα και στο Lidl.
-
Ωραίο το atto 3 αλλά με ηλεκτρικα δεν τα πάω καλά.Στο μέλλον θα δούμε προς το παρόν μακριά για μένα τουλάχιστον.
-
Δεν υπαρχει τελειο αμαξι!
VFM ειναι το Model 3
All around το CHR
Iσως ο νεος Ασσος
Αν ηταν να ξηλωθω Χ1 25eΙδανικά 2 διαφορετικά αμάξια για διαφορετικές χρήσεις
-
Καλησπέρα στην ομάδα,
Πρώτη φορά γράφώ με αφορμή την αναζήτησή μου για αγορά τους επόμεονους μήνες για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το Ford Fiesta του 2013 (πολύ τίμιο μου έχει βγει).
Γενικά ενδιαφέρομαι για ένα SUV στα όρια του Β και C (πχ. όχι για τύπου Kia Stonic αλλά ούτε κ για VW Tiguan) και χωρίς να δώσω πάνω από 30 χιλ.
Επίσης, οι μετακινήσεις μου θα είναι στην Αθήνα κατά κύριο λόγο (για αυτό και απορρίπτω τα πολύ μεγάλα) και εκδρομές όσο συχνά γίνεται αλλά όχι σε χωματόδρομους κλπ.Μετά από έρευνα έχω καταλήξει στα επόμενα 3 αυτοκίνητα:
-
Suzuki S-Cross GL+ 1.4L 2WD Mild Hybrid
Νομίζω είναι το πιο VFM αυτή τη στιγμή σε αυτά που προσφέρει και ζητάω κ στην τιμή που είναι.
25.500 ευρώ (έχω βάλει κ το χρώμα στην τιμή) με όλες τις τεχνολογίες και ασφάλεια. Η αξιοπιστία της Suzuki και του κινητήρα είναι στα συν προφανώς. Και έχω ακούσει τα καλυτερα για κατανάλωση.
Τα "αρνητικά" που είναι λίγο-πολύ γνωστά είναι το όχι και τόσο μοντέρνο εσωτερικό και τα σκληρά πλαστικά.
Επιπλέον βγαίνει μόνο σε χειροκίνητο ενώ θα ήθελα αυτόματο. -
Νέο Opel Frontera GS e-DCT6 136 άλογα
Περίμενα τις τιμές στην Ελλάδα πιο χαμηλά για την πιο πλούσια έκδοση ώστε να έχει όλα τα έξτρα του S-Cross GL+.
Τελική τιμή στη διαμόρφωση λίγο πάνω από 30.000 ευρώ (δλδ ξεπερνάμε για λίγο το ψυχολογικό όριο των 30k).
Μου αρέσει εμφανισιακά, έχει και αυτόματο κιβώτιο.
Απλά εδώ υπάρχει το άγνωστο του νέου μοντέλου και κινητήρα-αυτόμαοτυ κιβωτίου (νομίζω είναι λίγο καιρό στα Peugeot 2008, 3008). -
Νέο Citroen C3 Aircross MAX e-DCT6 136 άλογα
Το ξαδερφάκι του Opel Frontera που βγαίνει στην πλούσια έκδοση στην τιμή των 28.000 ευρώ.
VFM και αυτό όπως και το S-Cross. Έχω ακουσει πολύ καλά λόγια για τα καθίσματά του και τις αναρτήσεις του από το C5 Aircross.
Αυτό που δε μου αρέσει είναι το head-up display, προτιμώ ωηφιακή οθόνη ή συνδυασμό αναλογικώ οργάνων και μικρης ψηφιακής οθόνης ποθυ προσφέρουν τα άλλα δύο.
Γενικά και τα 3 νομίζω είναι πολύ κοντά. Απλά θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά τους κινητήρες, κόστος service, ποια υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν προβλήματα (με το Ford Fiesta τόσο καιρό ήμουν ξέγνοιαστος από προβλήματα), κλπ.
Κι αν έχει κάποιος απόψη για τη Stellantis και τον νέο κινητήρα που είναι καινούριος (του S-Cross νομίζω είναι αρκετά δοκιμασμένος και αξιόπιστος).Ευχαριστώ πολύ!
Κοιταξες καθόλου τα μοντέλα της MG ? Το MG ZS κυκλοφορεί πολύ και είναι σε πολύ καλά λεφτα , το δε HS τωρα που αντικαθισταται εχει πεσει πολυ σε τιμη και ειναι πολυ καλο σε χωρους. Δεν εχω εμπειρια , αλλα ακουγονται ενδιαφεροντα
-
Αγορά SUV για οικογένεια